Как Иво Прокопиев продаде "Каолин" зад гърба на акционерите

Олигархът обещал на Quarzwerke част от компанията, която не е притежавал

по статията работи: Кремена Бедерева | 22.11.2013 | 09:29

Иво Прокопиев се е договорил с германската Quarzwerke за продажбата на акции в "Каолин”, над които не е имал контрол. Сделката е разписана зад гърба на малките акционери в българската добивна компания и в ущърб на интересите им. В резултат германската компания е получила част от "Каолин”, като подарък, а малките собственици са лишени от около 11 млн. лв. Това разкрива в. "Репортер".

Фасадно чиста сделка

В края на декември 2012 г. "Каолин", което е публично дружество, съобщава пред Българската фондова борса, че основният му собственик "Алфа Финанс холдинг” на Прокопиев се е договорил с Quarzwerke за продажбата на мажоритарния пакет от 67,32%. 

Това, което и Прокопиев и "Каолин" обаче спестяват на миноритарните акционери и на инвестиционната общност е, че всъщност сделката с Quarzwerke не е за 67,32%, а за 72,64%. 

Според отлично запознати с хода на преговорите източници, в крайния вариант на договора за продажба между "Алфа Финанс холдинг" и Quarzwerke е спазарен и делът на дъщерното дружество на "Каолин" "Солар Венчърс". 

Договор, който впрочем е старателно крит и от двете страни и дори е отказвано предоставянето му в Комисията за финансов надзор. 

Без знанието и одобрението на останалите акционери в "Каолин” Прокопиев се е разпоредил с активите на дъщерното дружество - "Солар Венчърс”. Така сделка, която Съветът на директорите на "Алфа Финанс холдинг” определи като "една от най-успешните в историята на българския капиталов пазар” започва здраво да намирисва. 

А докато Прокопиев словоблудства от телевизионния екран за фасадната демокрация у нас, сам спретва фасадно чиста сделка, на ръба на закона. Но сделката несъмнено поставя някои сериозни въпроси.

Въпроси без отговор

Първият и основен въпрос е как може продавач и купувач да се договорят за нещо, което на практика не е собственост на продавача? Защото към момента на подписване на договора - 20 декември 2012 г. "Алфа Финанс холдинг” не е имала контрол над "Солар Венчърс”. 

Холдингът на Прокопиев има пълен контрол над "Каолин”, но не притежава дъщерната компания. От отговора на този въпрос зависи и това доколко изобщо може да бъде състоятелна подобна продажба. 

Вторият въпрос е свързан с административното одобрение над сделката. Как подобна сделка, с такъв спорен текст на договор е била изобщо одобрена от контролните институции у нас? 

Тя получи одобрението на Комисията за защита на конкуренцията, но този орган следи основно доколко има концентрация и евентуално изкривяване на пазара. Затова и едва ли някой се е занимавал с това кой и какъв контрол има над "Солар Венчърс”.

Преките пътеки на задкулисието

Така разписан, договорът директно цели заобикаляне на императивни разпоредби на  чл. 114 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа. 

Той ограничава възможностите лица, които управляват и представляват публично дружество, да извършват сделки, без да бъдат изрично овластени за това от общото събрание. 

Тъй като след придобиването на контрол над "Каолин” Quarzwerke и "Солар Венчърс” вече са в ситуацията на свързани лица, сделката би трябвало да бъде одобрена от останалите акционери в българската добивна компания. 

За да се реши този "малък проблем” и да бъдат смачкани правата на миноритарните акционери, Прокопиев първо продава акциите в "Каолин” на "Солар Венчърс”, а едва след това собствените си, притежавани чрез "Алфа Финанс холдинг”. Всичко това се случва в един ден – 31 май тази година. Така германците получават безпроблемен контрол над близо 73% от българското публично дружество. 

За този допълнителен дял от 5.3% те плащат около 11 млн. лв. Но размяната по оста "Алфа Финанс” – "Каолин” – Quarzwerke не спира тук. 

Финт на КЗК

Веднага след като придобиват "Каолин” и влизат във владението й, новите германски собственици продават 100% от капитала на "Солар Венчърс”. Купувач е Прокопиев чрез "Алфа Финанс холдинг”. 

Според запознати с текста в апокрифния договор между Прокопиев и Quarzwerke и тази сделка е част от официалните договорености между купувач и продавач.  Целта е била след продажбата "Солар Венчърс” да напусне икономическата група на "Каолин”, за да се избегне производството по концентрация от страна на КЗК.   

