Нинова: Борисов ми е предлагал публично най-високия пост – на председател на Народното събрание

„Битката в БСП дали тя ще бъде превърната в една марионетка, която ще служи на други интереси, не на тези на обществото и социалистите“.

по статията работи: iNews.bg | 08.09.2024 | 14:15
Повече за:

Борисов ми е предлагал публично най-високия пост – на председател на Народното събрание. Отказах с думите "Ортак с мафията не ставам и няма да си предам избирателите". Можех да бъда и водач на евролистата и сега да съм евродепутат със 100 хил. евро. Отказах. Не ми е до постовете, винаги съм се борила да опазя БСП от зависимости и олигарси


"Битката в БСП дали тя ще бъде превърната в една марионетка, която ще служи на други интереси, не на тези на обществото и социалистите". 

Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" по Nova news лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова. И посочи: 

"Битката е дали БСП ще се прегърне онзи неолиберален ляв подход в Европа, който първите неща, които пропагандира са джендър идеология, повече санкции срещу Русия, повече мигранти. Това през годините се случваше, аз съм водила битки с тези политики. Дали ще се премине линията на БСП към либералното или ще останем в защита на националния интерес, семейството, децата работниците – това е въпросът.

Второто, не по-малко важно е дали БСП отново ще попадне в ръцете на олигарси, на задкулисие, на зависимости и ще бъде използвана партията за трупане на богатство от малцина за сметка на хората, на идеалистите, тези, които вярват и гласуват за БСП. Това е същественият въпрос и това са моите опасения и тревоги, че натам се върви", посочи Корнелия Нинова. 

"Видях и на Националния съвет, че тримата, с които до вчера всичко заедно правехме , подписвахме, нямаше проблеми и за едно денонощие се отметнаха – Вигенин, Гуцанов и Зафиров, са просто изпълнители. Други хора дърпат конците там. Имат си организатор – видях го с очите си на НС, един Кирил Добрев как командва – "стани-легни", разбира се, метафорично, вдигни ръка, не вдигай, Той управлява тези процеси. Тези тримата просто изпълняват", заяви лидерът на БСП в оставка. 

"Зад това стоят много интереси, с които съм се сблъсквала през годините. Интересите да се вземе БСП, да се подчини на една група хора, да се обслужва тази група хора за сметка на кауза, програма, идеали за сметка на членовете и симпатизантите", подчерта Корнелия Нинова и показа официална справка: 

"Попитах всички министерства, след едно журналистическо разследване, за тази група около Кирил Добрев и за фирмите, свързани с него, какви договори има: Поне за мен, информацията е шокираща – договори в Министерство на отбраната, Министерство на регионалното развитие, Агенция "Пътна инфраструктура", структурите на Министерство на финансите, клоновете на НАП в страната, Министерство на младежта и спорта, спортните бази и още, и още, и още. Всичко това се обслужва от тези, едни и същи фирми", каза Нинова и попита:

"Толкова ли в държавата няма други фирми, как така те печелят едни същи обществени поръчки? При това във всички управления – започва от Борисов, който си ги храни – по това време Кирил Добрев е в БСП, продължава – при служебния кабинет на Радев Весела Лечева му дава да зарежда с гориво целия спорт в България. В нашето правителство, в което ние участвахме – министрите на ПП - на отбраната, на финансите. И накрая – сглобката, дала най-добрите поръчки за милиони на Кирил Добрев", подчерта лидерът на БСП в оставка.

И постави въпроса: "Как мислите, че едно такова ръководство ще води независима политика? Вие, знаете ли, например, ча Зафиров е и шеф на Федерацията по ръгби. Кой е в УС, на тази федерация, знаете ли? Кирил Добрев. Не само политически, става дума и икономически интереси. Винаги съм го твърдяла, че една от битките ми е срещу зависимостите, използването на партията за трупане на пари". 

