Реал Мадрид продължава без грешка, Барса загуби първи точки в Ла Лига

"Кралския клуб" записа домакинска победа с 4:2 над Хетафе, докато каталунците допуснаха Реал Сосиедад да им изравни за 2:2, след като водеха с 2:0.

по статията работи: Мариян Найденов | 10.09.2011 | 22:58

Днес има четири срещи от 3-ия кръг на испанската Примера Дивисион, като с огромен интерес се очакваха двубоите на двата основни фаворита за всички трофеи в Испания, а и в Европа - Реал Мадрид и Барселона. И докато "белия балет" не допусна изненада срещу скромния си комшия Хетафе, то Барселона загуби първи точки и то още след втория си изигран мач в Ла Лига, след като не успя да победи Реал Сосиедад, въпреки че до 59-та минута каталунците имаха аванс от два гола.

Така европейският шампион направи първа грешна стъпка в подновеното футболно първенство на Испания при гостуването си на Реал Сосиедад в Сан Себастиян.

"Блаугранас" поведоха с две попадения още до 12', благодарение на головете на Шави и Фабрегас, но през втората част непримиримите баски достигнаха до равенството с голове на Агирече и Гризман. В самия край домакините дори бяха по-близо до спечелването на всичките три точки, но в крайна сметка до пълен обрат така и не се стигна.

Наставникът на гостите Пеп Гуардиола осъществи сериозен брой ротации в своя състав, оставяйки на пейката фигури като Лионел Меси, Давид Вия, Андрес Иниеста, Хавиер Масчерано и Ерик Абидал. Доверие сред титулярите отново бе гласувано на Сеск Фабрегас, Алексис Санчес и Тиаго Алкантара, а чилиецът напусна принудително още през първите 45 минути, получавайки контузия.

Вечерта пък се оказа кошмарна за заменилия го Давид Вия, който направи кошмарна грешка, довела до втория гол на Реал Сосиедад в двубоя.

Мачът на "Аноета" започна изцяло според очакванията, като шампионите разиграваха майсторски топката, не давайки почти никакви шансове на баските да атакуват вратата на Виктор Валдес. От самото начало изглеждаше, че първият гол е изцяло въпрос на време, а първото попадение в мрежата на Сосиедад вече бе факт след десет минути игра. Сеск Фабрегас изведе по чудесен начин Алексис Санчес зад гърба на защитата, а чилиецът намери Шави на чиста позиция. Маестрото на Барса пък нямаше как да сбърка на празна врата, чуквайки топката в мрежата за 0:1.

"Аноета" изпадна в шок само минута по-късно, когато Барселона вече водеше с две попадения на сметката си. С подобна комбинация на предходната, Фабрегас и Педро се озоваха зад защитата на домакините. Първоначалният удар на Педро бе спасен, но при добавката Сеск бе безкомпромисен, отбелязвайки за 0:2.

След малко повече от половин час игра се стигна до неприятен за Пеп Гуардиола момент, след като Алексис Санчес получи мускулна травма и бе изваден принудително от игра. Лионел Меси остана на резервната скамейка, а мястото на чилиеца бе заето от Давид Вия, за когото обаче този мач изобщо не се разви добре в последствие.

До края на полувремето не се стигна до почти нищо интересно, а темпото на игра видимо спадна. Най-интересното обаче предстоеше през втората част, когато домакините повярваха в силите си и възползвайки се от аристократичния подход на Барселона, започнаха да се борят за нещо повече в срещата.

Червената лампичка за Пеп Гуардиола светна три минути след подновяването на играта, когато Агирече стреля встрани от вратата на Валдес. В 59' обаче нападателят ликуваше, реализирайки с глава след центриране в наказателното поле на гостите.

Само две минути по-късно трибуните на "Аноета" изригнаха, след като малко очаквано от всички, равенството бе възстановено. Главен виновник за изравнителното попадение на баските бе Давид Вия, който се опита по абсурден начин да върне топката в своята половина, на практика извеждайки Агирече очи в очи с Валдес. Ударът на нападателя се отби леко в ръката на Бускетс и срещна напречната греда, а при добавката Гризман с глава отбеляза за 2:2. Отначало изглеждаше така, сякаш голът ще бъде отменен, но в крайна сметка попадението бе зачетено от главния съдия.

До края на мача Пеп Гуардиола очаквано потърси промяна в своя състав, като в игра се появи тежката артилерия в лицето на Лионел Меси. Аржентинецът обаче не бе на ниво в днешния сблъсък, като суперзвездата на гостите на практика не предложи нищо интересно в атаката на Барса. Пред Меси се откри добър шанс за трети гол малко преди края, но Клаудио Браво отрази не особено силния му изстрел. В последните минути Меси се опита и да симулира за дузпа, хвърляйки се артистично в наказателното поле, което обаче му донесе единствено заслужен жълт картон.

