Звездите, които през 2013 бяха застигнати от коварни болести

Знаменитости в битка за живота си

по статията работи: Ивайло Коралски | 03.01.2014 | 19:11  3 Виж всички снимки
Звездите, които през 2013 бяха застигнати от коварни болести

Инцидентът с легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер, който по ирония на съдбата пострада по време на каране на ски, ни накара да си припомним здравословните проблеми и на други световноизвестни знаменитости. Именно в тези тежки моменти, те разбират колко голяма е обичта на техните фенове. Това несъмнено променя живота им и им дава допълнителен стимул да се борят и да продължават да радват всички с таланта си.

И понеже в началото на годината обикновено се прави равносметка на изминалите месеци, ви предлагаме личните драми на няколко звезди, изправили се срещу сериозни здравословни проблеми. Със сигурност историите и куражът им ще ви вдъхновят.

Робин Робъртс

Известната телевизионна водеща Робин Робъртс, позната от Good Morning America, беше диагностицирана с миелодиспластичен синдром. И понеже едва ли това ви говори кой знае колко, ще ви разясним. Става въпрос за рядко онкологично заболяване на костния мозък, което е по-познато като прелевкемия. И всичко й се стовари на главата, след като преди 5 години пребори рак на гърдата

През 2012 г. претърпя успешна трансплантация на костен мозък и започна да се възстановява след поредното здравословно предизвикателство.

"Добре съм в момента и съм изпълнена с радост и благодарност. Благодарна съм на Бог, на моите лекари и медицински сестри за всичко, което направиха за мен. Благодаря на сестра ми Сали-Ан, че стана донор и ми даде живот. Благодарна съм на цялото ми семейство, старата ми приятелка Амбър и приятелите, с които подготвяме страхотно тържество за Нова година", написа водещата в профила в социалната мрежа Facebook миналата седмица.

Валери Харпър

Актрисата от комедията "Моят бъдещ приятел" пък през януари миналата година разбра, че трябва да се бори с рядък рак на мозъка. Два месеца по-късно лекарите бяха категорични, че не й остават повече от три месеца живот, само че тя доказа на всички, че грешат.

"Ракът прави реално това, което се опитваме да скрием от себе си. Мислех си, че никога няма да умра, но ракът "казваше" обратното", коментира Валери.

Силата на нейната воля направи чудеса и през август миналата година тя започна да се подобрява.

"Чувствам се много добре. Лекарите ми казаха, че раковите клетки са намалели, което е доста необичайно", похвали се актрисата пред People.

Скоро след добрите новини Валери се появи в танцувалното шоу Dancing With The Stars. Изглежда реши да се възползва на 100% от предизвикателствата, които животът й предлага. Така успя да покаже своите умения и се задържа в шоуто четири седмици.

Анджелина Джоли

1151097

Историята на една от най-любимите звезди от екрана разтревожи целия свят в средата на миналата година. През месец май тя публично обяви решението си да си направи превантивна мастектомия, тъй като била носител на ген, причиняващ рак на гърдите. Заради големия риск да се разболее, актрисата отстрани двете си гърди, след което претърпя пластична реконструкция.

"Лекарите бяха изчислили, че има 87% вероятност да се разболея от рак на гърдата и 50% - от рак на яйчниците, макар че е много относително при всяка жена. Именно заради това реших да сведа риска до минимум", разказва половинката на Брад Пит.

Разбира се, голяма роля за силата на характера и волята й изигра и нейният любим, който беше неизменно до нея. И макар че непрекъсната се появяват слухове за влошаване на здравословното й състояние, засега Джоли не е потвърдила подобно нещо.

Лейди Гага

1151094

Изненадващо Чудовището, както наричат световноизвестната музикална звезда, насред турнето си Born This Way Ball се наложи да прекрати концертите заради проблеми с костите. Лейди Гага дори се озова в инвалидна количка, защото известно време не можеше да ходи.

"Имах проблеми с бедрото – бях го счупила. Никой не знаеше, не бях споделяла с феновете си. Наложи се обаче да си направя спешна операция. Ако бях отложила още малко, можеше да се стигне до смяна на тазобедрената ми става, след което щях да се възстановявам година или повече", разказа щурата блондинка.

Няколко месеца по-късно – през август, Лейди Гага отново беше във вихъра си и се завърна на музикалната сцена.

Катрин Зита-Джоунс

Половинката на Майкъл Дъглъс през 2011 г. беше диагностицирана с биполярно разстройство, което беше овладяно за известно време. Проблемите й доста разклатиха семейните й отношения, което даде поле за изява на жълтите издания. През април миналата година отново се наложи да започне лечение. Месец след това тя се прибра у дома, където продължи да се лекува.

