Ще чуе ли президентът гласа на народа?

Въпросите към президента Плевнелиев също са важни

по статията работи: iNews.bg | 23.02.2013 | 15:51
Ще чуе ли президентът гласа на народа?
iNews.bg / Радила Радилова

Три дена от безпрецедентната оставка на премиера Борисов и неговото правителство, а въпросите, които ехтят по улиците на България не само не стават по-малко, а напротив – увеличават се. Лавинообразно.

В момента няма съмнение, че решаваща е ролята на президента Росен Плевнелиев – от една страна, според и както го формулира Конституцията, и от друга страна, според простия факт, че Президентството е единствената към момента работеща и напълно легитимна институция, която ще решава накъде ще тръгне България в следващите дни.

В обръщението си към нацията два часа, след като оставката на правителството "Борисов" беше гласувана в Народното събрание, Росен Плевнелиев говори за спазване на законите, запазване на социалния мир и експедитивност на решенията. Дотук добре, но в думите на държавния глава има точно толкова истина, колкото и мъгла, тъй като освен че ще спази процедурата за съставяне на служебно правителство, Плевнелиев с нищо не показа, че се е вслушал в исканията на българите, които излязоха по улиците на България.

Макар и доста разнопосочни на момент в своята конкретика, тези искания могат да се обобщят основно в две направления – искания за конкретни стъпки за икономическо развитие и повишаване на стандарта и благосъстоянието на българина, (протестът се запали буквално и метафорично от сметките за парно и ток), и искания за промяна на системата за управление – гражданско участие и граждански контрол върху действителното управление на страната.

Днес протестиращи сe събират, но не за да сформират нова партия, както те самите подчертават, а за да попречат на политически партии, отделни личности (т.нар. олигарси) и бизнес интереси да яхнат вълната на народното недоволство. И да овладеят метлата, така че тя отново само избирателно да подбере един боклук, а да разпилее друг, трети да замете.

За възможност и вероятност от обяздване на българското недоволство има основателни подозрения. Те бяха изказани и се изказват и в момента от самите протестиращи, а лъснаха и при неумелия опит да се представи като глас на протеста бизнес дамата от Добричко Даниела Пеловска.

И тъй като според същността си президентската институция е обединителна за нацията, Росен Плевнелиев в момента е не само натоварен, но и има шанс да осъществи тази задача. Показва ли обаче с нещо до този момент, че е чул гласа на СВОЯ народ?

В обръщението му, както казах по-горе, това по нищо не пролича, освен в призива за запазване на социалния мир. В последващите стъпки и консултациите с политическите сили - също, защото макар точно тези действия да са предвидени от Конституцията, те утвърждават статуквото. А точно за да разбият статуквото, българите излязоха на улицата. И продължават да излизат.

Една съществена част от статуквото е лъжата. Да, точно ЛЪЖАТА, включваща и измамната версия на демокрация, която България изгражда в последните 20 години. На практика с исканията си за граждански контрол и участие в управлението българите (за съжаление, едва в 2013 година) заявиха, че искат да живеят в демокрация. И да я строят тази демокрация.

И срещата на президента Росен Плевнелиев с представители на протестиращите е наложителна. Наложителен е и диалогът на държавния глава с тях, дори и при сформирането на служебно правителство.

Засега обаче това, което се случва, е, че догадките и подозренията за задкулисна игра с пешки и кукли стават все повече.

И именно тук, в този момент, решаваща става ролята не само на президентската институция, а лично на президента Росен Плевнелиев. Защото от него, ЛИЧНО от него, в момента зависи дали само ще слуша гласа на народа или ще промени традицията и ще го ЧУЕ.

Едва след това идва и изпълването на ролята на президентската институция със смисъл – ролята на обединител на нацията, на държавен глава.

Всичко това обаче е последващо на първите стъпки. А гласът на народа иска истина, прозрачност, яснота.

За тази цел обаче Росен Плевнелиев трябва недвусмислено и категорично на първо място да отговори на всички подозрения спрямо собствената си личност и най-вече спрямо собствените си интереси, включително и финансови.

Защото все още не е ясно по какъв начин точно Росен Плевнелиев е натрупал благосъстоянието си (отпреди да стане най-богатия президент на най-бедната държава в Европа).

Какво е значението, и съответно влиянието, на професионалната реализация на неговата съпруга Юлияна Плевнелиева.

Каква е точно обвързаността му с енергийната мафия и дали е продукт на Лидия Шулева (както Стефан Гамизов заяви днес).

И дали от задния вход на Президентството не излизат дебели връзки към налагания като бъдещ балансьор в следващия парламент Меглена Кунева.

Също така и каква е точно меката връзка с скрилия се в последно време зад кулисите кръг около Иво Прокопиев. А също и поутихналият напоследък Ковачки.

А, и да не забравяме въпросите около отработването на умения по белите писти, които демонстрира Росен Плевнелиев и подозренията, че не карането на ски и прекрасните възможности за спортуване привличат толкова президентът в прекрасните ни планини.

Със сигурност към президента Росен Плевнелиев могат да се отправят още въпроси. Предвид на динамичната политическа и гражданска обстановка в момента в държавата обаче, въпросите явно няма да намаляват, а ще ставата все повече и повече.

И за да може да се насмогне, трябва да се отговаря, както каза Росен Плевнелиев в обръщението си към нацията – точно, ясно и експедитивно..


