В днешно време повечето хора, в по-голяма или по-малка степен, се интересуват с какво се хранят и какво се съдържа в ястията, които слагат на масата си.
Сигурни сме, че сте чували, че в различните храни не е изключено да попаднат токсини, които освен, че са нежелани и излишни, биха могли да бъдат и много опасни.
Чували сте за редица токсични съединения, които навлизат в храната – живак в рибата, пестициди, микроби в пластмасовите контейнери за обяд и т.н.
Добре е да знаем какви опасности грозят храната ни, но за щастие има няколко превантивни хитрости.
Като купуването на органични плодове и зеленчуци, което ще намали риска от подлагане на вредното действие на пестицидите, за които вече е ясно, че крият опасност от ракови заболявания.
Вижте още какво можете да направите, за да бъдете спокойни, че кухнята ви е защитена и "чиста" при Kulinar.bg.