Редовните посещения на ресторантите за бързо хранене се оказват вредни не само за човешката фигура, но и за черния дроб, съобщава Daily Mail.
Само един месец на такава храна e достатъчно черният дроб се увреди като от хепатит.
Резултатите са от изследване на д-р Дрю Ордън, допълва БТА
Особено вредни от предлаганите асортименти в ресторантите за бързо хранене са пържените картофи, защото в тях има не само много сол и мазнини, но за златист загар им добавят и захар. Лошо на черния дроб се отразяват и пърженото пиле и пържения лук.
"Такива количества наситени мазнини водят до омазняване на черния дроб" - разкрива д-р Ордън.
Дори смятаните за здравословни предложения на ресторантите за бързо хранене като салатите често са пълни с химикали. Някои заведения слагат в тях пропилен гликол, който е антифриз.
Причината е, че с него салатите не повяхват.
Ако човек има избор обаче, не би ял антифриз, дори и да не е вреден.