Ралица Паскалева се тунингова

Нашумели формати и шоута от близкото минало ще радват своята аудитория ежедневно през следващите няколко месеца.

по статията работи: iNews.bg | 08.09.2024 | 14:45

Ралица Паскалева се тунингова
ФБ/Ралица Паскалева
Повече за:

Есенният сезон на малкия екран започва и битката за рейтинги в частните телевизии – и съответно за реклами, е по-ожесточена от всякога. bTV и Нова пак ще мерят сили и ще пускат нови срещу стари муцуни в най-мащабните си продукции в праймтайма. Нашумели формати и шоута от близкото минало ще радват своята аудитория ежедневно през следващите няколко месеца.   

Водещата новина е, че "Биг брадър" се завръща у нас, въпреки че по света нищо подобно не се случва. След дълги спекулации, започнали още през 2023 година, Нова най-сетне официално обяви възкресението на предаването, поставило основите на жанра и на тв чалгализацията в България. Стартът е на 8 октомври. Продуцентите обещават модерен прочит на зрелището с участието на 16 съквартиранти. Кой ще прекрачи прага на най-обсъжданата къща в социалните мрежи, тепърва ще се разбере. Точно 20 години след дебюта си, "Биг брадър" ще позволи на публиката да определи един от търсачите на силни усещания. За първи път чрез онлайн гласуване ще се случи нещо различно в отдавна познатия като схема и послания социален експеримент. Както вече се знае, водещите са Башар Рахал и Александра Богданска. Вероятно е търсен контраста - не само визуален, между зрелия професионален актьор и развихрилата се до много тлъсти суми млада инфлуенсърка. Съдейки по разкрепостените й снимки в онлайн говорилнята, Богданска като нищо може да се впише в псевдо еротоманските етюди, с които сценаристите обикновено зареждат тази дъвка за окото. Тя безспорно е ефектна госпожица, но вече тече и от чешмите на "Биг брадър"-таргета. Така че ще й се наложи да прави сериозни усилия, за да впечатлява. Башар Рахал пък напоследък се носи върху крилете на новата си любов с колежката Любомира Башева. Те се откриха, докато репетираха в спектакъла "Отблизо". Ученикът на Стефан Данаилов отново е във форма, след като бившата му, Райна Караянева, го заряза пред очите на цяла България, въпреки че той я направи актриса.  

"Игри на волята" започват на 14 септември. Това поредно начало  вероятно ще се започни най-вече с тунингованата физиономия на Ралица Паскалева. Защо това хубаво момиче посегна на лицето си, не е ясно. Не остава нищо друго, освен да сравняваме Ралица от сериите на "Откраднат живот", които в момента вървят по Диема фемили, и Ралица от трейлърите за "Игри на волята". Добре, че поне Димо Алексиев, който също е основна фигура в "Откраднат живот", си остава същият – екстравагантен, без да стига до крайности. Дано скоро се върне и в театъра, където определено го бива, въпреки че преди време в Народния дори и не се опитаха да го оценят и той го напусна.   

От понеделник до събота 40 участници в пет племена ще влизат в сблъсък на три чисто нови арени. Този път мераклиите за слава ще се потопят във вълнуващия свят на северното Черноморие. Отвъд красотата на природата, те ще оцеляват в най-тежките условия за живот в хрониките на формата.  

Любопитно е дали Димитър Рачков, който ще води "Пееш или лъжеш", е длъжен да се съобразява с мнението на Мария Игнатова, Иван Христов и Андрей Арнаудов – тримата панелисти в шоуто. Тази мания по "панелизъм" – изключително кретенско понятие, която отдавна започна да отшумява в телевизиите по света, от където е копипейстната, проявява заплашителни размери на българска почва. Нейна жертва вече стана "Преди обед". Вместо в стола на Деси Стоянова да седне опитен, готин и рефлективен дългогодишен журналист от екипа на предаването, пред камерите се кипрят три жени, които тепърва трябва да се адаптират към случващото се около тях. Добре че срещу припряните в желанието си по-бързо да станат адекватни Франциска Йорданова, Зейнеб Маджурова и Оля Малинова стои стабилният и спокоен актьор Петър Дочев. 

