Бързо смъкване на килограми с лесен хранителен режим

Не забравяйте и спорта!

по статията работи: iNews | 29.05.2023 | 16:45
Бързо смъкване на килограми с лесен хранителен режим
pixabay
Повече за:

Вече сме възрастни, така че не вярваме в Дядо Коледа, еднорози и магически диети, които ще премахнат излишните килограми за седмица. Но магията все още съществува – има лесни начини да създадете свое собствено полезно меню и да изхвърлите всичко ненужно за лятото. Ето няколко съвета и упражнения, които ще ви помогнат да стопите килограмите, без да броите калории и да преследвате скучни диети, пише osata.eu, цитиран от "Телеграф".

Начало

Започнете деня позитивно. Първото нещо, което трябва да направите след събуждане, е да отворите завесите и да пуснете слънчевата светлина в стаята. Това нормализира циркадните ритми. След това изпийте чаша вода – тя ще освежи и ускори метаболизма. И мислете позитивно. Ниският стрес ви помага да избегнете натрупването на мазнини. След тази изключително лесна подготовка можете да започнете основното. Правилната закуска ще подобри състава на кръвта и ще осигури на тялото енергия. Учените са установили, че жените, които пренебрегват закуската, са изложени на риск да натрупат 5 до 20 кг наднормено тегло до 40-годишна възраст. Най-добрите храни за сутринта са пълнозърнести зърнени храни, натурална извара и богати на антиоксиданти плодове. Ако нямате сили да готвите сутрин, залейте овесените ядки вечерта с вряла вода. Сутринта остава само да прибавите в тях пресни плодове или ядки и да поръсите всичко с канела.

Храна

Внимание към храната! Това е най-лесният начин да отслабнете. Когато не сме потопени в процеса на хранене и се разсейваме от разговори или телевизия, ядем повече и пропускаме момента на ситост. Освен това се разработва и рефлекс – следващия път, когато чуете, че започва любимата ви поредица, ръката сама да посегне към вкусното, дори ако изобщо не сте гладни. Така че храненето да е отделно. Гледането на телевизионните предавания също. Почувствайте храната, насладете се на гледката и миризмата – едва след това продължете към самото хранене. Наслаждавайте се на ястията, бавно дъвчете всяка хапка. Да, обядът или вечерята ще отнемат повече време от обикновено, но усещането за ситост ще дойде по-бързо. Има шанс да се наситите, преди да поискате отново. Гладуването веднъж седмично ускорява процеса на изгаряне на мазнините, укрепва имунната система, подобрява чревната микрофлора и състоянието на кожата. Дори един ден без тежки ястия ще помогне на тялото ви да яде по-малко през останалата част от седмицата. Как да изберем продукт за разтоварване? Водете се от вкусовите си предпочитания и желания резултат. Краставиците ще помогнат за постигане на максимален ефект при отслабване, елдата ще прочисти тялото по-добре, а един ден на витаминни зеленчукови и плодови смутита ще бъде отличен детокс. Основното е да изберете ден без натоварен график, когато не е нужно да правите нищо важно. В гладни дни експертите съветват да се отпуснете и да организирате пълноценна СПА програма за тялото. Разходете се в парка, медитирайте, отидете на масаж или сауна. Това ще помогне не само за премахване на повече токсини, но в същото време с организма да се подреди емоционалното състояние. И никакъв спорт! Физическата активност при гладуване е противопоказна.

Подправки

Основните помощници в лова за перфектното тяло са подправките.

Те ускоряват метаболизма. Диетолозите съветват всички висококалорични сосове да се заменят с подправки и билки. Освен това е полезно да добавяте подправки не само към храната, но и към напитките. Нека здравословните пикантни коктейли да са на масата, вместо сокове и сода. Добавете канела към кафето си и изпивайте чаша топла вода с джинджифил преди всяко хранене. Тази напитка ще притъпява чувството на глад. Всяка подправка има своя суперсила. Горчицата е една от най-добрите подправки за ускоряване на метаболизма ви. Джинджифилът премахва токсините и ускорява метаболизма. Канелата ускорява обработката на захарта в организма 15 пъти и контролира нивата на кръвната захар. Куркумата съдържа полифенол, който спира растежа на мастната тъкан. Кайенският пипер е с високо съдържание на капсацин – действа върху мастната тъкан и помага на тялото да изгори повече калории.

Мляко 

Проучване на Университета в Тенеси установи, че тези, които са на диета с високо съдържание на калций, могат да свалят тези излишни килограми по-лесно. Освен това млечните продукти съдържат протеини, които възстановяват мускулите дори след прости упражнения (те са изброени по-долу) и спомагат за изгарянето на повече калории. Хубав бонус: около 25-30% от калориите, които получавате от протеиновите храни, ще бъдат изгорени още в процеса на храносмилането. За сравнение: само 6-8% от калориите им се изразходват за смилането на въглехидратите. 

Планк

След като се разбрахме за храната, нека преминем към спорта. Уви, без него пак няма да работим за постигане на стройно и тонизирано тяло. Нямате време да отидете на фитнес? Няма значение, подбрахме за вас списък с прости упражнения, които можете да правите, без да напускате дома си. Планкът е едно от най-ефективните упражнения за изработване на коремните мускули и укрепване на мускулния корсет. И няма да се налага да страдате дълго време – Стюарт Макгил от канадския университет във Ватерло проведе проучване и установи, че за максимални резултати е достатъчно да направите три комплекта от по 10 секунди.

Бърпи

Това е просто, но енергоемко упражнение, като в същото време помага за отслабване в областта на бедрата, корема, ръцете и гърба. Според треньора Джеф Годин една репичка ще консумира 1,43 kcal. Ако правите 7 или повече рипинга в минута, лесно можете да достигнете до двуцифрена консумация на калории. В този случай 10 репета са еквивалентни на 30 секунди колоездене. Скачането на въже не само развива чувството за баланс и координация, но и изгаря до 13 kcal в минута. Изследователи от университета в Йена в Германия установиха, че скачането на въже изгаря мазнините с 24% по-ефективно от бягането със същото темпо. Така си спомняме училищните и пролетните ваканции в двора – и купуваме най-красивото въже. Ако искате да отслабнете още по-бързо, купете модел с тежести в дръжките.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Пътешествия: В света на прекрасната...
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • Сега "Бараж" - сериал, еп.46
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.2
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • Сега "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.