Байерн отново наказа Юве и безапелационно е на 1/2-финали

Баварците се класират след общ резултат 4:0 срещу "старата госпожа"

по статията работи: Божидар Азманов | 10.04.2013 | 23:54

Байерн (Мюнхен) победи Ювентус с 2:0 в реванша на италианска земя и след успеха с 2:0 преди седмица на "Алианц Арена" се класира за полуфиналите в Шампионската лига.

Головете за баварците реализираха Марио Манджукич в 64-та Клаудио Писаро в 91-та минута. За хърватския национал това бе едва второ попадение в Шампионската лига през този сезон, но то вдъхна необходимата увереност на германците да запишат втори пореден успех над своя съперник на четвъртфиналите. В края на двубоя той бе подпечатан от влезлият като резерва перуанец.

С оглед на първия двубой задачата пред Ювентус бе доста трудна. Футболистите на Антонио Конте обаче показаха, че ще търсят развръзка в своя полза още от първия съдийски сигнал, пресираха добре своя съперник и създадоха по-добрите положения за гол. Байерн обаче също погледна сериозно към Джанлуиджи Буфон и на няколко пъти бе близо до това да сложи точка на интригата. В крайна сметка първите 45 минути завършиха без попадения.

Втората част също започна с натиск на Юве, но постепенно силите на гранда от Торино започнаха да се изчерпват и Байерн изнесе играта в противниковата половина. След реализирането на попадението духът в редиците на италианския състав спадна и в края на срещата те получиха още един гол. Така Ювентус за първи път отпадна на четвъртфиналите на Шампионската лига от германски съперник, а Байерн продължава с пълен ход към "Уембли".

И двата тима са убедителни лидери в домашните си шампионати. През уикенда Байерн дори официално грабна 23-та си титла след успеха над Айнтрахт с 1:0, ставайки най-бързият шампион в Бундеслигата. Ювентус пък надделя над Пескара и уверено се готви да защити Скудетото си, така че основната мисъл на "бианконерите" тази вечер бе насочена само към успеха срещу немската машина.

Антонио Конте бе изправен пред известни кадрови проблеми, като не можеше да разчита на наказаните Щефан Лихщайнер и Артуро Видал. С контузении преди срещата бяха нападателите Себастиан Джовинко и Никола Анелка. В тяхно отсъствие Конте реши да заложи на Фабио Куалярела и Мирко Вучинич в атака, а на мястото на Артуро Видал като титуляр излезе Пол Погба. Джанлуиджи Буфон пък очаквано застана на вратата, въпреки че през уикенда изкара грип.

Юп Хайнкес бе далеч по-спокоен при определянето на своите титулярни 11, тъй като нямаше абсолютно никакви кадрови проблеми, с изключение на контузения Тони Кроос, чието място зае Ариен Робен. В състава след изтърпяно наказание се завръна една от най-качествените покупки на баварците Хави Мартинес.

"Старата госпожа" започна мача вихрено и още във втората минута възпитаниците на Антонио Конте показаха, че ще направят всичко възможно да върнат интригата в сблъсъка по-най бързия начин. Мирко Вучинич стреля опасно, но Нойер закова топката в ръцете си.

Натискът на Ювентус в началото на срещата бе осезаем, а гостите от Бавария отвърнаха с хубава атака в 9-та минута, при която Франк Рибери намери Марио Манджукич в наказателното поле, но хърватинът не намери топката по най-добрия начин и тя излезе в аут. Четири минути по-късно дойде и най-чистата ситуация пред вратата на Джанлуиджи Буфон до този момент. Бастиан Швайнщайгер центрира остро в наказателното поле от фаул, но Данте, Робен и Манджукич се разминаха с кълбото.

В 23-та минута Андреа Пирло получи шанса да изпробва своя мерник от пряк свободен удар, точно на границата на наказателното поле на Байерн. Италианският национал отправи бомбен шут, но Нойер се намеси с вещина и спаси. Три минути по-късно Погба пусна една топка успоредно на голлинията, но никой от неговите съотборници не успя да я засече в мрежата и "бианконерите" пропиляха поредната добра ситуация за гол във вратата на Байерн.

В тези минути двата тима играеха на много високо темпо и оправдаваха очакванията за страхотен сблъсък. Домакините владееха инициативата и създаваха сериозно напрежение около наказателното поле на своите гости. Футболистите на Юп Хайнкес обаче също показаха, че могат да хапят. В 32-та минута Данте намери по отличен начин Манджукич, той свали за Томас Мюлер, който стреля от движение от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай гредата. Малко по-късно и Буфон бе принуден да показва класата си след мощен шут на Робен и извади топката в ъглов удар.

В края на полувремето Ювентус отново можеше да съжалява, че не откри резултата. В 41-та минута Пирло прати топката в наказателното поле, последва разбъркване, при което най-близо до гола беше Леонардо Бонучи, но след отиграването му кълбото излезе в аут.

Втората час също започна с атаки на "бианконерите". Минута след подновяването на играта Пирло получи нова възможност да стреля от пряк свободен удар на добра позиция, но след рукушет топката спря в ръцете на Нойер. Секунди по-късно Куалярела удари гредата и вкара в статистиката още един пропуск на сметката на своя тим.

Постепенно като че ли силите на италианците започнаха да се изчерпват и Байерн успя да изнесе играта си в по-предни позиции. Резултатът от това дойде в 57-та минута. Ариен Робен бе намерен пред наказателното поле на противника от Марио Манджукич, последва чудесен удар, но лявата гредата се оказа най-верният помощник на Буфон.

След тази ситуация топката все повече да се задържаше в полето на Ювентус и в 64-та минута баварците нанесоха своя удар. Швайнщайгер центрира в наказателното поле, Хави Мартинес бе изпуснат от отбраната в бяло-черно и стреля с глава, Буфон отрази, но при добавката Манджукич бе точен - 1:0 за германците.

Попадението направи задачата на "Старата госпожа" изключително сложна, тъй като футболистите на Антонио Конте трябваше да търсят цели четири гола, за да продължат напред. Само след две минути баварската машина можеше окончателно да сложи точка на спора. Играчите на Юп Хайнкес организираха бърза контраатака, Робен намери Мюлер като по поръчка очи в очи с Буфон, но нападателят стреля неточно.

След гола домакините опитаха да променят развоя на срещата, но силите и желанието им очевидно се изчерпаха и в края на срещата те допуснаха още едно попадение. Негов автор стана Клаудио Писаро в първата минута на даденото от съдията продължение. Перуанският национал влезе като резерва на другия голмайстор Марио Манджукич и след пас на Швайнщайгер огорчи Буфон за втори път в мача.

Още снимки и видео от срещата между Ювентус и Байерн може да видите на Sporta.bg


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


2 Aleksis Son 11.04.2013 | 10:18
Старата госпожа си се издъни, каквото и да говорим, просто Байерн е класа над италианците и това си пролича и в двата мача между тези противници.
1 nude disco 11.04.2013 | 08:52
Старата госпожа е за старчески дом :) Всичките тези години през които бяха в Серия Б си казват думата.

ТВ програма

Кино

  • Сега Падингтън игрален филм /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории
  • Сега "Мистър Пибоди и Шърман" -...
  • 05:45 "Смърфовете" - анимационен сериал,...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.18...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.70
  • Сега "Военни престъпления: Лос...
  • 06:00 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 07:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.