Стана ясно какво ще похапват най-известните кинаджии след церемонията по връчването на наградите "Оскар". Веганска пица и салата от къдраво зеле в добавка към традиционната пушена сьомга "Оскар", приготвени от прочутия Волфганг Пук, ще бъдат сервирани на годишния Бал на губернатора след наградната церемония.
Разбира се, звездите няма да минат с толкова семпло меню. Сред останалите изтънчени вкусотии попадат пилешки пай с черни трюфели, мини-бургери Кобе, японска салата с бейби праскови, червена риба на пара с тайландски подправки, салата "Нисоаз" с риба тон и запазената марка на Пук – покритите със златен прах мини шоколадови "Оскар"-и.
С тези ястия ще бъдат посрещнати около 1500 гости след церемонията за 85-ите награди "Оскар", която ще се състои на 24 февруари.
"В този ден никой не обядва, така че вечерта всеки, който е бил на диета, забравя за нея", разкрива пред роденият в Австрия кулинар, който от 19 години се грижи за угощението на гостите на най-пищното парти след наградите.
"Ако присъстващите не намерят какво да похапнат измежду нашите блюда, значи наистина са придирчиви", шегува се Пук.
Волфганг Пук допълва, че приготвянето на блюдата ще започне няколко дни преди събитието.
Още интересни новини от Kulinar.bg: