Как Прокопиев стигна до скрит кандидат за премиер при Тройната коалиция

В. "Репортер" разкрива какво свързва бизнесите му със сегашния президент Плевнелиев

по статията работи: Кремена Бедерева | 25.09.2013 | 09:50

Вече 20 години кръгът "Капитал”, създаден около едноименния седмичник, разнася из България тежката миризма на корупция. 

Рожба на добре платена любов с властта, този емблематичен за българския преход финансово-политически кръг е обслужвал силните на деня и е получавал сериозни облаги.

В поредицата "Миризмата на кръга "Капитал” вестник "Репортер” ще се опита да представи хронологично каскадата от далавери, с които членовете и приближените на този кръг вмирисаха представите на хората за честна политическа и икономическа игра.

Управлението на Тройната коалиция (БСП, НДСВ и ДПС) е плод на много компромиси и тънки баланси. Оцеляването на правителството виси на косъм. Самото му сформиране е обявено в името на заветната цел – приемането на България в Европейския съюз.

Това събитие обаче би донесло по-голяма стабилност за страната, а много икономически кръгове не са заинтересовани от това. Опозицията е по-разделена от всякога и не е в състояние да свали правителството. Редовните парламентарни избори са насрочени за юни 2009 г.

Някои хора в държавата биха искали правителството да падне, за да задоволят собствените си стремежи за власт. Те отварят дискусии за създаването на "експертно правителство” като спасителен изход от "политическата криза”.

Предполагаемият сценарий е следният: НДСВ напуска коалицията, БСП и ДПС остават само със 115 от 240 места в парламента, като по този начин губят мнозинство. Срещу тях ще има 125 членове на парламента от различни партийни формации (общо 5). Ако стигнат до споразумение, те могат да бламират правителството, да използват мандата на НДСВ за сформиране на ново експертно правителство и да свикат извънредни парламентарни избори.

Този сценарий вече е обсъждан с експерти от Европейската комисия, за да се осигури подкрепата на Брюксел. Планирани са и консултации с американската страна, за да се спечели и подкрепата на Вашингтон.

По този сценарий публично се спрягат имената на двама кандидати за премиер. Единият е икономистът Димитър Иванов, живеещ в Лондон. Другата кандидатура е на Иво Прокопиев, разбира се.

Според наблюдатели втората кандидатура е доста по-реалистична. Прокопиев има икономическите и политически лостове да се домогне до премиерски пост. Разполага и с медийния гръб, който да му осигури комфортно управление.

Самият Прокопиев не крие амбициите си за премиерския пост. И така, кой е той, какъв е бизнесът му и какви са неговите шансове да оглави българското правителство?

Прокопиев влиза в управлението на Тройната коалиция с лек фалстарт, като губи сделката за приватизацията на Параходство БРП, спечелена при господстването на Шулева. Процедурата е оспорена в съда и преди да падне, Прокопиев се отказва от сделката.

Но този първи неуспех бързо е загърбен, защото приватизаторът от предишните две правителства знае къде ще бъде потокът от мед и масло при новата власт – енергетиката. 

Затова и в управлението на Тройната коалиция Иво Прокопиев заема изгодни позиции и осъществява добри контакти. Наследникът на Шулева Румен Овчаров продължава същата дружеска политика спрямо Прокопиев. В резултат милионерът влиза в бизнеса с износ на ток. 

Фирмата му "Вивид пауър” веднага след основаването си получава лиценз за търговия с електроенергия. Въпреки че би трябвало да има дългогодишна практика, компанията на Прокопиев получава документа от раз, а това й гарантира сериозни позиции на този възникващ пазар.

Публикация на в. "Труд” от 2008 г. определя фирмата като свързана с министъра на икономиката и енергетиката в правителството Румен Овчаров. Номинално обаче фирмата е еднолична собственост на "Алфа финанс холдинг” на Иво Прокопиев.

Компанията се управлява от дясната ръка на Прокопиев - Румяна Георгиева. Резултатите от оперирането на свободния пазар чрез покупката на евтина енергия от АЕЦ "Козлодуй” и продажбата й на индустриални предприятия хич не е лош. Георгиева признава, че за 2008 г. дружеството има 113 млн. лева оборот и 4,8 млн. лева печалба - тоест 4% от продажбата на 1,25 млрд. киловатчаса на свободния пазар. 

С придобиваните покрай монопола с търговията с ток средства Прокопиев разширява бизнеса си в различне сфери. През 2007 г. например неговата компания "Алфа финанс холдинг" купува акциите на швейцарската фирма "Трейд акшън дивелопмънт организейшън" в капитала на "Летище Пловдив". Под контрола на Прокопиев преминава второто най-голямо летище в страната. По свой запазен модел обаче Прокопиев така и не развива придобития актив и няколко години по-късно просто го продава. 

Близостта до властите дава на Прокопиев усещането, че може да разширява бизнеса с по-голям размах. И докато медийте му прокарват политика на загрижени за защитата на природата, собственикът им навлиза смело в туристическия сектор чрез проекта "Супер Перелик".

На практика дружеството, стоящо зад този проект, е осъществило най-мащабната замяна на гори в последните години. Община Смолян, която трябваше да придобие 25% участие в проекта е получила през 2008 г. от държавата чрез Държавната агенция по горите 8119.525 дка именно за нуждите на мегакурорта. Огромният масив, с който се раздели държавата, е разположен в Смолян, Пампорово и Мугла. Срещу него общината даде на държавата общо 10 000 дка на различни места - в Смолян, Широка лъка, Пампорово и Смилян.

Основните акционери в проекта са бизнесменът Кирил Асенов и регистрираната в Кипър фирма "БК проджект". Асенов е собственик на фирма "Уинтер спорт”, преобразувана по-късно на Спортно-туристически център "Перелик”.

"БК проджект" се управлява от Людмил Карауланов, а самата фирма е регистрирана на адреса на редакциите на вестниците "Капитал" и "Дневник" - ул. "Иван Вазов" 16 в София. Разследване на в. "Сега” през 2009 г. показва, че финансови партньори на "Перелик" са "Булброкърс" и "Алфа финанс холдинг", собственост на Иво Прокопиев. Партньор е и американският фонд "Грамърси файненшъл сървис" – компания, която през управлението на Тройната коалиция свързва бизнесите на Прокопиев и сегашния президент Плевнелиев. 

Именно чрез "Грамърси” в периода 2006 – 2009 г. Иво Прокопиев и Росен Плевнелиев завъртат поредица от сделки, а собственикът на "Капитал” светва по-неопитния в далаверата си приятел колко хубаво е да си близо до властта, а по възможност и в нея. 

Групата от фондове "Грамърси” навлиза на пазара през декември 2006 г. чрез дружеството си Arco Capital Corporation Ltd., което придобива "Бизнес парк София”, управляван тогава от Плевнелиев. 

Като местен партньор и инвестиционен консултант на американците тогава е представена компанията на Иво Прокопиев "Алфа финанс холдинг”. Дъщерното дружество на холдинга "Алфа дивелопмънтс” пък е определено да управлява дейността на "Бизнес парк София” след сделката. 

Плевнелиев бързо привнася безскрупулния модел на правене на бизнес от Прокопиев и на свой ред заформя проект за застрояване на планина. Чрез никому неизвестната фирмичка "Дани консулт” ООД той скрива мащабни инвестиционни планове, кроени с партньорството на "Грамърси”. Съдружници във фирмата са малтийската офшорка Рила Риъл Естейт холдинг лимитид и българското дружество "Аклади Имобилиен”, представлявано от Христо Москов и в което до 2009 г. съдружник е семейната фирма на Росен Плевнелиев – "Плевнелиеви”. 

Какви са били инвестиционните намерения на строителния предприемач Плевнелиев категорично показва името на съвместната им компания – тотално застрояване на Рила. Само влизането на Росен Плевнелиев във властта забавя изпълнението на тази мисия. 

Властта, до която приятелят му Прокопиев така и не се домогва официално. Кандидатурата му за премиер, която само се споменава под сурдинка в българските медии не успява. Но пък успява да премоделира напъните си да управлява. И желанието да бъде лице на властта се трансформира в план да дърпа конците задкулисно. 

Заедно с добрите си приятели Цветелина Бориславова, Иван Кръстев и Светослав Божилов, Прокопиев развива групата за политически инженеринг "Типинг пойнт" създадена през 2005 г. от учителя му Александър Божков. Чрез нея четиримата чертаят механизмите за влияние над властта и прокарват идеите си за как точно да се "развива” България.   

За да се случи това обаче,трябват конкретни лостове за упражняване на влиянието. А какви по-директни от бизнесорганизациите и медиите. Затова през 2006 г. Прокопиев превзема шефското място в една от големите структури на бизнеса – КРИБ. 

Там той измества друга своя дружка и настояща кандидат-управляваща Саша Безуханова. В борда на КРИБ пък попада Прокопиевото протеже Росен Плевнелиев. 

Всичко това, разбира се, са маневри преди задаващите се избори, спечелването на които е отредено за партньора на Бориславова – Бойко Борисов. А за след тях ще трябват министри, близки хора. Хора като Росен Плевнелиев.