Цената и на тази сделката не e обявена, но според източници от финансовите среди става дума за около същите 11 млн. лв. Така Прокопиев реално връща обратно на новите собственици кеша от продажбата на акциите от "Каолин” на "Солар Венчърс”. Това означава, че за новите собственици книжата излизат буквално безплатни. 

Но всъщност големият проблем е не е в това безплатни ли са или не, а в това че са продадени от Прокопиев, без той да ги притежава. 

Практиката на Прокопиев

"Солар Венчърс” обаче не за първи път се използва от Прокопиев за отнемане на акции от останалите акционери в "Каолин”. През 2010 г. добивната компания решава да отдели бизнеса си с възобновяеми енергийни източници в ново публично дружество – "Соларпро холдинг”. 

Акционерите на "Каолин” могат да конвертират 1/16 от акциите си в книжа на "Соларпро холдинг”. Но за целта трябва да има кой да даде акциите си в "Соларпро холдинг”. Точно в тази роля влиза "Солар Венчърс”. 

С така избраната процедура от акционерите в "Каолин” се отнема 1/16 от дела им, който отива в самия "Каолин” (тези 5.3% от капитала). 

Разследване и в Германия

Заради множеството съмнителни обстоятелства около последната сделка на Прокопиев – с  Quarzwerke, Комисията за финансов надзор поиска помощ от германската служба за финансови регулации (ВаFin), която също ще се занимае с казуса. 

А докато протече цялото разследване, КФН за пореден път наложи забрана за отправяне на търгово предложение от германските собственици към останалите акционери в "Каолин”. Причината е, че предложението създава съществена несигурност за правата и интересите на миноритарните акционери. 

Президентско рамо 

Сделката по продажбата на "Каолин” донесе още един удар за Прокопиев. Неотдавна журналистическо разследване показа как офшорки, свързващи бизнес интересите на Прокопиев и президента Росен Плевнелиев, успели да отклонят 7 млн. лв. към Кипър. Това е ставало през поредица от прехвърляния на акции в "Каолин” между фондовете на "Доверие”, "Алфа финанс холдинг” и офшорките Wyclef holding limited и Stallberg investments limited. 

В края на светкавичната търговия, провела се в рамките на броени часове, кипърските дружества са си гарантирали доходност от милиони левове, а срещу актива от продадените акции кредиторите на Прокопиев и "Алфа финанс” останали с чаша студена вода. 

Преди да участват в схемата по отклоняването на пари към офшорни сметки Wyclef holding  и Stallberg investments са имали подозрително близки връзки с Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев е бил съсобственик с двете офшорки в строителя на "Резиденшъл парк София” – "Бългериън резиденшъл пропъртис”. А той и до момента не е дал отговор на въпроса как и защо се сдружил с офшорките.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


