Традиционни в цяла Европа и САЩ са джинджифиловите бисквити за Коледа. Съществуват десетки различни рецепти, но ние избрахме лесна и бърза, за да не се превърне празникът в непрекъснато готвене!
Продукти:
175 г брашно с набухвател
115 г кафява захар
1 чаена лъжичка сода
50 г масло
1 чаена лъжица джинджифил на прах
1 чаена лъжица кленов сироп
1 яйце
Приготвяне:
Поставете всички сухи съставки в купа. Отделно разбийте яйцето. Смесете всички останали съставки. Накрая добавете разбитото яйце и омесете твърдо тесто. От тестото оформете топчета и ги притиснете така, че да им придадете форма на бисквити. Моете също да им придадете подходяща за празника форма, като ги изрежете със специални формички.
Подредете в тава с хартия за печене.
Печете за 20 минути или до златисто на 180 градуса.