 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


272 Стамен Стоянов 26.09.2013 | 10:25
Колкото и да плюете едните, ще изберете другите - а там същите далавери и олигарси. Циркът е само за пред народа!!! А ако чакате прокуратурата да се самосезира,намеси или разреши някой проблем или неправда, замислете се а тя дали не обслужва някой? Дали ще е Бойко - НИЩО, дали ще е Сергей - масово крадене, дали ще е Доган(Местан) - Турско робство и налагане на чужда култура......ВСИЧКИ ТРЯ ДА СЕ МАХАТ! Медийните войни са именно организирани от тези олигарси, дали ще четете нещо тук или в капитал - все е олигархична медия! Няма свободни медий у нас, няма свобода на словото, просто нямаме достойни хора, който да ни управляват, а само лакоми и долни вълци!!!
271 трендафил въжарски 25.09.2013 | 18:27
Типинг пойнт ни държат бедни толкова години
270 трендафил въжарски 25.09.2013 | 17:54
Компанията се управлява от дясната ръка на Прокопиев - Румяна Георгиева. а така, лъсна и тая
269 Пламена Недялкова 25.09.2013 | 17:53
Той и сега има скрити надежди , но ... няма да се получи .
268 трендафил въжарски 25.09.2013 | 17:19
Тоя боклук се гласеше за премиер, майко мила
267 apetitna parjola 25.09.2013 | 17:18
наистина ли е възможно,човек с толкова много далавери зад гърба си и толкова кражби е възможно да бъде на свобода? направо е нечувано! дано изведнъж да се превърнем в нормална държава, вече човек да не знае на кого да гласува доверие,след като повечето ни политици са замесени в тези далавери!
266 vasko vasilev 25.09.2013 | 17:05
Той е от най - опасните паразити.
265 vasko vasilev 25.09.2013 | 17:03
Затова и в управлението на Тройната коалиция Иво Прокопиев заема изгодни позиции и осъществява добри контакти. Наследникът на Шулева Румен Овчаров продължава същата дружеска политика спрямо Прокопиев. В резултат милионерът влиза в бизнеса с износ на ток - сега след като стана ясно, всички те трябва да понесат отговорност.
264 sexapilnata pichka 25.09.2013 | 16:56
далаверите на Прокопиев са безкрайни! омръзнало ми е да чета за глупостите,които прави и за парите,които краде от нас! до кога ще продължава това беззаконие?!
263 nestor stoyanov 25.09.2013 | 16:42
Много престъпници се облажиха по времето на прехода. Иво Прокопиев е един от тях. Ама и Тройната коалция много му вардеше интересите, той пък им отвръщаше с някой ласкав материал в медиите Дневник и Капитал.
262 Yanitza Dikova 25.09.2013 | 16:41
Прокопиевите далавери излизат от всяъкде, направо е прогнил като стар дънер! надявам се,че един ден ще го хванат и ще има наказание за него.
261 Счупено Пиронче 25.09.2013 | 16:31
в. "Репортер" добре изкарват на яве кирливите ризи на Прокопиев, Плевнелиев, Овчаров и прочие,само че като прокуратурата не поддеме никакви действия какъв е смисъла да знаем,че са ни окрали... абсурдът е голям в този случай, журналисти вършат работа на прокуратурата.
260 Krasi Leventa 25.09.2013 | 16:25
Ето още един паразит, който дължи замогването си на връзки с високопоставени политици и всякакви машинации с държавни дружества и пари. Отдавна трябваше да е в затвора!
259 Ivko Pivko 25.09.2013 | 16:23
Прокопиев чак и въздухът искал да ни вземе, като ни изсече горите, наистина как може най-мръсните сделки и далавери винаги да се случва така,че Прокопиев да печели от тях,това нормално ли е?!
258 Софи Марсо 25.09.2013 | 16:18
Само затвор и съдене до дупка за този бизнесмен в кавички!! Ако всички тези машинации се докажат, представете си каква са загубите на държавата общо?!! Няма как дори да се сметнат, че да му бъдат поискани!
257 otec natanail 25.09.2013 | 16:13
Като чуя името на Иво прокопиев и веднага ми замирисва на корупция. Трябва да се знае, че той не е действал сам. Да разследват всичките му помагачи през годините и заедно да го осъдят. Така биха направили в една нормална държава.
256 reni angelova 25.09.2013 | 16:11
Само това беше останало да стане премиер. Затвор за него.
255 malkata qnichka 25.09.2013 | 16:04
Ние не сме правова държава, а държава на далавери и измами. Съжалявам, че живея тук. Не искам такива хора да крадат от парите ни.
254 David Hayemaker 25.09.2013 | 15:55
Ако този човек беше станал премиер на България, то аз щях да се изнеса от тази държава. Наистина е крайно време някой да го обвини за всичките далавери, които е правил с фирми като "Булброкерс", "Софстрой" и много други.
253 Митоди Михалев 25.09.2013 | 15:55
Да се надяваме,че сега,когато КФН повдигнаха въпроса и дадоха случаи на Прокуратурата ще се случи нещо,защото това беззаконие не трябва да продължава!
252 трендафил въжарски 25.09.2013 | 15:53
В. "Репортер" разкрива какво свързва бизнесите му със сегашния президент Плевнелиев - браво на вестник "Репортер"
251 мили ванили 25.09.2013 | 15:49
Че защо му е да има такива,след като си има негов личен слуга,т.е. държавен глава...
250 трендафил въжарски 25.09.2013 | 15:38
искал премиер да става, мръсника
249 xander yordanov 25.09.2013 | 15:37
Прокопиев хубаво го удари кризата на имотния пазар и фондовите борси. Той е в стихията си когато пари манипулации с финансови инструменти. Доста изкусни игри въртеше с българските брейди облигации и изкара така сума ти пари в полза на Илия Павлов.
248 мили ванили 25.09.2013 | 15:37
Този е срам за българската демокрация.Няма да повярвам,че живея в правова държава докато Прокопиев не влезе в затвора!
247 Doggy Cat 25.09.2013 | 15:35
Не знам кое е по-лошото,че Прокопиев е извършил всички тези измами, или че малоумните ни продажни политици са се съгласили да окраде държавата! Прокопиев просто е изял баницата, начупена и сложена пред него!
246 galin tonev 25.09.2013 | 15:34
хахха, това ще ми стане любимо - "Изроден олигарх" - яко!:)
245 Suzana Doncheva 25.09.2013 | 15:29
Аз дори и не мога да ги сметна, то всеки път нови и нови. И още колко ще има, за които може никога да не разберем.
244 трендафил въжарски 25.09.2013 | 15:28
Там той измества друга своя дружка и настояща кандидат-управляваща Саша Безуханова. В борда на КРИБ пък попада Прокопиевото протеже Росен Плевнелиев. Всичките са тандем
243 Milata Mila 25.09.2013 | 15:27
направо не искам да виждам продължението,вече се уморих да му смятам далаверите,дебелоколожо създание, бива ли да е такъв нагъл крадец?! прокуратурата и тя спи?!
242 Grisha Tasev 25.09.2013 | 15:24
Достатъчно е да лъсне истината за това какви поръчки изпълняват въпросинте журналисти и как материалити тем са в угода на техния шеф и неговите американски спонсори.
241 galin tonev 25.09.2013 | 15:24
хахха, това ще ми стане любимо - "Изроден олигарх" - яко!:)
240 galin tonev 25.09.2013 | 15:22
Чудя се амбиции за президент няма ли - ще остане в историята като най-смотаният такъв, ако се стане!
239 Галена Богданка 25.09.2013 | 15:18
Истински изроден олигахр от времето на Прехода, когато се подменяха разни куфарчета и т.н. Нямам думи просто. Как може този до ден днешен да има такава власт и връзки!
238 криворазбрана цивилизация 25.09.2013 | 15:15
ако сме нормална държава, отдавна щеше да има наказани по тези случаи, всички явно са замесени в сделките на олигарха! и да иска човек не може да живее нормално тук , при положение,че всички от властта ни цакат..
237 uchtiviq los 25.09.2013 | 15:06
Всички тези са ужасни, така нагло да крадат от България и да гледат собствените си интереси, нечувано просто !
236 крива вежда 25.09.2013 | 15:02
И какво сега, няма ли кой да повдигне обвнинения срещу него ? Още колко време ще го оставяме да ни граби. В един момент нищо няма да остане от държавата ни.
235 Чичо Арни 25.09.2013 | 15:00
Трайчо Трайков е прясната следа, която навежда на мисълта, че зад РБ стои именно кръга Капитал. Също така и Пръмови са много лични другари с Прокопиев, по времето на НДСВ добре си поделяха консултантските услуги.
234 marina popova 25.09.2013 | 14:54
Аз съм отвратена!
233 marina popova 25.09.2013 | 14:52
Да се надяваме, че скоро ще е.
232 galin tonev 25.09.2013 | 14:51
ООО, там нещата са много зле, цензура, платени публикации....
231 Охльо Бохльо 25.09.2013 | 14:50
тоя що не е в затвора? и овчаров, и шулева, прокопиев, плевнелиев,бориславова, и кой ли още не,всички източили България? до кога ще са на свобода?!
230 Пламена Недялкова 25.09.2013 | 14:45
Надявам се , че скоро и това ще стане .
229 Пияно пиле 25.09.2013 | 14:43
Толкова много схеми,фирми, изкупуване,продажби и далавери само и само да се заличат следите от къде какво ида и кое на кого е! всичко в името на измамата, добре изграждат далаверите си "капитал-ци, жалко,че нямаме адекватно правораздаване и сингапуреца си живее живота
228 La Bicha 25.09.2013 | 14:43
Иво Прокопиевата медия заслужава да бъде проверена също! За мен там се случват големи нередености!
227 tiha paranoq 25.09.2013 | 14:41
Прокопиев доста умело се тика във властта. По този начин сделките му стават много по - лесни за осъществяване.
226 reni angelova 25.09.2013 | 14:39
Властта е действала заедно с олигарсите в ограбването на държавата. Не знам какво да кажа, освен че съм много възмутена.
225 Suzana Doncheva 25.09.2013 | 14:32
А има ли кой да го спре, той толкова време е ял, ял и крал и какво ли не. Направо съм потресена, какви хора има в тази държава, какви власти и какви нагли личности!
224 Radina Arabadjieva 25.09.2013 | 14:24
Машинациите са повече от покъртителни! безкрайни кражби за милиарди направо, а прокуратурата се прави че не вижда нищо,че няма никакви престъпления и злоупотреби, просто съм без думи! докато продължават тези простотии в родината ни никога няма да живеем нормално, ако се толелира престъпността и кражбите по високите етажи на властта все ще сме тъй.
223 Jivo Fidanov 25.09.2013 | 14:23
Много интересна схема има и за ликвидиране на заемите си пак за наша сметка чрез малки дялови участия в държавни дружества, за чиято сметка тегли кредити, а после ние пием една студена вода.
222 Kalin Petrov 25.09.2013 | 14:19
Някои ги бива само в далаверите, но да захване някой честен бизнес или пък благотворителност, дарения, Прокопиев не може, знае само да краде и да си пълни гушата, после се изкарва света вода, че и знае да обвинява останалите, при все, че най-големия мошеник!