"Давам като пример, за да заявя моето убеждение – че не бива БСП да се превръща в подчинена на частни интереси партия. Както Румен Овчаров им го каза в залата на Националния съвет: "В момента продавате последната останала нормална партия". Ето затова ми е битката", категорична е Корнелия Нинова. 

В отговор на въпросите в студиото, тя заяви: "Нито ми е за егото. Нито ми е за постовете. Какво саботирам? Аз бих казал, че те са саботьорите, защото нормалното, уставното, законното е – оставка, конгрес, освобождаване, нов председател, работа напред. Заинатиха се, не искат да ме освободят: "Ще стоиш тук като заложник и ще пописваш каквото ти казваме", ми казват. Какво да ви подпиша – да предам партията на това, това ли искате да ви подпиша?", заяви Нинова показвайки справката за обществените поръчки на Кирил Добрев.  

"Борисов ми е предлагал публично най-високия пост – на председател на Народното събрание, отказвала съм. Отказах този пост с думите "Ортак с мафията не ставам и няма да си предам избирателите". Можех ли да бъда водач на евролистата и сега да съм евродепутат със 100 хил. евро заплата  да си клатя краката няколко години. Всички искаха да съм водач на листата. Можех ли? Отказах ли?", посочи още Корнелия Нинова в отговор на въпросите в студиото на Nova news. 

Ще се кандидатира ли за председател? "Те правят всичко възможно това да не се случи – първо Общопартийната контролна комисия каза, че не мога, сега решиха да ме изключат, само и само да не ме допуснат до пряк избор. Разбирам, че всичките ми номинации от новото-старо ръководство са  били задраскани. И карани организациите да не ми пускат номинации", посочи Нинова и веднага добави: 

"Антон Кутев казва днес – цялата партия не иска Нинова. Тогава защо не ме пуснете на пряк избор и цялата партия да ме изхвърли с пряк избор? Не това е важно. Политическият въпрос, идеологическият, борбата с паралелната държава, мъчех са да опазя БСП толкова години. Това е големият въпрос". 

Лидерът на БСП в оставка бе категорична, че БСП ще участва на изборите: "Не  можем да оставим партията без регистрация. Листите ще се редят според Устава и правилата, както досега", каза Нинова и в отговор на въпрос в студиото подчерта: 

"Ако, Мая Манолова е номинирана от Сливен, Хасково и Кюстендил, ще се обърна към социалистите в тези области дали я искат, ако зависи от мен регистрацията. Ще се съобразяваме с мнението на социалистите, а не с мнението на няколко души, които са се събрали някъде и са решили ,че това е правилно. Силата на партията и партията са членовете на партията".

За лявото обединение: "На 1 май направихме това, аз, Зафиров, събрахме 30 партии. Какво голямо ляво обединение е това, в което ги няма знаковите имена на "бузлуджанци", Първанов, Кадиев, Пирински, Петър Мутафчиев, Станишев, Ваня Григорова? Новите лица са Мая Манолова, Румен Петков, Александър Томов и Татяна Дончева. Въпреки това пожелавам успех, но не вярвам, че това ще даде енергията за лява политика", заяви Нинова. 




Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Играчът игрален филм /САЩ, 1992г./,...
  • 00:20 Любовен концерт - Ирина Флорин
  • 01:05 Полицаят се пенсионира игрален филм...
  • 02:45 Отблизо /п/
  • 03:40 Домът на вярата /п/
  • 04:10 По света и у нас /п от 21:30 часа/
  • 04:40 Религията днес /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • Сега "Обирът на Девицата" - комедия,...
  • 01:00 "Стокхолм" - криминален, драма...
  • 02:40 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 03:10 "Стани богат: Въпрос на бъдеще" -...
  • 05:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • Сега "Като две капки вода" - музикално...
  • 23:30 "Петдесет нюанса по-тъмно" - с уч....
  • 02:00 "Новаци" - с уч. на Юън Макгрегър,...
  • 04:00 "Вкусът на лятото" - с уч. на...
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.