Лунен календар по дати до 20 септември

Вижте кога и какво не е желателно да правите

по статията работи: iNews | 09.09.2024 | 14:20
Лунен календар  по дати до 20 септември
pixabay
Повече за:

Новият месец отваря поредния коридор на затъмненията: Още на 18 септември 2024 г.ще настъпи частично лунно затъмнение, а следващото – слънчево затъмнение, ще очакваме на 2 октомври 2024 г. Това означава, че Септември 2024 г.ще бъде кармично важен период от годината, когато ще се случат събития, необходими за промяна и развитие. 

Лунен календар от 1 до 10 септември по дни: Какво е подходящо да вършим, а какво - не

За планиране на много важни случаи периодите в близост до затъмненията не винаги са подходящи, но по-често говорим за няколко дни преди и след тях, когато емоционалният фон е особено нестабилен и е по-вероятно да вземете грешно решение и да направите грешка, която ще бъде трудно да се поправи.

По принцип в в дните по време на затъмненията можете да вършите обичайните си дела и всичко, което не е съдбоносно за вас, като например, сватби, операции, откриване на фирми, подписване на важни документи и т. н. Също така е по-добре да не вземате важни решения и да не се отдавате на грандиозни планове.

За много случаи обаче този септември ще бъде по-подходящ от предишния месец август: Меркурий набира прилична скорост, така че можете спокойно да правите покупки или да подписвте договори.

10 септември, вторник. 8-ми, 9-ти лунен ден от 14:48. Лунен Знак: СТРЕЛЕЦ

Хармонична Луна: през целия ден.

Плюсове на деня: оптимизъм, приятна комуникация, късмет в бизнеса, постигане на целите, добро възприемане на нова информация.

Минуси на деня: няма специални.

Днес е един от най-успешните и благоприятни дни от месеца, когато Луната ще се води по оптимистичния и положителен знак на Стрелец, засилвайки хармоничния аспект с Венера. Това означава, че днес можете да планирате много дела, свързани с финанси, съдилища, пътувания, а също така да вечерта да релаксирате дома ила да разпуснете навън с приятели. Денят е подходящ за изнасяне на лекции или започване на образователни програми: информацията ще се усвоява добре и бързо.

Не се препоръчва: да започвате строителство или други дългосрочни и отговорни проекти.

Пазаруване: добър ден за голямо разнообразие от покупки. Можете да си купите козметика, дрехи, обувки, аксесоари, дори животни. Можете да резервирате хотели, да купувате ваучери за почика, билети и всичко, което би ви било полезно при пътуване. Също така моментът е подходящ за закупуване на книги, учебници или други информационни ресурси.

11 септември, сряда. 9-ти, 10-ти лунен ден от 16:04. Лунен Знак: СТРЕЛЕЦ

Първа четвърт, Втора фаза на Луната от 09: 05

Хармонична Луна: до 01: 45.

Плюсове на деня: способност да се разберат и възприемат нещата, да бъде изобличен някой, да се открие измама.

Минуси на деня: разочарования, измами; алергии, отравяния; трудности с взаимното разбирателство; излишен оптимизъм, който води до грешки.

Луната в този ден вече няма да бъде толкова хармонична и ще прави само напрегнати аспекти, създавайки не най-розовата атмосфера. Проектите и делата, започнати през този ден, могат да се сблъскат със сериозни проблеми, включително измами и разочарования, така че е по-добре да не рискувате! Промяната на фазата намеква, че днес е по-добре да почивате, ако е възможно, и да не се занимавате с нищо стресиращо. Едва ли обаче ще успеете. Може да възникнат спешни въпроси, които да ви накарат да се притеснявате.

Не се препоръчва: да започвате каквито и да е важни и дългосрочни проекти, включително строителство; да се занимавате с договрни и правни отношения, да пътувате.

Пазаруване: лошо време за покупки - съществува риск да се сблъскате с измамници или да се разочаровате от закупените стоки.

Четвъртък, 12 септември. 10-ти, 11-ти лунен ден от 17:04. Лунен Знак: СТРЕЛЕЦ, Козирог от 05: 37

Луна без курс от 03:20 до 05: 36

Хармонична Луна:от 14: 45.

Плюсове на деня: способността да се отложи решаването на важни въпроси и да се преговаря.

Минуси на деня: раздразнителност, свръхемоционалност, скандалжийство; опасност от пожари и нараняване с остри предмети, други леки наранявания.

