Морските дарове обезателно трябва да са част от менюто на всеки човек, ако иска, разбира е, да получава всички необходими вещества, които може да му донесе природата.
Защото, освен много вкусни деликатеси, те са и с доказано полезен състав.
Неслучайно морските обитатели са на почит в японската кухня. Те са и причината едни от най-дълголетните хора да са от Япония.
Свидетелство за положителното им въздействие върху човешкия организъм е и фактът, че редица данни показват значително по-ниските нива на сърдечно-съдови проблеми и заболявания при народите, които населяват крайморски и речни зони.
Това се дължи на факта, че в менюто на тези етноси, например скандинавските, по естествен начин е включена висока консумация на риба и морски дарове.
В много клинични проучвания и наблюдения върху начина на живот на гренландските ескимоси те доказват, че, въпреки високата консумация на месо и наситени мазнини, ескимосите имат една от най-ниските честоти на сърдечно-съдови заболявания.
Вижте какво се съдържа най-вече в морските дарове, което вляе чудесно на организма ни, както и няколко полезни идеи как да си ги сготвите при Kulinar.bg.