221 reni angelova 25.09.2013 | 14:18
В борда на КРИБ пък попада Прокопиевото протеже Росен Плевнелиев - как добре е казано Прокопиевото протеже.
220 Hari Bohosyan 25.09.2013 | 14:11
Прокопиев и Плевнелиев.. двамата най-големи мафиоти в България......Манипулациите им са безкрайни, никога повече не бихме се доверили на кандидатурите на подобни фигури,че и с наглостта си се опитват да наредят нов парламент чрез Реформаторския блок, няма да им се получи!
219 Radin Dimitrov 25.09.2013 | 14:08
Явно преходът ни ще продължи докато Прокопиев ходи по тази земя! Най-известният олигарх на това време,а далаверите и беззаконията му не се вижда да имат край скоро, за съжаление.Явно преходът ни ще продължи докато Прокопиев ходи по тази земя! Най-известният олигарх на това време,а далаверите и беззаконията му не се вижда да имат край скоро, за съжаление.
218 Krum Palov 25.09.2013 | 14:05
За далаверите на Прокопиев явно и роман ще може да се напише, омръзна ми да чета за ужасните неща,които е направил! Не е възможно такъв човек да бъде още на свобода и да не е подведен под отговорност за нередностите които е направил.
217 Koko Taysana 25.09.2013 | 14:01
капитал не само че мирише, ами и вони, сделките им са повече от покъртителни, време е прокуратурата да се заеме и да види за какво става въпрос и да се спрат всички подобни далавери!
216 Ивелина Бобова 25.09.2013 | 13:57
Със сигурност има още много неща, които не знаем, надявам се че всичко ще се разбере, защото ми омръзна от такива хора. Може и да се окаже, че той с далаверите и измамите си върти цяла България на малкия си пръст, а кръгът от хора около него са "кукли на конци"!
215 Petko Kolev 25.09.2013 | 13:56
Плевнелиев си абсолютен продукт на кръга Капитал, а връзките му с олигарсите, за които последните дни самия той не спира да говори май датират от доста отдавна. Гузен негонен бяга, а Роско?!
214 трендафил въжарски 25.09.2013 | 13:54
Всичко това, разбира се, са маневри преди задаващите се избори, спечелването на които е отредено за партньора на Бориславова – Бойко Борисов. А за след тях ще трябват министри, близки хора. Хора като Росен Плевнелиев.Ето, ето...
213 Оперен Певец 25.09.2013 | 13:54
Иво Прокопиев е царят на далаверите и спорните приватизации. Оказва се, че през годините той е имал и доста помощници в лицето на властта. Ето до какво води сливането на олигархия и власт !
212 La Bicha 25.09.2013 | 13:54
Той не знам зад какво не стои вече! Егати и схемите, егаит и ограбването!!
211 трендафил въжарски 25.09.2013 | 13:38
Заедно с добрите си приятели Цветелина Бориславова, Иван Кръстев и Светослав Божилов, Прокопиев развива групата за политически инженеринг "Типинг пойнт" създадена през 2005 г. от учителя му Александър Божков. Чрез нея четиримата чертаят механизмите за влияние над властта и прокарват идеите си за как точно да се "развива” България. Ето ги черно на бяло мошениците
210 nora eleonora 25.09.2013 | 13:31
Голям мафиот е Иво Прокопиев. И Плевнелиев не пада по-долу от него що се отнася до далавери и икономически измами. То затова България е на това дередже защото такива като тези двамата са крали, крали, крали...
209 Ivan Mitev 25.09.2013 | 13:25
Ех.. този Прокопиев. Заболяха ме очите да чета за него. Много далавера, много нещо. Направо съм потресен какви неща е правил. Как може още да е на свобода?
208 La Bicha 25.09.2013 | 13:19
Факт. не знам просто, дано фоживеем да видим, че някаква справедливост ще се възнесе за този човек
207 склеротик невротиков 25.09.2013 | 13:12
Именно тези близки връзки с Плевнелиев обясняват доста от решенията и изказванията на президента, както и неговата твърда проамериканска позиция, честите му посещения там, близостта с Уорлик...
206 трендафил въжарски 25.09.2013 | 13:10
тоя мръсник при всички е крал
205 liubomir yu 25.09.2013 | 12:49
Брях, Прокопиев ли е стоял зад дивотията Супер Перелик, която бе спряна заради сериозни нарушения и там бе яко подпомаган от местната червена кметица, която си затваряше услужливо очите.
204 Богдан Литев 25.09.2013 | 12:45
Видя,че с Безуханова няма да стане и се насочи на друго място!
203 galin tonev 25.09.2013 | 12:40
Чудя се защо Прокопиев се отказа да подкрепя Безуханова в политиката и се насочи към Кунева - какво ли му е обещала тази?!!
202 Анабела Събринова 25.09.2013 | 12:39
Няма такава подигравка с българския народ. Няма такава подигравка с нашите пари и спестявания, пенсии и бъдещето на децата ни. Ако такива олигарси продължават да ограбват ресурсите ни безнаказано с нашата България наистина си е свършено.
201 Богдан Литев 25.09.2013 | 12:37
И не само Рила,значи,че грабежите ще продължат,по време на управлението си не са останали без да заграбят,поне това е сигурно,после само ще делят...
200 zhoro nov 25.09.2013 | 12:36
странно как досега, обаче, на много хора в съда не им мирише. И в съда ли си е пуснал пипалата Прокопиев?!
199 Богдан Литев 25.09.2013 | 12:34
Каква е тази прокуратура,която остава безучастна пред такива крупни престъпления?!!!
198 Анабела Събринова 25.09.2013 | 12:23
Каква обективност, какви 5 лева? Там всичко е платено! А коментарите отдолу също!
197 Пламена Недялкова 25.09.2013 | 12:20
Прокопиев трябва да си получи заслуженото наказание и да понесе последствията на престъпната си дейност .
196 ваня иванова 25.09.2013 | 12:15
Вече 20 години кръгът "Капитал”, създаден около едноименния седмичник, разнася из България тежката миризма на корупция - търпим този кръг години наред да ги граби с помощта на властта. Каква държава!
195 ваня иванова 25.09.2013 | 12:14
Слушаме само празни обещания от тях. За това народа вече не вярва на политиците.
194 ваня иванова 25.09.2013 | 12:13
Вече 20 години кръгът "Капитал”, създаден около едноименния седмичник, разнася из България тежката миризма на корупция - търпим този кръг години наред да ги граби с помощта на властта. Каква държава!
193 Ема Маринова 25.09.2013 | 12:13
Ненормална държава!!!
192 hristo stoimenov 25.09.2013 | 12:12
Прокопиев умее да ухажва политиците и това става най-вече с помощта на медиите му, които коват добрия имиджа на въпросните негови избраници. Прокопиев винаги доста умело е търгувал с влияние. Сега използва отново медиите си като оръжие за неудобните нему хора, виждаме каква акция има спрямо Мавродиев след разкритията за ЕВН и Доверие.
191 Dimi Petkov 25.09.2013 | 12:03
Схемите на г-н Прокопиев са доста добре измислени и все пак някой неща бият на очи. Било му е много лесно, защото е бил доста близък с Румен Овчаров. И така двамата са се облагодетелствали един от друг.
190 Ема Маринова 25.09.2013 | 12:00
Какви са били инвестиционните намерения на строителния предприемач Плевнелиев категорично показва името на съвместната им компания – тотално застрояване на Рила. Само влизането на Росен Плевнелиев във властта забавя изпълнението на тази мисия.-той вече излиза от властта и ако е на свобода,това значи ли,че Рила ще бъде погубена???
189 Levent Fifov 25.09.2013 | 11:59
Надявам се в най-скоро време този човек да бъд епдовден под отоговрност за всичките си схеми!! Окрал е половината държава и продължава, а най-лошото е, че политици на важни позиции му помагат
188 kunka peneva 25.09.2013 | 11:58
Прокопиев сякаш си набелязва хората от рано и медиите му "капитал " и "дневник" започват да го ласкаят, нататък схемата е ясна,както може да те издигне една медия, така може и да те срине, как няма да е любимото момче на властта после!?
187 Умно Пипе 25.09.2013 | 11:58
Прокопив явно си е прокарал всички лостове с които може да налага влияние в политиката и в държавата! От тук натам е прокуратурата!
186 vuicho vanio 25.09.2013 | 11:57
нищо обективно няма в медиите на прокопиев. там се пишат неща само, които изнасят на техния шеф и другите гледни точки въобще не се взимат под внимание. особено сега покрай протестите ясно се вижда желанието им да бутнат правителството за да се намърдат във властта по един или друг начин.
185 Нина Лалова 25.09.2013 | 11:56
Мдам. Той отреича всичко, като луд, явно е много уплашен.
184 трендафил въжарски 25.09.2013 | 11:56
Вече 20 години кръгът "Капитал”, създаден около едноименния седмичник, разнася из България тежката миризма на корупция.Колко вярно
183 baritona baritona 25.09.2013 | 11:56
Не започна ли съмнителният бизнес на Прокопиев малко по малко да фалира. Ще се получи фалирал и осъден мошеник!
182 Нина Лалова 25.09.2013 | 11:56
"Заедно с добрите си приятели Цветелина Бориславова, Иван Кръстев и Светослав Божилов, Прокопиев развива групата за политически инженеринг "Типинг пойнт" създадена през 2005 г. от учителя му Александър Божков. Чрез нея четиримата чертаят механизмите за влияние над властта и прокарват идеите си за как точно да се "развива” България. "- Ееее, как всички ги знаем Типин Пойнт! :) Всеизвестна фирма вече стана в медийните среди, с техния терикатлък и връзки с хора, като Сорос!
181 Ема Маринова 25.09.2013 | 11:56
Браво на "Репортер" ,прокуратурата да вземе да попречете нещо по въпроса!
180 Kostadin Filipov 25.09.2013 | 11:55
Лелеее... Гласяли са го за премиер. Нямам думи до къде може да стигне наглостта му. Той отдавна вече е милионер, да остави държавата ни на мира, иначе скоро няма да излезем от дупката.
179 umek umek 25.09.2013 | 11:55
Този защо избяга толкова далече - страх го е от аверите му по бизнес ли??!
178 svoboden udar 25.09.2013 | 11:53
Около Прокопиев винаги е било много съ,мнително всичко! Не може да си на 27 милионер, без да си взел нечии мръсни пари и да изпълняваш мръсни поръчки.
177 Божидар Тошев 25.09.2013 | 11:52
Най-смешното от всичко е, че се оплете съвсем в лъжите си, твърдейки че не е бил консултант по сделката с ЕВН, а това го има черно на бяло, дори е бил двоен консултант, тъй като преди това е снесал информация на австрийците. А колко пари е прибрал като комисионна само можем да гадаем.
176 Milen Stanchev 25.09.2013 | 11:51
Иво Прокопиев винаги е със "силните на деня" . Той мени цветовете си подобно на хамелиона. Винаги е там където са далаверите.
175 Andrei Stoichev 25.09.2013 | 11:51
