Кафявият ориз е чудесно допълнение към всяко хранене. Той има богата и твърда текстура, което го прави идеален за гарнитура. Приготвен с подправки, зеленчуци или пиле, или добавен към супа, този ориз е перфектният начин да аранжирате вашето блюдо.
Порция кафяв ориз е безценен източник на селен – елемент, който намалява риска от рак и сърдечносъдови заболявания, както и на Витамин Е (антиоксидант и „помощник“ за възстановяване на мускулите)
Похапването на кафяв ориз намалява холестерола и риска от развиване на метаболитен синдром, който води до затлъстяване, диабет и високо кръвно налягане.
Изводът: захвърлете белия ориз, познат като приятел на напълняването и запомнете, че кафявият се комбинира добре с почти всичко – пиле, телешко, свинско, тофу, зеленчуци и т.н. Не се страхувайте да експериментирате още тази вечер!