БТК – далаверата на Иво Прокопиев

При продажбата на миноритарния дял Прокопиев е в тотален конфликт на интереси

по статията работи: iNews.bg | 30.09.2013 | 12:12

Близо 10 години след приватизацията на Българската телекомуникационна компания (БТК), в сделка по-известна като кражбата на века, държавата ще се лиши от "златната акция” в телекома, информира в. "Репортер". 

На общо събрание акционерите на дружеството ще гласуват в края на месеца специалната държавна акция в БТК да бъде обезсилена и да стане обикновена поименна акция. По този начин държавата ще освободи завинаги телекома от сянката на криминалната приватизация. Тежест, която и в момента виси над БТК заради наложения запор от Агенцията за приватизация над стотици имоти на дружеството. 

Всичко това е в резултат на години машинации, кражби, далавери, откровени изнудвания и спорни практики, довели до отчайващи загуби за държавата, източване на самото дружество и изкривен телекомуникационен пазар в България. 

БТК се превърна в символ на прехода, като почти няма правителство след падането на режима през 1989 г., което да не се упражнило в управленческо поведение над БТК. 

В началото бяха добрите намерения

Продажбата на БТК е оценявана като най-голямата крачка, която българското правителство прави в посока на оттеглянето на държавата от икономиката. 

България стартира последна от източноевропейските държави продажбата на своята телекомуникационна компания, въпреки че според одобрените първоначално срокове БТК трябваше да бъде раздържавена още през септември 1997 г.

Продажбата обаче се проточва и се подготвя от три български правителства - на Виденов, на Софиянски и на Костов. И завършва при управлението на Сакскобургготски. 

За кабинета на социалистите основният мотив за продажбата на БТК са приходите от тази сделка. Въпреки надеждите, че продажбата на БТК, макар и на по-късен етап, ще осигури значителни приходи в бюджета, кабинетът на социалистите не успя да я финализира в рамките на мандата си.

Ограниченото време и правомощия на следващото правителство - служебният кабинет на Софиянски, не му позволяват да придвижи процедурата много напред. Тогава обаче е взето решението за продажбата на 51% от акциите на компанията.

За правителството на Костов продажбата на БТК  е сред основните приоритети. След развилнялата се политико-икономическа криза в Русия, последвалите не особено добри резултати от продажбата на "Ромтелеком" и началото на кризата в Косово, кабинетът няма ясна представа за възможните приходи от приватизацията. Процедурата се удължава няколко пъти, а консултанти и оценители по сделката са лондонският клон на Дойче банк и българската "Данеб консулт”. 

В деня на подаването на офертите единствените кандидати се оказват холандската компания "Кей Пи Ен” и държавният оператор на Гърция – ОТЕ, които участват в консорциум. Предложението обаче е оценено като неизгодно от работната група, в която участват отстранените от Костов по-късно вицепремиери Александър Божков и Евгени Бакърджиев. 

Така правителството на СДС приключва мандата без сделка, а по оценката на много анализатори това е периодът, в който заради лични интереси е пропусната голяма възможност за постигането на добра цена за телекома. 

Появата на австрийския фантом

Последната процедура за приватизация на БТК започна през 2002 г. по инициатива на правителството на Симеон Сакскобургготски. Променени са почти всички параметри на офертата и за касова приватизация са обявени 65% от капитала, а за останалите 35% се предвижда да бъдат продадени чрез БФБ, за да се стимулира борсовата търговия. 

Проведеният от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) конкурс за мажоритарния дал формално е спечелен от американския фонд за дялови инвестиции "Адвент Интернешънъл”, който обаче участва чрез свое дъщерно дружество – пълния анонимник "Вива Венчърс” от Виена. Към процедурата има сериозен предварителен интерес, но явните и не толкова явни знаци кой е фаворитът кара останалите участници да се оттеглят. 

Това, че в сделката има нещо гнило, си пролича още през 2002 г., когато заради "Вива Венчърс” кабинетът удължи с две седмици срока за подаване на документи за участие в търга. В крайна сметка кандидат-купувачите бяха консорциум "Коч холдинг” – "Тюрк телеком”, "Вива Венчърс” и AIG - CET Capital Management. През октомври Агенцията за приватизация обяви победителя в конкурса "Вива Венчърс” и преговорите с избрания купувач започнаха. През декември обаче Върховната касационна прокуратура спря преговорите с компанията заради проблеми със собствеността на спечелилия кандидат. 

Дни по-късно и Върховната административна прокуратура (ВАП) обяви, че кандидатът е трябвало да бъде дисквалифициран, тъй като "Адвент” не е 100% собственик на спечелилото дружество. През януари 2003 г. Върховният административен съд отхвърли протеста на ВАП, че сделката е незаконна, а прокуратурата от своя страна отмени постановлението си за спиране на преговорите с австрийската фирма.

Схемата се изяснява

Зад фасадата на чуждия инвеститор, така упорито представяна от управляващите от НДСВ, започнаха да се очертават силуетите на българските участници в "далаверата на века”. С цел осигуряване на финансирането на участието си в сделката, "Адвент” беше привлякъл група от чуждестранни инвеститори, сред които такива, близки до Иво Прокопиев и исландския милиардер Тор Бьорголфсон. 

По време на приватизационния конкурс тогавашният министър на транспорта Пламен Петров зае позицията, че получените предложения не са изгодни и оттегли подкрепата си за приватизация на БТК при предложените условия.

В резултат той беше заменен на този пост от Николай Василев - привърженик на приватизацията и приближен до кръговете около Прокопиев, които привлякоха "Адвент” за тази сделка. Все пак Петров отстоя идеята си в приватизационната сделка да се включи механизъм, който дава право на държавата на 10% от печалбата на инвеститора при последваща препродажба на БТК - т. нар. Clawback.

Договорът за приватизация на 65% от капитала е сключен през февруари 2004 г. и финализиран през юни същата година. Той предвижда заплащане в полза на АПСК от 230 млн. евро и парична вноска в капитала на БТК чрез увеличаване на капитала от 50 млн. евро. 

Освен това новият собственик се задължи да изплати или рефинансира съществуващите кредитни задължения на БТК (около 125 млн. евро), да извърши инвестиции в дружеството за 400 млн. евро за период от 5 години, да поддържа програма за трудова заетост за период от З години и да довърши цифровизацията на фиксираната мрежа на БТК съгласно изискванията на ЕС. Беше наложена забрана за промяна на контрола върху БТК за период от 3 години след финализиране на сделката.