95 emanoil momchev 22.11.2013 | 19:12
Наясно си, че Плевнелиев и Прокопиев преследват една кауза, власт и пари, това е схемата им.
94 emanoil momchev 22.11.2013 | 19:10
Този човек е голям измамник, убеждавам се за пореден път в това.
93 трендафил въжарски 22.11.2013 | 15:29
Плевнелиев е бил съсобственик с двете офшорки в строителя на "Резиденшъл парк София” – "Бългериън резиденшъл пропъртис”. А той и до момента не е дал отговор на въпроса как и защо се сдружил с офшорките.Няма и да даде
92 трендафил въжарски 22.11.2013 | 14:55
Само простотии и мошенгии около тоя Прокопиев
91 Ивелина Бобова 22.11.2013 | 14:53
За този човек няма ли да има повдигнати обвинения, до кога ще е на свобода и на никой от прокуратурата няма да му прави впечатление, какви измами е направил.
90 трендафил въжарски 22.11.2013 | 13:59
Прокопиев кога ще влезе в затвора?
89 Lidiq Aprilova 22.11.2013 | 13:58
Той друго знаели прокопиев освен да си прави далаверките?
88 Krum Palov 22.11.2013 | 13:18
Гледай ти, поредната измама на Прокопиев лъсна,а сякаш отговорните органи са с кофи на главите си и нищо не виждат..
87 трендафил въжарски 22.11.2013 | 13:17
много благодаря за тази полезна разяснителна статия - нека хората разберат що за човек е Прокопиев
86 dancho danchev 22.11.2013 | 12:48
Голям измамник е тоя, изпечен мошеник.
85 dancho danchev 22.11.2013 | 12:46
Че то Прокопиев е способен да извърши подобно нещо, защо се учудвате..
84 p kehaiova 22.11.2013 | 12:44
Сигурно има хора на всякъде, които му прикриват далаверите.
83 p kehaiova 22.11.2013 | 12:43
Той обаче е много нагъл след като е действал зад гърба на акционерите си. Явно му е в кръвта да изиграва хората.
82 viktor viktorov 22.11.2013 | 11:57
Плевнелиев му прави чадър и никой не смее да го пипа и той използва момента да си върти далаверите.
81 Svetlozara Halacheva 22.11.2013 | 11:53
Хитър е Прокопиев,изпечен крадец от всякъде, в далаверите го бива, но в честността-хич. Наистина не ми е ясно защо се налага да го търпим и прокуратура не може ли да се заеме с него най-накрая?
80 Охльо Бохльо 22.11.2013 | 11:46
много го бива в кражбите далаверите и в това да прецака хората!
79 трендафил въжарски 22.11.2013 | 11:44
Преди да участват в схемата по отклоняването на пари към офшорни сметки Wyclef holding и Stallberg investments са имали подозрително близки връзки с Росен Плевнелиев. едва ли има изненадани
78 трендафил въжарски 22.11.2013 | 11:26
Изпечен крадец, знае как да мошеничи
77 viktor viktorov 22.11.2013 | 11:23
Според мен държавата в момента е в ръцете на мафията, а не на народа, от там идва проблема.
76 Thomas Gyirov 22.11.2013 | 11:14
И питаш.. защото е приятелче на президента, нашата прокуратура не разследва, за нас е направо върхово постижение да направим комисия по даден въпрос и толкова.
75 трендафил въжарски 22.11.2013 | 11:01
Защо прокуратурата не го разследва този?
74 viktor viktorov 22.11.2013 | 11:00
Прокопиев, любимецът на всяко едно правителство до момента, който успя да прилапа дялове от най апетитните държавни дружества....каква наглост.
73 Косе Босе 22.11.2013 | 10:58
Този и бой не го оправя, родителите му дали се гордеят с прекрасния мошенник,който са отгледали?
72 трендафил въжарски 22.11.2013 | 10:48
Мошеникът си е мошеник, отявлен миошеник
71 katya noveva 22.11.2013 | 10:45
Надявам се, че сегашната власт има достатъчно воля да не позволява машинации на Прокопиев в бъдеще.
70 Вяра Петрова 22.11.2013 | 10:43
разбира се, колкото са повече обръчите, толкова по-трудно се следят и във всеки един момент може да промени стратегията си, определено си го бива в тези схеми!
69 Кристина Минкова 22.11.2013 | 10:40
Така е,оплел си е мрежите много старателно...ще дойде и неговото време,поне да се надяваме,че ще е така.
68 Ralica Hristova 22.11.2013 | 10:31
Е има си хас Плевнелиев да не е дал едно рамо, разбира се той винаги може да отрече, но нали уж нямаха връзки с Прокопиев, вече взе да им потъва лъжливия кораб!
67 Liubo Lilov 22.11.2013 | 10:27
Нямат край далаверите на псевдо президента Плевнелиев и олигарха Прокопиев, още 7млн.лв присвоени пари, до кога ще търпим това и двамата трябва да бъдат пратени на съд и да им наложат адекватни присъди.
66 нощен преследвач 22.11.2013 | 10:27