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


340 Stanimir Milchev 04.03.2013 | 15:39
ЗОВ ЗА ДУХОВНО ПРОБУЖДАНЕ Българи, където и да сте Усмихнете се! Имаме най-плодородната Земя на света, която ражда най вкусните плодове и зеленчуци, най-красивите и ароматни цветя и най-лековитите билки. Но Земята плаче от нас и за нас. Ние сме щастливи, защото имаме най-красивата природа на света: море, планини, с бистри потоци, лъкатушещи реки, тучни пасбища, чудни пещери, красиви скални образувания, забележителни археологически находки. Ние трябва да сме горди, защото имаме едни от най-талантливите сънародници. УСМИХНЕТЕ СЕ СЕ И БЪДЕТЕ СИЛНИ, защото " БОГ НЕ НИ Е ДАЛ ДУХ НА БОЯЗЛИВОСТ, А ДУХ НА СИЛА , ЛЮБОВ И ЦЕЛОМЪДРИЕ" / Из Светото Писание / Да се научим и да учим другите да побеждават: алчността с МИЛОСЪРДИЕ завистта с ВЪЗХИЩЕНИЕ злото с ДОБРО леността с ТРУДОЛЮБИЕ лицемерието и лъжата с ИСТИНА скъперничеството с ЩЕДРОСТ омразата с ЛЮБОВ За всичко това ни е нужна СВОБОДА, ОТГОВОРНОСТ и ЛЮБОВ. Свободата я имаме, а останалото зависи от самите нас. Краят на света не дойде, но посланието на Маите гласи: ЛЮБОВ КЪМ ВСИЧКИ И ВСИЧКО, Духовно съзряване и израстване. Край на света на материалното, алчността, завистта, злобата и престъпленията. НОВ СВЯТ на Доброто и Любовта. Нека всички Българи си пожелаем много Мъдрост, но мъдрост свише " Мъдростта , която иде отгоре е първо чиста, после мирна, снизходителна, отстъпчива, пълна с милосърдие и с добри плодове, безпристрастна и не лицемерна" / Из Светото Писание / Райна Яръмова с. Първомайци, Община Горна Оряховица https://www.facebook.com/raina.iarymova
339 числото Фи 04.03.2013 | 15:23
Много хора сред протестиращите на улицата си ги имат знанията и квалификациите. Аз пък много дълбоко се съмнявам че плевнелиев притежава "знания, умения, квалификация". То се видя колко е обективен и независим. Видяхме какви лица бяха избрани с Обществения съвет. Това е достатъчно показател той за кого работи и чии интереси пази.
338 Valar Morghulis 04.03.2013 | 15:13
сериозно ли мислиш че в България оставят обикновените хора да избират кой да бъде президент и кой да управлява?
337 Valar Morghulis 04.03.2013 | 15:12
ГЕРБ бяха тези които си избраха Плевнелиев за президент, а не народа. Нима сте забравили че станахме свидетели на най-пошлите и манипулиран избори тогава
336 Valar Morghulis 04.03.2013 | 15:06
аз мисля че президентът даде да ес разбере съвсем ясно че не го е грижа за народа. Той си застана на страната на бизнесмените и монополистите
335 Георги Пейчинов 26.02.2013 | 18:30
До ever green: Не пропускате ли нещо? Например Цанков камък, хонорарите на Доган, милиардите закопани в Белене без договор от Станишев, Р.Овч и сие, и т.н., и т.н....
334 Rangel Tashev 26.02.2013 | 09:47
Отишли президентите на Русия, Канада и България при Господ. Отива първо канадския президент и пита: - Дядо Господи, кога Канада ще стане най-великата страна в света? - Ами няма да е когато ти си президент. Канадския президент се разплакал и излезнал. Влиза руският президент и той пита: - Дядо Господи, кога Русия ще стане най-великата страна в света? - Ами няма да е по твое време - отговаря Господ. Руския президент също се разплакал и излезнал. Влиза накрая българският президент и пита: - Дядо Господи, кога България ще стане най-великата страна? ...и дядо Господ се разплакал.
333 Antoaneta Panayotova 26.02.2013 | 09:04
Много е лесно да искаш,много е лесно да критикуваш, но трябва да се поеме и отговорност.Народа само иска, но не може да поеме отговорност,защото се иска и знания, умения, квалификация, а това много се съмнямам, че го има у хората на улицата, които според мен са подстрекавани умишлено.
332 Костадинка Попова 25.02.2013 | 01:51
И не на последно място,не забравяйте в кое правителство беше министър и коя партия го издигна за президент!А като знаете,че не го е грижа за народа защо гласувахте за него?
331 ekaterina tsoneva 24.02.2013 | 15:08
изобщо не го е грижа за народа,той е поредния които само обещава и нищо не прави,поредния които защитава собствените си интереси а не тези на държавата
330 Liubo Lilov 24.02.2013 | 12:17
Плевнелиев защитава олигархичната система, каквото и да направи не може да ме убеди, че го е грижа за народа и че ще приеме исканията ни безпрекословно, той работи за олигарсите.
329 Jana Kirova 24.02.2013 | 12:16
Президентът цели олигарсите да се върнат на власт, той работи в защита на техните интереси, защото има полза от тях, а не от народа.
328 mihaela angelova 24.02.2013 | 11:45
май май плевналиев и кунева имат вземане даване,май май играят някви игрички."И дали от задния вход на Президентството не излизат дебели връзки към налагания като бъдещ балансьор в следващия парламент Меглена Кунева."-май президента готви кунева за премиер.
327 krasimira jekova 24.02.2013 | 11:12
ами надявам се да чуе гласа на народа.и без това много хора изобщо не го мислят за добър президент,може поне малко да се опита да направи нещо добро за народа
326 стефан рогошов 23.02.2013 | 20:44
процедурата по импийчмънт е дълга, опасна, и ще ни вкара в 20-та глуха, междувяпрочем тихомълком или не заради събитията у нас ни ошамариха за пореден път и за Шенген
325 стефан рогошов 23.02.2013 | 20:36
ще го чуе, ама другия път.
324 Svetlana Koleva 23.02.2013 | 19:58
Ако искаме да имаме обективни резултати на изборите, Президента няма място на никакви протести.Само по този начин, ще се разбере, обслужва или не обслужва, нечии политически интереси.Появата му на протестите, може да доведе до импийчмънт.
323 reni angelova 23.02.2013 | 19:55
Въпросите към президента също са важни както казвате ,но аз смятам че те са най важни пред всичко останало,както въпросите така и отговорите на Плевнелиев.
322 gsag hd 23.02.2013 | 19:09
ПЛЕВНЕЛИЕВ ПОДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА !
321 milen doktorov 23.02.2013 | 18:28
ще чуе, дръжки
320 raliza gospodinova 23.02.2013 | 18:25
Нека видим какъв ход ще предложи президента, за народа или против него....силно се надявам да не е подвластен на други кръгове и да вземе правилното решение.
319 qnko qnev 23.02.2013 | 18:25
Не думай, искаш да кажеш, че каквото остана от милата ни държава този да я до изкраде.
318 qnko qnev 23.02.2013 | 18:23
Обвързан бил нашият президент с Кунева и Прокопиев, а. Не трябва да се допуска тази до следващият парламент, малко ли състояние направи от мръсни сделки.
317 Бандата наОушън 23.02.2013 | 18:19
Стига вече с тези монополи, които се покровителстват от висши държавници. Крайно време е нещата да се променят и Росен Плевнелиев да застане един път на страната на народа, а не на хората с интерес да съсипват държавата.
316 Бандата наОушън 23.02.2013 | 18:15
Рано или късно всеки ще си плати за греховете. Народа утре ще покаже, че има воля да надделее над политиците и монополите в България. Този човек на снимката, дали е искрен спрямо своя народ?
315 Нанди Фернандес 23.02.2013 | 18:15
Рано или късно всеки ще си плати за греховете. Народа утре ще покаже, че има воля да надделее над политиците и монополите в България. Този човек на снимката, дали е искрен спрямо своя народ?
314 Лола Стефанова 23.02.2013 | 18:12
Отдавна бе видно че г-н Плевнелиев за нищо не става, което се доказва и през последните дни – никаква връзка с протестиращите от самото начало се вълнува от коренно различни неща, явно пак е твърде ангажиран с поредната роля, която има.
313 milen doktorov 23.02.2013 | 18:11
приятелю, за съжаление няма как, има имунитет:)))избираема длъжност
312 Лола Стефанова 23.02.2013 | 18:11
Отдавна бе видно че г-н Плевнелиев за нищо не става, което се доказва и през последните дни – никаква връзка с протестиращите от самото начало се вълнува от коренно различни неща, явно пак е твърде ангажиран с поредната роля, която има.
311 Павел Павелов 23.02.2013 | 18:11
Роската май не иска да чуе какво му казват хората и утре ще бъде освиркан. Не знам и аз с президент като него как ще се оправяме занапред. Дори Европа вече разбра, че той е замесен с хора които оскъпиха тока в страната.
310 milen doktorov 23.02.2013 | 18:10
добре де, ние си мислим, че сменяме управляващите, те все едни и същи
309 Mukka Dess 23.02.2013 | 18:09
Хората и на Плевенлиев не вярват, та той не им обърна никакво внимание, когато протестираха пред президенството, в момента е твърде зает с кроежите кои пионки на съмнителни бизнесмени да бъдат подредени в новия служебен кабинет.
308 Ангел Ковачев 23.02.2013 | 18:08
Трудно ще бъде да се справяме занапред с такива управляващи. Народа много се е разочаровал напоследък и според мен Плевнелиев спешно трябва да вземе мерки, за да върне вярата в него. Само че не знам как ще се случи с тези му връзки с хора доказани мошеници.
307 Vanya Black 23.02.2013 | 18:08
Плевнелиев най-накрая изкара бойкомета, но не за друго, а защото дойде ред да обслужва авера на съпругата си – Прокопиев, който отдавна има апетити да става министър, че и курсове е карал, а Бойко така и не го уважи.
306 Jelio Jeleviat 23.02.2013 | 18:07
Ако ми прокара част от тия неговите приятелчета във властта, не знам просто, какво ще правим!
305 вербална нота 23.02.2013 | 18:06
Със сигурност му е помогнал да си продава варовика на по-високи цени.
304 прани гащи 23.02.2013 | 18:06
За Плевнелиев забрани не важат. Защо беше министър на регионалното развитие? Ако не е успял да се облагодетелства от тази позиция, няма кога да е.
303 Ape Ptero 23.02.2013 | 18:06
На Плевнелиев не може да се разчита, след като още от сега е готов да лансира някакви си пионки на олигарси като част от служебно правителство. Напълно безсмислено е хората да разчитат на него да гарантира исканията им.
302 Jelio Jeleviat 23.02.2013 | 18:05
Росен явно и той е част от цялата тази мръсна, политическа и олигаристична шайка, която иска да ни погуби...ЖАЛКО :(
301 Mitko Chokov 23.02.2013 | 18:05
Искате ли да плащате повече ток? Ами оставете до тогава Росен да се обладава с енергийните сенчести структури и ще видите другия месец каква ще е разликата. Те искат да папкат от нашия джоб, а Росен им приглася, той им е политическото лице.
300 wild child 23.02.2013 | 18:05
Плевнелиев е човек без собствено мнение, ако няма кой да го тласка напред и да му нарежда какво да прави, той бизнес нямаше да развие , а президентски пост щеше да види на куково лято
299 Георги Неделчев 23.02.2013 | 18:04
Ще го чуе, но ако само пожелае. Според мен има много да учи още този човек и е крайно време да излезе пред народа и да му съобщи, че е виновен за ТЕЦ "Марица", както и е, че трябва да направи всичко възможно, за да поправи тази грешка.
298 Изабела Белла 23.02.2013 | 18:04
Още по времето на Трайчо Трайков, името на Плевнелиев се свързваше както с Иво Прокопиев и това на Трайков (Каолоин, варовик=цента на тока), така и с това на Меглена Кунева и кръговете около нея. Ако сега сложи една от тези личности в служебното правителство, само ще потвърди това, че има връзки САМИЯ ТОЙ с енергийната мафия и си бърка редовно в кацата с мед от там!!
297 прани гащи 23.02.2013 | 18:03
Ще си го изкара утре на него като го замерва с яйца и домати :)
296 milen doktorov 23.02.2013 | 18:03
тя именно тази жена го преби, тая мухла
295 вербална нота 23.02.2013 | 18:03
Да се маха! Народа точно заради това протестира, да няма политици, които да обслужват интереси на олигарси.
294 wild child 23.02.2013 | 18:03
Да се назначи прокурор който да разследва далаверите и измамите на Росен Плевнелиев. Той няма право да остава на президентския пост.
293 Базил Боли 23.02.2013 | 18:03
Види му се края хора! Народа вече започна да разбира кои са истинските виновници за високите цени на тока у нас. Много скоро ще стане ясно дали хора като Росен Плевнелиев са участвали и в монопола за горивата.
292 Стефан Ангелов 23.02.2013 | 18:03
Имаше една била край морето Плевнелиев. Само скат преди известно време писа за нея! Всички останали медии се направиха на глухи. На фона за забраните за строителство в по черноморието, каква е тази вила там?
291 milen doktorov 23.02.2013 | 18:02
не знам с какво точно го е ощетил, но определено кръга, към който принадлежи, много ни е ощетил
290 milen doktorov 23.02.2013 | 18:01
снетърпение очаквам въпросите към Плевнелиев, както и отговорите му - ама не искам нищо неказващи оптговори, срещал съм се няколко пъти лично с Първанов, нищо не му разбрах, защото приказваше, без да казва нещо - утре искам този да отговаря точно и ясно
289 вербална нота 23.02.2013 | 18:01
А протестиращите знаят ли за връзките на жената на Плевнелиев с най-големия енергиен мафиот в държавата Иво Прокопиев? Този човек неслучайно се намира в Сингапур, защото тук много хора са му вдигнали мерника, заради далаверите, които прави покрай енергетиката.
288 прани гащи 23.02.2013 | 18:01
Реално погледнато нямаме нужда от такъв президент като него. Ако подаде оставка, ще направи услуга на много хора. Публична тайна са връзките му с енергийния мафиот Иво Прокопиев. По-точно жена му, която дълги години е работила в негова медия.
287 Mood Indigo 23.02.2013 | 18:01