За да удостовери колко е загрижен за интересите на държавата в компанията, Николай Василев измисли формата на "златна акция” – една привилегирована акция.

Чрез нея държавата си осигури инструмент за влияние в управлението на компанията, включително с право на представители в управителния и надзорния съвети на дружеството. 

Според условието на приватизацията мажоритарният акционер имаше правото да получава годишно до 3,5% от приходите на БТК под формата на консултантско възнаграждение за мениджърски и технически услуги.

Машинацията на Прокопиев и Бориславова 

През ноември 2004 г. започва изпълнението на втория етап от "обира на века”. БТК е качена на борсата, където АПСК трябва да продаде миноритарния пакет от 35% (без златната акция).

Консултант по изготвянето на проспекта и инвестиционен посредник на АПСК е "Булброкърс” на Прокопиев. По това време той е в близки отношения с икономическите министри на НДСВ, а в най-топли връзки е с вицепремиера и отговорник за приватизацията Лидия Шулева. 

Още преди да подпише договор за консултиране на продажбата "Булброкърс” с партньорството на СИБанк на Цветелина Бориславова започват масово изкупуване на компенсаторни записи. Хартийките тогава са със силно занижена стойност, тъй като реално срещу тях няма никакво обезпечение. 

Поведението на Прокопиев и Бориславова намира обяснението си, когато по инициатива на тогавашния вицепремиер и министър на транспорта  Николай Василев цената за тези остатъчни 35% от БТК е прието да се плати чрез компенсаторни инструменти.

Търговете за тези акции стават в началото на 2005 г. Оказва се, че това време е напълно достатъчно да се изгради монопол в притежанието на компенсаторки. Единственият инвеститор, който разполага с такова голямо количество компенсаторни записи, достатъчни за да придобие миноритарния пакет акции е СИБанк на Цветелина Бориславова. 

В същия период Тор Бьорголфсон придоби и миноритарно акционерно участие в СИБанк. Той участва във финансирането на изкупуването на компенсаторни инструменти и установява тясно бизнес партньорство с мажоритарния акционер в СИБанк - Цветелина Бориславова. Банката пък е любимата банка на властта. През нея преминават плащанията към почти всички държавни структури. 

При продажбата на миноритарния дял Прокопиев е в тотален конфликт на интереси, тъй като представлява и държавата, и купувачите. Това се потвърждава от назначението на дясната му ръка Иван Ненков за член на борда на БТК, като представител на "малките акционери”. 

Историята за една заспала "златна акция”

Въпреки че има право да се противопостави на машинацията при продажбата на 35-те процента през БФБ, държавата не прави нищо и така концентрацията на собственост на БТК се завишава. 

Като резултат от борсовата приватизация инвеститори, близки до СИБанк и Тор Бьорголфсон, придобиват почти 85% от целия миноритарен пакет. По този начин Тор и СИБанк индиректно контролират решенията на Общото събрание на акционерите, по които мажоритарният акционер "Вива Венчърс” не може да гласува. Фактическият контрол от Тор Бьорголфсон е придобит през 2005 г,.

Тогава неговият фонд за дялови инвестиции "Новатор” сключва споразумение за кол опция, по силата на която има право при поискване да придобие всички акции на "Вива Венчърс” в БТК (65%) чрез придобиване на 100% от капитала на "Вива Венчърс”.

С тази сделка се заобиколи изискването на приватизационния договор да не се променя контрола върху БТК в период от 3 години от приватизацията. Въпреки че формално няма промени в собствеността, в управителния съвет са направени промени, като мнозинството членове са мениджъри от фонда "Новатор”. Държавата, притежател на заветната "златна акция”, тотално проспива всякаква възможност да се противопостави на театъра със собствеността, който се разиграва пред очите на всички. 

AIG в играта

Забраната за промяна на контрола върху БТК изтича през 2007 г. Това дава възможност на Бьорголфсон и българските му партньори да официализират връзката си и да касират резултата на далаверата с приватизацията. 

На масата бяха сложени около 94% от капитала на телекома. Тогава за първи път официално лъсва истината за криминалната приватизация на БТК, която от една страна не донесе очакваните приходи, от друга не разпръсна акциите на телекома, така че да се оживи търговията на борсата. 

За мажоритарния пакет е организиран международен конкурс, консултиран от "Лемън Брадърс". Явяват се няколко кандидати, повечето от които големи международни фондове за дялово инвестиране. Печеливш в крайна сметка е инвестиционно поделение на AIG, които дори не участват в конкурса. 

Цената, която те плащат за 94% от акциите, включващо и рефинансиране на дълговете на групата, е около 1,5 млрд. евро. В началото на 2008 г. обаче AIG бяха национализирани от Федералния резерв на САЩ с цел да се избегне техният фалит. В този период започна разпродажба на активите на AIG и инвестиционното крило, което управляваше инвестицията в БТК беше придобито от групата Pinebridge на най-богатия китаец в Хонг Конг, който притежава и основният хонгконгски оператор PCCW.

В края на 2008 г. започнаха и опитите за преструктуриране на дълговете на групата на БТК. Първият официален кандидат беше самият Pinebridge. В крайна сметка не беше постигнато споразумение с банките - кредитори.

Държавата в играта

Зачестилата смяна в собствеността на БТК кара и държавата да се размърда в опит да си прибере все още дължимите пари от преминалите през дружеството пишман инвеститори. През 2009 г. са заведени арбитражни дела в Париж за клоубек плащането от 80 млн. евро и за неустойки по програмата за трудова заетост за 60 млн. лева. Със законови промени се даде правото на държавата да налага възбрани върху имоти като обезщетения по приватизационни претенции. Така през юни 2010 г. АПСК предприе масово налагане на законни ипотеки върху имоти на БТК. 

С дълг на групата от около 1,65 млрд. евро, неясно състояние, вътрешни проблеми между кредиторите-акционери и в силно конкурента среда в последните години БТК беше буквално под преса. Така се стигна и до сделката от 2012 г., когато консорциум между КТБ и руската ВТБ предприе сделка по придобиването на телекома, преструктуриране на дълговете му и цялостен нов инженеринг на групата. Предложението на инвеститорите идва като спасително за БТК, в която тогавашните собственици категорично отказваха да инвестират. 

