За втора година у нас ще се състои световното кулинарно състезание Bocuse d'Or или както го наричат Оскарите на кулинарията.
През 1987 година се ражда идеята за него, носещо името на френския майстор-готвач Пол Бокюз.
Няма да сбъркаме, ако наречем Bocuse d'Or най-важната кулинарна битка в света, която наричат Оскарите на кулинарията, а фактът, че България за втора година е част от нея - истинска чест.
Президент на българския Bocuse d'Or е Андре Токев (президент и на Българската Асоциация на Професионалните готвачи, организатори на състезанието), познат и като шеф-готвач на хотел "Хилтън". Известният от тв екрана шеф Иван Манчев пък е негов мениджър.
В рамките на пресконференцията, състояла се на 04.11.2013 в Метро Академия, двамата разказаха за дългия път, който България изминава, за да може да се състезава с големите кулинарни гиганти, каквито например са скандинавските страни.
Научете повече за събитието, което ще се състои в София в Kulinar.bg.