Ако Росен Плевнелиев мисли да прокарва корпоративните си приятелчета в политика, които да управляват съдбата ни, ще докаже на народа, че наистина е едно голямо мекотело!! Аз лично ще настоявам за неговата оставка незабавно, дори и да има САМО ЕДНО от въпросните личности споменати в статията!
286 Базил Боли 23.02.2013 | 18:01
Народа спря да му има доверие и общо взето няма да се изненадам, ако той се окаже следващия заминаващ си. Все пак е имал участие с Иво Прокопиев за оскъпяването цената на варовика, а от там и доставките за ТЕЦ "Марица".
285 Милена Стоилова 23.02.2013 | 18:01
Бойко може вече да го няма но Росен има от кой да получава нови нареждания в основата на всичко за американците. Те дирижират целия този театър с оставката на Бойко. Росен е инструментът който ще се опита да изпълни последващите цели, а именно да назначи възможно най-удобните фигури които да нагласят перфектно нещата за ГЕРБ.
284 Malkata Desa 23.02.2013 | 18:01
Не ми е ясно защо само Плевнелиев ще ходи утре при протестиращите? Иска да политизира въпроса ли, или само на мен така ми се струва? Иска да използва протеста и да го тласне в различна посока, само и само за да угоди на интересита на хората в неговия бизнес кръг.
283 Gusanita Violeta 23.02.2013 | 18:00
Ако толкова мислеше за хората Росенчо нямаше да обикаля Европата като гламав, както направи дори след земетресението в Перник, в момента навярно единствено конституционните му задължения и създалата се ситуация у нас го задържат тук, както и желанието да напъха „свои“ хора в служебния парламент, който пък ще подготви добра почва за изборите.
282 ленено семе 23.02.2013 | 17:59
Утре като отиде при протестиращите да си каже за всички връзки с енергийната мафия.
281 Дамян Иванов 23.02.2013 | 17:59
Кога ще признае на народа си, че го е ощетил с лоши сделки в енергетиката? Просто сме обречени от тук насетне да плащаме луди пари за ток и с тенденция да се увеличава цената. Познайте на кого ще си го изкара накрая народа...
280 Гинка Тринка 23.02.2013 | 17:59
Аз пък очаквам за пореден път да покаже, че е чехльо и е подвластен на влиянието и парите на група бивши политици или настоящи кандидати за власт, както и шепа съмнителни бизнесмени! Досега винаги ме е разочаровал, очаквам и сега да го направи.
279 Angelina Merkelova 23.02.2013 | 17:59
Ясно е, че има тъкно бизнес субекти, които стоят зад нашия президент и го направляват в посока удобна за тях самите. В статията сте ни описали повечето от тях – поздравления.
278 киселото грозде 23.02.2013 | 17:59
ОЧАКВАШЕ СЕ. Наистина като го погледне човек може да си помисли, че не обслужва ничии интереси, но явно зад външен вид се крие поредния политик, който обслужва корпоративни интереси.
277 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:58
сега е моментът да докаже, че не е за висим от енергийната мафия
276 Vivi Vasileva 23.02.2013 | 17:58
Първо да се провери до колко е съпричастен наистина Плевнелиев с далаверите с три пъти по-съкпия ток, който се купува от Мариците! Ако наистина е част от тази мафия да овакантява поста в Президенството, тъй като и без това в повече ни идват екскурзиите му.
275 amber sky 23.02.2013 | 17:58
Че за какво му е да ги уважава хората, не те са тези които му носят пари. Той уважава монополистите като Прокопиев, американските аташета като Кристалина Георгиева.
274 Генерал Савин 23.02.2013 | 17:57
Не знам защо, но просто му нямам доверие на този човек. Разочарова ме за страшно много неща и вече не мога да гледам с чисто име на него, след като разбрах за участието му с Дянков и Бориславова, както и с олигарси като Иво Прокопиев и Ковачки.
273 Дидо Илков 23.02.2013 | 17:57
"И срещата на президента Росен Плевнелиев с представители на протестиращите е наложителна. Наложителен е и диалогът на държавния глава с тях, дори и при сформирането на служебно правителство." - Така, така! Ама кои ще са неговите членове?! ТОВА Е ВЪПРОСА! Дали Президента няма да направи НАГЪЛ ОПИТ да лансира негови приближени от бизнес кръга му и този на жена му?!
272 киселото грозде 23.02.2013 | 17:57
Не е глупав и ако получи пост в служебния кабинет, ще може да се върне в България на бял кон и с имунитет.
271 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:57
аз мисля, че е крайнои време да им се опълчи, според мен го държат нещо чрез жена му
270 Kriska Panayotova 23.02.2013 | 17:57
Росен Плевнелиев няма волята да си подаде оставката! Защо изобщо трябва да има служебно правителство? Толкова ли е трудно просто след 1 месец да има избори, а до тогава да си управлява Бойко?
269 Nina Rosi 23.02.2013 | 17:56
Специално от Плевнелиев аз не очаквам нищо, тъй като до сега имаше възможност да направи много неща в тази насока, но нищо не се случи. И пак говори за служебно правителство и любимите му приоритети, не че като ги е изтипосал неговите на личната си страница нещо е изпълнил.
268 ленено семе 23.02.2013 | 17:56
Жалко, че съдбата на държавата е в ръцете на този МЪЖ. Отново ще се защитават нечии интереси и пак нищо няма да се направи и хората за пореден път ще останат излъгани.
267 Калоян Петров 23.02.2013 | 17:56
Докога мисли да продължава да лъже народа си Росен Плевнелиев? Кога ще си признае, че е имало политически чадър върху Иво Прокопиев и Христо Ковачки? С такива политици ние няма да бъдем уважавани в Европа, бъдете сигурни в това.
266 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:56
аз по-скоро се чудя тазьи първа дама защо работи изобщо пшри фалиралия Прокопиев?
265 Жужка Жужа 23.02.2013 | 17:55
Очаквам адекватно включване от Президента, за служебно правителство. Ако ще ми лансира всички тези съмнителни личности и натегачи за власт и пари, може още от сега да си ходи в САЩ, заедно с пъпчивеца Симеон Дянков!
264 sandra alexieva 23.02.2013 | 17:55
Мисля си сега как го натискат Плевнелиев да избира межди Меглена Кунева, Прокопиев и разни друго подставени лица на ГЕРБ като Дянков и Кристалина. Всичко е с цел а се заличат всякакви далавери и после на новите избори ГЕРБ да се завърнат триумфиращо и да започнат на чисто.
263 Regionalna Kaka 23.02.2013 | 17:55
Гледам го това момче Плевнелиев на снимката и само се чудя – защо му е да върши черната работа на енергийните олигарси? Защо му е да води на бял кон човек като Прокопиев във властта? Ясно са му конкатките? Ами Дянков, дето беше уволнел, той каква работа да има в служебния кабинет?
262 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:55
беше богат, но сега е още по-богат де
261 Сани Д 23.02.2013 | 17:54
По всичко личи, че и Плевнелиев с нищо не се различава от тая шайка люде, които са в парламента и които хората искат да изметат от там – има пръст в сделките с Марица 1, с Прокопиев по всичко личи са си аверчета, след като и неговите медии така го четкат, а с Бориславова редовно карат ски.
260 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:54
ТОЙ СИ БЕШЕ БОГАТ КАТО ДОЙДЕ В УПРАВЛЕНИЕТО, ЗАБОГАТЯЛ Е В гЕРМАНИЯ, ЗА ПРОСТ НЕ Е ПРОСТ, НО ТОЧНО ТОВА МЕ ПЛАШИ
259 Хавиер Савин 23.02.2013 | 17:54
Не му завиждам утре на Росен. Ще изтърпи много критики, обидни думи какво ли още не. В крайна сметка сам си е виновен, защото реши да се забърква с хора като Иво Прокопиев, които са доказани мошеници.
258 Blajka Dimitrova 23.02.2013 | 17:54
Плевнелиев защо е толкова богат? Какъв му е точно бизнеса и защо стана президент? Да стане още по-богат ли? А ние първа дама имаме ли си изобщо? Или е само Бутафорна?
257 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:53
И за да може да се насмогне, трябва да се отговаря, както каза Росен Плевнелиев в обръщението си към нацията – точно, ясно и експедитивно..Дали ще съумее да отговори така? съмнявам се. Не знам кой от управляващите ще има силата да разкрие схемата на енергийната мафия, говоря не с тия от сегашните, а за всички управляващи от 1989 г. досега - една фиаско демокраЦИЯ
256 Георги Пейчинов 23.02.2013 | 17:53
Подминавате 1 милиард за ЦАНКОВ камък, хонорарите на Ахмед Доган, два и половина милиарда милиарда лева загробени от Станишев, Р.Овч. и енергийната мафия в Белене без договор...
255 Дирк Новицки 23.02.2013 | 17:53
Росен Плевнелиев предпочете да прави пари, вместо да помага на българския народ. Много съм разочарован от него и определено смятам, че сбърка страшно много за доста неща. Утре на протестите ще го разбере, като почнат да мятат яйца срещу него.
254 педя чиляк 23.02.2013 | 17:53
Росен Плевнелиев е на върха на една пирамида, в която участват още Иво Прокопиев, Лидия Шулева, Дянков, Бориславова...А президента е само техен представител във властта.
253 Liubomira Panajotova 23.02.2013 | 17:53
След като господин Президентът лобира толкова за служебен парламент ясно е на къде отиват нещата и какво ще се случва от тук нататък – ще се опитат да потулят всичко и това робство на монополите да провери.
252 Венко Рачев 23.02.2013 | 17:53
Росене, някак си много взе да се подхлъзваш!! Дето се вика, за съжаление сега всичко е в твоите МЪЖКИ ръце!! Уви!
251 Petq Trifonova 23.02.2013 | 17:52
Никой не иска да вижда във властта Дянков. А то където е Дянков, покрай него се виждат пипалата на Цветелина Бориславова. Аз не искам тези хора мен да ме управляват, а вие?
250 Еухенио Торес 23.02.2013 | 17:52
Точно тези нямат място в служебно правителство, защото още повече ще забатачат нещата в държавата преди изборите.
249 Tinka Tralala 23.02.2013 | 17:51
Сериозно ли Плевнелиев ше ми лансира шайка бивпи недоказани политици и съмнителни бизнесмени за ново служебно правителство!? Той нормален ли е?! За какво ново начало можем да си говорим тогава?! Самия той олицетворява всичко, заради което хората протестират в такъв случай!!
248 Петко Войвода 23.02.2013 | 17:51
Хората утре ще му покажат какво мислят за него, след като стане ясно какви са му били далаверите и участията в енергетиката. Задава се същинска буря просто утре, така че бъдете готови за нея.
247 Neli Skorcheva 23.02.2013 | 17:51
Утре протестиращите ще излеят гнева си на българския президент, защото той си го е заслужил, заради слугинажната политика, която води от известно време!
246 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:51
ЗАБЕЛЕЖИ, ЧЕ НАИСТИНА сИНГАПУР Е ДЪРЖАВА, ОТ КОЯТО НЯМАС ЕКСТРАДИРАНЕ, МНОГО ХИТРО СЕ Е ПОКРИЛ пРОКОПИЕВ ТАМ
245 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:50
НЕ ЗНАМ ЗА НЕГО, НО ОП-РЕДЕЛЕНО Е СВЪРЗАН С ХОРА, КОИТО НИ СМУЧАТ ОТДАВНА - пРОКОПИЕВ, шУЛЕВА, кОВАЧЕВ, ЦАРЯ , оВЧАРОВ - ДВЕТЕ ЛИЦА НА ЕДИН МЕДА, ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ
244 Golqmata Macka 23.02.2013 | 17:50
Страхотна статия! Поздравявам ви затова, че сте казали неащта такива, каквито са точно! От каква лична изгода ще ходи Плевнелиев утре на протеста? Иска да помага на другаря си Прокопиев ли, като вкара Дянков в служебното правителство?
243 Живка Кукузян 23.02.2013 | 17:50
Плевнелиев да се спре малко с екскурзиите и да чуе исканията на хората, не че особено е заинтересован от това особено ако се съди по времето, което прекарва у нас, както и факта, че още не се е срещнал с протестиращите, но прие при себе си всички парламентарно представени партии.
242 вярна жена 23.02.2013 | 17:50
Няма място при тях! Излиза, че Плевнелиев е един двуличник, който играе с енергийната мафия и едновременно с това ходи при протестиращите и се прави, че е заинтересован от техните проблеми.
241 Габриел Обертан 23.02.2013 | 17:49
Не ме впечатлява вече този човек. Откакто разбрах, че е замесен с Иво Прокопиев, то направо се чудя на акъла си през 2011 година, защо отидох да гласувам за него. Сега ако бяха изборите, то нямаше да го направя.
240 петият елемент 23.02.2013 | 17:49
Това ще е върха на наглостта от негова страна. Мястото на този човек не е във властта, а в затвора и това ще е голям автогол, ако го направи Плевнелиев.
239 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:49
И дали от задния вход на Президентството не излизат дебели връзки към налагания като бъдещ балансьор в следващия парламент Меглена Кунева. Също така и каква е точно меката връзка с скрилия се в последно време зад кулисите кръг около Иво Прокопиев. А също и поутихналият напоследък Ковачки. ДА ОТГОВОРИ НА ТОВА ОБВИНЕНИЕ? ВЕДНАГА
238 gogo gogov 23.02.2013 | 17:49
Ахаха ще чуе той, колкото чуха и Борисов и всички преди него! НиЩО Няма да чуе! Слуша си едни други, които му диктуват, какво да прави!
237 nikolay valchev 23.02.2013 | 17:48
Росен е един от хората които системно ограбват България и ощетяват народа. Какво ще търси друго освен да се прави на клоун
236 Ина Мезунакос 23.02.2013 | 17:48
Не съм симпатизирала не Президента досега по никакъв начин и сега няма как да ги призная за добър управник. Ако за пореден път точно той ще доказва на България, че НАИСТИНА монополите и хората с влияние и пари придобити по съмнителен начин, манипулират и дърпат конците, дори на самия държавен глава, МОЛЯ още днес да си подаде оставката с някакви минимално достойнство! Меглена Кунева? Иво Прокопиев? Симеон Дянков?? За какво са ми всички тия мишки, макар и в едно служебно временно правителство?!!
235 петият елемент 23.02.2013 | 17:47
Да, много интересно ще стане ако утре някой се сети да му зададе тези въпроси. Много здраво ще се охълца.