Мрежа от фирми - колкото са повече, толкова по-трудно се улавят следите на измамниците. Прокопиев точно на това разчита.
65 katya noveva 22.11.2013 | 10:24
Прокопчето може много неща да иска, ама засега плановете му за дестабилизация на страната и удобни нему политици се провалят.
64 Krum Tonev 22.11.2013 | 10:24
Тоя е само за затвора, вместо да финансира протестите да се върнат дружките му на власт и да се отърве от всякакви разследвания, трябва още повече хора ,които не са в близки отношения с олигарха да се качат на власт, явно, че туко виж най-накрая бъде хванат!
63 katya noveva 22.11.2013 | 10:23
Пак ли Прокопиев е измошеничил някого?! Че бизнес партньорите и съдружниците му не се ли научиха вече какъв е, за да не ми се доверяват и за сделка за 1 лев?!
62 Marusq Laleva 22.11.2013 | 10:22
Поредната нечиста сделка на олигарха Иво Прокопиев, крайно време е този човек да бъде разследван от прокуратурата и пратен на съд.
61 human factor 22.11.2013 | 10:22
Прокопа иска да върне Бойко на власт за да може пак да си карат нещата както преди и да се пишат лобистки закони в полза на крупния бизнес докато в същото време държавата обеднява а народът става все по-отчаян и емигрира за други страни.
60 Ruslana Hristova 22.11.2013 | 10:21
Радвам се, че поне КФН са се заели със случая туко виж излезе нещо от разследването им, поне те дигнаха мерника на Прокопиев, но много се притеснявам дали няма да им отрежат крилцата, пипалата на Капитал се прокрадват доста надалеч. :(
59 Margaritka Ilieva 22.11.2013 | 10:17
И както винаги е минал през няколко фирми, стотици човека и много задкулисни игри, за да си продаде фирмата така,че да му е угодно на него, интересно реакцията на акционерите каква ще е ?!
58 Tereza Savova 22.11.2013 | 10:16
Иво Прокопиев финансира протестите защото иска правителството да падне. Ако това стане сега, ще има служебен кабинет, който неговия човек Плевнелеив ще назначава и той разбира се пак ще избере хора на ГЕРБ, които ще разчистят пътя на Бойко за следващите избори и пак той ще бъде избран. Това е целта. Прокопиев трябва да бъде спрян докато не е станала твърде късно!
57 нова надежда 22.11.2013 | 10:15
Те се опитават да манипулират не само с поръчкови статии, ами и с поръчкови коментари, които да величаят слънцето Прокопиев и да са наказателен отряд за всеки друг, който е неудобен.
56 human factor 22.11.2013 | 10:14
Прокопиев работи за мафията и картелите и използва влиянието и правомощията на президента за да прокара интересите на високо ниво.
55 vyara dimova 22.11.2013 | 10:09
Икономедия скоро ще остане безь редовни читатели, дсамо с редовни писатели от подчинените на Прокопиев. Сега с жена му нивото ще е още по-ниско, а цензурата - още по-голяма.
54 reni angelova 22.11.2013 | 10:09
Явно пипалата му стигат много далеч и едни закон ги лови, а други не. Не е честно обаче.
53 vyara dimova 22.11.2013 | 10:07
И сега искат пак Бойко да се върне на бял кон, а те да дърпат пак конците. Нали Прокопиев плаща на протестърите.
52 vyara dimova 22.11.2013 | 10:06
Интересно какво ли се е случило, че вече не го е страх и се връща в България. М ного поразии може да направи този "бизнесмен"!
51 Anna Vasileva 22.11.2013 | 10:05
Прокопиев не иска да дели печалбата с никой! таи сделка е поредната,която си проси разследване от прокуратурата, но за съжаление нямаме стойностни органи в България.
50 La Bicha 22.11.2013 | 10:05
Много си права!! От медията му се излизват тонове платени материали предплатени и манипулации. А това за никовете го знам отдавна - за това се отказах още 2009 г да пиша.
49 vyara dimova 22.11.2013 | 10:05
а всяка мътна сделка на Прокопиев е така - прокуратурата винаги мълчи. Явно е разпрострял пипала навсякъде.
48 Marti Aleksieva 22.11.2013 | 10:05
Права си, медиите му са едни от най-манипулативните и изкривените, които могат да съществуват в България. Друг е въпросът, че никога няма да видите статия или новина за него, а в случай, че решите да напишете коментар срещу него, веднага коментарът ви ще бъде изтрит и профилът ви блокиран. Също така не можете да пишете и за приятелят му Плевнелиев. По-манипулативни медии от неговите не съм виждала.
47 работната пчела 22.11.2013 | 10:02
