Белите служители в ресторантите в САЩ печелят средно по 4 долара на час повече от колегите си от малцинствата, показва доклад на Restaurant Opportunities Centers United, цитиран от сайта good.is.
Изследването показва, че най-добрите позиции в заведенията за хранене обичайно се дават на бели хора.
Средната годишна заплата на работник в ресторант е 15 хиляди долара, а 90% от тях нямат здравни осигуровки.
Също така 80% от сервитьорите и кухненските работници нямат право на отпуск по болест, което означава, че ходят болни на работа в ресторантите.
Проучването, проведено от организацията, посветена на подобряване живота на служителите в ресторантьорския бизнес, включва информация от заведения за хранене в Ню Йорк, Лос Анджелис, Маями и други градове на САЩ.
То бе проведено в подкрепа на предложението на конгресмена Дона Едуардс да се повиши минималната заплата на сервитьорите, които работят на бакшиш до 70% от националния стандарт. В момента минималната заплата за служители на бакшиш е 2,13 долара на час.