234 Зденек Григера 23.02.2013 | 17:47
Ще започне ли най-накрая президента Росен Плевнелиев да уважава хората в България, или не? Просто не е нормално да участва в съмнителни сделки с бизнесмени като Иво Прокопиев и Христо Ковачки. Това все пак е президента на страната ни.
233 вярна жена 23.02.2013 | 17:46
Мда, а хората на площада съм сигурен, че не знаят за връзките му с Шулева, Бориславова, Дянков и Прокопиев.
232 Димитър Сгуровски 23.02.2013 | 17:46
Ще мине доста време, за да разберем, че наистина сме били лъгани от политици като Костов, Кунева и сега дори Росен Плевнелиев, който безспорно се е доказал като един некоректен човек, който не мисли доброто на българския народ.
231 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:45
нещо му припари на дуперто, нер е очаквал, но Прокопа повлича всичко около себе си
230 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:45
и за какво му е да ходи при протестиращите? може ли?може ли такъв популизъм?
229 Пламен Клошарски 23.02.2013 | 17:45
"Защото все още не е ясно по какъв начин точно Росен Плевнелиев е натрупал благосъстоянието си" Това между другото е най-голямата загадка в момента. И нищо чудно да е от обслужването на интересите на тези хора, които смята да набута в политиката под формата на служебен кабинет.
228 nikolay valchev 23.02.2013 | 17:45
Аз дори си мисля че Росен може и да го гласи Прокопиев за служебе премиер. Представяш ли каква наглост би било това? Един национален престъпник да стане премиер. Топва са в Абсурдистан може да го има.
227 Hristo Prokopa 23.02.2013 | 17:44
Какво ще търси Росен при протестиращите?! Какво само да ги лъже ли там? Нека си свършпи отговорно работата на Президент!! Ако наистина ще ми натиска неговите дружки от близките му кръгове, още утре може да си подаде оставката на площада!!!
226 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:44
предстои да видим какво ще стане, но съм усъмнена, че ще се съобрази с народа, най-малкото защото народът май не знае точно какво иска
225 kresliva garga 23.02.2013 | 17:43
Плевнелиев да си има каквито си иска кръгове, само да не ги набутва в управлението на държавата, защото положението ще се забатачи още повече.
224 Данчо Лазаров 23.02.2013 | 17:43
Не го знам какви е намислил за утре Плевнелиев, но 100% ще иска да разсее нещата и да не са насочени към него, защото сам знае, че може да бъде свален много бързо от власт, ако научат повече хора за участието му в монопола с енергетиката в България и по-точно със зелената енергия.
223 nikolay valchev 23.02.2013 | 17:43
Плевнелиев винаги е действал съобразно нарежданията на американците и Бойко, разбира се, но ако приемем че и Бойко им се подчинява, спокойно може да заявим че американчетата контролират всичко което случва в България.
222 Ариана Оптимистикова 23.02.2013 | 17:43
ще чуе гласът на Прокопиев, сигурно 100 пъти е говорил с него тия дни - те затова Дянков и Кристаяли9на се правят на луди, защото им е ясна схемата, те СА схемата
221 Блабла Блаблаблабла 23.02.2013 | 17:42
Да и на мен така ми се струва, че и Меги Кунева и Червенобузко, и бившия финансов министър, че и бившия министър на енергетиката ИМАТ пръст във всичко това! но не мисля, че хората ще приемат това, няма как! Те искат ПЪЛНА промяна, а Росен само ще ги подведе!
220 Мишо Аврионов 23.02.2013 | 17:41
Колкото повече го гледам Росен, толкова повече започвам да губя доверие в него. Просто това което е направил със зелената енергия, ме кара да се чувствам да се чувствам много разочарован спрямо него.
219 склеротик невротиков 23.02.2013 | 17:41
Как ще занимаваме нашия толкова ангажиран иначе президент с такива неща, при все че той си има по-важни дела – да лети насам-натам и да посещава разни еврейски празници, невиждайки какво се случва у нас. Гоце ходеше на лов, този на екскурзии, единствено кризисна ситуация у нас го задържа тук.
218 xander yordanov 23.02.2013 | 17:40
А в колко далавери с имоти е замесен господин президента, можем да ги изброяваме до утре. Неговият бизнес е основан на лъжи, измами, укриване на данъци и куп други дейности които системно са ощетявали държавата и народа
217 kifla namazana 23.02.2013 | 17:39
Този е всякакъв, но не и честен!
216 lilia tashkova 23.02.2013 | 17:39
невероятен, затова се е покрил в Сингапур - страна, с която янмае правна договорка за взаимодействие
215 liubomir yu 23.02.2013 | 17:39
Плевнелиев и преди да стане президент робуваше на разни корпоративни интереси, та сега ли можем да очакваме от него нещо по-различно. Нали за това толкова настояваше, че видите ли сметките за тока били ок, саниране трябвало... Само отвличаше вниманието, за да не потърсят сметка хората за всичко това.
214 gyltam voda 23.02.2013 | 17:38
Президента много добре говори в клишета и по този начин се опитва да успи народа, докато през това време си прави каквото си иска и назначава свои хора на важни позиции.
213 Филип Фифо 23.02.2013 | 17:38
За мен лично Росен няма работа при протестиращите утре. Той незабавно трябва да действа по Конституция и да не се увърта с излишни движения. В момента от него се очаква много! Но най-вече се очаква да оправдае доверието на гласоподавателите си, ако утре допусне нещата да излязат извън контрол, смятайте, че наистина ще се окаже поредната кукла на конци на власт имащи и монополисти.
212 lilia tashkova 23.02.2013 | 17:38
дай да ги изброим - Кунева, Кристалина, Прокопиев, Овчаров, Костов и сие, но на първо място Прокопиев
211 Мишо Аврионов 23.02.2013 | 17:38
Когато имаме един честен президент, който да казва истината, тогава аз ще повярвам в неговите думи. За съжаление ние в момента си нямаме такъв и виждаме какви са тежките последствия от една грешно водена политика, която накара хората да излязат на улиците.
210 wild child 23.02.2013 | 17:38
В задкулисните игри на президента участват Иво Прокопиев, Меглена Кунева , Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Всеки са навързани е една дълга верига от интереси и ламптеж за власт и пари
209 lilia tashkova 23.02.2013 | 17:37
ще чуе, на Мойсей кайсиите
208 viktor viktorov 23.02.2013 | 17:37
Народът е последната дупка на кавала за господин Президента,той е подвластен на други мафиотски структури от които и той има облага !
207 kifla namazana 23.02.2013 | 17:37
Даже не му е работата да ходи при протестиращите, защото има далеч по-важна работа от това. Трябва да състави служебно правителство, но не да слага хора от енергийната мафия.
206 tihomira ilieva 23.02.2013 | 17:36
Мали, мали този Прокопиев е супер голям играч.
205 Мариела Костова 23.02.2013 | 17:36
Когато имаме един честен президент, който да казва истината, тогава аз ще повярвам в неговите думи. За съжаление ние в момента си нямаме такъв и виждаме какви са тежките последствия от една грешно водена политика, която накара хората да излязат на улиците.
204 olga nestorova 23.02.2013 | 17:36
Плевнелиев е продукт не само на Лидия Шулева ами и на американците съвместно с ГЕРБ.
203 gyltam voda 23.02.2013 | 17:36
Май не само гласа на народа трябва да бъде чут, а и гласа на Росен също. А той явно има какво да ни разкаже за връзките на жена му с Иво Прокопиев.
202 tihomira ilieva 23.02.2013 | 17:35
Точно така. Няма нужда да води диалог, няма работа сред хората, които ясно казват какво искат и застават зад позициите си.
201 olga nestorova 23.02.2013 | 17:35
Плевнелиев не го интересува грам българското недоволство. Целта му е да назначи някой човек на ГЕРБ - дали ще е Дянков, Кристалина или Цветелина Бориславова в служебното правителство, за да започнат да разчистват следите водещи към всички далавери на Бойко и ГЕРБ.
200 Една Българка 23.02.2013 | 17:35
Плевнелиев е точно, като една миска на конкурс за красота – говори добре заучени неща за световния мир, клишета и общи приказки! Мисля, че изобщо не осъзнава важната си роля в момента! Незабавно трябва да насрочи дата за предсрочни избори, така е по Конституция, и чак след това да мисли да ми ходи на протеста и да назначава служебно правителство! От второто много се страхувам, защото подозирам много тъмни имена да изплуват, като негови членове! Ако това стане, значи Президента на РБ е поредното ЛОБИ на олигарсите у нас и всичко започва отначало!
199 igla seno 23.02.2013 | 17:33
По-тъпото е, че няма да му бъдат зададени тези въпроси, които са в статията. Малко хора знаят за връзките му с енергийната мафия.
198 wild child 23.02.2013 | 17:33
"На практика с исканията си за граждански контрол и участие в управлението българите" - да това са исканията , а Росен ще се опита да си отклони в друга посока, нали така са му наредили на този продажник
197 tihomira ilieva 23.02.2013 | 17:33
На този човек му липсва дар слово. Толкова несигурен да е винаги, когато нещо казва. Ама около него все жени, които имат дар слово особено Кунева, пък и Кристалинка и двете много речовити.
196 Божидар Тошев 23.02.2013 | 17:33
Крехките плещи на Плевнелиев едва ли ще издържат на това напрежение, по-скоро едва чака да се състави ново правителство, в което очевидно искат да набутат провалилия се финансов министър Дянков, който също като Плевнелиев преди да бъде уволнен от Борисов ходи на визита отвъд океана, нищо чудно и някой там да дърпа конците.
195 Валя Младенова 23.02.2013 | 17:33
Докога ще го търпим с глупостите му? Омръзна ми да ни лъже и казва, че нещата са така, както той иска да ги вижда. Народа също има очи и много добре вижда какво се случва в тази пуста и корумпирана държава.
194 gola jena 23.02.2013 | 17:32
Плевнелиев е представителя във властта на енергийния октопод, който пък се ръководи от далечен Сингапур от Иво Прокопиев.
193 lilia tashkova 23.02.2013 | 17:32
не забравяй и Кристалина и Кунева са в играта - истината е, че еврокомисарите ни действа, ама ни действат нас:)))
192 nikolay valchev 23.02.2013 | 17:31
Какъв диалог ще води Росен с протестиращите? хората ясно казаха какво искат - не искат нови измамници, искат да се свика велико народно събрание. Това е
191 Маги Христова 23.02.2013 | 17:31
Много ще ми бъде интересно какво ще отговори Росен на протестиращите утре, когато ще е един от най-масовите протести в новата история на България? Според мен ще гледа се измъкне и спаси кожата, защото усети вече, че взеха да го разкриват.
190 Kiko Blajev 23.02.2013 | 17:31
Ако имаше желание да гарантира исканията да хората Плевнелиев до сега щеше да го е направил, та той дори не си направи труда да организира среща с тях, толкова е зает да вкара в служебния кабинет приближени до неговия кръг лица като Дянков и Кристалина Георгиева, нищо чудно и с Меги Кунева да има някакви договорки.
189 Веско Кеца 23.02.2013 | 17:30
Ако в бъдещето ново служебно правителство присъства името на Симеон Дняков или Иво Прокопиев, за мен Президента е национален предател пвоече дори от правителството в оставка!!!!!!!!!!
188 leikata l 23.02.2013 | 17:30
И това ще е заради високите такси на зелената енергия, заради които цени е виновен същия този Прокопиев.
187 wild child 23.02.2013 | 17:30
Росен е неспособен да се изправи срещу българското недоволство. много са нагли намеренията му да се появи сред протестиращите. няма да заблуди никой с този театър който се кани да разиграва.
186 Здравка Чавдарова 23.02.2013 | 17:29
"Въпросите към президента Плевнелиев също са важни" Толкова много въпроси ще му бъдат зададени утре, че според мен е по-добре изобщо да не се показва сред протестиращите, защото го разбраха, че не идва там с добро!
185 gradska moma 23.02.2013 | 17:29
Само ни залъгва с благия си вид Росен. Зад този външен вид явно стои безскрупулен политик, който яростно защитава енергийната мафия в България.
184 olga nestorova 23.02.2013 | 17:29
Нека не забравяме че самият президент Плевнлиев е част от тази измамната версия на демокрация, която България изгражда.
183 blue aquamarine 23.02.2013 | 17:28
Плевнелиев едва ли някога ще чуе гласа на народа! Той слуша само гласовете на неговите кукловоди!!
182 Minchev Ivan 23.02.2013 | 17:28
Като ще идва Плевнелиев, да дойде и Дянков и да поговори с протестиращите за политиката на протекция към енергийнаа мафия през тези 4 години, която упражяваха, ама не им стиска.
181 nikolay valchev 23.02.2013 | 17:28
Толкова динамични станаха нещата че се съмнявам Росен да успее да реагира адекватно.
180 Джони Молеца 23.02.2013 | 17:28
Въобще не му вярвам на Плевнелиев при все че веднъж беше разобличен, че не е декларирал реалното си финансово състояние, само може да си представи човек колко по-богат ще излезе от цялата работа накрая. Иначе защо иначе се отказа от проспериращия си бизнес, за да служи на разни бизнесмени със съмнителна репутация.
179 Мари Маринова 23.02.2013 | 17:28
Скоро ще го видим Роската как ще отговаря на неудобните въпроси на протестиращите. Вече всички разбрахме, че той е част от този енергиен монопол, който иска да съсипе българския народ. Скоро и това време ще дойде и според мен ще е още утре.
178 Georgi Chukov 23.02.2013 | 17:27