Обяснението мисля,че сигурно възлиза на няколко милиона, в България богатите не се пипат, а човек като Прокопиев,който разполага и с едни от най-четените медии зад гърба си няма как да бъде докоснат, винаги може да се измъкне сух от водата.
46 reni angelova 22.11.2013 | 09:59
И не мога да намеря обяснение защо прокуратурата още не се е заела с него. Трябва да се направи едно обстойно разследване.
45 Marti Aleksieva 22.11.2013 | 09:58
"Плевнелиев е бил съсобственик с двете офшорки в строителя на "Резиденшъл парк София” – "Бългериън резиденшъл пропъртис”. А той и до момента не е дал отговор на въпроса как и защо се сдружил с офшорките." Той никога няма да даде отговор на този въпрос, защото това означава да си сложи главата под гилотината и тя да му я отсече. Как ще си признае, че е спечелил парите си с "честен бизнес" и няма нищо общо с офшорки и олигарси.
44 нощен преследвач 22.11.2013 | 09:57
Иво Прокопиев не го ли викаха да бъде свидетел по делото за Килърите. Как се е забъркал с тях че да стане свидетел? Говори се че се преместил в Сингапур защото получавал смъртни заплахи - ами как се е стигнало до това? Мен що не ме заплашват? Що не ме викат за свидетел по мафиотски дела?
43 reni angelova 22.11.2013 | 09:57
Да и аз съм много възмутена от това, но определено истината не им понася.
42 Една Българка 22.11.2013 | 09:57
И само как е заобиколил закона!! Но иначе от Капитал винаги се сочи с пръст всички малко по-съмнителни или по-скоро неудобни сделки случващи се в България по напълно чествен начин, само защото така им е изгодно и да се оплюят една шепа хора. Но за неговите сделки НИКОГА не се пише в иначе икономическата медия. Защо ли?
41 Галена Богданка 22.11.2013 | 09:56
Прокопиев явно обича да манипулира всички, не само бизнес партньорите си, но и обществеото, читателите си с излъсканите си медии. Които не са нищо повече от неговия обществен параван за анализиране и манипулиране на общественото мнение на българите. Ако не им харесва това, което пишеш - получваш забранен досттъп до форумите им. Няма значение, кой си ти - дори и да си редовен читател на Икономедия. Това е, ако не им изнася ти затварят устата.
40 Silvi Milenova 22.11.2013 | 09:55
само далавери от него, не му мигва окото да прецака и "собствените" си хора, каквито се очаква да са акционерите в дружествата му,а ние искаме да е солидарен с непознати хора, каквито сме всички ние, е няма как да стане.
39 human factor 22.11.2013 | 09:55
А иначе претендират че били обективни медии и на високо ниво - пълни глупости! Който не пише каквото им е изгодно и му запушват устата. Това на какво прилича.
38 reni angelova 22.11.2013 | 09:55
Плевнелиев е бил съсобственик с двете офшорки в строителя на "Резиденшъл парк София” – "Бългериън резиденшъл пропъртис”. А той и до момента не е дал отговор на въпроса как и защо се сдружил с офшорките. Ами хайде да каже, защо непрекъснато избягва тази тема. Мисля, че дължи обяснение.
37 human factor 22.11.2013 | 09:54
То не се оказа по едно време че Трайчо Трайков живеел в луксозен апартамент който му е бил подарен от Иво Прокопиев? Нали се сещате че този подарък не е дошъл от нищото ...
36 La Bicha 22.11.2013 | 09:53
Ооо там и мен са ми банвали ника няколо пъти, само защото си позволявам да коментирам някакви сделки свързани с Прокопиев и Президента. Там само да им напишеш името и директно те банват...много голяма манипулация идва от Дневник и Капитал.
35 reni angelova 22.11.2013 | 09:53
Всичко при него е само мръсни игри.
34 Tereza Savova 22.11.2013 | 09:53
Борисов бе издигнат с връзките на възлюбената си Бориславова и с медийната подкрепа на Иво Прокопиев, който зорко вардеше в медиите му да се пипат само похвални неща за "вожда" и за другите видни фигури на ГЕРБ като Симеон Дянков и Трайчо Трайков.
33 Marti Aleksieva 22.11.2013 | 09:52
Плевнелиев никога няма да си подаде оставката, дори и война да стане в България. Как така ще се откаже от имунитета си. Това означава моментално да бъде вкаран в затвора и всичко, което притежава да му бъде отнето. Ако това се случи някой ден съм убедена, че парите, които ще му се отнемат и жилищата ще са предостатъчни България да си оправи поне част от проблемите. А и докато Плевнелиев е президент, Прокопиев ще продължи с мръсните си далавери и отново ще се помъчи да си възстанови паричното състояние. Не знам до колко е вярно, че е пред фалит, но той няма да се остави да потъне. Срамота е, че имаме съдебна система, която не си върши работата и пуска измамници като тях и приближените им да крадат България.
