Пролетта е сезонът, в който най-често се обострят алергиите. А те (алергиите) са толкова много, че трудно можем да се справим с тях. Медицината познава такива към прах, към храни, към напитки, животни, лекарства и куп други неща, които ни заобикалят.
Вероятно от опит всички знаят, че колкото и да се опитваме да нямаме достъп до нещата, които ни предизвикват раздразнение, не винаги можем да се "спасим". Затова специалистите съветват да приемаме повече витамин C и Омега-3.
Другият начин, по който можем да подпомогнем организма си да се справи с раздразнението, са определени храни. Те влияят добре на общото ни състояние и могат да облекчат някои симптоми.
Полезни са например чушките, защото съдържат кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините, които са част от алергичните реакции. Няма да сгрешите още, ако по-често ползвате магданоз. Той съдържа кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините. И, разбира се, лук, защото също има кверцетин.