Да се надяваме, че Росен Плевнелиев, Президента, който беше избран със силен вот от народа, НЯМА да предаде националния интерес и ще ЧУЕ гласоподавателите си, както сега, така и занпред!! Силно се надявам, това служебно правителство, което той готви да не карт бланш за неговите дружки от бизнес секторите и близки на жена му бивши работодатели! Макар, че чета навсякъде вече, че както Дянков, така и Кристалина Георгиева се готвят за министри в новия служебен кабинет, което е недопустимо!!
177 sandra alexieva 23.02.2013 | 17:27
Не президент, а плужек имаме за държавен глава. Може ли този човек който излъчва такава неувереност да се нарича главнокомандващ на въоръжените сили на република българия. Дори мъничко респект не внушава.
176 Pepi Vasilev 23.02.2013 | 17:26
Каква е тая Кристалина Георгиева, дето Росен Плевнелиев ни я лансира като кандидат за премиер? Нима тя не беше посочена именно от Иван Костов? И какво – искаме да вкараме човек на Костов в служебното правителство?
175 sgodna jenica 23.02.2013 | 17:26
Как така отново изникна името на Кунева и тук? Тази жена явно е част и от тази мафия и ще се окаже най-големия мафиот в тази страна. Това ни чака ако я изберем тази. Управление от страна на енергийната мафия и отново надуване на сметките за ток.
174 Niki Imev 23.02.2013 | 17:25
Ехее, и какво иска сега Плевнелиев, да вкара сивите кардинали на своя близък прокопиев във едно евентуално служебно правителство? Ами че ние не по 200, по 500 лева сметки за ток ще плащаме тогава.
173 lilia tashkova 23.02.2013 | 17:25
ама добра вила си направи там, а
172 Анабела Събринова 23.02.2013 | 17:25
Само утре не бива да се случват някакви ексцесии, особено имайки предвид, че Президента ще ходи на протеста за пръв път (как така се нави, не знам). Провокатори няма да лиспват, със сигурност, но ми се струва, че самия Плевнелиев замисля нещо не много адекватно, като предложение за служебно правителство. Всички кръгове около него и неговия бизнес може да бъдат облагодетелствани именно сега, а това означава да поставим отново монополисти или олигарси на върха на държавата!!
171 lilia tashkova 23.02.2013 | 17:25
ми много добрев сте го казали бе, топлата връзка на Плевнелиев с Кунева е именно Прокопиев
170 jaba kekerica 23.02.2013 | 17:25
Схемата на служебното правителство е ясна. Пак ще има енергийно лоби и протестите през последните дни ще отидат в канала.
169 Мими Гърдева 23.02.2013 | 17:23
Нищо не промени Росен Плевнелиев, а го направи още по-зле. Как иска хората да го уважават като личност и най-вече президент, след като прави така, че българите да плащат по-скъп ток на всеки 6 месеца.
168 xander yordanov 23.02.2013 | 17:23
"Какво е значението, и съответно влиянието, на професионалната реализация на неговата съпруга Юлияна Плевнелиева."- как какво - тя е свързана на медията Дневник на олигарха Иво Прокопиев. Неговата игра е чрез Росен Плевнелиев да си спечели пост в новото правителство и да продължи с монопола и далаверите.
167 Харалампий Харалампиев 23.02.2013 | 17:22
Нека Росен Плевнелиев назове още сега честно кои точно „експерти“ мисли да отзове за служебно правителство?! Много ми е интересно!! И ДА БЪДЕ готов, ако народа НЕ ГИ приеме или хареса! Защото аз лично подозирам силно лобиране от него на нечии бизнес и не само, интереси!!
166 jaba kekerica 23.02.2013 | 17:22
Особено тези на Цветелина и Дянков. За Дянков дори се говори, че е използвал един от апартаментите на Прокопиев, което е достатъчен факт, че двамата са близки приятели.
165 Beni Hristova 23.02.2013 | 17:21
Ей, национален предател! Предател на интересите на българския народ, именно това си ти, господин президент! Хич и да не си посмял да идваш утре на протестите. Иди си на вилата на черноморието, дето сам си узакони преди 2 години.
164 Диди Ангелова 23.02.2013 | 17:21
Не знам и аз какво да кажа вече. Росен направи всичко друго, но не и да помогне на българите да плащат по-ниски месечни сметки за ток. Кога ще си оправи този човек държанието към народа и бъде честен спрямо него?
163 nikolay valchev 23.02.2013 | 17:20
Юлияна беше свръзката с Прокопиев. Те вкараха Плевнлиев в политиката и задкулисните игри, Този човек през целия си живот е бил пионка - в ръцете на жена си, на ГЕРБ, на САЩ.
162 Cveta Galchova 23.02.2013 | 17:20
Росен явно иска да направи служебно-приближено до него правителство. Нима Кристалина не му играе шефка, нима Цветелина Бориславова и Симеон Дянков не са партия с президента? Такива хора ли искаме отново във властта?
161 vuicho vanio 23.02.2013 | 17:20
Особено тези на Цветелина и Дянков. За Дянков дори се говори, че е използвал един от апартаментите на Прокопиев, което е достатъчен факт, че двамата са близки приятели.
160 Levent Fifov 23.02.2013 | 17:19
Изключително неприятно ме изненадва Плевнелиев. Не знм как точно мисли да чуе гласа на народа, имайки предвид миналото му и личните му интереси свързани пряко с някои бизнес кръгове. Освен това, продължавам да се питам, ЗАЩО Дянков го си оттегли оставката точно сега?! Да не би да се готви за служебното?! Ако това стане, Президента не само, че няма да чуе гласа народен, ами ще разбунтува народа ОЩЕ повече!!
159 Драга Ангела 23.02.2013 | 17:19
Много съм разочарована от поведението на Росен Плевнелиев напоследък. Наистина този човек е крайно време да се вземе по-сериозно в ръце и да спре да се прави на ударен, че не е виновен и той за високите сметки за ток.
158 Malkata Galka 23.02.2013 | 17:19
Противен човек – Плевнелиев, падна ми жестоко в очите и все още не мога да повярвам, че не си е подал оставката, защото ако имаше малко съвест, при това обществено недоволство срещу него, отдавна трябваше да го е направил!
157 kunka peneva 23.02.2013 | 17:19
"И дали от задния вход на Президентството не излизат дебели връзки към налагания като бъдещ балансьор в следващия парламент Меглена Кунева." А не, благодаря, само не и Кунева. Да не говорим за останалите от енергийната мафия, над които стои Прокопиев. Явно зад благия вид на президента стои поредния безскрупулен политик, който търси начини да облагодетелства определени кръгове.
156 nikolay valchev 23.02.2013 | 17:18
"Дали президентът само ще слуша гласа на народа или ще го чуе" - този човек винаги гледа все едно не е от тази планета. може да дава вид че чува но истината е че Росен чува само каквото му наредят - дали ще са ГЕРБ, дали американците - той тях ги слуша и изпълнява
155 Умно Пипе 23.02.2013 | 17:18
Росен трябва да покаже сега дали наистина е човек НА народа и дали наистина ще чуе неговия глас!! Ако мисли, да лансира за служебно правителство разни странни типове и бивши министри, значи е ясна работата!! Няма място за доверие към него и трябва да очакваме неговата оставка!
154 Уши Дизел 23.02.2013 | 17:18
Много неща се объркаха в това правителство. Както виждаме Росен Плевнелиев, Симеон Дянков, Цветелина Бориславова и други са имали интерес цената на зеления ток да се увеличи и вкара като такса в месечните фактури на българите.
153 icko selski 23.02.2013 | 17:18
Човек с приоритетите едва ли ще ни избави от енергийната мафия, като се има предвид че към момента нито веднъж не показа заинтересованост относно исканията на хората и налагаше вето на закони само когато имаше разрешение от премиера Борисов. Та сега ли нещата ще се обърнат в полза на хората, Плевнелиев е доста по-ангажиран с визитите си в чужбина и щетияна на „великите сили“.
152 Maya Nesheva 23.02.2013 | 17:17
Аман вече от тоя нашия президент, толкова да ми е писнало да му гледам физиономията, че повече не може! Той е продукт на Лидия Шулева, а да не забравяме, че именно тя приватизира ЕРП-тата! Та къде е тръгнал той да протестира, да води протестите?
151 sandra alexieva 23.02.2013 | 17:17
А тоя Плевнелиев как няма капка достойнство, всички го използват като инструмент за постигане на целите. За пари и власт е готов на всичко
150 kristian balev 23.02.2013 | 17:17
Плевнелиев утре на протестите май пак ще успива народа как могат да си редуцират сметките за ток като си сменят дограмата и налепят изолация, а в същото време навярно прибира добри пари за лобистката си работа и той от енергийната мафия, тъй като не спира да припява в полза на зелената енергия.
149 vuicho vanio 23.02.2013 | 17:17
Юлияна Плевнелиева затова ли стои на заден план и не иска да се показва? И тя като някои олигарси предпочита да движи нещата от заден план.
148 Ogi Ivanov 23.02.2013 | 17:17
Плевнята наистина много важна роля в този тежък момент у нас. Ако той си мисли, че има подкрепата на народа, жестоко се лъже. Всички кръгове около него със сигурност дебнат този много тънък момент за да бъдат лансирани и да се намърдат във властта.
147 Jeleva Pepa 23.02.2013 | 17:16
Какво е направил Плевнелиев за тази държава, че иска да съпровожда протестите? Дянков какво е направил за тази държава, че да заслужи Плевнелиев да му направи премир? За да може такива риби като Иво Прокопиев спокойно да си карат малките игрички.
146 Ани Миланова 23.02.2013 | 17:16
Колкото по-скоро някой го накара да си признае участието в ТЕЦ "Марица", толкова по-скоро ще стане ясно, че дори сегашните управляващи са ни натресли високите сметки за ток, което е наистина много нахално от тяхна страна.
145 olga nestorova 23.02.2013 | 17:16
Не искам нито Дянков, нито мутресата Цветелина, нито Кристалина да дръзват да се докосват до новото служебно правителство, ясни са ни техните цели.
144 Нина Лалова 23.02.2013 | 17:16
Изключително неадеквано е държанието на Плевнелиев в момента! Ако си мисли, че утре, като отиде на протеста някой ще го подкрепи и много ще го заобича, жестоко се лъже – единственото което той може да започне утре да прави, е поредното ЛОБИРАНЕ на разни типове свързани непряко и дори пряко с политиката и властта, за служебно правителство!
143 Гошо Хубавеца 23.02.2013 | 17:15
Президентът май прави всичко възможно, за да насочи нещата към предварителни избори, че да могат новите лица на ГЕРБ като Кристалина Георгиева да бъдат набутани в служебно правителство. Явно пак клоунът Плевнелиев ще лобира за своичките си, че да не се налага да подлага краче на някого, както стана в случая Марковска.
142 Гошо Хубавеца 23.02.2013 | 17:15
Президентът май прави всичко възможно, за да насочи нещата към предварителни избори, че да могат новите лица на ГЕРБ като Кристалина Георгиева да бъдат набутани в служебно правителство. Явно пак клоунът Плевнелиев ще лобира за своичките си, че да не се налага да подлага краче на някого, както стана в случая Марковска.
141 Камен Керемидов 23.02.2013 | 17:15
Росен: "В момента нямаме никаква ясна кандидатура както за министър-председател, така и за членове на служебното правителство, каза Плевнелиев. Според източници на Mediapool президентът води разговори с представители на неправителствения сектор. "- Изтръпвам направо, като си помисля, кои МОЖЕ да са тия представители!! Шепа съмнителни бизнесмени и олигарси!! Президента много да внимава!
140 wild child 23.02.2013 | 17:15
енергийната мафия в България се ползва с протекциите на политици, как иначе ще бъдат потулени крупните измами и ограбване на държавата. Росен Плевнелиев също участва в това ограбване и то от много дълги години.
139 Пани Панева 23.02.2013 | 17:14
Да вземе да започне по-сериозно ли да се държи Росен Плевнелиев? Крайно време е да признае вината си и той, че е оскъпил тока с приемането на ТЕЦ "Марица".
138 baritona baritona 23.02.2013 | 17:14
А хората, които стоят зад зелената енергия са Бориславова и нейната банка и Иво Прокопиев, който неслучайно се намира в Сингапур. Но тези неща протестиращите не ги знаят.
137 Milana Somova 23.02.2013 | 17:14
Росенчо е кукла на конци в ръцете на българските олигарски! Така да мъ дърпат конците, че сигурно вече свят му се завива! То бива бива интереси на определени хора в Българа, ама пък чак толкова да е освирепял нашия президент...
136 umek umek 23.02.2013 | 17:14
Излиза, че зад мазната му усмивка се крие един изкусен лъжец, който не стига че е виновен за високите сметки за ток, ами ще ходи да се мазни на протестиращите.
135 Suzi Quatro 23.02.2013 | 17:14
Росен Плевнелиев, този иначе голям МЪЖ и държавен глава, чудя се КОГО ТОЧНО ще избере за въпросното измислено служебно правителство. Много интересно - трябва много да внимава сега с избора си!! Особено, ако са някакви типове и типки от приближените му, на него и на жена му!!
134 Suzi Quatro 23.02.2013 | 17:13
Росен Плевнелиев, този иначе голям МЪЖ и държавен глава, чудя се КОГО ТОЧНО ще избере за въпросното измислено служебно правителство. Много интересно - трябва много да внимава сега с избора си!! Особено, ако са някакви типове и типки от приближените му, на него и на жена му!!
133 sandra alexieva 23.02.2013 | 17:13
да се направи разследване и да се провери законосъобразността на съмнителните документи с които въведоха в експлоатация "Марица Изток 1". Само от това сметките за ток скочиха с 6-7%, за останалото повишение вината е на Дянков!
132 Stoqna Mutafova 23.02.2013 | 17:12
Той Плевнелиев узакони една вила покрай морето, оная бургаската телевия беше правила репортаж пореди година и половина по случая ако нещо не бъркам. Той тогава още беше министър, а тръгнал сега и протестите да ми предвожда. Ей, ненаядоха се тези хора вече аман...
131 hulio hoho 23.02.2013 | 17:11
