Мъдрите учени доказаха преди време, че най-мръсното място в хладилника ни е... чекмеджето за салати.
А запитвали ли сте какво всъщност слагаме в хладилника си?
Да, със сигурност има неща, които слагате там, просто ей така - защото няма къде другаде да ги слагаме. Ето обаче няколко неща, които не само няма нужда да съхраняваме на хладно, но и ниската температура може да навреди.
Домати
От студената температура, доматите почерняват или стават на петна. Най-добре е да се държат на някой рафт в кухнята, без найлони около тях. Само ако сте ги откъснали/купили по-зелени, за да ускорите зреенето, може да сложите доматите в хартиена торба.
Картофи
Престоят в хладилника може да промени вкуса и аромата им. Добре е картофите да се държат в хартиена торба. Не в найлонова, защото влажността, която се създава в найлона ускорява гниенето.
Кафе
Фризерът или хладилникът създават кондензация, която силно влияе на аромата на кафето. Това се отнася както за кафето на зърна, така и за смляното. Най-добре е да се съхранява в херметически затворена кутия.
Какво още няма смисъл да съхранявате в хладилника, защото е вредно, вижте на kulinar.bg.