Никулден е един от най-тачените български празници. Свети Никола е почитан като светец и покровител на моряците. Ето защо на този ден се разрешава и Коледният пост да бъде нарушен и на трапезата да присъства риба.
Като цяло няма строго определени правила каква да бъде рибата и как да бъде приготвена тя. Въпреки всичко през годините рибникът се е превърнал като едно от най-традиционните ястия за празника.
Именно затова ние ви предлагаме да видите рецептата. Тя представлява вкусен пълнен шаран, апетитно скрит в тесто. Колегите от Kulinar.bg са направили едно голямо търсене на различни места и резултатът от него е, че има разнообразни съставки, които можете да се използват, за да се напълни шарана.
Предлагаме ви да видите рецептата, която на нас най-много ни допадна, а вие сте свободни да промените плънката лекичко, според вкуса си, ако се чувствате достатъчно сигурни в кулинарните си умения.