За първи път от създаването си Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) организира ден на отворените врати в Областните си дирекции в цялата страна.
Инициативата има за цел да даде възможност на гражданите да се запознаят с дейността на агенцията, свързана с контрола на храните по цялата верига - от производството до предлагането им в търговската мрежа и заведенията за обществено хранене.
По повод инициативата в Областната дирекция на БАБХ в Хасково демонстрираха извършването на микробиологичен контрол за качество на хранителен продукт и изследване на месни продукти за трихинелоза.
Инспекторите направиха нагледно проверка за качеството на месото и месните продукти в хранителен магазин.
В резултат на инициативата ръководството на Агенцията ще има за цел да сформира отряд от граждани-доброволци, който да помага в работата на ведомството като подава сигнали за нарушения.