Новият моден тренд на лятото идва от Тик-Ток

по статията работи: iNews.bg | 20.06.2023 | 17:26
Повече за:

Ако доскоро трябваше да следим модните подиуми, за да разберем какви са тенденциите за предстоящия сезон, то в ерата на социалните медии и особено на Тик-Ток начинът на информиране и пазаруване се промени коренно. Едно от най-вълнуващите неща в Тик-Ток е, че позволява на хората да говорят помежду си, да се докосват до набиращи популярност идеи и да ги превръщат в свои, което дава възможност на обикновения човек да бъде фактор в света на професионалния дизайн на облекла и аксесоари. А най-гледаните тиктокъри могат да превърнат една тенденция в хит на сезона буквално за дни – Тик-Ток съдържанието, свързано с мода и стил, бързо става популярно, като набира десетки милиони гледания за няколко часа, започва да се показва на първите места при търсене и така стига до масовите медийни аутлети, а от там и до значителен процент от хората използващи интернет, за да се осведомят за новото в модата. И не на последно място, Тик-Токърите все повече говорятза кръговата мода, една от огромните промени в модния свят. За щастие в България имаме силен представител на кръговата мода, в лицето на Remix.

И сега като знаете къде да пазарувате, за да не губите време в проучване, предлагаме ви наготово най-горещите цветове и материи за лятото според тенденциите в Тик-Ток.

Горещите модни трендове за лятото

За любителите на модерната визия не остава друг избор, освен да последват новите тенденции и да почерпят вдъхновение не само от дизайнерите, но и от реалните хора, които стоят зад Тик-Ток клиповете. На върха на модната вълна тук са морето, тропиците и удобството. Тенденцията Mermaidcore, вдъхновена от игралната версията на филма "Малката русалка", се превърна за нула време в хит, още повече, че лесно се съчетава с останалите Тик-Ток модни течения, които също носят прохладата на океана и в цветовете, и в материите си.

В продължение на създадения миналата година тренд – "coastal grandmother” , тази година новият летен хит е "coastal cowgirl” , където цветните "старовремски" рокли се съчетават с дънкови връхни дрехи, каубойски шапки и високи ботуши или изтъркани кецове. Дънковите гащеризони и широките ризи под тях също са все по-популярни. А съб стила "Biker Core” пък замества дънковите материи с изкуствена кожа, широки панталони и удобни винтидж ризи, блузи и тениски.

Материите на лято 2023

Материите на лятото в Тик-Ток са преди всичко естествени, леки и еко. И все пак могат малко да ви изненадат или пък вдъхновят да предприемете нещо по-различно. Ето какво препоръчват най-гледаните тиктокъри в областта на модата.

Летни плетива

Може да ги смятате за типични за зимата, но плетивата превземат Тик-Ток сцената през това лято. Това са леки и красиви блузи, потници, поли или къси панталони, които завладяват с мекотата и удобството си. Летните плетива обикновено са светло сини а в най-русалския си вид са и подчертано мрежести.

Мрежести материи

И когато споменаваме Mermaidcore, няма как да подминем рибарските мрежи. Тенденцията да се носят мрежести материи се вписва идеално в стайлинга на Малката русалка. Така че не я пропускайте.

Рециклирани и органични материи

Освен към добрия стил, модните тиктокъри имат отношение и към грижата за природата. Все по-често те носят панталони, рокли или тениски, съдържащи рециклиран памук, рециклиран полиестер или органичен памук.

Модните цветове на лято 2023

Едва ли ще е изненада, че модните цветове за лято 2023 в Тик-Ток са морски. Но това не означава, че платформата няма какво друго да ви предложи.

Нюансите на морето

Освен с рибарските мрежи, тенденцията Mermaidcore е неизбежно свързана и с цветовете на морето. Така че можете смело да се хвърлите в дълбините на тъмното и светлото синьо и в нюансите на морското зелено. Разбира се, ярките багри на кораловите рифове могат да ви предложат и искрящо розово, коралово оранжево, блестящо зелено и синьо.

Добре дошли в тропиците

Ако водата не е вашата стихия, Тик-Ток ви предлага да излезете на плажа, по-точно на плажа в тропиците. Яркото розово, зелено, синьо, жълто тук се преплитат в тропически щампи на цветя, палми и животни. Но любителите на по-деликатните визии могат да изберат и други в по-нежни цветове и дори в черно-бяло, стига да са в тон с тропическата тематика.

Семпли и пастелни

И тъй като в Тик-Ток може лесно да се намери по нещо за всеки, третата водеща тенденция в цветовете залага на изчистени дизайни в приглушени, пастелни тонове. Можете да изберете пепел от рози, сиво, метличина, лавандула, мляко с кафе, салвия, бежово – цветове, които завладяват с мекото си обгръщане и излъчват лятно спокойствие.

Как да комбинирате

След като знаете какви цветове и материи да търсите, предлагаме няколко примерни комбинации, които да използвате в летния си гардероб през тази година.

Мрежеста туника с тропически принт

Няма да е никак трудно да съчетаете две отделни модни Тик-Ток тенденции, ако носите мрежеста туника с тропически принт, например на хибискуси, хавайски цветя, папагали или палми. Тя не само ще ви донесе прохлада в горещите дни, но и много лятно настроение с красивите си цветове и фигури, които ще ви пренесат поне наум по най-приятните брегове на света.

Плажна макси пола в морско синьо или зелено

Дългата и широка плажна пола има визия, много близка до опашката на русалка, а когато е в морски цветове, внушението става още по-силно. Комбинирайте я с тениска с морски принт или с късо горнище, а защо не и с пайети или перли. Ако добавите и бижута с миди, ще получите перфектен тематичен завършек на стайлинга си.

Памучни шорти с плетен топ в пастелни тонове

Любителите на семплата визия могат да съчетаят нещо деликатно и удобно: шорти от органичен или рециклиран памук с плетена тениска или потник. За максимално стилен ефект изберете едноцветни дрехи в нежни тонове – например топ в цвят пепел от рози и шорти в меко кафяво. Може да допълните страхотната визия със стилна шапка тип кофа, чиято периферия ще пази очите ви от слънцето.

 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега УЕФА ЕВРО 2024: Трето полувреме
  • 16:00 УЕФА ЕВРО 2024: Словения - Сърбия...
  • 18:00 УЕФА ЕВРО 2024: Трето полувреме
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:50 УЕФА ЕВРО 2024: Трето полувреме
  • Сега "Бараж" - сериал, еп.102 (последен)
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Кой да знае?" - куиз шоу с водещ...
  • 21:30 "Час пик" - сериал, еп.2
  • Сега "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Скрита самоличност" (премиера) -...
  • 21:00 "Футболфест" - студио за...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.