Да си хапнем сладолед с вкус на еленско месо

Сладкар от Шотландия създаде необичайна рецепта за сладолед

по статията работи: Елена Кирилова | 03.10.2011 | 20:34

Макар че повечето от нас са големи любители на десертите, едва ли всеки би бил готов да се довери на един сладкар от Шотландия.

Ако се питате защо, то добре си помислете дали искате да си хапнете от първия в света сладолед с вкус на еленско месо, съобщава Digital Spy.

Откритието е дело на Жулиен Миран, който работи в ресторант в Банхори, Абърдийншър. Мъжът решил да създаде необичайната рецепта, като част от местен фестивал, който чества скъпите месата.

"Опитахме се да направим нещо различно от обичайните ястия с еленско месо и си помислихме за сладолед", коментира Миран. "Бях късметлия. Опитах веднъж и стана. Вкусът му е наистина добър, но едва ли бихте си го поръчали за десерт. По-скоро е нещо, което да хапнете с основното ястие".

Странната рецепта включва мляко, еленско месо и плодове от хвойна, който в крайна сметка се добавят към смес за сладолед.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


6 Ани Г. 04.10.2011 | 18:36
Е това вече ме разби! То вярно, че сега какви ли не видове сладоледи излязоха, ама с вкус на еленското точно..не мерси. По-добре да си купя един шпек и да си го гриза! Няма такива странни вкусове, като в някой части на света. Всичко бухат на едно, като циганска торба!
5 Ива Хинова 04.10.2011 | 16:11
Това не само звучи гадно, но и на вкус ще е отврат, за разлика от сладоледа от майчина кърма, който някакъв британец беше сътворил...
4 V D 04.10.2011 | 14:09
Хората са толкова жадни за слава, че и дори безполезното го мислят за полезно. Съгласете се, че всеки когато чуе думата сладолед и на ум веднага му изниква сладкото и разхлаждащо удоволствие, а не идеята за месо. Имам познати, които обичат да смесват вкусовете и най-вече сладко и солено, но аз лично не съм фен на това. Ако не съм права оборете ме, но за мен е глупаво.
3 Петър Стоянов 04.10.2011 | 10:06
Предпочитам еленски бут с малко вкус на сладолед отколкото обратното. Даже си мисля, че без сладолед ще е по-добре бутчето. Цяла зима да стои на тавана - овкусено да съхне и да чака края на февруари, когато се качвам и до подкарвам на тънки, почти прозрачни ленти. И по този начин се превръща в едно страхотно мезе за червеното вино, което пък се намира в мазата.
2 d.krumova _ 04.10.2011 | 09:34
Окончателно ме отказахте от месоядството:( От днес яхвам вегетарианската вълна.
1 Павката _ 04.10.2011 | 09:08
Очаквайте скоро да се появят и новите "сладкиши" - Торта със свински ребърца, кекс с пуешко и чипс с вкус на свинска мас :-).

ТВ програма

Кино

  • Сега Иде нашенската музика
  • 14:00 Религията днес
  • 15:00 Спортните таланти на България:...
  • 15:30 Библиотеката
  • 16:00 Приключенията на един Арлекин тв...
  • 17:00 Говори сега следобеден блок
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 След новините
  • Сега "Загадки за начинаещи: Убийствен...
  • 14:15 ПРЕМИЕРА: "Вкусът на Португалия" -...
  • 16:00 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • 20:00 "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 22:00 "Под прикритие" - сериал, с.1, еп.11
  • Сега "Необичайният живот на Тимъти...
  • 15:00 "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
  • 17:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Семейни кютеци" - с уч. на Дуейн...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.