32 Една Българка 22.11.2013 | 09:52
Прокопиев е известен с това, че не може да управялява добре никакъв бизнес, всичко що е придобил в повечето случай по неправомерен начин е полуфалирало, или направи фалирало, изоставено.
31 Галена Богданка 22.11.2013 | 09:52
Един изроден олигарх от прехода, една кукла на конци, един медиен манипулатор, това е Иво Прокопиев!! Но то всичко се връща, империята му основана на лъжи и манипулации на борсата и вруъзките му с шепа политици няма да останат безнаказани! Пътя надолу е бърз и болезнен!
30 нощен преследвач 22.11.2013 | 09:51
Прокопиев е един мазен престъпник! Аз ненавиждам всички които докараха Бойко Борисов на власт, а в това число влизат Прокопиев и Цветелина Бориславова. Това са най-влиятелните олигарси у нас.
29 reni angelova 22.11.2013 | 09:51
Плевнелиев не само, че трябва да отговаря пред съда ами трябва да си подаде оставката.
28 La Bicha 22.11.2013 | 09:50
Той беше направил така май и с продажбата на ЕРП-тата на фондовата борса. Пак беше прецакал партньорите си. Много , много нагъл!!
27 Една Българка 22.11.2013 | 09:50
Интересно кога ще се потърси отговорност, както на Прокопиев, така и на Президента Росен Плевнелиев?? Кога ще бъдат разследвани за тези непорочни сделки и кога ще им се потърси някаква отговорност??
26 Tereza Savova 22.11.2013 | 09:50
Имах регистрация в Дневник и понеже няколко пъти писах в коментари че не одобрявам постъпките на президента, че не ми харесва това че вече има явно доказателства за връзките му с олигарси и офшорки, и не само че ми изтриха коментарите, а директно ме баннаха с претерекст че съм използвала нецензурни и обидно думи, каквито не съм.
25 reni angelova 22.11.2013 | 09:50
Без знанието и одобрението на останалите акционери в "Каолин” Прокопиев се е разпоредил с активите на дъщерното дружество - "Солар Венчърс”. Той явно винаги е играл нечестно.
24 митко щеката 22.11.2013 | 09:49
за него живота представлява само правене на далавери. това не може да продължава повече по този начин и мисля, че прокуратурата трябва да се намеси и да се започне разследване срещу него.
23 Галена Богданка 22.11.2013 | 09:49
Човека с много сделки, и все честни и много добре направни. Как така? Притежаваш Холдинг и медии, и излизаш в ефира на собствената си поддръжническа телевзия за да кажеш, че всичко до тук е спечело по ЧЕСТЕН начин? Аман от такива олигарси, дето верно ни вземат за лумпени.
22 Кристина Минкова 22.11.2013 | 09:48
Разбира се,ще се намери поне един "прекаран"койдо да съдейства на прокуратурата.
21 Картин Марбовски 22.11.2013 | 09:48
на плевнелиев трябва да му бъде поискана оставката и след това да се образува разследване срещу него. това което прави не трябва да продължава по никакъв начин.
20 нощен преследвач 22.11.2013 | 09:47
На Прокопиев само му вижте западналите медии и ще ви стане ясна картинката. Там не се дава на никой да си изрази мнението. Постоянно се налага цензура, това ли е обективна журналистика??
19 La Bicha 22.11.2013 | 09:47
Неотдавна журналистическо разследване показа как офшорки, свързващи бизнес интересите на Прокопиев и президента Росен Плевнелиев, успели да отклонят 7 млн. лв. към Кипър. Това е ставало през поредица от прехвърляния на акции в "Каолин” между фондовете на "Доверие”, "Алфа финанс холдинг” и офшорките Wyclef holding limited и Stallberg investments limited. "" - От Президента можем да искаме само едно - ОСТАВКА!
18 Пламена Христова 22.11.2013 | 09:47
Струва ми се, че прокуратурата никога няма да го бутне дори и с перце, а за дела и наказания дума и да не става. не мога да си обясня толкова ли са големи връзките му, че до сега няма повдигнато обвинение, а може би и на тях, както и на студентите е дал пари, за да не му повдигат обвинения. Безобразие е, че той няма да бъде наказан за измамите си.
17 шимпанзето райчо 22.11.2013 | 09:47
да, така е! този човек си има хора на всяко едно ниво в страната и може да си прави каквото си поиска. дори и президента е негов човек, което е недопустимо.