В телекома продължава да бъде акционер и държавата чрез "златната акция”. На предстоящото този месец общо събрание обаче се очаква държавата най-сетне да отпусне примката си около БТК и да остави телекома да се бори в равни конкурентни права с останалите на пазара.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


164 Elica Veleva 30.09.2013 | 20:43
Прокопиев е кралят ба далаверите. Умишлено създава толкова много фирми и лека-полека започва да си разиграва схемите. Е, да , друго си е когато имаш действащи министри на своя страна или президент, както е сега
163 Katrin Velinova 30.09.2013 | 20:41
Питам се само кой му дава крила на този мастит олигарх. И министрите които са му услужвали и са го насочвали към изгодните сделки имат вина и трябва да си понесат отговорността.
162 Katrin Velinova 30.09.2013 | 20:35
Много дълги и мащабни се оказаха престъпните схени на този олигарх. Във всяка една друга страна този отдавна щеше да е потънал някъде в дън земя и нямаше да се чува за него.
161 xander yordanov 30.09.2013 | 20:33
Големи крадци ейй! не си дават сметка че крадат от народните пари, а и да си дават показват ясно че не им пука. Прокопиев трябва да бъде даден под съд!
160 мистерия финикова 30.09.2013 | 19:55
Мисля, че е крайно време институциите да се сезират за Прокопа
159 vasko vasilev 30.09.2013 | 19:06
На гърба на държавата и хората.
158 vasko vasilev 30.09.2013 | 19:06
Машинациите на Прокопиев са безкрайни. Вече каквото и да прочета няма да ме учуди. Жалко обаче, че прокуратурата спи.
157 мистерия финикова 30.09.2013 | 18:58
сингапурски боклук
156 скапан сървър 30.09.2013 | 18:33
Ето как с машинации, корупция и незаконност се става милионер!
155 скапан сървър 30.09.2013 | 18:30
Именно! Чудя се само как в медиите не се е появила статия, която да ни го представи като почтен бизнесмен и едва ли светец!
154 melinda belinda 30.09.2013 | 17:44
Би трябвало, но не е, защото връзките, подчинените и пипалата му са навсякъде и във всичко.
153 Митридат Египетски 30.09.2013 | 17:38
Кръга Типинг пойнт около Сорос, какво да си приказваме?
152 трендафил въжарски 30.09.2013 | 17:28
Би трябвало Прокопиев да е в затвора
151 tedka todorova 30.09.2013 | 17:28
Голям мошеник се оказа Прокопиев.
150 hope less 30.09.2013 | 17:17
Както каза Мавродиев - Прокопиев е христоматиен пример за олигарх!
149 трендафил въжарски 30.09.2013 | 17:16
Тоя Прокопиев си е абсолютен боклук
148 Veronika Hristova 30.09.2013 | 17:16
Е а дано ама надали
147 Veronika Hristova 30.09.2013 | 17:15
Този прокопиев е за затвор и дано да го видим там
146 hope less 30.09.2013 | 17:13
Ако и всичките са грозници и смотльовци като Прокопиев......
145 Ivko Pivko 30.09.2013 | 17:07
Да беше спрял до там, ама той не, още и още, голямо е чудовище Прокопиев! дано прокуратура се заеме с него в един момент и получи присъдата си, която определено ще е заслужена.
144 tedka todorova 30.09.2013 | 16:54
Няма да остане ненаказан. Господ забавя, но не забравя.
143 Косе Босе 30.09.2013 | 16:53
Ако се съберат снимките на всички които са помагали на ПРокопиев, ще стане по-голям албум от училищен! Толкова хора без капка морал готови да продадат и душите си!
142 tedka todorova 30.09.2013 | 16:53
За всичките си схеми Прокопиев и всички, които са участвали трябва да си платят.
141 Митоди Михалев 30.09.2013 | 16:47
Не се надявам някога прокуратурата да се самосезира, дано поне покрай сигналите от КФН да има ефект,но итова много ме съмнява, всичко е така обвързано,че никой не би тръгнал да прави разследване срещу Прокопиев,защото твърде много политици са му помагали..
140 трендафил въжарски 30.09.2013 | 16:44
Това е кражбата на века
139 Veronika Hristova 30.09.2013 | 16:43
Схеми и схемички , колкото искаш .Хора като Прокопиев сън не спят , че да мислят как и какво да откраднат
138 Виличка Лъжичкова 30.09.2013 | 16:38
Хубаво ще е,ако един ден ги видим всички тези в затвора и най=накрая в България не се случват такива глупости!
137 трендафил въжарски 30.09.2013 | 16:37
Предложението на инвеститорите идва като спасително за БТК, в която тогавашните собственици категорично отказваха да инвестират. Да, КТБ го спаси
136 трендафил въжарски 30.09.2013 | 16:36
Рано или късно, но винаги идва Видовден
135 Doggy Cat 30.09.2013 | 16:32
Пожелавам им на всички един ден да се събудят по-бедни и от повечето българи,тогава да си спомнят с усмивка за далаверите си и да гледат как някой друг е на тяхното място.. чудовища са това,а не хора! дано един ден изгният в затвора!
134 xander yordanov 30.09.2013 | 16:30
Най-много ме хваща яд, че тези престъпления на Прокопиев и останалите от групировката наречена Кръга Капитал се знаят и тия си се разхождат на свобода и си живеят живота.
133 трендафил въжарски 30.09.2013 | 16:27
Така си беше - те го спасиха
132 connie balony 30.09.2013 | 16:19
Кога ще започне това разчистване, защото ми се струва, че до тогава може и да няма държава или ще бъде държавата обитавана от олигарси и приближените на Прокопиев, всички останали ще са си заминали.
131 Катерина Мушкова 30.09.2013 | 16:17
Дано да го дочакаме .
130 трендафил въжарски 30.09.2013 | 16:17
добре, че бяха КТБ и ВТБ Капитал да спасят положението
129 трендафил въжарски 30.09.2013 | 16:09
Ние, народът, очакваме правосъдие
128 qnko qnev 30.09.2013 | 16:09
Така добре си е оплитал кошницата, че не е истина.
127 xander yordanov 30.09.2013 | 16:08
Не се знае. Рано или късно всичко излиза наяве. Държавата няма вечно да седи безучастна към престъпления на олигарсите. Ще започне разчистване на сметките.
126 monika antonova 30.09.2013 | 16:05
Направо Иво Прокопиев може да го кръстим българския Бърнард Мадоф с всички тези криминални схеми и далавери по изтичване на държавата. Единствено може да се надяваме и Прокопиев да получи същата съдба като на Мадоф.
125 трендафил въжарски 30.09.2013 | 16:02
Прокуратурата още ли блее?
124 positive thinking 30.09.2013 | 16:02