Но какво ще предложи Рачков, освен традиционния хумор за корема, който отдавна е отегчил и самия него? Всяка неделя ще посреща популярни изпълнители, готови да намерят изкусните певци сред умели имитатори. Игнатова и опосумите Иван и Андрей ще разпознават езика на тялото, движението на устните и сценичното поведение, за да различат пеещите от лъжещите. Основният въпрос "Пееш или лъжеш" ще се задава в отделните кръгове, представящи информация за претендентите, техните таланти, умението им да правят "lip sync", както и поведението им под прожекторите. С помощта на съветниците и уликите гост звездата ще елиминира фалшивите певци, за да разчисти пътя на истинския талант. А дали победителят наистина може да пее или е успял да заблуди всички, ще стане ясно в дует със звездата на финала на "Пееш или лъжеш". Интересното е, че Рачков е искрено нахилен на снимка от вечеря с екипа, сред който грее и Игнатова. Според слуховете и двамата са свободни, въпреки че информация за официален развод на Мария с Ивайло Нойзи Цветков няма. Постоянно се говори, че се били разделили след пиянското му шофиране, но нито от журналиста, нито от водещата има "да" или "не". Ако Рачков и Игнатова отново се залюбят, изненаданите ще са малко, въпреки че ще се вдигне грандиозна шумотевица.    

Голяма новина дойде и от bTV – вместо със "Сървайвър", от там отвръщат на удара с премиерния "Остров на 100-те гривни: Другата вселена". От 16 септември Александър Сано и Диляна Попова ще пренесат зрителите сред екзотичните плажове и дълбоки води на Филипините. Сано е много опитен – и много образован. Така че няма как да се затрудни дори с шоу, което не е по интелектуалните му мерки и теглилки. Диляна Попова пък е много красива – и нищо друго няма значение за мъжката половина пред телевизора. Безпомощни светски коментатори се пробваха да обясняват, че между двамата имало флирт. Между тях може да има всичко, те са си близки от години, но е комично да се търси аналог с онзи "Сървайвър", в който Евтим Милошев се влюби в Христина Апостолова и тя заряза Рачков.        

Сега по-интересното от нескопосаните слухове е дали новата за ефира продукция ще си удържи на думата и ще предложи динамични и напрегнати битки и неочаквани обрати, достойни за трилър. За да оцелеят, участниците ще трябва да мислят на бързи обороти и да коват стратегии в движение. Приятелствата ще струват цяло състояние, защото крайната цел е лъвски пай от наградния фонд от 300 000 лева. В началото 30-те приключенци ще разполагат с равен брой гривни, които ще отговарят на определена парична стойност. Те ще се стремят  да печелят възможно най-много гривни в изтощителни състезания за сила, издръжливост, съобразителност и адаптивност, като уловката е, че те ще ги получават от своите конкуренти. При напускане на Острова този, който си тръгва, ще трябва да свали "богатството" от ръката си и да го предаде нататък. Правилата са еднакви за всички.

В "Гласът на България" треньорите Иван Лечев, Графа, Мария Илиева и Дара са готови за сезон номер 11 от 14 септември. Водещи са Боряна Братоева – кадър на bTV още от несправедливо спрения сериал "Седем часа разлика", а напоследък и в "Съни бийч", и Владимир Зомбори, станал любимец на народа с победата си в "Като две капки вода". За огромно съжаление кадърният и харизматичен млад мъж загърби Малък градски театър "Зад канала", където кариерата му се движеше във възходяща градация, за да се посвети на масовизацията. Няма съмнение, че Зомбори и жена му Весела Бабинова са си направили аритметиката. Нито пък са виновни, че искат да имат достатъчно пари днес, не утре, а единствено риалитата са що-годе стабилен източник на доходи, макар и в рамките на ограничен времеви период – тъкмо заради това Зуека замина за Испания. Но и няма талантлив актьор, чието светло театрално бъдеще да не е потънало в продуцентската мъглявина – Рачков е жив пример за това, а той е страхотен и силно драматичен на истинската сцена, на която отдавна не е стъпвал.                   

Припомняме, че Краси Радков стана лице на риалитито, което се прави от екипа на Слави Трифонов за bTV - "Бягство към победата 2: Съкровището". Надпреварата е от 20 септември, а изпълнителен продуцент е Евгени Димитров – Маестрото.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Футбол: България - Северна...
  • 21:30 По света и у нас
  • 22:00 Спортни новини
  • 22:15 Играчът игрален филм /САЩ, 1992г./,...
  • 00:20 Любовен концерт - Ирина Флорин
  • 01:05 Полицаят се пенсионира игрален филм...
  • 02:45 Отблизо /п/
  • 03:40 Домът на вярата /п/
  • Сега "Дюн" - драма, приключенски,...
  • 23:10 "Обирът на Девицата" - комедия,...
  • 01:00 "Стокхолм" - криминален, драма...
  • 02:40 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 03:10 "Стани богат: Въпрос на бъдеще" -...
  • 05:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • Сега "Като две капки вода" - музикално...
  • 23:30 "Петдесет нюанса по-тъмно" - с уч....
  • 02:00 "Новаци" - с уч. на Юън Макгрегър,...
  • 04:00 "Вкусът на лятото" - с уч. на...
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.