Готвачите на ресторанта "Оливеро", разположен в престижния район на Лос Анджелис Бевърли хилс представиха на клиентите си ново блюдо - хамбургер, чиято стойност надхвърля 500 долара, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирани от БТА.
Хамбургерът носи предизвикателното име "Тартюф". Според готвачите той просто се топи в устата. В него е използвано най-нежното възможно мраморно телешко от Кобе, щедро подправено със специално сирене с трюфели. Скъпоценните гъби не са жалени и при украсата на хрупкавото хлебче - 2 унции бели трюфели завършват кулинарната композиция. Хамбургерът се сервира с листа от зелена салата, домати и лук.
Гостите на заведението не могат просто така да си поръчат хамбургера. Причината е, че той не може да бъде приготвен предварително заради бързо развалящите се продукти, които се използват в него. По тази причина те препоръчват скъпият хамбургер да бъде поръчан два дни предварително.
В ресторанта твърдят, че "Тартюф" е най-скъпият хамбургер в света. В Книгата на рекордите на Гинес в тази категория е записан 295-доларовият бургер от ресторанта "Серендипити3" в Ню Йорк, включващ комбинация от бели и черни трюфели, хайвер от есетрова бира, а също редки сортове сирена. Освен това той се предлага със златна клечка за зъби, инкрустирана с малък диамант.