Бракуваха 140 кг колбаси и месни заготовки в Шумен

Инспекторите са глобили фирмата със 1000 лв.

по статията работи: Кремена Бедерева | 24.06.2011 | 13:23

Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен е бракувала 140 килограма колбаси и месни заготовки от склад за търговия на едро в града. Това съобщи за БТА нейният директор д-р Катя Димитрова.

Продуктите са унищожени в шуменския екарисаж, а на фирмата е съставен акт на стойност 1000 лв., уточни д-р Димитрова.

Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен е затворила фурна в село Овчарово, която не отговаряла на изискванията за хигиена и за сграден фонд. На фирма във Върбица, продавала без разрешение фураж за животни в нерегламентиран обект, е съставен акт на стойност 3000 лева.

От вчера инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен извършват засилени проверки за пакетиране на яйца. Те ще следят за техния произход, маркировка и начин на съхранение.

Проверките са назначени със заповед на директора на Българската агенцията по безопасност на храните.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


5 Ани Г. 24.06.2011 | 15:16
Ами като се предвид, че основно изнасяме месо, макар и в неголеми количества за Германия, Англия, Португалия и ИТАЛИЯ, не знам как точно има разлика във вкусовите съставки на италианските колбаси, освен да им слагат малко повечко подправки и да го сушат повече? Най-вкусен си я домашния суджук, ама не винаги имаш време и възможности да си го направи..пък все си мисля, че българина си е майстор по местните деликатеси. Масовата продукция е друго!
4 V D 24.06.2011 | 15:03
Силвия не могат всички да ядат вносни колбаси. Плюс това изобщо не вярвам техните колбаси да се правят само от истинско и качествено месо, още повече пък тези, които се продават на българския пазар. Колкото и да се правим на големи разбирачи относно качествената храна, всички я ядем, защото качествени храни на пазара вече няма, има само ако си го произведеш сам!
3 Силвия Димитрова 24.06.2011 | 13:49
Това се получава защото тези проверки контролират само изправността на документите, а не реалното качество на месото. Избягвам да си взимам български колбаси, защото всички ми смърдят на лошо, на изкуствено и тече лой от тях. Погледнете и вкусете испанци и италианци какво колбаси правят – бомба. Това нашето е боклук работа – от начина на приготвяне до осъществяването на проверките.
2 d.krumova _ 24.06.2011 | 13:44
Значи в тази статия липсва всякаква информация относно причината за бракуването на стоката, и освен това само продуктите, които са били с изтекъл срок на годност са конфискувани и унищожени в шуменския екарисаж, а за останалите не се знаят какви са били нередностите. Не че се опитвам да ги защитавам, но и не искам да се нахвърлям без да е ясно, каква нередност е открита. Случвало ми се е да купя заготовка с уж редовен срок на годност, а като отворя месото ми лъха на гниеща мърша. Зад прилежната документация, не винаги стои добра стока.
1 Павката _ 24.06.2011 | 13:26
Само така. Нека ги глобяват, за да се научат, че не може да се правят колбаси по такъв начин. Има още много такива производители и трябва да започнат да ги глобяват един след друг, за да изчезне тази порочна практика.

ТВ програма

Кино

  • Сега Малки истории
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Книга на книгите 3 анимационен филм
  • 14:45 Имало едно време...предметите...
  • 15:00 Звезден прах тв филм
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • Сега "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Присъда" - сериал, с.2, еп.55 /п./
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • 16:00 Премиера: "Моите братя и сестри" -...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • Сега "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Лабиринт към щастието" (премиера)...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.