Сигурно Прокопиев е бил главна фигура при сформирането на кабинета на ГЕРБ,там явно си е имал доста приближени, Бориславова подкрепяла Борисов, ПРокопиев Плевнелиев, изобщо имали са си представители "капитал" във властта на ГЕРБ, следващото продължение ще е много интересно! Партията на Прокопиев ли беше на власт.
174 Kiko Blajev 25.09.2013 | 11:50
Това сигурно е и причината да продължава да отказва да назове тези олигарси по именно. Или по-скоро тук работата намирисва на сценария - крадецът вика дръжте крадеца.
173 София Павлова 25.09.2013 | 11:50
Това е наистина ужасна схема, която облагодетства този мошеник, Прокопиев! Групата от фондове "Грамърси” навлиза на пазара през декември 2006 г. чрез дружеството си Arco Capital Corporation Ltd., което придобива "Бизнес парк София”, управляван тогава от Плевнелиев.
172 Иван Ангелов 25.09.2013 | 11:49
Не съм се и съмнявал, че хора като Прокопиев могат да стигнат толкова далече. Първо те нямат никакви морални ценности, за да спрат разбрабването на Бългавия, второ имат политически игри с политици на най-високо ниво, а именно министри и трето, над него е спуснат политически чадър.
171 трендафил въжарски 25.09.2013 | 11:49
Компанията се управлява от дясната ръка на Прокопиев - Румяна Георгиева. Резултатите от оперирането на свободния пазар чрез покупката на евтина енергия от АЕЦ "Козлодуй” и продажбата й на индустриални предприятия хич не е лош. Георгиева признава, че за 2008 г. дружеството има 113 млн. лева оборот и 4,8 млн. лева печалба - тоест 4% от продажбата на 1,25 млрд. киловатчаса на свободния пазар. aх, боклуците те
170 Джони Молеца 25.09.2013 | 11:47
Прокопиев и Плевнелиев ги свързва не само приятелство, но и общи бизнес начинания, която явно не започват с оглавяването на министерския пост от ирланската пастирка, а доста по-рано, което още повече засилва впечатленията чия кандидатура е послушния наш президент.
169 Suzi Quatro 25.09.2013 | 11:46
"Плевнелиев бързо привнася безскрупулния модел на правене на бизнес от Прокопиев и на свой ред заформя проект за застрояване на планина. Чрез никому неизвестната фирмичка "Дани консулт” ООД той скрива мащабни инвестиционни планове, кроени с партньорството на "Грамърси”. Съдружници във фирмата са малтийската офшорка Рила Риъл Естейт холдинг лимитид и българското дружество "Аклади Имобилиен”, представлявано от Христо Москов и в което до 2009 г. съдружник е семейната фирма на Росен Плевнелиев – "Плевнелиеви”. "- Иначе Президента до преид дни говореше, как у нас имало олигарси и кръгове на такива? :) Самия той явно е виден представител на един такъв кръг - Капитал!!
168 Pencho Gospodinov 25.09.2013 | 11:45
Аз най - се дразня, че след всичко което разбрахме за него, той има наглоста да се явява по телевизията и да се оправдава с някакъв дето сигурно му е адвокат. Кой ще повярва на лъжите му ? ПРокопиев, разобличен си !
167 Dare Debil 25.09.2013 | 11:45
За какво му е на Прокопиев да става премиер като за него без отказ работят политици от няколко правителства подред. Първо бе син, после се сдуши с Овчаров, който също като олигарха има единствен Бог и идеал и това са парите. Следва прекрасното сътрудничество с няколко министри от кабинета на Бойко.
166 Viktor Qnchev 25.09.2013 | 11:45
„Под контрола на Прокопиев преминава второто най-голямо летище в страната. По свой запазен модел обаче Прокопиев така и не развива придобития актив и няколко години по-късно просто го продава. “- да, както си знае Прокопиев, той само знае да руши, нищо не може да изгради,затова само краде,ако разчита сам да се изхранва без да е задигнал някой милион отдавна щеше да е забравен от олигархичните кръгове, но знае човека да се ояжда и да омайва хората, вестниците му му правят голяма услуга, добрия бизнесмен на БЪлгария...
165 Beautiful Mind 25.09.2013 | 11:43
Лошото е, че Прокопиевти медии набедиха цялото КФН, заедно с председателя ми, че били подкупни едва ли не, че той бил некадърен и не знам си оше какъв, като пуснаха тенденциозни материали на няколко пъти!! За каква медийна манипулация говорим тук, идваща от иначе "уважаваната" Икономедия? Тоя явно, който му се опъне, и той го съсипва тотално чрез платените си медии, само и само да се прикрие!
164 Иван Ангелов 25.09.2013 | 11:43
"Всичко това, разбира се, са маневри преди задаващите се избори, спечелването на които е отредено за партньора на Бориславова – Бойко Борисов. А за след тях ще трябват министри, близки хора. Хора като Росен Плевнелиев." - Винаги съм знаел и смятал, че Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Росен Плевнелиев са гъсти с Иво Прокопиев. На всеки му е ясно колко далавери заврътяха тези тримата. В крайна сметка влиянието на Прокопиев над тях е наистина много голямо.
163 Иван Ангелов 25.09.2013 | 11:43
"Всичко това, разбира се, са маневри преди задаващите се избори, спечелването на които е отредено за партньора на Бориславова – Бойко Борисов. А за след тях ще трябват министри, близки хора. Хора като Росен Плевнелиев." - Винаги съм знаел и смятал, че Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Росен Плевнелиев са гъсти с Иво Прокопиев. На всеки му е ясно колко далавери заврътяха тези тримата. В крайна сметка влиянието на Прокопиев над тях е наистина много голямо.
162 Иван Ангелов 25.09.2013 | 11:43
"Всичко това, разбира се, са маневри преди задаващите се избори, спечелването на които е отредено за партньора на Бориславова – Бойко Борисов. А за след тях ще трябват министри, близки хора. Хора като Росен Плевнелиев." - Винаги съм знаел и смятал, че Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Росен Плевнелиев са гъсти с Иво Прокопиев. На всеки му е ясно колко далавери заврътяха тези тримата. В крайна сметка влиянието на Прокопиев над тях е наистина много голямо.
161 Иван Ангелов
Този коментар е маркиран като неуместен.
160 Stoio Jelev 25.09.2013 | 11:42
За жалост в мойта глава остава едно чувство за безнаказаност, което не е никък добре за България. Как Иво Прикопиев не си тръгна вече от тук? Вижда , че е нежелан и , че е вреден за стрната ни. Нали уж се криел в Сингапур. Да си стои там по - добре и да не се връща никога.
159 Beautiful Mind 25.09.2013 | 11:41
ИВо Прокопиев отданва е кандидат за подсъдимата скамейка!!!
158 zhoro nov 25.09.2013 | 11:41
Затова и хората са прави да му искат оставката!
157 diter smallhausen 25.09.2013 | 11:41
Добре поне, че към момента КФН дава признаци, че се събужда и има шанс Доверие да не бъде оглозгано съвсем за спонсориране на бизнес начинанияна на Прокопиеви или пък за ликвидиране на заемите му. Още по-лошото е, че ръководството на пенсионния фонд го е играл твърде дълго също с Прокопиев и дори вече се прокрадват мнения за фалит.
156 трендафил въжарски 25.09.2013 | 11:41
От обикновен любимец на властта при Божков и Шулева Иво Прокопиев достигна до позицията на скрит кандидат за премиер при Тройната коалиция - e това е да си мошеник
155 zhoro nov 25.09.2013 | 11:40
Най- ме е яд мен, че го оставиха ей така да изчезне в Сингапур, а той и от там намира начини да се меси!
154 Богдан Литев 25.09.2013 | 11:40
Това е повече от скандално!Това е цяла група,начело с Плевнелиев,чиято единствена цел е да се краде каквото и откъдето може...
153 Vanesa Apostolova 25.09.2013 | 11:39
Няма да се учудя,ако продължението включва и служебното правителство,което сам нареди, ако за 2 месеца и тогава не е напълнил гушата няма да го повярвам ! човек без грам морал!
152 Миро Т 25.09.2013 | 11:39
Всички много добре осъзнаваме какво трябва да се случи, за да спре Иво Прокопиев, но до днес никой не е предприел каквото и да било. Ще лансира Сорос у нас, ще продължава да граби държавата и накрая ще бъде чист, без нито едно повдигнато обвинение.
151 tedka todorova 25.09.2013 | 11:38
Някои хора в държавата биха искали правителството да падне, за да задоволят собствените си стремежи за власт. Те отварят дискусии за създаването на "експертно правителство” като спасителен изход от "политическата криза” - всичко са обмисляли и са кроели следващият си ход. Просто нямам думи.
150 Александър Лютков 25.09.2013 | 11:36
Западняшките мафиотски нареждания просто достигат своята кулминация с този "нов" Реформаторски блок, рожба на кръга Капитал. Каква е идеята тук? Да се лансират хора близки до Сорос и кръаг Капитал и всеки да се облагодеталства след това от нас, така ли? За пореден път начело на държавата искат да застанат хора, които трябва да лежат по-скоро в затворите й.
149 beli macor 25.09.2013 | 11:36
Добре, че този абсурд бе спрян на време, тъй като не искам и да си помислям какво щеше да стане като краен резултат. Щяха само да съсипят природата и Бориславова и Минев да си правят скъпарските комплекси.
148 David Hayemaker 25.09.2013 | 11:36
Тази схема на Джордж Сорос включва и Иво Прокопиев, който му е човекът в България на когото се уповава. Има още един свързан с капиталиста Сорос и това е Росен Плевнелиев, който има нужното влияние да проправи път на мастития олигарх.
147 Ема Маринова 25.09.2013 | 11:35
Как ще действа прокуратурата по този въпрос,ако направи нещо.
146 Иван Ангелов 25.09.2013 | 11:34
"Заедно с добрите си приятели Цветелина Бориславова, Иван Кръстев и Светослав Божилов, Прокопиев развива групата за политически инженеринг "Типинг пойнт" създадена през 2005 г. от учителя му Александър Божков. Чрез нея четиримата чертаят механизмите за влияние над властта и прокарват идеите си за как точно да се "развива” България." - Мисля че с това се обясняват много неща. В момента Бориславова има влияние и дори нареди служебния кабинет, а Иво Прокопиев е достатъчно навътре в нещата, за да се бърка в политиката на страната ни.
145 Иван Ангелов 25.09.2013 | 11:34
"Заедно с добрите си приятели Цветелина Бориславова, Иван Кръстев и Светослав Божилов, Прокопиев развива групата за политически инженеринг "Типинг пойнт" създадена през 2005 г. от учителя му Александър Божков. Чрез нея четиримата чертаят механизмите за влияние над властта и прокарват идеите си за как точно да се "развива” България." - Мисля че с това се обясняват много неща. В момента Бориславова има влияние и дори нареди служебния кабинет, а Иво Прокопиев е достатъчно навътре в нещата, за да се бърка в политиката на страната ни.