Хармоничен транзит: Меркурий в секстил Марс 06: 41. Аспектът на активния ум и бързото вземане на решения. Този транзит вече е формиран по-рано, от 24 август 2024 г. Спомнете си дали тогава сте имали някакви специални мисли, може би сте запомнили някои неща, които сте правили по това време (плюс-минус няколко дни от тази дата). Възможно е сега някои събития от тези да напомнят за себе си. като ехо.

Напрегнат транзит: слънце квадрат Юпитер 13: 52. Този транзит носи големи очаквания, но малко възвръщаемост, може да донесе също разочарование от творческите начинания, както и трудности при самоизразяването.

През първата половина на деня импулсивността и бързите решения могат да доведат до грешки. Може да почувствате, че действията ви не дават желания резултат, дори ако трябва да работите много по-усилено, отколкото преди. Не споделяйте неуспехите си с близки, а се впуснете в упорита работа, за да поправите грешки или да потърсите решения. До 14: 45 ч.обаче е по-добре да не предприемате нищо сериозно, а ако е възможно - най-добре да отложите нещата за следобед.

Не се препоръчва: да влизате в конфликти, да рискувате здравето си под каквато и да е форма (например да шофирате с висока скорост); да се премествате на нова работа, да се местите на друго място за живеене, да давате или вземате заеми, да гладите или да даване зрехина химическо чистене.

Покупки: днес е подходящ момент за регистрация на сделки с недвижими имоти, както и за покупки на големи неща, които трябва да служат дълго време: мебели, строителни материали и т.н., но след 14:45 часа. През първата половина на деня съществува риск да направите импулсивна покупка, за която по-късно можете да съжалявате.

13 септември, петък. 11-ти, 12-ти лунен ден от 17:43. Лунен Знак: Козирог

Хармонична Луна: до 09:50; от 15: 50.

Плюсове на деня: добра концентрация, креативност, възможност за поставяне на правилните цели.

Минуси на деня: мъка поради неуспехи в личния живот или във финансовата сфера.

Днес е ден със смесена енергия: напрегнатите транзити в небето започват да се разминават, появява се нова енергия, но все още има чувствителност и емоционална нестабилност. Ако в предишните дни сте се чувствали изгубени, неспособни да действате или обратно – Правили сте нещо, но действията ви не са давали желания резултат, сега можете да въздъхнете с облекчение: ще имате повече предимства и късмет. Това е добър ден за сериозни дела, които изискват концентрация, дисциплина, отговорност.

Не се препоръчва: да се занимавате с финансови въпроси от 09: 50 до 15: 50, особено да рискувате пари под каквато и да е форма – заеми, дългове, инвестиции, рискови покупки; гладене, даване на дрехи на химическо чистене.

Покупки: в часовете на хармоничната Луна можете да сключвате сделки за покупка/продажба на земя или недвижими имоти. Също така през тези часове можете да закупите всичко за ремонт и строителство, всякакви мебели. След 20: 00 е добре да закупите джаджи или оборудване, например да направите поръчка в онлайн магазин.

14 септември, събота. 12-ти, 13-ти лунен ден от 18:07. Лунен Знак: Козирог, ВОДОЛЕЙ от 10: 53

Луна без курс от 10:34 до 10: 52

Хармонична Луна:до 08:40; от 10: 55.

Плюсове на деня: възможността да имате много време, включително да правите планове за бъдещето.

Минуси на деня: умора, известно изтощение.

Още един доста успешен ден, когато можете да правите сериозни неща, да се забавлявате и да се отпуснете. В сутрешните часове - до 08:40, Луната все още ще следва знака на Козирог, така че ако не сте имали време да свършите важни неща в предишните дни, все още ще имате време за това. След това след 10: 55 е времето на Водолея, когато има възможност да се изразявате свободно и да правите това, което искате.

Това е добър период за приятелска комуникация, присъединяване към общности, търсене на информация по интересна тема. На този ден има възможност за реализиране на различни творчески планове, особено с помощта на съвременни технологии.

Не се препоръчва: да започвате работа на ново място, да имате вземане-даване с властите или институциите.

Покупки: по време на хармоничните лунни часове е добре да организирате сделки за покупка или продажба на недвижими имоти. Също така е добре да преговаряте за покупки и да обсъждате цената. Можете да направите покупка, която е от полза и за двете страни. След 10: 55 също е добре да купувате джаджи и оборудване, както и билети за пътувания, туристически услуги, обучение.

15 септември, неделя. 13-ти, 14-ти лунен ден от 18:22. Лунен Знак: ВОДОЛЕЙ

Хармонична Луна: до 22: 10.

Плюсове на деня: добро настроение, оптимизъм, желание да реализирате най-смелите и необичайни идеи.

Минуси на деня: няма специални.

