Всеобщо схващане е, че за предпочитане са пресните плодове, защото съдържат повече витамини. Откакто обаче имаме хладилници и фризери, започнахме да ги консумираме във всякакви варианти. Каква е разликата между замразената и прясната храна?
Истината е, че много от плодовете и зеленчуците, които намираме в магазините, са били набрани много преди да станат напълно готови за консумиране. Причината за това е, че така не се нараняват по време на транспортирането им.
От момента на откъсването им до стигането до крайния потребител в някои случаи се изминават много километри по въздух, вода или суша. И точно през този дълъг период уж свежата храна изгубва до 50% от ценните си хранителни вещества.
Как стоят нещата със замразената храна, разберете от колегите в Kulinar.bg. Там ще имате възможност да видите и едно интересно видео.