144 Petur Marinov 25.09.2013 | 11:34
„ Георгиева признава, че за 2008 г. дружеството има 113 млн. лева оборот и 4,8 млн. лева печалба - тоест 4% от продажбата на 1,25 млрд. киловатчаса на свободния пазар.“ има ли защо да се чудим защо имаме толкова скъп ток??
143 Ема Маринова 25.09.2013 | 11:34
Групата от фондове "Грамърси” навлиза на пазара през декември 2006 г. чрез дружеството си Arco Capital Corporation Ltd., което придобива "Бизнес парк София”, управляван тогава от Плевнелиев.-има сериозни доказателства за дружбата им с Плевнелиев.
142 капаче калпаче 25.09.2013 | 11:33
Че те изобщо били ли са на високо?! като всичките са мошеници!
141 david copperfield 25.09.2013 | 11:33
Прокопиев се радваше на режима в предишните 3 правителства и имаше хора на доста важни постове в тях. В момента не се радва на такава свобода на действие и виждаме какви статии се пускат в "Economedia". Опитва се да дестабилизира правителството, защото го е, яд че премиер е Румен Овчаров, а с него си имат закача още по времето когато НДСВ беше на власт.
140 david copperfield 25.09.2013 | 11:32
Прокопиев се радваше на режима в предишните 3 правителства и имаше хора на доста важни постове в тях. В момента не се радва на такава свобода на действие и виждаме какви статии се пускат в "Economedia". Опитва се да дестабилизира правителството, защото го е, яд че премиер е Румен Овчаров, а с него си имат закача още по времето когато НДСВ беше на власт.
139 млад меринджей 25.09.2013 | 11:32
Поредната схема за Иво Прокопиев, която четем и не можем дори да проумеем как точно е стигнал до тук бе зникой да се опита да му попречи! Надявам се, поне сега да докажат, за източването на ПОК Доверие и продаването на ЕРП-та на нереални цени за даможе поне за нещо да бъде пдоведен под отговорност.
138 tedka todorova 25.09.2013 | 11:31
Овчаров, Прокопиев, Плевнелиев вече всички ми паднаха в очите след това, което научих.
137 Pepi Vasilev 25.09.2013 | 11:31
Аз не разбирам как още не са извадили доказателства срещу Иво Прокопиев и неговата "банда" . Ако това се случваше в някоя нормална европейска държава, вече щеше да има осъдени. Ама какво да се прави, тук винаги сме 20, 30 години назад....
136 Svetlozara Halacheva 25.09.2013 | 11:29
Благодарение на министри, като Овчаров и Шулева, доброто момче Прокопиев се домогва до всякакъв вид далавери, оставя реални предприемачи без шанс да реализират идея, само и само те да си напълнят гушите с държавни пари. Всичките имат нужда да ги порази чума, минимум,защото ако чакаме прокуратурата да свърши нещо по-добре да чакаме звезди по сред бял ден.
135 трендафил въжарски 25.09.2013 | 11:28
Самият Прокопиев не крие амбициите си за премиерския пост.Пази Боже
134 Миро Т 25.09.2013 | 11:28
Прокопиев използва своите медии, за да си осигури комфорт в медийното пространство. Винаги се е опитвал да атакува своите врагове чрез компрометиращи статии, което говори какъв човек е всъщност. За мен той е пътник и много скоро ще му бъдат повдигнати обвинения.
133 Siika Alexieva 25.09.2013 | 11:28
Изключително гнусно. От кога се говори за съмнителните сделки на олигарха Иво Прокопиев, който освен тях, контролира и една твърде мощна и твърде лъжлива медия, като Икономедия, на която странно как всички вярват безрезервно, забравяйки, че и тя трябва да се издържа от някого?! Росен и Прокопиев са си приятели отдавна, и действат само и единствено в техен интерес.
132 Afo Balinov 25.09.2013 | 11:28
Ми то излиза, че "Капитал" са били може би най - голямата олигархична група злоупотребявала с държавата ни години наред. Чудя се как за 20 години никой не можа да спре Иво Прокопиев. Може би такава сериозна групировка е действала и с помоща на депутати и министри през годините.
131 Пламена Недялкова 25.09.2013 | 11:27
То е ясно , че за това не разрешава да се разследва , но аз вярвам , че рано или късно ще си получат заслуженото наказание .
130 Ема Маринова 25.09.2013 | 11:25
Жалко за нас,наистина много жалко,излиза,че всеки досега се е потдавал на "влиянието"на Прокопиев.
129 Георги Георгиев 25.09.2013 | 11:25
Тея пък за 20 години така ли не се наядоха? да крадат ама с мярка, както правят по света, тука наглостта им е прекалена! Човек с няколко дела и обвинения, задигнал половин България си клати краката в Сингапур, прокуратурата спи ли? Всеки може да стигне до върпсония бизнесмен, само не и родната полиция, да останеш без думи!
128 Aleksis Son 25.09.2013 | 11:24
Безсрамници ! Не ги ли е срам ? Колко далавери са направили през последните години и никой не им иска сметка за това. Явно Прокопиев има разни приятелчета и в прокоратурата и сред политиците, които го пазят !
127 David Hayemaker 25.09.2013 | 11:24
Веднъж качил ли се е Прокопиев на главата на някого, то той няма да слезе от там. Във времето е играл с наистина много политици и в подробните статии на в. Репортер това се вижда много ясно. Никой до този момент не е направил нищо срещу него, за да го спре и Прокопа продължава да си казва в медийното пространство, колко е невинен и чист пред хората.
126 Пламена Недялкова 25.09.2013 | 11:24
Никакво доверие нямам на президента , знам , че Прокопиев му е другарче , а на такива хора не може да им се има никакво доверие
125 трендафил въжарски 25.09.2013 | 11:23
Фирмата му „Вивид пауър” веднага след основаването си получава лиценз за търговия с електроенергия. Въпреки че би трябвало да има дългогодишна практика, компанията на Прокопиев получава документа от раз, а това й гарантира сериозни позиции на този възникващ пазар. чрез Румен Овчаров, е тва е
124 Коста Николов 25.09.2013 | 11:21
Тук пложенението вместо да се влошава, остава критинчно. Подхождам с чувство за хумор, защото ако почна да се ядосвам на далаверие на Прокопиев няма да мога да спра !
123 gnila sliva 25.09.2013 | 11:19
Надявам се да дочакам времето когато на този човек ще му се потърси сметка за всичко което е направил през годините. Всичките тези далавери не трябва да остават безнаказани и този човек трябва да си получи заслуженото.
122 ivan georgiev 25.09.2013 | 11:19
Плевнелиев само единия имунитет сега го крепи все още на президентския пост. Ако бе толкова чист и не въртеше далавери с Прокопиев и кипърските си офшорки дали нямаше да разреши да бъде разследван?!
121 Margо Filipova 25.09.2013 | 11:18
Този сценарий вече е обсъждан с експерти от Европейската комисия, за да се осигури подкрепата на Брюксел. Планирани са и консултации с американската страна, за да се спечели и подкрепата на Вашингтон. Смятай, колко далече са успели да стигнат. Тази схема направо няма бутане!
120 riba chuk 25.09.2013 | 11:18
Напъните на Прокопиев да изяде парите за обществена пенсия тогава не успяват, но очевидно олигархът е хвърлил око над спестяванията трайно, защото 10 години по-късно той все пак успя да прилапа средствата. Макар и не обществените, а вече частните средства на осигурените в ПОК "Доверие".
119 Rosi Nikolova 25.09.2013 | 11:17
Кражби, далавери, измами, само това знаят да правят всички близки до властта, но Прокопиев е най-нагъл,той си и гради с медиите добро име,а хората четат и вярват,докато самият той ни прави на глупаци. Надявам се един ден да излезе добрата новина,че Прокопиев и остналите ще получат наказание,ако ще и на старини да се случи!
118 bad illusion 25.09.2013 | 11:17
"лизостта до властите дава на Прокопиев усещането, че може да разширява бизнеса с по-голям размах. И докато медийте му прокарват политика на загрижени за защитата на природата, собственикът им навлиза смело в туристическия сектор чрез проекта "Супер Перелик"." - Бравос. Тоя има ли нещо към което не е посегнал изобщо?!
117 Milko Mustakov 25.09.2013 | 11:16
Сега познайте пак кои фирми приближени до този кръг ще строят прословутия Тех парк по идеа на президента?! Дали и там Плевнелиеви и Прокопиеви няма да се облажат здраво...
116 misho kitarista 25.09.2013 | 11:16
Надявам се да дочакам времето когато на този човек ще му се потърси сметка за всичко което е направил през годините. Всичките тези далавери не трябва да остават безнаказани и този човек трябва да си получи заслуженото.
115 kiki amerikaneca 25.09.2013 | 11:14
Не е тайна, че Прокопиев винаги намира начин да се слее с власта. Винаги намира начин как да направи поредната си далавера с помоща я на министри, я на политици. Това е изключително гнусно и наистина някой трябва да се заеме с него и неговият кръг.
114 sunny girl 25.09.2013 | 11:11
Изказванията, които се публикуват само в неговите медии. Медии, които пък отразяват само едната истина, удобна на него и неговите приближени. Медиина манипулация.
113 sunny girl 25.09.2013 | 11:09
Как може западната мафия да продължава да управлява у нас?! Как може да позволяваме, някакви хора, които са подчинени на Сорос, този изключително мръсен и подмолен човек, да искат да завземат властта и да прокарат собствените си лобита за цел отново угояване!! Писна ми вече да бъд еподлвастни на продажници, като Иво Прокопиев, Росен Плевнелиев и всички около тях обобщаващи се в кръга Капитал!
112 Кристина Минкова 25.09.2013 | 11:09
"Плевнелиев бързо привнася безскрупулния модел на правене на бизнес от Прокопиев и на свой ред заформя проект за застрояване на планина."-чета и ми се плаче!
111 Кристина Минкова 25.09.2013 | 11:08
Така е,правели нещо за хората...глупости крадат,лъжат и мажат,а разни Прокопчовци кротко си смучат покрай тях от нашите джобове.
110 Ibrahim Pulev 25.09.2013 | 11:07
Хората не са свикнали, просто с това негово медийно облъчване нищо не излиза на бял свят, а като му удрят по едно рамо и политиците и магистратите как да искаме да има справедливост.
109 трендафил въжарски 25.09.2013 | 11:07
човекът с далаверите при всички правителства
108 Мирослав Макавеев 25.09.2013 | 11:06
Ако му слуша изказвания на този,човек ще реши,че е Божа кравичка...как може да има толкова нагли хора?!
107 rozalij atanasova 25.09.2013 | 11:04
Какви политици сме имали, които са подкрепяли Прокопиев. Ние сме им имали доверие, а то е било съвсем незаслужено.
106 Mitko Lalev 25.09.2013 | 11:04