Сякаш вече е нормално да четем и да виждаме такива неща свързани с името на Иво Прокопиев... любимецът на всяко едно правителство,а България се изживява като златната му кокошка..
123 трендафил въжарски 30.09.2013 | 15:54
вижте, вижте кой още е в далаверата - В същия период Тор Бьорголфсон придоби и миноритарно акционерно участие в СИБанк. Той участва във финансирането на изкупуването на компенсаторни инструменти и установява тясно бизнес партньорство с мажоритарния акционер в СИБанк - Цветелина Бориславова. Банката пък е любимата банка на властта. През нея преминават плащанията към почти всички държавни структури.
122 Vivi Vasileva 30.09.2013 | 15:54
Властелина на Каолина след това е приложил същата схема и с БТК. Дори не е нужно да проявява творчество като насреща си има толкова услужливи политици.
121 трендафил въжарски 30.09.2013 | 15:50
така ни преметнаха Бориславова и Прокопиев, че няма накъде
120 uchtiviq los 30.09.2013 | 15:50
от самото начало я разпродадаха компанията за без пари, а Прокопиев се нагласи на бързо в даалаверата и както винаги беше печелившата страна!
119 Охльо Бохльо 30.09.2013 | 15:46
Идеята на БТК имам чувството,че беше главно да се продаде, пък как що, за кви пари, на кого няма значение, само да им дойде музата, обаче първата им сделка хич не беше добра на държавниците,изложиха се, а ПРокопиев напълни гушата за летящ старт..
118 Пияно пиле 30.09.2013 | 15:43
Големи далавери отново са направили, направо е непростимо да се вършат такива неща,а държавата с удоволствие и на драго сърце сякаш помага във всяко едно такова престъпление!
117 трендафил въжарски 30.09.2013 | 15:43
зад всички далавери седи Иво Прокопиев
116 Катерина Мушкова 30.09.2013 | 15:42
Като гледам как добре си живеят ... не мисля , че съдбата ще ги накаже .
115 Radina Arabadjieva 30.09.2013 | 15:38
Не мога да повярвам,че има толкова нагли хора, мислих си,че съществуват само по филмите, но уви, явно крадците са си крадци и на "живо", дано един ден всички да бъдат наказани, ако не от законодателство,то поне от съдбата!
114 Kalin Petrov 30.09.2013 | 15:34
БТК си беше първата сериозна далавера на Прокопиев и вече като имаше нужните знания и връзки, благодарение на нея, се запъти и към останалите си далавери,които виждаме,че се случват и до днес.. рпавителства се менят- Прокопиев остава..
113 трендафил въжарски 30.09.2013 | 15:30
Близо 10 години след приватизацията на Българската телекомуникационна компания (БТК), в сделка по-известна като кражбата на века, точно така, кражбата на века
112 трендафил въжарски 30.09.2013 | 15:28
При продажбата на миноритарния дял Прокопиев е в тотален конфликт на интереси - то той е замесен във всички далАвери тоя
111 трендафил въжарски 30.09.2013 | 15:27
няма какво да си говорим, това е далаверата на века
110 Radin Dimitrov 30.09.2013 | 15:23
Дали някога ще прочетем,че прокопиев и останалите около него са подведени под отговорност и има заведени дела срещу тях? надали... абсурдна държава имаме.......
109 qnko qnev 30.09.2013 | 15:21
И след това да остават ненаказани, как може.
108 Marti Aleksieva 30.09.2013 | 15:18
Коя от неговите сделки е изгодна държавата? А коя от фирмите му не е обвита в измами и източване на пари. Вече не знам какво да кажа за този човек, искам да видя до кога ще го оставят свободно да си краде от нашите пари.
107 Катерина Мушкова 30.09.2013 | 15:17
На тях това им е работата ... да мамят :)
106 Krum Palov 30.09.2013 | 15:12
Дали някога ще прочетем,че прокопиев и останалите около него са подведени под отговорност и има заведени дела срещу тях? надали... абсурдна държава имаме.......
105 qnko qnev 30.09.2013 | 15:11
Така добре са обмислили всичко, просто са опасни.
104 qnko qnev 30.09.2013 | 15:05
През ноември 2004 г. започва изпълнението на втория етап от "обира на века” - май наистина това е най - голямата далавера направена от Прокопиев.
103 Andrei Stoichev 30.09.2013 | 14:58
Има си една любима там "фирмичка" Прокопиев и си върти далаверите с нея, ако се направи ревизия на "Булброкърс" кой знае колко далавери ще излезнат на яве..
102 Radko Radev 30.09.2013 | 14:58
На това му се вика конфликт на интереси и във всяка една друга нормална държава се носи наказателна отговорност за това, само не и у нас. Прокопиев има амнезия, а Шулева бе оправдана от окрумпиран съдия.
101 Катерина Мушкова 30.09.2013 | 14:52
Ми този човек просто е безскрупулен измамник
100 Viktor Qnchev 30.09.2013 | 14:45
Значи Прокопиев сам си е изготвил проекта по приватизацията и после си е приватизирал така,че да му е най–изгодно на него, е на това му се вика бизнес решение..
99 Vanesa Apostolova 30.09.2013 | 14:39
Вече нямам думи да опиша възмущението си от сингапурския бизнесмен,управляващите ни, разните му и бизнес дами, който на драго сърце помагат в далаверите на Прокопиев.. дано да им приседнат парите, защото не сме нормална държава,че да има осъдени, то ако бяхме нормална държава можеше и изобщо да не се стигне до тук...
98 Катерина Мушкова 30.09.2013 | 14:27
Те са си изпечени измамници .
97 Svetlozara Halacheva 30.09.2013 | 14:21
тази сделка хич не е била изгодна за държавата, кой знае колко милиона всъщност са потънали във въпросната сделка и разбира се, облагодетелстван накрая е г-н Прокопиев, Бориславова, сигурно и ШУлева е намазала нещо,нали тя е учителката на ПРокопиев..
96 Георги Георгиев 30.09.2013 | 14:17
Колко хитри са били не е истина просто! Кражбата на века наистина,отгоре на всичкото излиза малко,че сам на себе си си е продал нещо за някакви пари и то така,че едната страна е губеща- държавата. Хитрец голям е!
95 Вяра Петрова 30.09.2013 | 14:06
Държавните регулатори явно за нищо не стават, ако се разрови човек ще види,че минимум има конфликт на интереси в голяма част на сделките, всичко е въпрос на желание на държавата и институциите да проведат разследване. Но пък от друга страна, как държавата сама да си признае за всички лоши сделки,след като са се случвали по времето на всички управляващи..
94 Ralica Hristova 30.09.2013 | 14:02