Хармоничен транзит: Венера в тригон Юпитер 08: 34. Конвергентен - до 20: 30. Един от най-хармоничните транзити, който дава зелена светлина за решаване на различни въпроси, включително тези, свързани с партньорство, творчество и пари. Ако вземем предвид, че Луната сега се намира във въздушния знак, тогава на небето се образува хармоничен триъгълник – голям тригон, който засилва късмета и помага за решаването на различни проблеми.

Много успешен ден, един от най-положителните дни на този месец. Добре е да популяризирате иновативни идеи, да посещавате интелектуални и културни събития, да се присъединявате към общности, да правите реклама. Този ден е подходящ за забавление и удоволствие повече, отколкото за сериозна работа, и още повече, че всички ограничения днес са противопоказани (ако не говорим за нарушаване на закона, разбира се).

Не се препоръчва: да се потопите твърде сериозно в рутината.

Пазаруване: добър ден за различни покупки, включително големи сделки като недвижими имоти, а също и на дребни вещи – дрехи, обувки, козметика. Допустими са и покупки на различни джаджи, уреди за дома и офиса и всякакви аксесоари за тях. Можете също така да закупите курсове за обучение и туристически услуги.

Понеделник, 16 септември. 14-ти, 15-ти лунен ден от 18:31. Лунен Знак: ВОДОЛЕЙ, Риби от 12: 39

Луна без курс от 08:04 до 12: 38

Хармонична Луна:от 12: 40.

Плюсове на деня: правилният Интуитивен избор на действие.

Минуси на деня: изненади, резки промени в настроението, трудности с концентрацията.

Денят може да започне много непредсказуемо: има рискове от леки наранявания, повреди на оборудване и транспорт, могат да дойдат неочаквани новини и т.н. препоръчително е да не определяте началото на важни неща сутринта, ако е важно за вас да получите предвидим и очакван резултат.

След 12: 40, когато Луната премине в знака Риби, ще има повече възможности за активно популяризиране на Вашите идеи. Въпреки това, много скоро, или по – скоро-в сряда, ни очаква друго затъмнение, така че тази работна седмица не е съвсем подходяща за много сериозни въпроси, например бракове, откриване на компании или операции. Няколко дни преди и след затъмненията си струва да бъдете по-внимателни с всичко, което ви се случва, да не рискувате и да не провокирате кавги.

Не се препоръчва: да започвате всякакви важни и отговорни дела; да не ходите на планина, да не се занимавате с катеене, парапланеризъм и други екстремни спортове - има повишен риск от злополуки; не започвайте ремонт или строителство; не мийте подовете и не затваряйте буркани със зимнина.

Покупки: Дребни покупки след 12: 40 са приемливи. Можете също да закупите билети за пътувания, да резервирате хотели, да се свържете с туроператори за услуги. Но не правете никакви финансови транзакции сутринта!

Вторник, 17 септември. 15-ти, 16-ти лунен ден от 18:39. Лунен Знак: Риби

Хармонична Луна: няма.

Плюсове на деня: възможност да видите истинските си страхове и да започнете да се борите с тях.

Минуси на деня: Напрежение грешки, разочарование, преживявания по различни причини, страхове и тревоги.

Труден ден, когато няколко напрегнати аспекта на Луната близо до затъмнението се събират наведнъж. На този ден ще бъде трудно да се споразумеете и да се разберете, съществува риск от сериозни грешки, повреди, недоразумения, които ще имат неприятни последици. Емоциите ще бъдат, от една страна, много силни, но от друга, ще има силно желание да ги скриете.

Не са изключени измами и разочарования. В тази връзка е по-добре да общувате по-малко на този ден и да не планирате сериозни въпроси, които изискват точност, внимателност, скрупульозност. Също така си струва да сте подготвени за факта, че плановете могат да бъдат нарушени и нещата да бъдат отложени.

Не се препоръчва: да започвате всякакви важни и отговорни дела; да не ходите на планина, да не се занимавате с катеене, парапланеризъм и други екстремни спортове - има повишен риск от злополуки; не започвайте ремонт или строителство, не сменяйте тапети, не прибирайте летните дрехи или други неща за сезонно съхранение.

Пазаруване: лош ден за пазаруване.

Намаляваща ЛУНА от 05: 34

18 септември, сряда. 16-ти, 17-ти лунен ден от 18:46. Лунен Знак: Риби, ОВЕН от 12:24

Пълнолуние в 05: 34. ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ (25 91').

Луна без курс от 12:02 до 12: 23

Хармонична Луна: от 06:05 до 07:55; от 10:50 до 12: 00.

Плюсове на деня: възможност да погледнете проблемите си отвън, да разберете тяхното значение и причини.