Усещам как никой друг, а само Плевнелиев ще намаже най-много от цялата тази работа. И не знам, какво точно правителство мисли да формира, имайки предвид КОИ кръгове са около него и жена му, фантом. Също така, не знам КАКВО точно ще дири утре при протестиращите, като самия той е основен виновник за увеличението на цената на тока, заедно с бившия министър Трайков и всички близки до тях кръгове! Сметките се вдигнаха миналата година заради т. нар. зелена енергия и въвеждането на ТЕЦ "Марица Изток I" и то от Росен Плевнелиев.
130 xander yordanov 23.02.2013 | 17:11
Сметките се вдигнаха миналата година заради т. нар. зелена енергия " - а чия банка прилага агресивна рекламна кампания на зелената енергия - банката на Цветелина Бориславова. Другата престъпница, която трябв ад отиде в затвора !
129 gnila sliva 23.02.2013 | 17:11
Значи да очакваме, че служебното правителство ще бъде съставено от енергийната мафия начело с Цветелина Бориславова, Дянков и всички останали, които стоят зад Плевнелиев.
128 Криси Крисева 23.02.2013 | 17:11
Какво направи Росен Плевнелиев за българите? Оскъпи още повече тока на българите, след като прие "мариците" и така се вдигна цената на електричеството, заради тази уж толкова полезна зелена енергия. В крайна сметка плащаме по-високи сметки заради него.
127 svoboden udar 23.02.2013 | 17:11
Президента е пионка в ръцете на енергийните олигарси като Прокопиев и продукт на Лидия Шулева. Как очакват протестиращите президента да ги разбере, като е една от заинтересованите страни в проблема?!
126 wild child 23.02.2013 | 17:11
Колко е лицемерен Росен Плевнелиев, нямам думи. Той носи вина за скъпия ток, който плащаме. Заради него и Дянков хората мизерстват. А тази мишка Росен щял да излиза да протестира.
125 Beautiful Mind 23.02.2013 | 17:10
"Парламентът ще работи поне още седмица преди президентът да го разпусне и назначи служебно правителство" Тоя Президент е заключително некомпетентен. Служебно правителство? За какво? По закон трябва незабавно да назначи предсрочни избори, а не да се мотае и да си слага негови хора пионки да ми се правят на политици?!
124 Александър Лютков 23.02.2013 | 17:09
"Сметките се вдигнаха миналата година заради т. нар. зелена енергия и въвеждането на ТЕЦ "Марица Изток I" и то от Росен Плевнелиев. " - Какво?!! Ами тогава Плевнелиев да си подаде оставката незабавно и да се чудя още какво се опитва да докаже с това, че иска утре да присъства на протестите "при хората", като част от тях, а всъщност самия той е вървял срещу тях?!
123 sandra alexieva 23.02.2013 | 17:09
Без Бойко Плевнелиев се гърчи като червей. Страх го е да не си отиде и е готов да целува на всички задниците
122 Яна Младева 23.02.2013 | 17:08
И каква стана сега тя? Май ще излезе така, че Костов и останалите са не по-малко виновни за цената на тока, отколкото Плевнелиев, Дянков и Бориславова, които също имат принос да плащаме високи месечни сметки за ток.
121 Силви Милви 23.02.2013 | 17:08
Сигурна съм, че и той е много виновен за цената на тока!! РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ВИНОВЕН! Щом е позволил това да се случи, щом самият ни Президент е участвал в схемите за увеличението цената на тока значи той самия носи пряка отговорност за всички случващо се по улиците в момента!!
120 riba chuk 23.02.2013 | 17:08
"Каква е точно обвързаността му с енергийната мафия и дали е продукт на Лидия Шулева (както Стефан Гамизов заяви днес)." Няма да е зле преди да започне да съставя служебно правителство да ги изясни тези неща, за да знаем за кого играе. Но ако назначи някой от изброените, всичко ще стане ясно.
119 Krasi Leventa 23.02.2013 | 17:07
Плевнелиев пък от кога се е заинтригувал от хорското недоволство като не се вижда каква пионка е – я в ръцете на Борисов, я в ръцете на кръга от бизнесмени, които сега се опитват да издигнав свои хора в служебното правителство.
118 Силви Милви 23.02.2013 | 17:07
Сметките се вдигнаха миналата година заради т. нар. зелена енергия и въвеждането на ТЕЦ "Марица Изток I" и то от Росен Плевнелиев.
117 misho kitarista 23.02.2013 | 17:07
И на всичкото отгоре гласят Дянков да стане служебен премиер, което означава, че продължаваме да се въртим в същия омагьосан кръг и Иво Прокопиев ще продължи да се облагодетелства заради високите цени на зелената енергия.
116 Grisha Tasev 23.02.2013 | 17:06
Хм, президентът май ще се окаже част от енергийната мафия, не случайно се опита да отклони вниманието на хората по време на протестите с неговите нелепи идеи за саниране и енергийна ефективност, явно все още държи топла връзка с бившия шеф на съпрягата си – олигарха Прокопиев, който има солиден принос за високите цени на тока чрез каолина и зелените си мощности.
115 Гери Стоева 23.02.2013 | 17:06
Няма да се оправят така лесно нещата Росене. Ти много добре знаеш, че си замесен в енергийния мнопол, заедно с останалите министри и Цветелина Бориславова. Това нормално ли е според теб?
114 Pafkata Ivanov 23.02.2013 | 17:06
Чета инфо: "Не могат да очакват президентът всеки ден да е на протестите, но в неделя аз ще отида при тях", каза държавният глава. Той ще отиде при демонстрантите по тяхна покана." - Интересно защо точно в неделя реши да отиде?? Нали иска да работи ефективно, това няма как да стане като виси по площадите? Апропо, дали в неделя няма да има пак платени тартори на протестите, които да подтикват народа към неефективно стачкуване и агресия?!
113 Мими Мишева 23.02.2013 | 17:05
Народа мизерства и не може да си плати сметките за ток, а Росен се хили както винаги все едно нищо не е станало. Този човек кога най-накрая ще започне да работи за България, а не за интересите на Дянков и Цветелина Бориславова?
112 млад меринджей 23.02.2013 | 17:05
Очаквам Плевнелиев да се включи отново неадекватно в цялата ситуация - нищо чудно да лансира свои собствените познати и кръговете около него и жена му, всички знаем че той беше добър бизнесмен, а и все още е, и има достатъчно много контакти.
111 nikolay valchev 23.02.2013 | 17:04
Забелязвате как Росен не иска да се стига до велико народно събрание. Той иска да изтегли изборите и отново ГЕРБ да дойдат на власт, а докато това стане служебното правителство което той ще назначи ще има за основна цел да унищожи всички доказателства за далавери и кражби в енергетиката, Аец Белене , ЕРП и т.н.
110 Зори Кумова 23.02.2013 | 17:04
Само с усмивки няма да стане Плевнелиев. Не знам как ще застанеш утре сред протестиращите и убедиш, че не си замесен в енергийния монопол, след като всички много добре вече разбрахме, че ти си в цялата схема, което наистина е много скандално.
109 Георги Пейчинов 23.02.2013 | 17:04
Идея за социално справедливи цени на eлектроенергията: 1. Всеки месец (отчетен период) се обявява официално потреблението на средностатистическото българско домакинство. 2. Средностатистическата сметка се разделя на 3 равни части. а) първата третина е безплатна. б) втората третина се плаща по номинална цена. в) Всичко над втората третина се плаща на двойна цена. Примери: Да предположим, че обявената средностатистическа сметка е 90лв. - при стара сметка 70лв. новата ще е 50лв. (30*0 + 30*1 + 10*2). - при стара сметка 50лв. новата ще е 20лв. (30*0 + 20*1). Т.е. поощряват се икономичното използване и се облекчават социално слабите и тези, които икономисват. Но кой плаща за тях? Плащат тези, които консумират повече от средностатистическото: - При стара сметка 110лв, новата ще е 130лв. (30*0 + 30*1 + 50*2). - При стара сметка 150лв, новата ще е 210лв. (30*0 + 30*1 + 90*2). Т.е. санкционират се тези, които консумират повече от средностатистическото. Казано по друг начин, богатите/небрежните ще заплащат част от осветлението на бедните/икономичните. Разбира се, Ще има противници: живеещите в дворци ще трябва да се бръкнат. Също и живеещите в няколко жилища едновременно (визирам рентиерите, които имат нерегистрирани наематели). Апропо - като най-бедна държава в ЕС би трябвало да имаме най-строг ДАНЪК "ЛУКС", приходите от който да отиват изключително за социални цели.
108 Хави Шишова 23.02.2013 | 17:04
Какво ще го правим този Росен? Такива беди ни е приготвил с този ток, а на всичкото отгоре не иска да си признае, че е част от енергийния монопол, надвиснал над българския народ.
107 Георги Пейчинов 23.02.2013 | 17:03
Идея за социално справедливи цени на eлектроенергията: 1. Всеки месец (отчетен период) се обявява официално потреблението на средностатистическото българско домакинство. 2. Средностатистическата сметка се разделя на 3 равни части. а) първата третина е безплатна. б) втората третина се плаща по номинална цена. в) Всичко над втората третина се плаща на двойна цена. Примери: Да предположим, че обявената средностатистическа сметка е 90лв. - при стара сметка 70лв. новата ще е 50лв. (30*0 + 30*1 + 10*2). - при стара сметка 50лв. новата ще е 20лв. (30*0 + 20*1). Т.е. поощряват се икономичното използване и се облекчават социално слабите и тези, които икономисват. Но кой плаща за тях? Плащат тези, които консумират повече от средностатистическото: - При стара сметка 110лв, новата ще е 130лв. (30*0 + 30*1 + 50*2). - При стара сметка 150лв, новата ще е 210лв. (30*0 + 30*1 + 90*2). Т.е. санкционират се тези, които консумират повече от средностатистическото. Казано по друг начин, богатите/небрежните ще заплащат част от осветлението на бедните/икономичните. Разбира се, Ще има противници: живеещите в дворци ще трябва да се бръкнат. Също и живеещите в няколко жилища едновременно (визирам рентиерите, които имат нерегистрирани наематели). Апропо - като най-бедна държава в ЕС би трябвало да имаме най-строг ДАНЪК "ЛУКС", приходите от който да отиват изключително за социални цели.
106 Bright Light 23.02.2013 | 17:03
Не мисля, че президента ще чуе гласа на народа утре или когато и да е било. Мисля, че той слуша по-скоро едни други гласове – олигаристични, монополни, бизнес кръговете и т.н. Дори на бивши министри! Така си мисля аз. На много пъти неговото име се свърза с олигарха Иво Прокопиев, Симеон Дянков, че дори Кристалина Георгиева и Цветелина Бориславова!
105 olga nestorova 23.02.2013 | 17:03
Плевнелиев само се чуди какво служебно правителствено да формира за да му се подреди играта. Ако отново изберат Дянков, Кр. Георгиева или Цветелинчето - значи работата е ясна - те ще влязат в ролята на "чистачите".
104 Цветанка Христовa 23.02.2013 | 17:02
А какви мизерии ни направиха Росен, Дянков и Бориславова, то просто ви е бедна фантазията. Ако Станишев, Кунева и Костова преди ощетяваха държавата, то тези го правят отново. Крайно време е просто народа да иска от тях да си понесат последствията.
103 dimityr penev 23.02.2013 | 17:02
Натискат го да назначи хора от енергийната мафия като Бориславова, Дянков и всички останала, над които стои Прокопиев.
102 Janet Mileva 23.02.2013 | 17:01
Президентът иска тайно да раздаде държавата на ръцете на енергийната мафия. Ще видите тогава как ще плащате яки сметки за ток. И тоя същия има наглостта да предвожда протеста утре!
101 Зденек Григера 23.02.2013 | 17:01
Толкова поразии направиха Росен Плевнелиев и Симеон Дянков върху българската енергетика, че чак се чудя, възможно ли е народа да е толкова заблуден и да протестира не срещу когото трябва? По време на протест като извика един, че еди кой си бил виновен и цялата търпа "юруш на маслините и олиото". Така много лесно се манипулират всички, защото се използва агресията и моментната нагласа за протести.
100 Филип Младенов 23.02.2013 | 17:00
С тази ехидна усмивка няма да стигне далеч според мен. Народа вече започна да усеща, че той е замесен в енергийния монопол. С какви очи утре ще отиде на протеста и да им каже, че това не е така? Очаквам да започнат да го замерват с яйца дори, ако се наложи.
99 avram bakalina 23.02.2013 | 17:00
Май ще е по-коректно да се чуе президента какво ще ни каже за връзките си с енергийната мафия и по-специално за "продавача" на зелена енергия Иво Прокопиев, заради когото реално поскъпна цената на тока.
98 Mitko Sachkov 23.02.2013 | 17:00
Росен Плевнелиев за пореден път предаде интересите на българския народ, опита си да полизира протеста! До кога ще търпим тази марионетка на чело на България? Ние ли сме най-загубената нация в света, че такива като него и неговите хора в енергетиката, да ни командват?
97 Dare Debil 23.02.2013 | 17:00
Надежда всяка оставете Плевнелиев да свърши нещо и да отстоява исканията на хората! От него чуваме само празни приказни за подходящ кандидат за премиер?! Доста бързо сдаде верността си пред премиера Борисов. Вместо да се среща с хората, прави срещи с партиите и им приглася. Не се трогна дори от гледката на протестиращи със своите деца, а уж самия той е баща на три деца.
96 Младен Вачков 23.02.2013 | 16:59
Зеления монопол - Росен Плевнелиев, Симеон Дянков и Цветелина Бориславова са ни натресли така лошо, че няма накъде просто. Ще си плащаме като попове, защото им позволихме да оскъпят доставките на ток значително и така те да печелят от народа си, чрез един напълно нормален и легален рекет.
95 Ivo Maglov 23.02.2013 | 16:59
