Българите на PTC Victoria Bulgaria Open – вдъхновяващ прогрес

"Доброто представяне на българите се дължи на това, че тренираме по много по-правилен начин. Дължи се на това, че сме на правилния път", заяви Братислав Кръстев специално за Sporta.bg

по статията работи: Даниел Любомиров | 10.06.2013 | 17:50
Българите на PTC Victoria Bulgaria Open – вдъхновяващ прогрес
Monique Limbos

Завърши невероятно протеклият турнир PTC Victoria Bulgaria Open, който привлече най-многобройната публика в световен мащаб от съществуващите в момента снукър турнири.

Сега, когато великолепното събитие е отминало, но не и вълненията и ентусиазмът, е време за няколко равносметки от преживяното в софийската зала "Универсиада".

Изключително важно за нас, родните фенове на снукъра, беше представянето на българските майстори на щеката, част от които имаха шанса да се изправят срещу светила в джентълменския спорт.

Sporta.bg проследи за вас не само представянето на елитните професионални играчи, но и на родните представители, някои от които демонстрираха забележителен прогрес и заслужиха уважението на големите състезатели.

От няколко месеца личат и плодовете на труда, който българският ратифициран снукър треньор Братислав Кръстев полага с родните представители в спорта.

"Доброто представяне на българите се дължи на това, че тренираме по много по-правилен начин. Дължи се на това, че сме на правилния път. Предполагам, че и аз имам принос за това", заяви Братислав Кръстев специално за Sporta.bg

Аз ходя в Ловеч и Кюстендил да давам уроци. Хората тренират и трупат опит. Почти една година е минала, в която ние сме тренирали и сме трупали опит, така че е нормално да има прогрес. Със сигурност в бъдеще ще продължи развитието ни.

В момента тренировките ми вървят отлично. Не се нуждая от повече знания в момента, за да си водя уроците. Може би след няколко месеца, когато играчите ми станат по-добри, ще ми трябват повече умения.

Като цяло треньорската ми кариера в момента е много добре. Преди седмица се върнах от Полша за Европейското първенство и се видях с треньора, който ме обучаваше да стана аз треньор. Прекарахме доста време заедно и още повече се обогатих", каза още Кръстев пред Sporta.bg

Няма да забравим първата българска победа в PTC Victoria Bulgaria Open, която дойде в четвъртък, когато се играха квалификационните срещи, а входът за фенове беше свободен.

Николай Влашев спечели с 4:1 срещу англичанина Гари Стийл и по най-добрия начин защити честта на България в турнира, печелейки си правото да участва в следващата фаза и на практика да влезе в основната схема.

"Радвам се, че победих. Миналата година загубих в първия си мач, така че утре сутринта ще играя пак", сподели с усмивка Влашев пред Sporta.bg

"Масите бяха много бързи, джобовете бяха малки, но се справих. Доволен съм", допълни той.

28-годишният състезател от Габрово се подвизава в ловешкия "Бродекс снукър клуб" и дори поведе на професионалиста Алфи Бърдън с 2:1 на следващия ден в петък. За съжаление се стигна до обрат и успех с 4:2 за опитния англичанин, но Влашев със сигурност остави една от най-дълбоките български следи в турнира.

Лъчерзар Гергов, Иван Кюпов и Лъчезар Русаков приключиха участието си в PTC Victoria Bulgaria Open след изиграването на техните срещи в зала "Универсиада".

"Сукното беше много бързо, това беше по-неприятното, защото в България нямаме такива маси с толкова бързо сукно", сподели Гергов пред Sporta.bg

 "Иначе джобовете също са по-малки от повечето маси у нас, но аз самият имам такава маса и това специално не ми пречеше", обясни още той.

В петък ще бъде страхотно, ще има публика и всичко ще е наред", коментира още Гергов.

Живеещият в Испания български майстор на щеката Ивелин Боянов спечели с 4:2 квалификационния си двубой с Данаил Тугов и се класира за основнаха схема на PTC Victoria Bulgaria Open. Боянов имаше уникалния шанс да мери сили с легендата и шесткратен световен шампион Стив Дейвис.

"Беше напрегнат мач, аз имах повече късмет, което е много важно в спорта, а особено важно е в снукъра", заяви Боянов пред Sporta.bg "Надявам се Стив Дейвис да има много лош ден, аз да имам много добър и да се съчетаем по този начин."

В петък българите продължиха достойното си представяне в турнира, а някои от тях имаха възможността да играят със световни шампиони. Дебютантът в PTC Victoria Bulgaria Open Костантин Гочев се изправи срещу величието Греъм Дот и въпреки разликата в класите, демонстрира добри умения и записа около 50 точки на масата срещу шотландеца.

По същото време Станислав Хаджипопов имаше не по-малко тежка задача да мери сили с Джими Робъртсън и отстъпи с 0:4. Доказателство за големия потенциал на Робъртсън е фактът, че той игра на четвъртфинал с Нийл Робъртсън и отстъпи с 2:4, като записа сенчъри брейк срещу по-знаменития си съименник.

Първият мач на телевизионната маса за деня беше между Ивайло Пеков и именно Нийл Робъртсън. Младият Пеков имаше великолепни шансове да спечели поне 1-2 фрейма срещу световния шампион от 2010-та година, като въпреки загубата с 0:4, поддържаше интригата в мача до последните разигравания на масата.