Минуси на деня: тревожност, страхове, тревоги, емоционални изблици.

Напрегнат транзит: Меркурий в опозиция със Сатурн в 11: 50. Конвергентен - до 21: 35. Този транзит засилва песимизма при тези, които са склонни към депресия и тревожност. На фона на затъмнението могат да се появят всякакви проблеми и страхове, ще бъде трудно да се разбере какво се случва и какво да се направи по въпроса.

Ако този ден Ви е тежък и труден, това е абсолютно нормално: това са доста трудни и напрегнати дни, които могат да засилят елементите на фаталността, да донесат събития, които вече не могат да бъдат променени или предотвратени.

Днес ще се случи първото затъмнение в цикъла по оста Дева-Риби, въпреки че оста на възлите все още е на предишната ос. Постепенно темите за Риби и Дева ще навлизат в живота ни в продължение на няколко години, когато в тези знаци ще настъпят затъмнения, което означава, че темите за здравето, психологическото състояние, духовния и материалния баланс и други ще бъдат особено актуални.

Не се препоръчва: Да започвате всякакви важни и отговорни дела; да одите на планина, да се занимавате с катерене, парапланеризъм или други екстремни спортове - има повишен риск от злополуки; не започвайте ремонт или строителство, не сменяйте тапети, не тръгвайте на път.

Пазаруване: лош ден за пазаруване.

Четвъртък, 19 септември. 17-ти, 18-ти лунен ден от 18:53. Лунен Знак: ОВЕН

Хармонична Луна: от 02:35 до 21: 10.

Плюсове на деня: оптимизъм, възможност да се направи много за кратък период от време, активни действия, които ще дадат бърз резултат.

Минуси на деня: няма специални.

Хармоничен транзит: Слънце в тригон с Уран - 17: 04. Добър аспект на творческата реализация и вдъхновение. Животът носи по-ярки цветове, ако сте готови да поставите ново начало в него.

Коридорът на затъмнението, който започна с лунното затъмнение на 18 септември, ще продължи до следващото затъмнение – 2 октомври 2024 г. В коридора често се случват събития, които се наричат съдбовни, фатални. Затова си струва да следите много внимателно какво се случва с вас през следващите няколко седмици. Това е много важно време за разбиране на текущите ви задачи и анализ на минали преживявания.

Днес Луната ще бъде доволна от хармоничното и ако в началото на седмицата настроението е било на нула, тогава днес ще се добави оптимизъм. Този ден не трябва да се прекарва пасивно, добре е да се занимавате с активности, които трябва бързо да завършите. Можете да започнете ремонт вкъщи, да занесете нещата на химическо чистене или да поправите джаджи.

Не се препоръчва: да поемате рискове, да тръгвате на път, да започвате каквито и да е важни и отговорни въпроси; отидете на пътувания.

Пазаруване: денят е подходящ за регистрация на превозни средства и оборудване. Също така днес можете да закупите всякакви спортни стоки.

20 септември, петък. 18-ти, 19-ти лунен ден от 19:01. Лунен Знак: ОВЕН, ТЕЛЕЦ от 12: 02

Луна без курс от 11:38 до 12: 01

Хармонична Луна:от 12: 00.

Плюсове на деня: възможността да поставите реалистични планове и да ги следвате ясно.

Минуси на деня: безпокойство, страхове, трудности при получаване и обработка на информация, недоразумения с хората.

През първата половина на деня бъдете по-внимателни с действията си: емоциите могат да ви попречат да получите резултата, който очаквате, или нещо може да се обърка. Добър момент да се отървете от боклуците: ще се разделите с ненужни неща с по-леко сърце. След 12: 00 Луната ще премине в знака на Телец, което ще добави стабилност към вашите емоции. Добре е да правите краткосрочни планове, като планове за това как ще прекарате уикенда.

Не се препоръчва да: поемате рискове; започвате каквито е да е важни и отговорни дела; започвате образователти курсове, тръгвате на пътешествия.

Пазаруване: след 12: 00 можете да си купите дрехи, обувки, козметика, дамски продукти, дребни стоки за бита. За по-големи покупки това време не е много добро.

Очаквайте продължение!

Източник: Novinite.bg


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • Сега Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Кой да знае?" - куиз шоу с водещ...
  • 21:30 "Лас Вегас" - сериал, с.2, еп.21
  • 22:30 bTV Новините - късна емисия
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Черешката на тортата" (нов...
  • 21:00 "От местопрестъплението: Лас Вегас"...
  • 22:00 Новините на NOVA
  • 22:30 "Полицаите от края на града" -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.