Оказва се,че един от най-големите приоритети на 3 правителства е бил да се даде БТК на някой местен далавераджия и то кой изкача наяве– Прокопиев,готов за първата си грандиозна кражба, но със сериозни хора зад гърба си има си и хас да е друго!
93 monika antonova 30.09.2013 | 13:59
Прокопиев добре се е сдушил с приятелката милиардерка на екс премиера Борисов, който се оказа един политико-медиен продукт, доста успешен при това. Излиза че Цветелина е създавала Бойко, а Прокопиев е оказал сериозна медийна подкрепа за изграждането на образа на Вожда.
92 raliza gospodinova 30.09.2013 | 13:58
Още преди да подпише договор за консултиране на продажбата "Булброкърс” с партньорството на СИБанк на Цветелина Бориславова започват масово изкупуване на компенсаторни записи - където е единият, там и другият. Плановете за ограбването на държавата са били общи.
91 Ruslana Hristova 30.09.2013 | 13:55
Поредната голяма далавера на Прокопиев! Или по-точна първата му такава огромна и страховита сделка, да му отворят занапред вратите за по-нататъчни далавери! Не е истина,че към сегашна дата Прокопиев си почива и си живее в Сингапур!
90 Albert Nobbs 30.09.2013 | 13:54
И коя комисия чакаме да се събуди този път?! Като държавата имаше златна акция какво направи?! Сега след това яко препиране през офшорки и тази приватизация си излиза напълно законна и никой нищо не може да направи по въпроса. Жалко за нас, обикновените хора, които плащаме замогването на хора като Прокопиев, който с цялата си наглост напира отново да има свои хора във властта освен Плевнелиев.
89 kremena dencheva 30.09.2013 | 13:53
Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев са част от антуража на мафиотската групировка ГЕРБ, дирижирана от кръга Вашингтон.
88 nora eleonora 30.09.2013 | 13:49
Няма такива далавери! Още ли ма такива които се чудят защо държавата ни е бедна и все няма пари за социални, защо минималната работна заплата и майчинските не се вдигат. Отговорът е заради олигарси като Прокопиев и Бориславова. И президентът е от техния отбор и варди техните интереси.
87 Катерина Мушкова 30.09.2013 | 13:48
Това си му е работата на човека да мами и да печели на гърба на другите .
86 Фичо Добрев 30.09.2013 | 13:48
Цялата работа яко намирисва още от факта, че Цветелина и СИбанк започват да изкупуват ударно компенсаторки преди това. Това инфо е спуснато от покровителката на Прокопиев - Шулева.
85 капаче калпаче 30.09.2013 | 13:45
84 Anna Vasileva 30.09.2013 | 13:41
Много съмнителна и сложна е станала цялата сделка около БТК! A машинациите на Прокопиев и Бориславова са повече от съмнителни и отвратителни! Тези хора нямат никакъв морал!
83 Миро Т 30.09.2013 | 13:38
Какво момче, та той си е същински изпечен измамник, който от години играе по борсите и придобива акции по невероятен начин, с невероятни схеми. Наистина трябва някой да го спре.
82 Dimitar Sachkov 30.09.2013 | 13:38
Не може Прокопиев да разпродава БТК за без пари! Кой му позволи това ? Още ли няма да повдигат обвинения срещу него? Май въпросите станаха много !
81 Toni Tasseva 30.09.2013 | 13:37
Той повече от 10 години прави далавери и краде каквото може, а до сега няма повдигнато обвинение срещу него. Не знам какво става и какво чака прокуратурата, до кога ще краде? Най-лошото е, че Плевнелиев в заедно с него в тези мръсни игри.
80 raliza gospodinova 30.09.2013 | 13:36
Няма сделка, в която да не е участвал Прокопиев.
79 Dimi Petkov 30.09.2013 | 13:36
Мисля, че с прави наричат сделката " кражбата на века". Та те са я продали за толкова малко пари, колкото БТК прави само на година. Ей това вече прелива чашата!!!
78 david copperfield 30.09.2013 | 13:36
С фирма "Булброкърс" Иво Прокопиев е успял да източи доста компании, като накрая ги оставя пред фалит. Наистина трябва да му се потърси съдебна отговорност, няма как да го бъде другояче, защото ще посегне на още и още.
77 david copperfield 30.09.2013 | 13:36
С фирма "Булброкърс" Иво Прокопиев е успял да източи доста компании, като накрая ги оставя пред фалит. Наистина трябва да му се потърси съдебна отговорност, няма как да го бъде другояче, защото ще посегне на още и още.
76 icko selski 30.09.2013 | 13:35
Още една перла в империята на кредит на Прокопиев - Каолин бе една от перлите му, а от БТК-то чрез непрестанно препродаване си докара чиста печалба, след това следите просто бяха замазани след поредната продажба.
75 raliza gospodinova 30.09.2013 | 13:33
Значи тази сделка се е обмисляла още по времето на Виденов, за да може Прокопиев и хората от неговият кръг да се облажат добре от сделката.
74 работната пчела 30.09.2013 | 13:33
Само далавери измислят въпросните управляващи и разбира се Прокопиев! крайно време е да ги подведат под отговорност всички за всички сделки и то абсолютно сериозно и отговорно, а най-накрая да стане ясно,че подобни далавери не са разрешени,да престанат вече!
73 набръчкан мозък 30.09.2013 | 13:33
Кръгът "Капитал" начело с Иво Прокопиев действа от толкова много години .. и е отговорен за много ощетяващи държавата сделки. Мисля, че това трябва да спре вече. Ако имаше демокрация в държавата, то тези хора трябваше отдавна да са на топло!
72 kristian balev 30.09.2013 | 13:33
Прокопиев с поредната далавера, чрез която се е облагодетелствал и то здраво. От ЕВН може и да е ощетил държавата с около 100 млн., но тук за какво ощетяване става въпрос не е истина!
71 Viktor Ivanov 30.09.2013 | 13:30
Лошото е, че Росен Плевнелиев му пази гърба и докато е действащ президент Прокопиев ще продължава с незаконните си далавери, ако псевдо президентът ни бъде отстранен от поста си по-лесно ще се справим и с олигарсите у нас, а мястото на Прокопиев е в затвора.
70 meden rudnik 30.09.2013 | 13:29
Иво Прокопиев не едействал сам. Помагали са му от кръгът "капитал". На тази Бориславова също не и е чиста работата. Аз няма да се учудя ако се окаже, че и Росен Плевнелиев е оказал някъкво влияние в тази сделка. А сега като президент май гледа да не се връщаме много към тази сделка...