"Ако моето заболяване и борбата ми може да окуражи дори и един човек, значи си заслужава. Няма смисъл да страдам мълчаливо и не ме е срам да потърся помощ", сподели Катрин пред People през 2011 г.

Лил Уейн

През миналия март популярният рапър се сблъска с епилепсията, заради която прекара близо седмица в болница. Без никакви симптоми, музикантът започва да получава припадъци. Един ден просто си легнал да спи и се събудил в болницата, разказа той пред MTV преди време. В болницата обаче открили, че има нарушение на нервната система, което уврежда клетките в мозъка.

"Това не са първите ми припадъци. Имал съм такива и преди", призна Лил Уейн.

Месец след случилото се той отново се оказа под лекарско наблюдение, тъй като припадъците продължиха.

Франки Мюниц

В началото на декември 2012 г. звездата от ситкома "Малкълм" беше приет в болница след мини инсулт. За щастие, това беше мимолетен мозъчен инсулт, който се понася добре от организма и е обратим. Получава се временно увреждане на мозъчната функция заради намален обмен на кръвта. Често причината за него са високо кръвно налягане, висок холестерол, тютюнопушене, диабет или напреднала възраст.

"Не можех да си поема дъх. Борбата продължава, но съм щастлив, че още съм жив", сподели тогава Франки.

Барбара Уолтърс

Американската водеща и писателка падна по стълбите в дома на британския посланик в Съединените щати, вследствие на което си нарани лошо главата. Скоро след това получи една доста неочаквана диагноза. Оказа се, че всичко е резултат от детска болест – варицела.

Шест месеца по-късно Уолтър се завърна на телевизионния екран и обясни откъде дошло странното за възрастта й заболяване. Тъй като не го прекарала като малка, тя се заразила от актьора Франк Лангела, койко имал херпес зостер. Целунала го по бузата в навечерието на Нова година и понеже двете заболявания са причинени от един и същ вирус, тя се разболяла от варицела.

Хю Джакман

1151098

Австралийският актьор и продуцент, познат от "Х-мен" се оперира от рак на кожата през ноември. Открили му раков тумор на носа, съобщи лично Джакман в профила си в социалната мрежа Instagram. Точната му диагноза бе базално-клетъчен карцинол – най-често срещаната форма на рак на кожата, която се появява при повече от 90% от пациентите. Това са ракови клетки, които растат на повърхността на кожата, причинени от продължително излагане на слънчева светлина.

"Моля ви, не бъдете глупави като мен. Винаги се преглеждайте и използвайте кремове за защита от слънцето", призова актьорът, който отишъл на лекар по настояване на жена си Дебора.

Дженифър Арнолд

На звездата от поредицата на TLC The Little Couple Дженифър Арнолд също откриха рядка форма на рак, след което тя веднага се подложи на лечение. Претърпя операция, а после започна и химиотерапия.

"Много съм щастлива, че прогнозите са добри. Моментът за подобна новина никога не е добър, но семейството ми ми помогна, обграждайки ме с много любов и топлина. Това ми даде сила и ме направи по-устойчива", разказа водещата.

По-късно водещата призна, че понякога се чувства добре, понякога – ужасно. На 27 декември сподели в профила си в социалната мрежа Twitter снимка от болницата.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


7 angel eyes 07.01.2014 | 16:38
И Вини Джоунс получи диагноза рак а кожата
6 Katerina Dieva 06.01.2014 | 12:42
Много неприятно, но всички те успяха да се преборят, въпреки че някои имаха нелеки диагнози. Колко други известни личности си отидоха тази година...
5 Maya Davidova 06.01.2014 | 11:34
Можеше да кажете нещо и за българските звезди. Все пак светът не се върти само около Холивуд.
4 emanoil momchev 03.01.2014 | 19:44
В някой случаи и по три пъти на ден се пият хапчета.
3 emanoil momchev 03.01.2014 | 19:44
Неприятно е наистина, но добре поне има разминаване на болестите.
2 дрезгав глас 03.01.2014 | 19:25
Не знаех, че Лил Уейн страда от епилепсия . Това е доста лоша болест и съм чувал , че болните от нея, трябва да пият хапчета до края на животът си .
1 Мирела Денчева 03.01.2014 | 19:17
Ужасно е , дано тази година е по - добра за тях .

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 03:10 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 04:05 Олтарите на България
  • 04:20 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:50 Религията днес /п/
  • 05:50 Златно сърце тв филм /2 серия/
  • 06:45 Златна ряпа детски тв филм...
  • 07:45 Телепазарен прозорец
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:10 "Да живее крал Джулиън" -...
  • 06:00 "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:30 Премиера: "Древно инженерство" -...
  • 07:30 "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • Сега "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 04:45 "Дъмбо" - с уч. на Колин Фарел,...
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:30 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Цар Лъв" - анимация
  • 14:10 "102 далматинци" - с уч. на Глен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.