Цветелина Бовиславова чрез Росен Плевнелиев може би иска да си вкара свои хора във финансовото министерство на бъдещото служебно правителство. Аз не искам това да се случи. Не го искам Плевнелиев с нас на протеста утре. Изменят му значението по този начин.
94 Георги Пейчинов 23.02.2013 | 16:59
Въпрос: Да се въведе ли данък ЛУКС?
93 Siika Alexieva 23.02.2013 | 16:58
Росене, само внимавай КАКВО служебно правителство ни готвиш!! Защото и ти ще минеш под народната „любов“, ако мислиш да ис слагаш твои хора, които и да са те!! Няма да има прошка за никой политик, дори и за Президента, защото на народа му писна!!
92 ivo ivelinov 23.02.2013 | 16:58
Не беше ли Иво Прокопиев, който скара ГЕРБ и БСП за цената на тока. Колко време в парламента се чудеха кой допусна инвазията на монополиста във възобновяемите енергийни източници, заради които се повиши цената на тока. Иво Прокопиев е национален грабител а, нашият президент е негово верен другар!
91 Afo Balinov 23.02.2013 | 16:58
На всички е ясно, че президентът го командват определени български олигарски с амбиции да са пряко или непряко обвързани с властта в близкото и далечно бъдеще. Сещам се за Иво Прокопиев, който продава варовик на тецовете и в комисията на Яне Янев му разследваха договорите на фирмата.
90 Георги Пейчинов 23.02.2013 | 16:58
въпрос: Трябва ли да се въведе данък ЛУКС?
89 Бандата наОушън 23.02.2013 | 16:57
Точно Росен Плевнелиев ни натресе "мариците", Цветелина Борислова им правеше реклама по телевизията със своята банка, а Симеон Дянков прикриваше този легален рекет срещу българския народ. Сега всичко лъсна и хората разбраха, че именно те са виновни за това.
88 Нанди Фернандес 23.02.2013 | 16:57
Повече от ясно е, че Росен Плевнелиев е замесен във високите цени за ток, защото благодарение на него, Симеон Дянков и Цветелина Бориславова, то аз и моето семейство сега трябва да плащаме двойни фактури, спрямо миналата година. Тези хора легализираха прословутата зелена енергия и трябва да си понесат последствията.
87 nikolay valchev 23.02.2013 | 16:57
Много е тревожно че Плевнелиев е замесен с един от най-мръсните играчи Иво Прокопиев. И не само замесен а може да се каже че буквално работи за неговите интереси като търси възможност да го вкара в политическата схема
86 Павел Павелов 23.02.2013 | 16:56
Хора като Росен Плевнелиев са готови до просешка тояга да ни докарат, само и само да минават техните далавери. Много съм разочарован от този човек, гласувах за него страната да я управлява умно и разумно, а не да стои в повечето монополни схеми в държавата. Доверие лесно се губи, но трудно се печели!
85 Hristo Penchev 23.02.2013 | 16:56
Като го гледам Росен Плевнелиев, та се сещам за един репортаж по СКАТ преди време, как един транспортен минисът от ГЕРБ (Росен Плевнелиев какъв беше преди да стане президент?) разрешил някаква вила край морето...това не е ли някакъв конфликт на интереси?
84 Ангел Ковачев 23.02.2013 | 16:56
Я виж ти откъде дошли високите сметки за ток. Росен Плевнелиев и неговата свита са направили такива мизерии в енергетиката, че са ни ощетили да плащаме сега ток, който е колкото месечното ни възнаграждение на работа!
83 Дива Самодива 23.02.2013 | 16:55
Плевнелиев се опитва да вкара свои хора във властта!! Това не бива да се допуска! Иво Прокопиев отдавна му е дружка от бизнес кръговете и покрай бившата работа на жена му, отдавна въпросния се опитва да се намърда във властта и да си осигури всички преимущества от нея!! А питате ли се защо Симеон Дянков точно сега рязко реши да си оттегли оставката?! Да не мислите, че не си е направил сметката и той!!
82 Георги Неделчев 23.02.2013 | 16:54
Значи Плевневлиев, Цветелина Бориславова и Симеон Дянков са отговорни за скъпите ни сметки за ток. Можеше да плащаме нормални цени, ако не беше въведена тази прословута зелена енергия. Така джоба на българина нямаше да олеква. Всеки месец плащаме един легален рекет, точно заради тези изброените. И с какво очи Плевнелиев утре ще излезе сред протестиращите и каза, че някой друг е виновен за неговите злоупотреби с власт и положение?
81 xander yordanov 23.02.2013 | 16:54
Росен Плевнелиев работи за енергийната мафия ! И той е от грабителите на българския народ. Заради него , Дянков и Трайчо Трайков плащаме скъп ток. а в центъра ба всичките измами стои един олигарх - Иво Прокопиев!
80 Базил Боли 23.02.2013 | 16:54
Крайно време е народа да разбере кой всъщност вдигна високите сметки за ток. Плевнелиев е един от участниците от енергийния монопол, чиято схема беше създадена навремето от Иван Костов, продължена от Лидия Шулева, Станишев, Кунева и сега от Иво Прокопиев, Дянков и Плевнелиев.
79 Курайма Хименес 23.02.2013 | 16:53
Изключително двулично ще е от негова страна, ако отиде при протестиращите и започне да им говори за ниски сметки. Публична тайна са връзките на жена му със сингапурския мишок Прокопиев. А и нищо чудно да се окажат верни думите на Гамизов, че Плевнелиев е производна на Шулева и енергийната мафия.
78 Дамян Иванов 23.02.2013 | 16:53
Естествено че Плевнелиев е виновен за високите сметки за ток, които получаваме сега в момента. Този енергиен монопол е готвен от много години, като в един или друг момент всеки взема своето. Кунева затвори 4 ядрени реактора, Костов печели заради зелената енергия, а Иво Прокопиев оскъпи варовика и така доставките за пловдивските ТЕЦ-ове поскъпнаха значително. Именно от там е последното увеличение на тока с 14%.
77 ivo ivelinov 23.02.2013 | 16:52
натискат росен да назначи ГЕРБ-джии в служебното правителство, за да започне едно чистете на фалшификати, заличаване на крупните далавери покрай аец белене и така нататък.
76 Генерал Савин 23.02.2013 | 16:52
Какво прави Росен при протестиращите? С какви очи ще ги погледне, след като той е една от причините тока да бъде увеличен? Опитва се да си спаси кожата, или какво? Един ден всички ще отговарят за своите постъпки.
75 Георги Гошев 23.02.2013 | 16:52
Плевнелиев иска да си вкара дружбките от енергетиката и банките в следващото правителство – Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев. Там ще бъде и Симеон Дянков, който беше уволнене щото явно е изневерил на интересите на Бойко Борисов. Значи той Плевнелиев ще дойде поставено лице на тези хора!
74 маймунка мръсна 23.02.2013 | 16:51
Излиза, че зад мазната му усмивка се крие един изкусен лъжец, който не стига че е виновен за високите сметки за ток, ами ще ходи да се мазни на протестиращите.
73 nikolay valchev 23.02.2013 | 16:51
Доруй росен само разиграва един евтин театър. ние не сме глупави , ясно прозират интересите на ГЕРБ в действията му
72 Калоян Петров 23.02.2013 | 16:51
Виждате ли кой е начело на монопола за високите сметки за ток? Шулева, Костов, Кунева, Плевнелиев, Прокопиева, Цветелина Бориславова и Симеон Дянков. Точно те ни докараха до това положение да плащаме луди сметки за ток, поради това, че оскъпиха тока с множеството такси за пренос на енергия, такса зелена енергия, както и множество посредници. Ако ще се търси обяснение от някой, то тези хора трябва да бъдат разпитани, призовани и дадат обяснения пред народа!
71 Jivo Fidanov 23.02.2013 | 16:50
Какво чака до сега господин Президента, че не слезе при протестиращите?! Може би наставления как точно да процедира и да фербува хората да гласуват доверие на номеклатурни издънки като Кристалина и провалилия се министър Дянков. Плевнелиев май, май ще забие нож на Бойко, ама не е като да ен го предупреждаваха хората.
70 Tedi Stoqnova 23.02.2013 | 16:50
Явно Плевнелиев иска да сложи Симеон Дянков, напук на Бойко Борисов като премиер на служебно правителство! Точно този Дянков, който прави 4 години чадър на енегийните босове.
69 Хавиер Савин 23.02.2013 | 16:50
А знаете ли, че лично Росен Плевнелиев е отговорен за високите сметки за ток? Каква работа има той при протестиращите тогава? Усещам как ще се опита да насочи погледите вън от своето полезрение и насочи в друга посока. Точно заради това ще използва тези протести според мен.
68 SaltN Pepa 23.02.2013 | 16:49
"И дали от задния вход на Президентството не излизат дебели връзки към налагания като бъдещ балансьор в следващия парламент Меглена Кунева. Също така и каква е точно меката връзка с скрилия се в последно време зад кулисите кръг около Иво Прокопиев. А също и поутихналият напоследък Ковачки."- А Честито!! Айде сега да ви припомня и нещо друго - едно време настоящия президент нали знаете, че беше и министър, нека каже за една виличка край морето, която му се води, как точно е издал разрешително за нея. Нещо много взе да се вмирисва работата и то точно от към държавния ГЛАВА!! Имаше разследване май от някоя от кабелакрките, Скат ли коя не помня.
67 ivo ivelinov 23.02.2013 | 16:49
дянков, кристалина,бориславова - тези хора ако станат министър председатели, знаете ли какво ще започнат - да крият измамите в марица изток 1 и 3 , да замитат нещата в ЕРП-тата, за аец белене също. ще чистят докато нищо не остане
66 Svetla Grozeva 23.02.2013 | 16:49
Никога не съм вярвал на българския президент! Няма да му повярвам и като излезе утре при стачкуващите! За пореден път искат проблема със сметките за тока да го изкарат някакъв съвсем различен, може би полиически, корпоративен, за определени хора покрай нашия президент!
65 Дирк Новицки 23.02.2013 | 16:49
Плевнелиев се опитва да прави някакви интриги ми се струва. Неслучайно излязоха информации, че той е една от причините в момента да плащаме високи сметки за ток. Не забравяйте, че в крайна сметка и той трябва да понесе своята отговорност.
64 Eva Yaneva 23.02.2013 | 16:47
Кой от българските новобогаташи или олигарски лично нареди на Плевнелиев да излезе утре с протестиращите и за пореден път да се политизира протеста? Кой има далавера сметките ни за ток да се увеличават и да не се намаля цената на тока? Някой, който продава варовик на тецо-вете може би?
63 xander yordanov 23.02.2013 | 16:47
Росен Плевнелиев като президент трябва да е стожер на демокрацията, а той не е нищо подобно, точно обратното е
62 Петко Войвода 23.02.2013 | 16:46
Няма да се оправят така лесно нещата Росене. Ти много добре знаеш, че си замесен в енергийния мнопол, заедно с останалите министри и Цветелина Бориславова. Това нормално ли е според теб?
61 rene artois 23.02.2013 | 16:46
Към момента Плевнелиев не показва никакво желание и заинтересованост от нуждите на хората, говори за някакви абстракти неща като е-правителство, саниране, тех парк, а в същото време хората едва се справят с мизерията и не издържат на непрекъснато увеличаващите се цени на тока, топлото, храната... Именно всички тези неща накуп извадиха хората по улиците.
60 Evil Genius 23.02.2013 | 16:45
Плевнелиев да си спазва законите, и да внимава да не лъсне някоя топла връзка с олигарсите.
59 гербо марков 23.02.2013 | 16:45
Ако се разкрият връзките му с най-големите енергийни кръгове в тази страна, нищо чудно протестиращите да му поискат и на него оставката. Той е една пионка в техните ръце и подставено лице и могат да си правят с него каквото си поискат.
58 nikolay valchev 23.02.2013 | 16:44
всички сега искат от Плевнелиев да сложи хора нба ГЕРБ в новото служебно правителство които да изчистят мизериите натрупани до момента.
57 бартош курек 23.02.2013 | 16:44
Няма да се учудя ако наистина се окаже точно така. Жената на Плевнелиев е работила за една от медиите на Прокопиев и няма да се учудя ако президента обслужва интересите на сингапурския мишок.
56 Grigor Mitev 23.02.2013 | 16:44
Аз като гражданка на тази държава, не искам Росен Плевнелиев да ми е президент и в утрешния ден да излиза да се прави на протестиращ, или на преговаящ с протестиращите! Ами нали той е партия със всичките хора, дето ни източват джбовете! Защо мислите, че го направиха президент, а?
55 Spas Gorkov 23.02.2013 | 16:44
Само утре не бива да се случват някакви ексцесии, особено имайки предвид, че Президента ще ходи на протеста за пръв път (как така се нави, не знам). Провокатори няма да лиспват, със сигурност, но ми се струва, че самия Плевнелиев замисля нещо не много адекватно, като предложение за служебно правителство. Всички кръгове около него и неговия бизнес може да бъдат облагодетелствани именно сега, а това означава да поставим отново монополисти или олигарси на върха на държавата!!
54 ivo ivelinov 23.02.2013 | 16:43
Росен Плевнелиев е най-големият задкулисен играч! Иво Прокопиев го вкараха в политиката с идеята да си осигури закрила.
53 Stefka Petrova 23.02.2013 | 16:43
Избирате Плевнелиев, получавате в добавка неговите приятели в служебния кабитен – Кристалина Георгиева, Цветелина Бориславова, Симеон Дянков и не безизвестния енергиен бос – Иво Прокопиев. На спечелилите – честито! :)))
52 Мими Тодорова 23.02.2013 | 16:42
И какво? Искаме Росенчо – президента наш, да поведе утре протеста, при все, че той и неговите приятели в енергетиката са виновни за високите сметки за тока? Вие не виждате ли тук някакъв парадокс? Искат само да ни замажат очите май, а?
51 nikolay valchev 23.02.2013 | 16:41
Мишокът Плевнлиев ще излиза на протест - че от какъв зор нали е милионер. Милионерите не се интересуват от народното недоволство, нито от това че хората стават все по-бедни. Росен е пионка на ГЕРБ и на американците
50 Mucuche Zvezda 23.02.2013 | 16:41