69 David Hayemaker 30.09.2013 | 13:29
Начело с Иво Прокопиев, който е отговорен за всяка голяма далавера случваща се там. Колко такива са прикрити, чрез техните медии, не е истина просто. На всичкото отгоре червенобузестия се има за невинен.
68 Jana Kirova 30.09.2013 | 13:27
Далаверите на Иво Прокопиев не са 1-2 , а много повече. Този човек действа безскрупулно и ограбва българския народ и държава, смятам, че е крайно време да се даде на прокуратурата и да се подведе под наказателна отговорност.
67 Silvi Milenova 30.09.2013 | 13:27
Много сложна е била цялата приватизация на дружеството,минала през 100 човека и накрая наш Ивко и той в играта, игахти държавата сме
66 Гошо Хубавеца 30.09.2013 | 13:27
Продажбата на БТК-то може да се определи като далаверата на века, тъй като дружеството бе продадено за цена четири пъти по-ниска от пазарната, което е просто скандално! Естестгвено, основна роля тук има и Прокопиев - вечният любимец на властта по време на прехода.
65 otec natanail 30.09.2013 | 13:26
Невероятно е, че са допуснали Иво Прокопиев да бъде и държавата и купувачът при сделката с БТК. По - голям конфликт на интереси от този аз незнам да съществува в България !
64 Иван Ангелов 30.09.2013 | 13:24
Значи Прокопиев си е направил далаверата преди 8 години и до момента няма нито едно повдигнато обвинение. Това води само към едно и то е, че неговият личен приятел Росен Плевнелиев, е спуснал политически чадър над него, което обяснява прикритието и за останалите му далавери.
63 empty world 30.09.2013 | 13:21
"При продажбата на миноритарния дял Прокопиев е в тотален конфликт на интереси" - Той винаги е в конфликт на интереси, ама винаги много късно разбираме за това.. Дано съдът се захване с него.
62 Миро Т 30.09.2013 | 13:19
До гуша ми дойде от този човек. Чета му непрекъснато за далаверите и накрая нищо не се случва. Ако ще правите нещо, правете. Крайно време е, а не само да се пишат статии, без да има ясни последици.
61 itsi bitsi 30.09.2013 | 13:18
С този невинен поглед, тези червени бузки и това ангелско излъчване, кой да ти предположи, че това е един от най-изпечените измамници и манипулатори в България.
60 Janet Mileva 30.09.2013 | 13:18
Прокопиев и Борислалова доста са оплитали схемите така като чета. Нейната банка е била трамплин за всички далавери с БТК. И двамата трябва да си получат заслуженото.
59 Бат Баян 30.09.2013 | 13:18
Цветелина Бориславова и тя е в играта с Прокопиев и БТК. Сега си напазарува и пристанище, сингапурецът пък си финансира зеления бизнес с пари от Доверие, чудна комбина са просто.
58 visoko naprejenie 30.09.2013 | 13:16
Далаверите на Прокопиев край имат ли, по един или друг начин,въпреки,че толкова много инвеститори са имали желание покрай сделката с БТК,точно пък пак Прокопиев обра каймака на далаверата! не искам и да си помислям за точните суми с които ни е ощетил и този път.
57 Ji Zunka 30.09.2013 | 13:14
Да не е луд да върне парите, а ще върне ли здравето на хората, които пият от отворената вода, заради алчността на този човек?
56 Eva Yaneva 30.09.2013 | 13:14
"Всичко това е в резултат на години машинации, кражби, далавери, откровени изнудвания и спорни практики..." - За Иво Прокопиев това са нормални неща.. Щях да се учудя ако действаше по различен начин.
55 David Hayemaker 30.09.2013 | 13:13
Фирма "Булброкерс" прави наистина нещо, което е без прецедент. От консултант по сделката, тя влиза като акционер в БТК, без да има всякакво право. Ако на това не му се вика далавера, то погледнете какво става след това. Телекомът запада все повече и повече, докато стигне един момент, в който е на прага да обяви фалит.
54 Momchil Mladenov 30.09.2013 | 13:12
Е, това вече е много голям удар по българската държава.. Такива големи измами аз незнам някой друг да е способен да направи. Отдавна трябваше да разследват игрите на Иво Прокопиев. Мястото му според мен е в затвора !
53 Pavel Liubchev 30.09.2013 | 13:12
Така става като имаш калинки във всяка една власт, а политическите архитекти от Типинг пойнг вече са с пореден такъв проект в лицето на РБ и по-голямото им отроче ГЕРБ, чиято цел е да потулват тези далавери и да си затварят очите за по-нови такива като Доверие.
52 Desislava Stoyanova 30.09.2013 | 13:11
За пореден път се убеждавам,че не се гледа една компания да бъде продадена изгодно на сериозен купувач,а се прави все така,че някой определен олигарх да се облагодетелства, пък как става така,че този въпросния все да е Прокопиев не знам..
51 Ivo Maglov 30.09.2013 | 13:11
Има доста обстоятелства около тази сделка за БТК, който още остават неясни или поне от отговорите които дават нищо не става ясно. Много ще е трудно да осъдят Прокопиев, а той си го заслужава на 100% !
50 Иван Ангелов 30.09.2013 | 13:10
Той чувство за вина едва ли изпитва, щом продължава да върти далаверите една след друга. Просто е притъпил това чувство, защото знае, че Плевнелиев му пази гърба и над него има политически чадър, който да го пази от всякакви съдебни искове.
49 Mahat Ma 30.09.2013 | 13:10
Докато Г-н Плевнелиев е начело на държавата ни, Прокопиев няма да спре с далаверите си. Така, че ако единият си замине може би има шанс другият да си понесе наказанията. Но до колкото виждам в момента има друга цел, да продължи да е в политиката, за да не му спре потокът от парички.
48 Миро Т 30.09.2013 | 13:09
Той ги сънува и на сутринта осъществява. Не е само БТК, а куп други сделки, в които се е бъркал. Наистина трябва да си вземе поука и да спре на момента. Естествено, никога няма да върне тези откраднати пари, които е присвоил до сега.
47 Дядо Либен 30.09.2013 | 13:09
И после нека ни залъгвнат как продажбата на акции през борсата е най-честния вариант, не и ако хора като Прокопиев имат снесена вътрешна информация и плащат с коменсаторки, чиято стойност е занижена пет пъти. царистчетата направо му подариха сносен дял от тази компания, в замяна на яко лобиране в медиите му.
46 Afo Balinov 30.09.2013 | 13:09