16 Една Българка 22.11.2013 | 09:46
А докато Прокопиев словоблудства от телевизионния екран за фасадната демокрация у нас, сам спретва фасадно чиста сделка, на ръба на закона. Но сделката несъмнено поставя някои сериозни въпроси."" - Прокопиев много добре знае, как да манипулира обществеото, изказвайки се от удобната позиция на човек с десни разбирания. Само дето всички знаем, че и той самия е започнал бизнеса си още от времето на тъмните години на Прехода и то с помощта не на кой да е. Така, че неговите словоизлияния и нравствени поучения ми идват малко повече.
15 human factor 22.11.2013 | 09:46
Прокопиев е престъпник. Крайно време е да се сложи край на машинациите и задкулисните му игри. Той е подставено лице на американците, изнася информация от България а чрез медиите си прокарва проамериканските схващания и нагласи.
14 млад жребец 22.11.2013 | 09:46
само по този начин той може да прави бизнес. този човек не познава други начини за правене на бизнес и това е ясно на всички. той знае само да завлича хората с много пари.
13 Пламена Христова 22.11.2013 | 09:45
"Как подобна сделка, с такъв спорен текст на договор е била изобщо одобрена от контролните институции у нас?" Какво има да се чудите, всичко е ясно, че пипалата му може би се разпростират във всяка една институция. Така, като гледам той няма да бъде осъден за измамите си, а докато другарят му Плевнелиев е президент, той ще продължава с мръсните си далавери и ощетяването на държавата ни.
12 Кристина Минкова 22.11.2013 | 09:45
Плевнелиев трябва да отговаря пред съда за всичките си машинации с Прокопиев.Много неща ще излязат сега,да видим само какво ще направи прокуратурата.
11 Галена Богданка 22.11.2013 | 09:45
" Сделката е разписана зад гърба на малките акционери в българската добивна компания и в ущърб на интересите им. В резултат германската компания е получила част от "Каолин”, като подарък, а малките собственици са лишени от около 11 млн. лв." - Поредното разиграване на Иво Прокопиев. Той не за първи път прекарва партноьрите си в бизнеса по този начин. Явно наистина не е толкова невинен, за колкото искаше да се изкара докато беше при Сашо Диков.
10 Марта Иванова 22.11.2013 | 09:42
Що, той сделката я е направил както трябва, ама за самия себе си. другите да пият по една студена вода.
9 Марта Иванова 22.11.2013 | 09:41
Завлякъл ги е, ама Прокопиев или е замел уликите, или разчита на близостта си с някой съдия.
8 Фанка Василева 22.11.2013 | 09:40
Такова новина може би никога няма да прочетем. Аз се чудя до кога няма да му се повдигат обвинения, до кога прокуратурата ще спи или явно и там има връзки и пионки, които да му пазят гърба. Омръзнало ми е от измамите на този човек, които толкова много ощети държавата.
7 Марта Иванова 22.11.2013 | 09:39
Че Прокопиев, ако не търси машинации, ако не лъже, ако не се опитва да завлича, ще прави ли бизнес - това са неговите бизнес похвати!
6 млад жребец 22.11.2013 | 09:38
според мен, тази продажба трябва да се провери от прокуратурата и да се разбере как е станала. сигурен съм, че отново е завлякъл акционерите и това трябва да се провери.
5 Desislava Stoyanova 22.11.2013 | 09:38
Имам чувството,че Прокопиев не може ръцете си да измие без да свърши някое безумие! то бива нагъл човек,ама такъв измамник не се е раждал от векове по нашите земи!
4 Tereza Savova 22.11.2013 | 09:38
Прокопиев е най-черният измежду олигарсите. Бойко е негова проект, който после бе доразвиват с проекта Плевнелиев. Прокопиев, всички от Типинг пойнт и особено Бориславова са за затвор!
3 шимпанзето райчо 22.11.2013 | 09:38
всичко което прави този човек е на ръба на закона и не знам кога ще прочета нещо което да е направил както трябва.
2 Картин Марбовски 22.11.2013 | 09:37
този човек е готов да продаде и майка си, за да може да бъде добре. тази продажба трябва да бъде разследвана и съм сигурен, че може би ще излязат много интересни неща.
1 митко щеката 22.11.2013 | 09:36
поредната далавера на този олигарх. отново е направил така, че да излъже и да метне собствените си акционери.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 "Петолиние на паметта
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.