Президентът Росен Плевнелиев явно иска утре да отиде на поротеста за да направи всичко възможо да му смени смисъл, да го полиризира, да извлече лични ползи от него, а протестът е на хората и трябва да си остане на хората!
49 добра майка 23.02.2013 | 16:41
Нищо чудно да се окаже човек на Лидия Шулева. Все някой трябва да го е вкарал в политиката и сега ще се окаже длъжен да върне услугата. А връщането на услугата може да бъде само вкарване на енергийната мафия в служебното правителство.
48 Sevda Ta 23.02.2013 | 16:39
Плевнелиев иска да вкара явно олигарха Иво Прокопиев във служебното правителство, къде, пряко, къде чрез господин Дянков, който сигурно му е пръв приятел.
47 Evil Genius 23.02.2013 | 16:38
Плевнелиев няма място на протестите,от къде на къде трябва да се политизира това което иска обикновения гражданин.На народа му писна да бъдат потъпквани, елементарните му европейски права.
46 млад жребец 23.02.2013 | 16:38
Винаги съм си мислел, че имаме независим президент, ама ще се окаже, че не е точно така. Явно и той се е поддал на лобита и кръгове и сега ще направи всички възможно да вкара тези хора в служебното правителство.
45 Mama Vidi 23.02.2013 | 16:38
Лидия Шулева навремето направи Росен Плевнелие човек! Тя, именно тя, дето приватизира ЕРП-тата по времето на Царя! Нима сега Плевнелиев като отида при простестиращите не трябва да бъде попитан не кого интересите защитава в тази ситуация?
44 Penka Stefanova 23.02.2013 | 16:37
Какъв президент е Росен, че да му диктуват отгоре разни енергийни босове, разни бивши финансови министри и всякакви други хора – кое е добре за държавата! Нима този президент е една кукла на конци и в момента държавата се разпределя на ново между монополите?
43 васко костов 23.02.2013 | 16:36
какво лицемерие - не стига че Росен има вина за скъпия ток който хората плащат, в същото време поддържа енергийната мафия в България, ами сега какво - ще се смесва с хората все едно един от тях?? това е мега нагло!
42 ivan georgiev 23.02.2013 | 16:36
Точно от Плевнелиев не можем да очакваме да защитава интересите ни, та така и не е ясно как този човек се е замогнал?! И защо избяга от проспериращия си частен бизнес и се натресе на държавнически пост, навярно защото на него може да изкара доста повече пари, чe да уреди и аверите си и тези на жена си. Видяхме какво правеше като министър – плащания за едни фирми, за други няма, така обрече сума фирми на фалит.
41 Iskra Djonova 23.02.2013 | 16:36
Плевенлиев иска да си набута бизнес партньорите в служебния кабинет и още повече да ни вдигнат сметктие за тока? Нима Кристалина Георгиев или Симеон Дяков ще оправят нещата? Кристалина е човек на Костов, а Дянков на Цвететелина – банкерката! Ясно е като бял ден!
40 Lidiq Zaneva 23.02.2013 | 16:35
Симеон Дянков не беше ли спал в апартамент на енергийния бос Прокопиев? Някъде бях чел нещо подобно. А относно Плевнелиев и простеста – той иска да го политизира и да извлече дивиденти от това, на неговите хора....
39 Djoni Penkov 23.02.2013 | 16:33
Защо трябва да ходи Плевнелиев при протестиращите? Иска да се включи в протеста, който е срещу високите цени на тока? Ами да вземе с него и Иво Прокопиев, дето продава варовик на тецовете, нали са приятели, да оняснят заедно на протестиращите защо плащаме толкова скъпи цени на ел енергия?
38 Todor Varbanov 23.02.2013 | 16:32
Кръгът около енергийната мафия в България явно има определено влияние върху бъгларския президент. Щом го вкарват в боя – да отида да убеждава протестиращите, че всичко в държавата ни е наред! Нима Дянков цял мандат не ги подкрепя? Нима. Цв. Бориславова не им прави реклама на зелените енергии?
37 nikolay valchev 23.02.2013 | 16:32
Имам предвид приватизация
36 nikolay valchev 23.02.2013 | 16:31
За фалшивите инвестиции в ЕРП-тата пак нашият многообичан президент също има ключова роля. заради него плащаме скъп ток а той тръгнал да ходи на протест
35 joro sevdalinov 23.02.2013 | 16:30
В много тесен кръг са се обособили и с една единствена цел,Да КРАДАТ.!
34 nikolay valchev 23.02.2013 | 16:30
Най-скандалната пролетаризация в Б-я е извършена с марица изток с участието на росен плевнелив
33 Стефан Ангелов 23.02.2013 | 16:30
Хахаха! Виж го ти смешника Плевнелиев как се опитва да лансира своите хора в енергетиката и техните поставени лица! Нима Дянков не е човек на банкерката Цветелина, дето беше жена на Бойко и като я разбра каква е, я изгони? Ами да, той правеше протекции на енергийните босове от този кръг.
32 крива отвертка 23.02.2013 | 16:29
Трябва да се чуе и гласа на президента, защото той със сигурност има какво да каже за връзките си с Иво Прокопиев и цялата енергийна мафия.
31 Milko Mustakov 23.02.2013 | 16:29
Кога ли президентът се е вслушвал в гласа на народа, че да го направи и сега?! Пускаше вето, само когато е изгодно и на властта, дори не си направи труда да се срещне с протестиращите и да чуе исканията им и той като другарката Кунева се скри гузно.
30 шимпанзето райчо 23.02.2013 | 16:29
Не е трудно човек да навърже нещата и да разбере, че жената на Плевнелиев е в много добри отношения с Иво Прокопиев, заради когото плащаме толкова високи цени на тока, заради неговата зелена енергия.
29 Коста Николов 23.02.2013 | 16:28
И какво сега, да не излезе, че Росен Плевнелиев е част енергийната мафия? Щото то има два варианта – или той да им дърпа конците на олигарските, или те да му дърпат конците...и в двата случая той ми падна в очите!
28 crazy fish 23.02.2013 | 16:27
Нека Росен Плевнелиев назове още сега честно кои точно „експерти“ мисли да отзове за служебно правителство?! Много ми е интересно!! И ДА БЪДЕ готов, ако народа НЕ ГИ приеме или хареса! Защото аз лично подозирам силно лобиране от него на нечии бизнес и не само, интереси!!
27 nikolay valchev 23.02.2013 | 16:27
росен няма полза да слуша гласът на народа защото не това искат от неговата партия. ГЕРБ използват Росен за да ги върне на власт, з ада върбе и Бойко. Всъщност не ГЕРБ а американците така са се разпоредили
26 Aleksis Son 23.02.2013 | 16:27
Питам какво ще прави Росен Плевнелиев при протестираще? Каква работа има той? Да ги надъхва срещу монополите? Ами нали Прокопиев му е първа дружа – утре ще направи служебно правителство и ще го вкара вътре на ръководна позиция.
25 joro sevdalinov 23.02.2013 | 16:27
Президентът трябва да спре да си разиграва коня,той има много голяма вина и е част от тази енергийна мафия и сега ще се опита да прикрие истината и кръгът, който лансира.
24 Ivan Mitev 23.02.2013 | 16:25
Прав е Стефан Гамизов като казва, че Плевнелиев е протеже на Лидишя Шулева, която приватизира ЕРП-тата, а банката на Цветелина прави реклама на определени енергийни дружества.
23 Ibrahim Pulev 23.02.2013 | 16:25
Дали пък причината да си нямаме първа дама не е поради факта, че именно Юлиана Плевнелиева е нагледният пример за връзките на президента с подвизаващия се в Сингапур Прокопиев, чиито медии са много ласкаво настроени към Плевнелиев, но не и към властта.
22 xander yordanov 23.02.2013 | 16:25
Интересно е как Росен прави всичко възможно за да придвижи нещата към предварителни избори и не дава и дума да се изговори за Велико народно събрание. Ама иначе щял да ходи да протестира, лицемер!
21 rozalij atanasova 23.02.2013 | 16:24
Голяма вина има относно енергийната ефективност и не мога да разбера, как иска да се изправи пред протестиращите, които се борят за по - ниска цена на тока, а в същото време той стои зад това.
20 Tedi Stoqnova 23.02.2013 | 16:23
Президентът иска тайно да раздаде държавата на ръцете на енергийната мафия. Ще видите тогава как ще плащате яки сметки за ток. И тоя същия има наглостта да предвожда протеста утре!
19 bad illusion 23.02.2013 | 16:23
Изключително неприятно ме изненадва Плевнелиев. Не знм как точно мисли да чуе гласа на народа, имайки предвид миналото му и личните му интереси свързани пряко с някои бизнес кръгове. Освен това, продължавам да се питам, ЗАЩО Дянков го си оттегли оставката точно сега?! Да не би да се готви за служебното?! Ако това стане, Президента не само, че няма да чуе гласа народен, ами ще разбунтува народа ОЩЕ повече!!
18 Elica Veleva 23.02.2013 | 16:22
Протежето на олигарха Иво Прокопиев който упражнява активен монопол и трови хората в Меричллери е самият Росен Плевнелиев. Същият държи отворен над него прокурорски чадър за да не може никой да закача Прокопиев.
17 Mitko Lalev 23.02.2013 | 16:21
Не можем да очакваме много от един президент, който за малко повече от години показа, че е политик под чехъл, който на всичкото отгоре дори не е ясно как се е замогнал и дали и днес не продължава да подкрепя съмнителните си приятелчета, на които удряше едно рамо, докато беше министър.
16 nikolay valchev 23.02.2013 | 16:20
Плевнелиев е един от инструментите на енергийната мафия в България. Има ключова роля при въвеждането в експлоатация на Марица изток 1. Да назначат прокурорски разследван и да видят колко мръсни ризи ще изплуват.
15 Marusq Laleva 23.02.2013 | 16:20
Плевнелиев защитава интересите на олигарсите и колкото и да демонстрира привидна загриженост за народа това не е така. Тези, които грабеха хората са от обкръжението на президента и той работи в защита на техните интереси.
14 васко костов 23.02.2013 | 16:19
Плевнелиев винаги е бил мишка, а мишките са вредители за народното здраве!
13 Radko Radev 23.02.2013 | 16:17
Единственият, който се застъпи за хората и е готов да отстоява исканията им е омбубсманът Константин Пенчев, всички останали дори и президентът си траят, навярно защото и те са част от цялата тази мафия, която сега се опитва да запази статуквото си или да завоюват нови позиции – борбата за кокала е голяма.
12 Анжелина ЖУЛИ 23.02.2013 | 16:16
Росен трябва да покаже сега дали наистина е човек НА народа и дали наистина ще чуе неговия глас!! Ако мисли, да лансира за служебно правителство разни странни типове и бивши министри, значи е ясна работата!! Няма място за доверие към него и трябва да очакваме неговата оставка!
11 Albert Nobbs 23.02.2013 | 16:15
Сега ще видим всъщност чий човек е Плевнелиев в зависимост от това кой ще се опита да лансира при така създалата се обстановка и как ще се отзове на исканията на хората.
10 сашо христов 23.02.2013 | 16:13
Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
9 кака Кайсийка 23.02.2013 | 16:13
Само не и Кунева! Вече и сърбахме попарата на тази женица и повторно нейно завръщане в политиката ще бъде пагубно за България.
8 sunny girl 23.02.2013 | 16:12
Плевнята наистина много важна роля в този тежък момент у нас. Ако той си мисли, че има подкрепата на народа, жестоко се лъже. Всички кръгове около него със сигурност дебнат този много тънък момент за да бъдат лансирани и да се намърдат във властта.
7 mitko velev 23.02.2013 | 16:12
И Плевнелиев е виновен за случващото се в страната ни, да не се прави на света вода не напита, че взеха и на него да се вадят кирливите ризи и ще видим как ще се защити.
6 sunny girl 23.02.2013 | 16:09
Изключително неадекватно е държанието на Плевнелиев в момента! Ако си мисли, че утре, като отиде на протеста някой ще го подкрепи и много ще го заобича, жестоко се лъже – единственото което той може да започне утре да прави, е поредното ЛОБИРАНЕ на разни типове свързани непряко и дори пряко с политиката и властта, за служебно правителство!
5 идейната блондинка 23.02.2013 | 16:08
Няма да се учудя ако президента вземе, че наистина вкара енергийната мафия в следващия служебен кабинет. Но тези неща ще останат скрити за протестиращите и ако тези хора бъдат част от служебния кабинет, нещата ще продължат да си вървят постарому.
4 Фичо Добрев 23.02.2013 | 16:04
Реално погледнато президентът освен в Рибново къде другаде отиде при народа?! В същото време го виждаме на всякакви безсмислени събития като откриването на колоездачната обиколка на България, не пропуска състезание по зимните ни курорти, където се снима рамо до рамо със съмнителни бизнесмени като Цеко Минев и Цветелина Бориславова, да не говорим за непрекъснатото прелитане отвъд океана.
3 Elica Peneva 23.02.2013 | 16:03
Президента не беше много доволен,че Бойко Борисов си подаде оставката и сега той и кръга олигарси около него,ще се опитат да разбият протестите,да разединят хората за да може тези които досега ни грабеха да се върнат пак на бял кон на власт
2 Божидара Алексиева 23.02.2013 | 16:00
Изключително неадекватно е държанието на Плевнелиев в момента! Ако си мисли, че утре, като отиде на протеста някой ще го подкрепи и много ще го заобича, жестоко се лъже – единственото което той може да започне утре да прави, е поредното ЛОБИРАНЕ на разни типове свързани непряко и дори пряко с политиката и властта, за служебно правителство!
1 васко костов 23.02.2013 | 15:58
каквито и въпроси да отправят към Плевнелиев, той си има зададена мисия и тя е да върне отново ГЕРБ на власт и да отклони свикването на велико народно събрание.

ТВ програма

Кино

  • Сега България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Вечерното шоу
  • Сега "Скъпа мамо" - сериал, еп.2
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.4
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.