Този уикенд във френския град Тур се проведе второто издание на изложението Euro Gusto, съобщават организаторите от Slow Food. Една от основните цели на еколозите е да покаже удоволствието от вкусната храна и отговорната консумация, която се грижи за опазването на климата.
Изложението се превърна в празник на различните култури и кухни, вкуса и биоразнообразието.
Своите кулинарни трикове показаха представители на 29 държави. Те разказаха и за специфични екологични кампании, които се провеждат в техните страни.
В една от дискусиите, които съпътстваха изложението от slow Food разказаха и за връзката между хранителната индустрия – производство, пакетиране, продажби, консумация и отпадъците, и климатичните промени.
А вкусните гозби бяха полети с 640 специално подбрани вина. В откритите пространства улични музиканти пък забавляваха публиката.