"Надявам се поне малко да е имало интрига. Не се представих особено добре, не съм си поставял цели и не съм имал очаквания. Но се насладих на преживяването, беше уникално. Добра комбинация - миналата година турнирът беше на рождения ми ден, сега ми дадоха тв маса с Робъртсън", каза младият Пеков специално за Sporta.bg

Пълното интервю на българския майстор на щеката за Sporta.bg четете НА ТОЗИ ЛИНК.

Българският мастър Красимир Камешев нямаше много възможности срещу Кърт Мафлин и допусна поражение с 0:4. В първия фрейм дори опитният англичанин можеше да направи сенчъри брейк, а по-късно в турнира срещна Нийл Робъртсън и двамата направиха изключително качествен двубой.

"Реализирах общо около 50 точки, нямах големи брейкове. Масата беше много бърза. Ние сме доста по-слабички, за да влезем бързо в този начин на игра. Най-важното е, че виждаме какво трябва да се прави и какво трябва да се тренира", каза Камешев пред Sporta.bg

Пълното ни интервю с Камешев, в което той обяснява за различните условия и различните снукър маси, четете НА ТОЗИ ЛИНК.

Христо Сираков загуби с 0:4 от Матю Стивънс във втория телевизионен мач в зала "Универсиада" от PTC Victoria Bulgaria Open.

След края на срещата пред Sporta.bg Стивънс сподели, че сигурно е много трудно за един играч като Христо да излезе за първи път на телевизионна маса пред камерите.

"Чувствам се страхотно. Щях да се чувствам още по-страхотно, ако бях спечелил първия фрейм, който имах възможност", каза Сираков пред Sporta.bg (пълното интервю с него четете НА ТОЗИ ЛИНК)

В съботния ден българският майстор на щеката Георги Величков показа много добри отигравания срещу Шон Мърфи, но въпреки това не успя да се противопостави на един от най-силните играчи в днешния снукър - Шон Мърфи, и загуби с 4:0 срещата си срещу англичанина.

Честно казано, мисля, че получих точно три добри възможности в мача", сподели Величков пред Sporta.bg

"Може би, ако имах още една две, щях напълно да отпусна ръката и да реализирам някакъв брейк", допълни младият роден майстор. Пълното ни интервю с лидера в българската ранглиста четете НА ТОЗИ ЛИНК.

Българинът Николай Христов отстъпи с 0:4 на Лиам Хайфилд, а Юлиан Сербезки закъсня за своя двубой с Джоел Уокър, което му коства загуба служебно на първия фрейм.

Последваха още три на сметката на професионалиста и нашият представител приключи участието си в PTC Victoria Bulgaria Open. Никола Кемилев пък отстъпи също с 0:4 на Джейми Джоунс.

Братислав Кръстев демонстрира великолепни умения и успя да реализира повече от 80 точки срещу Джон Хигинс, като въпреки отпадането си след загуба 0:4, заслужи уважението и похвалите на великия шотландски шампион.

Брандо е единственият ратифициран треньор по снукър в България и показа нагледно на колегите си от страната как трябва да се играе срещу многократен първенец на планетата.

"Той игра добре - изигра силни удари, вкара много дълги топки, но изпусна няколко лесни топки и успях да го победя.

Наистина става по-трудно срещу българските играчи и мисля, че в следващите няколко години ще става все по-добро нивото на българския снукър. Те могат да играят срещу най-добрите играчи в света и бъдещето за тях е светло", коментира за Sporta.bg Хигинс, който в последствие вдигна трофея от PTC Victoria Bulgaria Open.

Димитър Механджийски и Салим Оти бяха последните български представители в PTC Victoria Bulgaria Open, чиито мачове се играха в ранния съботен следобед.

За съжаление, те допуснаха поражения с по 0:4. Механджийски отстъпи на полуфиналиста от миналата година Марк Дейвис, докато Оти преклони глава пред Матю Селт.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


3 dancho danchev 10.06.2013 | 19:26
Ами тренират правилно и резултатите са налице.
2 Fanka Kraeva 10.06.2013 | 19:16
Атрактивен спорт е.
1 Hristo Grozev 10.06.2013 | 18:31
Предполагам, че и аз имам принос за това", заяви Братислав Кръстев хехехеххехе, добре, добре.

ТВ програма

Кино

  • Сега УЕФА ЕВРО 2024: Трето полувреме...
  • 00:30 УЕФА ЕВРО 2024: Осминафинална среща...
  • 02:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 03:00 Отблизо /п/
  • 03:30 Домът на вярата /п/
  • 04:00 Олтарите на България
  • 04:10 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:40 Религията днес /п/
  • Сега "Отмъщението на зелените дракони" -...
  • 02:00 "Древен Апокалипсис" - документална...
  • 03:20 "120 минути" - публицистично...
  • 05:10 "Дракони: Ездачите от Бърк" -...
  • 05:40 "Тролстопия" - анимационен сериал,...
  • 06:00 "Смърфовете" - анимационен сериал,...
  • 06:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 07:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • Сега "Смъртоносна надпревара" - с уч. на...
  • 02:00 "Семейство Адамс 2" - анимация /п/
  • 03:30 "Съдби на кръстопът" - предаване на...
  • 04:30 "Съдебен спор" - предаване на NOVA...
  • 05:15 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 06:00 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 07:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.