Тоталната кражба е това..!!! Значи Иво Прокопиев заедно с неговите помагачи , така са измислили схемата, че да не могат нищо да им кажат сега.. Това си е жив обир !
45 david copperfield 30.09.2013 | 13:08
Колкото повече стои прокуратурата безучастна, толкова повече надмощие и власт придобива Иво Прокопиев. Нещата излизат извън контрол и ако не бъде спрян този човек сега, то той ще установи монопол заедно с останалите олигарси. Най-малко това трябва на България в момента.
44 Sasho Hristov 30.09.2013 | 13:07
Прокопиев доста сериозно се опитва да се лансира като супер читав бизнесмен, а истината е, че той никога не е бил такъв, той не създава нищо, само руши, прибира пари от разни далавери, които изнася в чужбина и си живее колно с домочадието в Сингапур.
43 ваня иванова 30.09.2013 | 13:07
Това всички искаме и чакаме един ден да го видим зад решетките.
42 Hristo Penchev 30.09.2013 | 13:07
Той самият Прокопиев е бил в конфликт на интереси, защото хем е бил копувач, хем е представял и държавата, а неговото дружество "Булброкърс" е било консултант по сделката. Нямам думи просто....
41 David Hayemaker 30.09.2013 | 13:06
Наистина е прекалена тази приватизация на БТК. Станала е по един изцяло престъпен начин, като дори министри и олигарси, като Иво Прокопиев имат намеса в сделката. Защо никой не му е повдигнал обвинение на този, след като схемата е ясна?
40 leikata l 30.09.2013 | 13:06
Не само сделката за ЕРП-тата мирише, ами и тази за БТК. Благодарение на неговата Булброкърс, БТК беше приватизирана по най-престъпния начин и след това умишлено доведена до фалит. Ето още една причина този човек да бъде подведен под отговорност.
39 gradska moma 30.09.2013 | 13:05
На всичкото отгоре този човек сега се опитва да овладее протестите и прави всичко възможно да стане премиер на държавата, нещо което не трябва да бъде допускано по никакъв начин. Ако този човек застане начело на държавата, нещата отиват много на зле и нищо чудно това да накара много хора да емигрират. Този мошеник няма място в политиката, а в затвора.
38 ваня иванова 30.09.2013 | 13:05
И като гледам е имал подкрепа от властта. Всички трябва да понесат наказание.
37 Grigor Mitev 30.09.2013 | 13:05
"Булброкърс" отново е консултант.. Такива схеми е оплитал Прокопиев чрез неговите дружества, че чак ми става сожно за разбиране.. Колко пари е прибрал само не е за вярване!
36 Катерина Мушкова 30.09.2013 | 13:04
Поредната далавера на този отвратитко . Дали ще има най - накрая справедливост и този да отиде в затвора , а авоарите му да бъдат отнети в полза на държавата
35 sgodna jenica 30.09.2013 | 13:04
Кръгът Капитал се поддържа именно благодарение на хилядите машинации, които прави Прокопиев и далаверите, благодарение на които в момента е задлъжнял жестоко. Няма да е зле в един момент да влезе одиторска фирма в офисите на редакцията на Дневник и да се разбере какви дългове има този вестник и тези пари да бъдат поискани най-после. Не може този човек с толкова много задължения да си прави каквото си поиска и да манипулира хората по този толкова отвратителен начин.
34 Иван Ангелов 30.09.2013 | 13:04
Скандален начин за придобиване. Това ако беше се случило по времето ни, когато бяхме в ЕС, то сигурно щяха да ни изгонят от съюза заради тази крупна далавера на Иво Прокопиев. Най-скандалното в случая е, че му позволяваме още и още да се меси в подобни сделки.
33 Бай Спас 30.09.2013 | 13:03
Иво Прокопиев преди време има наглостта да получи амнезия за консултанските услуги на Булброкърс и по тази сделка, каквото изказване направи наскоро и по адрес на сделката с ЕВН. Интересно кого се опитва да заблуди като всичко го има черно на бяло, а такива като Шулева в една нормална държава отдавна да са осъдени.
32 jaba kekerica 30.09.2013 | 13:03
Защо този човек все още не е в затвора? Такива като него точно там им е мястото и ако трябва да бъде довлечен насила в България, но да бъде съден. Тези неща, които е правил са достатъчни за наказание и съд. И то не какво да е наказание, а дългогодишна присъда!
31 Stoio Jelev 30.09.2013 | 13:02
Колко повече пари е щяло да вземем за сделката с БТК, ако не е бил Прокопиеви тази Борислалова. То бива, бива да крадеш ама това направо е нечовешко !
30 капаче калпаче 30.09.2013 | 13:02
Бе той и сега е на топло и си кара живота, ма си прав, че си е за затвора.
29 Миро Т 30.09.2013 | 13:01
И в крайна сметка Прокопиев и Бориславова толкова много са се облажили, че няма накъде просто. Съдебна отговорност и на двамата не е потърсена в днешен ден. Предполагам ви е повече от ясно в каква държава живеем и се намираме.
28 kunka peneva 30.09.2013 | 13:01
Прокопиев прави всички възможно в момента да се намърда в политиката и по този начин финансира реформаторския блок. Нищо чудно по този начин да си купува министър-председателското място в случай, че по някаква неведома причина реформаторския блок спечелят изборите.
27 Георги Гошев 30.09.2013 | 13:01
Големи далавери около тази банка на Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев. Всичките пари явно са минавали от там. С такива връзки по високите етажи, измамите стават много лесно.
26 baritona baritona 30.09.2013 | 12:59
Това е човека, който вероятно знае най-много начини за забогатяване по втория начин. На него сигурно могат да му завидят и чикагските мафиоти. Толкова много начини за далавери има, че сигурно във всеки един момент му идват нови и нови. Все пак такова нещо си има край и се надявам този край да се нарича затвор!
25 Mitko Chokov 30.09.2013 | 12:58
Абе как може Иво Прокопиев да е представлявал и държавата и купувача в тази сделка. Това е абсурдно ! И как може да не са го осъдили за това до сега.....???
24 umek umek 30.09.2013 | 12:58
Редно е този човек най-после да си понесе последствията и прокуратурата да се самосезира за всички тези далавери, които е направил. С толкова много пари е завлякъл държавата, че ако тези пари бяха останали в икономиката, сега едва ли щяхме да сме на това дередже. Прокопиев е престъпник и мястото му е в затвора.