Родната прокуратура продължава да бъде сляпа за дараверите на Прокопиев?! Как така човек с такива огромни задължения у нас и привикван по няколко дела може да си замине необезпокояван за Сингапур и нищо да не му каже?!
105 капаче калпаче 25.09.2013 | 11:04
И медиите спомагат за манипулацията, и то много успешно.
104 valeri mechev 25.09.2013 | 11:03
Прокопиев е използвал Булброкърс и за много други далавери и сделки. Точно поради тази причина трябва да се намеси прокуратурата и да му потърси сметка за всички тези машинации и далавери. Това не може да продължава вечно, защото този човек може да фалира още много дружества и предприятия.
103 капаче калпаче 25.09.2013 | 11:03
Плевнелив още като министър е работил за интересите на Плевнелиев, продължава и като президент!
102 otec natanail 25.09.2013 | 11:02
Ееее , тоз Иво Прокопиев не се наяде 20 години.Толкова е нагъл, че хората свикнаха с неговите далавери. Вече всички го знаем какъв е. Сега въпросът е да го осъдъм, заради делата му.
101 dimityr penev 25.09.2013 | 11:02
Редно е този човек най-после да си понесе последствията и прокуратурата да се самосезира за всички тези далавери, които е направил. С толкова много пари е завлякъл държавата, че ако тези пари бяха останали в икономиката, сега едва ли щяхме да сме на това дередже. Прокопиев е престъпник и мястото му е в затвора.
100 avram bakalina 25.09.2013 | 11:01
Явно Булброкърс му е любимата фирма, защото благодарение на нея е направил всички големи далавери, които е направил до този момент. Не мога да разбера, няма ли одиторски фирми, които да проверят дейността на тази брокерска къща?! Смятам, че е крайно време да се намеси прокуратурата и да започне разследване на дейността на този човек.
99 kresliva garga 25.09.2013 | 11:00
Кръга Капитал манипулира общественото мнение вече в продължение на 20 години. И го манипулира по такъв начин, по който е изгодно на неговия шеф Прокопиев. Този човек в момента прави всичко възможно да се намърда във властта, за да продължи да краде по същия безугледен начин, по който го е правил досега.
98 Божидара Алексиева 25.09.2013 | 10:59
"Там той измества друга своя дружка и настояща кандидат-управляваща Саша Безуханова. В борда на КРИБ пък попада Прокопиевото протеже Росен Плевнелиев. " - Леле, а тази пък колко е "мила и драга" на обществото не е истина! Този явно се е забъркал със всички възможни скандални личности, които са известни с престпъпните си машинации и тъмни сделки. В КРИБ на всички ни е ясно, че в момента стои като председател Огнян Донев, който за мен е поредния олигахр у нас.
97 Georgi Hristov 25.09.2013 | 10:59
Ама Прокопиев как си е напазарувал, няма да се изненадам тия далавери да продължават и в момента. Време е прокуратурата да се намеси!
96 meden rudnik 25.09.2013 | 10:59
Как така всеки път далаверите стават чрез дружествата на Прокопиев ? Той продава, той купува, неговите фирми са консултанти. Не е ли време това вече да спре. Ако някой има власт да осъди Прокопиев. Да го направи по - бързо !
95 Krum Tonev 25.09.2013 | 10:59
най-силните хора в България и най-големите олигарси са от вонящият кръг на "Капитал" , колко ли още ще се опитат да източат от държавата и прокуратурата до кога ще се прави на разсеяна, до кога ще ни правят на глупаци?
94 rozalij atanasova 25.09.2013 | 10:58
А Плевнелиев не заслужава да бъде на този пост. Срам ме е, че сега той ни е президент.
93 kifla namazana 25.09.2013 | 10:58
Защо този човек все още не е в затвора? Такива като него точно там им е мястото и ако трябва да бъде довлечен насила в България, но да бъде съден. Тези неща, които е правил са достатъчни за наказание и съд. И то не какво да е наказание, а дългогодишна присъда!
92 marina popova 25.09.2013 | 10:57
Да се надяваме, че съдът, ще намери достатъчно доказателства за вина.
91 Ruslana Hristova 25.09.2013 | 10:56
„ И желанието да бъде лице на властта се трансформира в план да дърпа конците задкулисно. “- като не става по единия начин,явно ще стане по другия, важното е целта да се източи България да бъде постигната, е засега задкулисно се справя далеч по-добре,отколкото ако беше се показал ясно,тогава щеше да има различни политически свади,които сега не съществуват като пречка.
90 Божидара Алексиева 25.09.2013 | 10:56
Иво Прокопиев – олигарх от висша класа. Замесен в поредния скандал за източване на средства от дружество вкоето има акции. Полуфалирал и смачкан. Не мисля, че този път ще има оправдание – има доказателства!
89 gyltam voda 25.09.2013 | 10:56
Прокопиев прави всички възможно в момента да се намърда в политиката и по този начин финансира реформаторския блок. Нищо чудно по този начин да си купува министър-председателското място в случай, че по някаква неведома причина реформаторския блок спечелят изборите.
88 набръчкан мозък 25.09.2013 | 10:56
Кръгът "капитал" е може би най - голямата олигархичо мафиотска организация в България. Отчасти сме на това дередже заради техните злопотреби, начело с Иво Прокопиев. За него няма нито закони, нито правила. За мен той е човек без морални ценности.
87 Дивна Селчева 25.09.2013 | 10:55
Всички тези фирми има как да бъдат разследвани от прокуратрата, така че да действа! Няма какво да чакаме да източат и другите ни пари за пенсии, защото точно това ще се случи с тях! За това и сега се опитаха явно да направят някаква машинация с пре-продажбата на Доверие! Да си покрият следите! Егати и ужаса!
86 Margaritka Ilieva 25.09.2013 | 10:54
Можете да сте сигурни,че има такъв политически чадър над Прокопиев,че и градушка не може да го разпробие, винаги ще робуваме на подобни олигарси,докато прокуратурата ни се страхува да предприеме действия. Явно журналистите могат да изкарат на яве истината, но каква полза, освен обществено недоволство друго би ли се постигнало, Прокопиев, Плевнелиев, Босилавова и пр. ще си останат ненаказани и ще продължат със схемите си до безкрай...
85 rozalij atanasova 25.09.2013 | 10:54
За колко още далавери ще разберем за Прокопиев и неговите дружки. Ограбвали държавата без да им мига окото и да се замислят, че и други хора живеят в тази страна.
84 Jessie Mokka 25.09.2013 | 10:53
Не забравяйте, че всеки рано или късно си намира майстора, ще се намери, кой да му обади какво и защо. Крал, крал, чак се е олял.
83 igla seno 25.09.2013 | 10:53
Защо този човек все още не е в затвора? Такива като него точно там им е мястото и ако трябва да бъде довлечен насила в България, но да бъде съден. Тези неща, които е правил са достатъчни за наказание и съд. И то не какво да е наказание, а дългогодишна присъда!
82 кученцето пиджи 25.09.2013 | 10:52
Прокопиев през годините е изгаждал сложни схеми за измама, а това продължава и в наши дни. Колко години на ред този кръг "Капитал" присвоява пари , а никой не го бута за нищо? Това най - накрая трябва да спре.
81 gola jena 25.09.2013 | 10:52
Кръгът Капитал се поддържа именно благодарение на хилядите машинации, които прави Прокопиев и далаверите, благодарение на които в момента е задлъжнял жестоко. Няма да е зле в един момент да влезе одиторска фирма в офисите на редакцията на Дневник и да се разбере какви дългове има този вестник и тези пари да бъдат поискани най-после. Не може този човек с толкова много задължения да си прави каквото си поиска и да манипулира хората по този толкова отвратителен начин.
80 капаче калпаче 25.09.2013 | 10:50
Караджова успя да навреди на природата, както никой министър преди нея. Не без подкрепата и парите на Прокопиев!
79 Мирослав Макавеев 25.09.2013 | 10:48
Няма прокуратура,всичко дреме на държавна служба,краде каквото може и си чака заплатата,това доказват всеки ден,в който този е на свобода!
78 дрезгав глас 25.09.2013 | 10:48
В кръговете на "капитал" винаги е миришело на измами. На чело с Иво Прокопиев този кръг работи от над 15-20 години. Като слушам напоследък какви ги върши Прокопиев, се надявам някой (например прикуратурата) да се захване с него и да изкара на бял свят всички далавери, които е вършил през годините.
77 marina popova 25.09.2013 | 10:48
Плевнелиев така е обвързан с олигархията, че чак е страшно. но няма доблестта да си го признае!
76 Голем Капацитет 25.09.2013 | 10:47
„Прокопиев и Плевнелиев продължават да държат здраво в ръце контрола над ключовото за бизнеса дружество "Грийн Ейкърс" (собственик на акции в ПОК "Доверие" и очевиден лост за финансиране през пенсионните фондове) дори и след смяната на собствеността в него. Нещо повече, връзките им се затвърждават, естествено отново чрез подставени лица.“ - Един обръч от фирми, който дори не знам как би могъл да бъде разплетен и разследван. Отвратително и долно.
75 Мирослав Макавеев 25.09.2013 | 10:47
Направо нямам нерви да чета за далаверите на този ...Чудя се след като престъпленията му може да се издадат в дебела книга,няма закон,които да проработи,поне едни?Защо още не е в затвора,какво трябва да стане повече,че да има справедливост?!!!
74 капаче калпаче 25.09.2013 | 10:46
Изброените от теб министри, протежета на Прокопиев, са едни от най-пагубните за сферите в които работеха министри. до каквото се докосне Прокопиев, срива се!
73 Лили Добромирова 25.09.2013 | 10:46
Офшорки, свързани с президента Росен Плевнелиев и неговия приятел Иво Прокопиев, са в дъното на скандала с "Доверие". Това потвърди проверка на Комисията за финансов надзор.“ - Думи нямам. За олигарха не се и съмнявам,че за пореден път е източил някакви пари и ги е вложил в нещо не функциониращо. Но за Президента....това е мега скандал. Ветото му е сигурно.
72 Radko Radev 25.09.2013 | 10:45
Най-страшното е, че пак Прокопиев и компания се опитнат да се намесят в политиката и така няма излизане от този поречен кръг, в който се въртим. Заради олигарси като него 20 години тъпчем на едно място, а банковите им сметки в чужбина не спират да набъбват.
71 Lana Rey 25.09.2013 | 10:44
"Именно чрез "Грамърси” в периода 2006 – 2009 г. Иво Прокопиев и Росен Плевнелиев завъртат поредица от сделки, а собственикът на "Капитал” светва по-неопитния в далаверата си приятел колко хубаво е да си близо до властта, а по възможност и в нея. "- Хайде стига бе и Преиздента ли е намесен в този кръг Капитал и с този олигарх Иво Прокопиев?! Не случайно и двамата са проамерикански слуги на Сорос явно и имат общ бизнес не само у нас, но и в САЩ. Честито да ни е, явно американската олигархия ни дърпа конците.