В самия край Барселона можеше да си тръгне за Каталуния и без точката, след като домакините от Реал Сосиедад бяха по-близо до крайния успех. Първо Даниел Алвеш се намеси решително при центриране в наказателното поле на Барса, а при последвалия корнер топката като по чудо не влетя в мрежата зад Виктор Валдес.

Така шампионите допуснаха първа грешна стъпка през този сезон, събирайки актив от 4 точки след два изиграни мача, колкото има и Реал Сосиедад.

Отборът на Реал Мадрид се възползва от тази грешна стъпка на Барселона, побеждавайки с 4:2 градския си съперник Хетафе на "Сантяго Бернабеу". С два гола за "белия балет" се отличи Карим Бензема (14', 69'), а третият добави звездата на тима Кристиано Роналдо от дузпа (60'), а крайното 4:2 оформи Гонзало Игуаин в 88-та минута. Двете попадения за гостите от малкото градче в околностите на испанската столица пък отбеляза Мику (39', 73').

Срещата започна с очакван домакински натиск на Реал Мадрид и възпитаниците на Жозе Моуриньо успяха да поведат още в 14-та минута, когато френският национал Карим Бензема получи топката от Месут ХЙозил успоредно на вратата и с техничен изстрел от около 15-16 метра откри резултата. Преди това в 10-та минута вратарят на гостите Мигел Анхел Моя с мъка изби мощен удар с глава на Кристиано Роналдо.

Гостите от Хетафе обаче показаха изключителен характер и не се огънаха от този ранен гол, а напротив - успяха да изравнят в 39-та минута, когато Мику се измъкна от защитата на Реал и с отправи неспасяем удар в долния десен ъгъл на Касияс за 1:1.

След почивката Роналдо вдигна публиката на крака с виртуозно изпълнение на задна ножица в 50-та минута, след която португалецът нацели страничната греда - топката се отби и попадна в краката на Фабио Коентрао, който от два метра не успя да отбележи на празна врата.

Така се стигна до 60-та минута, когато Реал най-накрая стигна до втори гол, а в негов автор се превърна Роналдо, който се разписа след точно изпълнена дузпа, осъдена за съприкосновение на Ката Диас с португалеца в наказателното поле. При ситуацията футболистите на Хетафе протестираха, че е е имало нарушение или ако е имало - то със сигурност е било извън наказателното поле и на повторенията се видя, че те имаха право, но главният съдия остана безмълвен.

Резултатът стана 3:1 девет минути по-късно (69'), а точен бе Карим Бензема, който отбеляза второто си попадение в мача след като засече виртуозно центриране на Роналдо от около 30 метра след пробив по крилото.

Хетафе не се предаде и успя да накаже за втори път именития си съперник в 74-та минута отново чрез Мику, който се възползва от подаване на Дани Гуиса в наказателното поле и с удар по земята матира Икер Касияс за 3:2.

Крайното 4:2 бе оформено от Гонзало Игуаин две минути преди края на редовното време (88'), който получи чудесен пас от Кака и с премерен изстрел в центъра на вратата записа името си сред голмайсторите.

В третия изигран мач от кръга днес Виляреал не можа да сътвори подвиг на своя "Ел Мадригал" и с човек по-малко стигна само до 2:2 срещу Севиля. Вратарят на "жълтата подводница" Диего Лопес направи дузпа още в 22-ата минута и бе изгонен директно, с което обрече съотборниците си да се подвизават в намален състав повече от час на терена. Алваро Негредо, който реализира 2 гола за националния отбор на Испания срещу Лихтенщайн преди 4 дни, пропусна от бялата точка, но бе точен при добавката си и откри резултата за Севиля.

Домакините обаче отказаха да приемат числения си пасив като оправдание за евентуална загуба и само 10 минути по-късно стигнаха до равенство, благодарение на попадението на Джузепе Роси. В 72-ата зрителите на "Ел Мадригал" се екзалтираха, защото Марко Рубен осъществи пълния обрат в полза на Виляреал и доближи тима си до победата. 4 минути преди края на редовните 90 обаче Алексис реализира втория гол за гостите от Андалусия и разпредели точките по равно.

В късната среща от 23:00 часа днес Валенсия приема Атлетико Мадрид на "Местая" в друго дерби от Примера Дивисион.

Утре и в понеделник са последните 6 мача от 3-ия кръг в испанския елит:

11.09.2011

13:00 Бетис - Майорка
17:00 Сантандер - Леванте
19:00 Осасуна - Спортинг Хихон
19:00 Райо Вайекано - Сарагоса
23:00 Еспаньол - Атлетик Билбао

12.09.2011

22:00 Малага - Гранада


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Присъда" - сериал, с.1, еп.51 /п./
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • 16:00 Премиера: "Моите братя и сестри" -...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Лабиринт към щастието" (премиера)...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.