23 Krasi Leventa 30.09.2013 | 12:58
Голяма сензация предизвика преобразуването на тази "злетна акция" тези дни, а в същото време виждаме как държавата не прави нищо, за да защити опоскването на компанията от постоянно сменящите се офшорни собственици през изминалите години.
22 svoboden udar 30.09.2013 | 12:57
Явно Булброкърс му е любимата фирма, защото благодарение на нея е направил всички големи далавери, които е направил до този момент. Не мога да разбера, няма ли одиторски фирми, които да проверят дейността на тази брокерска къща?! Смятам, че е крайно време да се намеси прокуратурата и да започне разследване на дейността на този човек.
21 Djoni Penkov 30.09.2013 | 12:57
Това наистина си е било кражбата на века така като гледам... Прокопиев е майстор на подобни далавери през годините, ама тука доста се е престарал. Този човек няма скрупули.
20 gnila sliva 30.09.2013 | 12:56
Кръга Капитал манипулира общественото мнение вече в продължение на 20 години. И го манипулира по такъв начин, по който е изгодно на неговия шеф Прокопиев. Този човек в момента прави всичко възможно да се намърда във властта, за да продължи да краде по същия безугледен начин, по който го е правил досега.
19 david copperfield 30.09.2013 | 12:55
"При продажбата на миноритарния дял Прокопиев е в тотален конфликт на интереси" - Това стана с подкрепата на куп министри и вътрешни хора. Заради тази измама Прокопиев заслужава съд. Има ясни доказателства за нея, така че е време да си получи заслуженото.
18 david copperfield 30.09.2013 | 12:55
"При продажбата на миноритарния дял Прокопиев е в тотален конфликт на интереси" - Това стана с подкрепата на куп министри и вътрешни хора. Заради тази измама Прокопиев заслужава съд. Има ясни доказателства за нея, така че е време да си получи заслуженото.
17 riba chuk 30.09.2013 | 12:55
Далаверите на този човек нямат край. Имам чувството, че докато спи прави някакви далавери. Неслучайно се крие в Сингапур, защото тук има голяма опасност за него и неговия живот. Този човек трябва да бъде извикан в България с цел да бъде съден и най-после да го вкарат в затвора.
16 Grisha Tasev 30.09.2013 | 12:54
Същата схема като с Каолин - апептно дружество срещу компенсаторки, а дивидента още от първата година покрива направените вложения от новите "инвеститори". След продажбата БТК-то взе да затъва и то здраво, като с това бе дадена сериозна преднина и на основните му конкуренти.
15 Todor Varbanov 30.09.2013 | 12:54
Не вярвам някой още да не е разбрал, че Иво Прокопиев е проводник на корупцията по големите етажи на властта. Като чета какво е правил с БТК ми става наистина страшно, защото хора от властта също са участвали.
14 David Hayemaker 30.09.2013 | 12:54
Тази крупна далавера е измамата на века. Придобиването и от страна на консултантската фирма "Булброкерс" е меко казано скандално. Наистина бяха отказани куп купувачи, за да може Прокопиев да я вземе в лапите си. В крайна сметка я източи и захвърли на боклука. Добре че в крайна сметка беше спасен и сега имаме конкурентен телеком.
13 misho kitarista 30.09.2013 | 12:53
Донев и Павлов успяха да вкарат в прокуратурата и сега няма да е зле да се насочат към този човек, защото и той има всички достойнства да бъде в прокуратурата. Не само, че е достоен за там, ами може направо да бъде тикнат в затвора.
12 капаче калпаче 30.09.2013 | 12:53
И тук ли Прокопиев си е пуснал пипалата?!!!
11 valeri mechev 30.09.2013 | 12:52
С приватизацията на БТК, Прокопиев целеше да фалира дружеството и по този начин да стане зависимо от него. Според мен трябва да се задействат органите и институциите, на които дължи пари. Ако всички си поискат парите от него, този човек трябва да фалира и да обяви несъстоятелност, с което веднъж завинаги да спре да се занимава с бизнес.
10 Чичо Арни 30.09.2013 | 12:52
Тая далавера, която е христоматиен пример как някои олигарси източват години наред държавата, пак стана благодарение на Шулева и царските министърчета, които не просто поверхира консултанските услуги по тази сделка, но и снесоха информация на Алфа финанс как да се сдобият с апетитен дял срещу компенсаторки. Чудно просто!
9 dimityr penev 30.09.2013 | 12:51
Прокопиев е използвал Булброкърс и за много други далавери и сделки. Точно поради тази причина трябва да се намеси прокуратурата и да му потърси сметка за всички тези машинации и далавери. Това не може да продължава вечно, защото този човек може да фалира още много дружества и предприятия.
8 avram bakalina 30.09.2013 | 12:48
не мога да разбера защо това момче все още е на свобода и защо не го е подгонила прокуратурата. този човек трябва да бъде на топло и там да изкара живота си.
7 Petko Kolev 30.09.2013 | 12:47
Голямата далавера тук беше, че Прокопиев консултира тази сделка, а после си напазарува акции от БТК, което от офшорка на офшорка бе докарано до дълг от близо 2 милиарда. И това е представите на някои хора за успешна сделка!
6 Жустин Бибер 30.09.2013 | 12:39
Това си бе кражбата на века - едно монополно предприятия с монополно положение, което бе продадено за сума близка до годишната му печалба.
5 ваня иванова 30.09.2013 | 12:28
А така, направо щях да се учудя, ако той нямаше участие.
4 Жанин Пенчева 30.09.2013 | 12:27
Ми то да беше само това далаверата му ... то само далавери около него
3 трендафил въжарски 30.09.2013 | 12:24
четете, четете, Направо си я е източил както си пише по книгите Прокопиев чрез Булброкърс
2 трендафил въжарски 30.09.2013 | 12:24
БТК бе източено от Прокопиев и Цветелина Бориславова, ясно е на всички
1 трендафил въжарски 30.09.2013 | 12:23
Тор Бьорголфсон - човекът на Прокопиев и Бориславова - подариха му БТК

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • Сега "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.13...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.66
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • Сега "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.