70 Albert Nobbs 25.09.2013 | 10:43
Да бе то сякаш е нормално в 21 век в страна от ЕС, вече две години хората от Меричлери да пият вода от водоноски заради това, че Прокопиев си разработнаше находище за два милиарда без оценка на околната среда. А тая Караджова отиде там и каза, че нищо няма едва ли не.
69 Анита Кралева 25.09.2013 | 10:42
Това наистина вече никак не ме изненадва, толкова много далавери, че нямам думи вече!
68 Кристина Минкова 25.09.2013 | 10:42
Чета и не мога да появрвам как се прикриват тези далавери,те дори и не се прикриват,просто всеки се прави,че не ги вижда...До кога така?
67 Пламен Панайотов 25.09.2013 | 10:41
Така става като няма закони в тази страна. Иво Прокопиев ни е ограбвал и ще продължи да го прави ако някой не се опита да го спре. Представям си каква корупция е създал по големите етажи на властта и съдебната ни система.
66 Фичо Добрев 25.09.2013 | 10:39
Прокопиев голям тарикат ще се извъди, не стига че заради него ни цакат със скъп ток, тъй като е обсебил продажбата на варовик от находищата, които му бяха поднесени на тепсия заедно с Каолин, намесен е и в бизнеса с фотоволтаици, а сега се оказва, че тузарската вила край морето, в която отмаря пак му е харизана ей така. Не стига това, ами и почетен консул в Канада го направиха, че да е по-трудно да попадне под ударите на закона и ако това не е галеник на властта.
65 leikata l 25.09.2013 | 10:38
Сега разбирам, че е бил и шеф на НОИ! Каква наглост само от негова страна! Явно този човек е искал да овладее цялата власт в държавата и еднолично да управлява чрез подставени лица в определени министерства. Това се нарича висша степен на наглост и трябва час по-скоро да му се потърси сметка за тези неща.
64 gradska moma 25.09.2013 | 10:37
Не само сделката за ЕРП-тата мирише, ами и тази за БТК. Благодарение на неговата Булброкърс, БТК беше приватизирана по най-престъпния начин и след това умишлено доведена до фалит. Ето още една причина този човек да бъде подведен под отговорност.
63 icko selski 25.09.2013 | 10:37
Караджова си свърши отлично работата също - първо се опита да прокара редица закони ей така тихомълком, които обслужват американските спонсори на олигарха - шистовия газ и ГМО, номера не мина обаче. Но пък добре покри липсата на ОВОС при работата на Каолин и щетите нанесени от компанията са за наша сметка, а страданиет на хорана неглижирано до престъпна степен и едва ли не всичко се оказа, че там било повече от нормално.
62 Практична домакиня 25.09.2013 | 10:37
"С придобиваните покрай монопола с търговията с ток средства Прокопиев разширява бизнеса си в различне сфери. През 2007 г. например неговата компания "Алфа финанс холдинг" купува акциите на швейцарската фирма "Трейд акшън дивелопмънт организейшън" в капитала на "Летище Пловдив". Под контрола на Прокопиев преминава второто най-голямо летище в страната. По свой запазен модел обаче Прокопиев така и не развива придобития актив и няколко години по-късно просто го продава. " - Прокопиев явно дори и да успва да придобие по нечествен начин едно предприятие, явно е достатъчно некадърен за да го задържи и развие! Половината му бизнес затъва по този начин!
61 Jessie Mokka 25.09.2013 | 10:36
Каква обективност, всичко е поръчково и се прави в полза на... Някога да сте виждали материали срещу него или приближените му. По много добър начин се осъществява манипулация върху народът.
60 Батко Реджеп 25.09.2013 | 10:36
Аз чуя ли думата корупция, в главата ми излиза образът на човекът от снимката. И си представям как с охота ни граби, граби и продължава, защото никой не го спира. Явно много добре си плаща там където е нужно ...
59 Иван Ангелов 25.09.2013 | 10:36
Шулева, Овчаров, Плевнелиев, Трайков, Дянков и т.н. това са хора които много добре познават Иво Прокопиев, защото през всичките тези години са му помагали да осъществява всичко онова, което той е поискал от тях. Неслучайно има политически чадър над него в момента и никой не може да го пипне с пръст.
58 капаче калпаче 25.09.2013 | 10:35
Сега иска да набута Кунева, затова я финансира, та чрез нея пак да има подставени министри!
57 kristian balev 25.09.2013 | 10:34
Че ГЕРБ са проект на Цветелина и Прокопиев бе видно и от разпределението на министрите - колко от тези в кабинета борисов бяха пионки на сингапуреца - Трайков, Дянков, Караджова, Плевнелиев, все ключови министерства. Да не говорим за това колко от чиновниците в разни комисии и регулатори също бяха от този кръг. После как да очакваме да има справедливост и възмездие.
56 p kehaiova 25.09.2013 | 10:33
Имаме ли прокуратура или и тя работи за определени хора.
55 david copperfield 25.09.2013 | 10:33
Не само по неговото време, а и по това на Лидия Шулева. Началото е поставено именно при мандата на НДСВ, а във вихъра си е бил в този на БСП, когато премиер беше Сергей Станишев. Нещата излизат извън контрол и е крайно време прокуратурата да се сезира, защото този човек ще окраде всичко, до което може да се добере. Никога не е било толкова страшно.
54 p kehaiova 25.09.2013 | 10:32
Сега разбирам как Плевнелиев се е добрал до властта.
53 Гошо Хубавеца 25.09.2013 | 10:31
КРИБ по време на Прокопиев си се превърна в официален инструмент за натиск и лобиране от страна на избран кръг фирми. Малко известен факт е, че плоският данък е по инициатива именно на Прокопиев. После видяхме колко умело и Донев съветва някои министри при кабинета Борисов и всичко е в насока окрупняване и бетониране на монополите.
52 капаче калпаче 25.09.2013 | 10:31
Най-гадното е, че и Прокопиев, и медиите му се правят на големи еколози, а именно той стои зад фирми, които унищожават природата.
51 Миро Т 25.09.2013 | 10:30
Винаги, във всяко едно правителство Иво Прокопиев е имал такъв подставен министър, с който е работил и правел своите далавери. Първо това е била Шулева, след това Румен Овчаров, а накрая при ГЕРБ дори двама в лицето на Трайчо Трайков и Росен Плевнелиев.
50 Бат Баян 25.09.2013 | 10:29
Направо се престараха тук Плевнелиев и Трайков, планът за зелената енергия в България 2020 бе преизпълнен седем години по-рано и това яко ни удари в сметките за ток. Не стига това, ами накрая се оказа, че бизнесън начинанията на Прокопиев тук са финансирани с парите ни за пенсии.
49 p kehaiova 25.09.2013 | 10:29
Не само при НДСВ, ами по време на Тройната коалиция Прокопиев не е спирал да ограбва държавата. Неговата наглост няма край.
48 David Hayemaker 25.09.2013 | 10:28
Протекцията му в момента е от най-високо ниво, а именно от Росен Плевнелиев. Има много хора, банки и институции, които биха завели дело на момента срещу Иво Прокопиев, но много добре знаят, че това е излишно губене на време и пари. Просто живеем в един омагьосан кръг, в който фирмите на Иво Прокопиев грабят България и никой не може да направи нищо срещу него.
47 Пламена Христова 25.09.2013 | 10:28
След като си получи присъдата, трябва да се запорират всичките му сметки и имоти,за да се върне всичко откраднато. Не може да печелиш на гърба на хората и да си играеш такива игрички.
46 Silvi Milenova 25.09.2013 | 10:27
Домогнал се до енергетиката точно по времето на тройната коалиция, там НДСВ отново са му помогнали на Прокопиев. Но е факт,че във всяко управление се домогва и всички се правят,че не виждат нищо нередно,което е жалкото, никога няма д аима правосъдие за хората на Прокопиев и за самия него.
45 Кристина Минкова 25.09.2013 | 10:27
Срам и позор за родната прокуратура!!!
44 Pavel Liubchev 25.09.2013 | 10:27
В интерес на истината Плевнелиев едва ли въобще имаше някакъв шанс да стане президент, ако не бе този гръб, който има от страна кръга Капитал, както и с подкрепата на Цвъки и Борисов, който май са приложили схемата с бюлетините както в Костинброд.
43 sgodna jenica 25.09.2013 | 10:27
С тези ЕРП-та Прокопиев има немалка вина за повишаването цените на тока. Ако всичко покрай тази приватизация беше наред и тези дружества бяха продадени по нормалния начин, нямаше да се стигне до тези високи цени на тока.
42 Старата Госпожа 25.09.2013 | 10:26
Иво Прокопиев е емблемата, водача на олигархичната мафия в България. Не мога да повярвам, че неговият кръг "Капитал" действа от 20 години в държавата. И, че са манипулирали всички управления до сега. Това е жестоката истина.
41 капаче калпаче 25.09.2013 | 10:25
Сега Кунева, ако влезе в Парламента, ще направи ли Прокопиев вице, като той толкова пари й налива?!
40 jaba kekerica 25.09.2013 | 10:25
Най-страшното е, че прокуратурата много стабилно си прави оглушки и не предприема абсолютно нищо, за да накаже този измамник. Парите, с които е ощетил държавата са изключително много, а това остава безнаказано, което едва ли ще се случи в една нормална правова държава.
39 Дядо Либен 25.09.2013 | 10:25
Всъщност чрез правителството на ГЕРБ политическите инженери от Типинг пойн Бориславова и Прокопиев си осигуряват подялбата на ВЕИ сектора и много изгодни за тях договори, които видяхме до какъв рекорден скок в цената на тока доведоха. Прокопиев и соларен завод си отвори, а банката на Цветелина хвърлеше луди пари за реклама на тази енергия.
38 qnko qnev 25.09.2013 | 10:25
Поздравления за в. "Репортер", че разкриват истината за олигарха Прокопиев и неговата очевидно дружка Плевнелиев.
37 Иван Ангелов 25.09.2013 | 10:24
То е ясно, че Прокопиев е червена рожба, който започна да гради своите връзки и влияние при Лидия Шулева, а при мандата на Сергей Станишев осъществи много стабилна връзка с Румен Овчаров, който му помогна да разгърне още повече своите далавери в енергетиката. Толкова измами са нанесени от фирмите на Иво Прокопиев, че просто не е истина.
36 kunka peneva 25.09.2013 | 10:23
Не е само покрай НДСВ, ами покрай всички правителства. Този човек много добре умее да се "сработва" с всяка една власт и да я манипулира. Върха на всичко е президента, който е негов много добър приятел и в същото време пионка, която Прокопиев много добре манипулира.
35 qnko qnev 25.09.2013 | 10:23
Няма никаква обективност в неговите медии, колкото и да твърдят обратното.
