"Лъвовете" безапелационни срещу Полша

Момчетата на Камило Плачи разбиха поляците с 3:0

по статията работи: Божидар Азманов | 12.07.2013 | 22:02

България победи Полша с безапелационното 3:0 в първото си домакинство на тима на Андреа Анастази и доказа, че заслужава да играе на финалите на Световната лига в Аржентина.

Волейболистите на Камило Плачи бяха почти безгрешни в Двореца на културата и спорта във Варна и взеха отделните части с 25:21, 25:21 и 25:21, за да приключат срещата само за час и двадесет минути игра.

Българите демонстрираха страхотен отборен дух и игра, и подкрепяни от препълнената зала спечелиха три точки в борбата за финалната шестица. "Лъвовете" вече имат 17 пункта с шест победи и само две загуби и се върнаха на втората позиция в класирането на група А.

На първо място остава Бразилия с две точки повече. Тази седмица "селесао" приема САЩ, а при победа с 3:0 или 3:1 за бразилците България ще се класира за мачовете в Аржентина без значение от изхода на двубоя с Полша утре.

"Дружина полска" пък загуби всякакви шансове да намери място на финалите на Световната лига след поражението си днес.

Пълното класиране в Световната лига след изиграването на срещите вижте НА ТОЗИ ЛИНК. Всички резултати от Световната лига пък може да следите ТУК.

Утре от 21 часа е вторият двубой на "лъвовете" срещу Полша, а също утре от 16 часа е първият мач между Бразилия и САЩ.

Най-резултатен за българите тази вечер бе Цветан Соколов, който изигра един от най-добрите мачове в кариерата си и наниза 21 точки. 4 от тях дойдоха от блок, а една от сервис.

11 добави капитанът Тодор Алексиев, а с 8 остана Виктор Йосифов. Валентин Братоев реализира 6 точки, 5 направи брат му Георги, а с 4 остана Светослав Гоцев, който тази вечер тормозеше поляците с отличния си флот сервис.

За съперника най-резултатен бе Бартош Курек с 12 точки, който остана и единственият волейболист на тима записал двуцифрен актив. С 9 се отличи Мачрин Мозджонек.

Снимки от битката между България и Полша вижте в Sporta.bg

Първи гейм

Първата точка в мача бе на сметката на България след хубава атака на Цветан Соколов. Поляците обаче успяха да дръпнат с 2:4 след две добри блокади, но последваха три безответни точки за българите за 5:4. До първото техническо прекъсване резултата продължи да върви точка за точка, като водачеството на няколко пъти се смени. В крайна сметка при 7:7 Тошко Алексиев завърши успешно атаката на "лъвовете" и те се оттеглиха с аванс.

След подновяването на играта посрещането на българите се пропука това позволи на "дружина полска" да обърне резултата и дори да поведе с три пункта до 10:13, въпреки взетото от Камило Плачи при 9:11. Блок на Цветан Соколов скъси дистанцията, но това не разколеба поляците. При 12:15 Якуб Ярош изпълни неуспешно сервис, а след това българската блокада принуди поляците да изпратят топката в аут. Разликата стана само точка, но влезлият като резерва Валентин Братоев не успя да насочи сервиса си в полето на противника и втората техническа пауза дойде при 14:16 за Полша.

След почивката обаче играта на "лъвовете" тръгна отлично. Мощна атака на Цветан Соколов и атака в аут на Курек позволиха да се стигне до равенство. Няколко отлични изяви на Тодор Алексиев и единична блокада на Светослав Гоцев срещу Марчин Мозджонек донесоха аванс от три точки на България при 20:17, който в края на гейма нараста и на четири благодарение и на хубавия серивс на Гоцев, затруднил поляците.

България стигна до четири геймбола. При първия Добромир Димитров изпрати сервиса си в аут, но при втория Сбигнев Бартман направи престъпване и България спечели първия гейм с 25:21.

Втори гейм

Втория гейм започна със серия от три страхотни сервиса на Гоцев, след които Бългрия поведе с 3:0. Поялците обаче бързо но настигнаха. Стигна се до 6:6, когато страхотна блокада на Георги Братоев донесе нов аванс на Българя. Възпитаниците на Андреа Анастази отново изравниха, но бомбена атака на Цецо Соколов донесе аванс на родните национали при първото прекъсване.

Разликата за България продължи да расте, а огромна заслуга за това имаше безпогрешният на блок Соколов. Поляците пък се изнервиха и започнаха да допускат грешки. При 15:11 Бартош Курек прати топката в аут от сервис и техническото прекъсване дойде при цели пет точки в полза на България.

Нещата не се промениха и след паузата. Двата тима си размениха по една точка, а след това се стигна до нова безкомпромисна атака на Цветан Соколов за 18:12. Виктор Йосифов и Георги Братоев се отличиха с добри атаки, за да не позволят на поляците да съкратят сериозно преднината ни. Стигна се до 23:17, когато първо грешка ба Георги Братоев и неразбирателство в нашия тим донесоха две точки за Полша. Вальо Братоев обаче донесе 24-та точка и с това пет възможности за затваряне на втория гейм. При първата сервиса на Братоев излезе в аут, а след това Курек направи 21:24. При последвалата контраатака на поляците обаче топката закачи антената, което означаваше, че и втория гейм отива в актива на "лъвовете".

Трети гейм

Третият гейм започна по-равностойно. Българите бяха окрилени от добрата си игра, но поляците притиснати до стената направиха всичко по силите си да не позволят голямо изоставане. Играта вървеше точка за точка в самото начало за гейма, но техническото прекъсване дойде при 8:5 в полза на възпитаниците на Камило Плачи.

Полските блокирвачи изглеждаха безпомощни пред Цветан Соколов, а флот серивса на Гоцев и блокадата на Георги Братоев обезличиха опитите на поляците да противодействат. При 13:9 Анастази взе прекъсване, но увереността и отборният дух на българите не падна и технично отиграване Георги Братоев донесе 16:12 за България при второто техническо прекъсване.

След подновяването на играта "дружина полска" намали изоставането си на две точки и в момент, в който можеха да го стопят на една, стената наречена Цветан Соколов се изпречи пред Бартман на блок и го обезличи. Още един страхотен блок на Гоцев и Соколов направиха резултата 19:14 и буквално хвърлиха Полша в нокдаун. Играчите на Анастази вече нямаше какво да губят и след два отлични сервиса на Бартман доведоха дистанцията до три пункта. Плачи моментално взе прекъсване и то даде резултат с нова точка на неудържимия Цецо Соколов. Поляците обаче успяха да намалят точките до 23:21. Плачи остана спокоен и не използва второто си прекъсване. Последваха две поредни грешки на полските волейболисти - сервис в мрежата и престъпване в полето на България на Михал Кубияк, а това донесе и категоричния успех за България.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Церемония по връчване на...
  • 23:30 Да надживееш Ескобар тв филм /32...
  • 00:20 Светът и ние /п/
  • 00:45 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:20 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:15 Господин Тау тв филм /18 епизод/п/
  • 03:45 Натисни F1 образователна поредица...
  • 04:15 Олтарите на България
  • Сега "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.2, еп.4
  • 00:40 "Марлон" - сериал, с.2, еп.9
  • 01:10 "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • Сега "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.