34 qnko qnev 25.09.2013 | 10:22
За това значи Прокопиев е карал курсовете за премиер. Гласял се е за такъв. Радвам се, че не е станал премиер.
33 Sasho Hristov 25.09.2013 | 10:22
Отлично сътрудничество с Румен Овчаров по време на Тройната коалиция, а след това и отлично такова с неговия наследник Трайчо Трайков в кабинета Борисов. Трайков бе поредния министър, който подари супер изгодна концесия на олигарха при скандални за държавата условия, а сега е в ГС на РБ.
32 чичо съби 25.09.2013 | 10:22
Аз незнам след толкова много далвери, как хора като Прокопиев и кръгът му - Капитал, спят спокойно. Аз все още вярвам в съдебната система на България и знам, че тези хора рано или късно ще си получат заслуженото.
31 vuicho vanio 25.09.2013 | 10:21
нищо обективно няма в медиите на прокопиев. там се пишат неща само, които изнасят на техния шеф и другите гледни точки въобще не се взимат под внимание. особено сега покрай протестите ясно се вижда желанието им да бутнат правителството за да се намърдат във властта по един или друг начин.
30 david copperfield 25.09.2013 | 10:21
"В. "Репортер" разкрива какво свързва бизнесите му със сегашния президент Плевнелиев" - Благодаря на колегите от в.Репортер, че са описали всичко толкова подробно. Никога нямаше да се знае в подробности за далаверите на този човек, ако не бяха техните разкрития. Определено си го заслужи той.
29 Kremena kremi 25.09.2013 | 10:21
Затова и в управлението на Тройната коалиция Иво Прокопиев заема изгодни позиции и осъществява добри контакти. Наследникът на Шулева Румен Овчаров продължава същата дружеска политика спрямо Прокопиев. В резултат милионерът влиза в бизнеса с износ на ток. - Ами то такива хора се надушват сами. Не ме учудва, че Прокопиев си е имал вземане даване дори с доказания престпъник Румен Овчаров!! Каква наглост само!! И двамата обаче успяха да си купят свободата!
28 baritona baritona 25.09.2013 | 10:20
ТОЗИ ИНАЧЕ ТОЛКОВА НАГЪЛ ЧОВЕК!
27 Миро Т 25.09.2013 | 10:20
Бъркал се е на наистина много високо ниво. Представяте ли си този Прокопиев да беше станал премиер на България? Та той тогава щеше да направи така, че неговите фирми да превземат целия частен бизнес в България и да наложи пълен монопол над всичко. Винаги е искал това да направи, но се радвам, че тогава не се е случило това нещо.
26 visoko naprejenie 25.09.2013 | 10:19
Колко много фиктивни фирми и предприятия е направил Прокопиев само и само да може да се домогне до държавните пари...и винаги се намира някой добър в управлението,който да му бъде гръб, просто чудесно!
25 umek umek 25.09.2013 | 10:19
Прокопиев има умението да се прегръща с всяка власт и във всяко правителство да има подставен министър или направо министър председател. Явно този човек има много пари и влияние и може да си прави каквото си поиска. Това си е истинска олигархия!
24 нелепо съвпадение 25.09.2013 | 10:18
Той Прокопиев е бил главно действащо лице в енергетиката ни по това време. Врял си е носът навсякъде с неговите спорни дружества, не и без подкрепата на правителство и министри.
23 David Hayemaker 25.09.2013 | 10:17
Прокопиев ако питате мен се мисли за един недосегаем олигарх, на когото му е крайно време някой да му запуши устата. Определено това трябваше да се случи много отдавна, но юздите бяха прекалено отпуснати от самото начало и в момента той има връзки навсякъде. Един ден ще се намери един честен магистрат, който да го оправи подобаващо.
22 forum arbiter 25.09.2013 | 10:16
Невероятно е как един човек повече от 20 години ограбва държавата и нас респективно, а никой не се намира за да го спре. Маневри при всяко едно правителство, хора които лобиарт за него във всяка една власт, до кога ще позволяваме този произвол на олигарска наглост да ни задушава?!!
21 нова надежда 25.09.2013 | 10:15
И е добре, че "Репортр" вадят кирливите ризи на Прокопиев и сие на яве, за да се знае.
20 Krist Novoselic 25.09.2013 | 10:14
Иво Прокопиев определено умее да "флиртува" с управляващите. По времето на тройната коалиция и бил във вихъра си. Бил е доста близък с Румен Овчаров и така му е било лесно да си прави сделките с тока безнаказано.
19 svoboden udar 25.09.2013 | 10:14
Като се започне от скандалната приватизация на Каолин до източването на Доверие, през годините Прокопиев е правил далавера след далавера. И на всичкото отгоре тези неща са ставали с протекция от най-високо ниво и се чудя как прокуратурата досега не се е самосезирала.
18 gnila sliva 25.09.2013 | 10:13
Прокопиев има умението да се прегръща с всяка власт и във всяко правителство да има подставен министър или направо министър председател. Явно този човек има много пари и влияние и може да си прави каквото си поиска. Това си е истинска олигархия!
17 misho kitarista 25.09.2013 | 10:11
тези разкрития са ясни на всички, но никой не прави нищо по този въпрос, да не говорим за прокуратурата. тя е институцията, която да се сезира за всички далавери на прокопиев.
16 Бай Спас 25.09.2013 | 10:09
С Румен Овчаров се оказаха неочаквано добра комбинация за здраво точене на пари от енергетиката, положение, което после бе съвсем бетониране благодарение на министри като Трайков и Плевнелиев, които поделиха между Прокопиев и Бориславова пая от ВЕИ-тата.
15 Desislava Stoyanova 25.09.2013 | 10:08
Oт Прокопиев само далавери можем да очакваме и кражби! Прокуратурата разбира се се прави на неразбрала, сякаш не съществуват тези измами.... 5 века бяхме роби на турците, сега сме роби на олигарсите..
14 tiha paranoq 25.09.2013 | 10:08
Значи излиза , че са Иво Прокопиев е имал съместни проекти с Росен Плевналиев. Дори се е знаело , че Бойко Борисов ще спечели изборите и за това е трябвало Прокопиев да има свой хора в кабинетът му. Измислили са го повече от перфектно.. Ще се радвам ако българският народ получи възмездите и виновните бъдат наказани.
13 Krasi Leventa 25.09.2013 | 10:07
Представяш ли си какво щеше да стане, ако се бе случило?! Щеше да си редуцила задълженията за отрицателно време. Даже си представям бъдещото правителство - Прокопиев премиер, наследника му в КРИБ Донев министър на финасите, Пъпката специализирал на 4-ти км - министър на здравеопазването, Плевнелиев с опита си в паркинЗите - МРРБ...
12 нова надежда 25.09.2013 | 10:05
Аз също мисля, че Прокопиев стои зад РБ- те са толкова жалки, начело с Кунева,, че ако някой не им налива пари, са живи-умрели!
11 нова надежда 25.09.2013 | 10:04
Чудя се как не си е издействал министърски пост - или му е ниска топка?!!!
10 Анжелина ЖУЛИ 25.09.2013 | 10:04
Плевнелиев е тежко зависим и контролиран от Лидия Шулева, Иво Прокопиев, Симеон Дянков и останалите около кръга "Капитал". Независимо от лустросаните медии "Дневник" и "Капитал", това не променя факта, че този кръг от хора практикува корпоративни престъпления в чудовищни мащаби. Тези престъпления не се наказват и преследват, основно защото се извършват заедно и в полза на западни компании. Това не променя фактите, че това са престъпления.
9 Grisha Tasev 25.09.2013 | 10:04
Последният му проект е РБ, който ще напира да вземе властта заедно с другата политическа рожба на кръга Капитал - ГЕРБ, които вървят по стъпките на царистите вече.
8 нова надежда 25.09.2013 | 10:03
Този смешник е искал да става премиер? Ега ти вица!
7 Jana Kirova 25.09.2013 | 10:03
Прав си, ако Прокопиев е премиер, а Плевнелиев президент това наистина би довело до краха на държавата ни. Те и сега ограбват държавната хазна и трупат парите на данъкоплатците в офшорки, представям си ако двамата управляваха какво би се случило, за нас определено ще е фатално.
6 Чичо Арни 25.09.2013 | 10:02
Прокопиев удивително добре се ориентира при всяка една власт. След ползотворното си сътрудничество с Шулева, доста добре се сработи и с неяния наследник в Тройната коалиция - Румен Овчаров, който го въведе в изключително доходоносния бизнес с износ на ток.
5 чичо съби 25.09.2013 | 10:00
"Как Прокопиев стигна до скрит кандидат за премиер при Тройната коалиция" - Ако след всичко прочетено, Прокопиев беше станал премиер това щеше да бъде крах за българската държава. Не трябва да допускаме жестоката олигархия да ни управлява !
4 Jivo Fidanov 25.09.2013 | 10:00
Какво ли не ги свързва Прокопиев и Плевнелиев като се започне от приятелство, скрепено с дъргогодишната работа на президентшата в сянка в медиите на олигарха и се стигне до аферите от последните месеци с Доверие и продажбата на каолин, в които дейно участие са взели офшорния кръг на президента.
3 Liubo Lilov 25.09.2013 | 10:00
Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев са тясно свързани, това личи и по медиите на олигарха, в Икономедия не дават дума да се издума срещу Плевнелиев или Прокопиев, манипулират общественото мнение и двамата са за прокуратурата заради злоупотребите си и трябва да бъдат дадени на съд и да получат адекватни присъди.
2 Petko Kolev 25.09.2013 | 09:58
Нали се говореше по едно време, че дори е посещавал курсове за министри в Сингапур, така че нищо чудно и да е имало такъв сценарий. Макар че самия Прокопиев доста упорито в последно време се изявява като политически архитект, последния му проект бе служебния кабинет на Плевнелиев.
1 Теодора Динева 25.09.2013 | 09:57
Този нагъл човек!!!Къде спи прокуратурата,защо я няма,когато престъпленията са толкова явни?!

ТВ програма

Кино

  • Сега Дворът с люлките игрален филм...
  • 07:45 Телепазарен прозорец
  • 08:00 Денят започва с Георги Любенов
  • 11:00 Туризъм.бг
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Бразди
  • 13:00 Иде нашенската музика
  • 14:00 Религията днес
  • Сега "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:30 Премиера: "Древно инженерство" -...
  • 07:30 "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Загадки за начинаещи: Убийствен...
  • 14:15 ПРЕМИЕРА: "Вкусът на Португалия" -...
  • Сега "Не ме оставяй" - сериен филм /п/
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:30 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 Темата на NOVA
  • 13:00 "Необичайният живот на Тимъти...
  • 15:00 "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.