България отстъпи на Полша в полуфиналите на Световната лига

"Лъвовете" ще спорят за бронзовите медали утре срещу тима на Куба

по статията работи: Краси Киров | 07.07.2012 | 22:31

Полша сложи край на българската мечта за домакински финал в София, след като тази вечер пълната "Арена Армеец" видя как възпитаниците на Андреа Анастази преминаха през българските "лъвове", побеждавайки ги категорично с 0:3 (23:25, 20:25, 18:25).

Успехът на Курек и компания изглежда доста лесен, като бъдат погледнати цифрите, но далеч не беше така. Единственият гейм, в който Полша превъзхождаше България беше вторият. В първия българите бяха на път да осъществят невероятен обрат, а в третия съдията подаде своето рамо на "Дружина полска" поне 6 пъти.

С оглед показаното на терена обаче възпитаниците на Андреа Анастази заслужаваха победата повече, след като показаха по-добра защита, а Загумни ръководеше чудесно нападението на Полша.

За победителите най-резултатен беше Бартош Курек с 12 точки, 9 добави Новаковски, а с по 7 се отчетоха Можджонек и Винярски. Поляците записаха и 27 точки от български грешки.

За България от скамейката се включи отлично Валентин Братоев с 8 точки. Най-резултатни пък бяха Владо Николов и Тодор Алексиев с по 9.

Утре България излиза в мач за третото място в Световната лига срещу Куба, а Полша излиза срещу САЩ в спор за златото.

Първи гейм - на косъм от обрата

Първите две точки в срещата бяха за Полша след забивка на Курек и блокада срещу Владо Николов - 0:2. Българите имаха няколко шанса да изравнят но Алексиев беше хванат два пъти на блок - 2:4, а след това и 2:5. Виктор Йосифов обаче наниза страхотен ас за 5:6, но все пак първата техническа пауза дойде в полза на Полша при 5:8 след хубава полска блокада срещу Ники Николов.

Слабо посрещане на Алексиев пък осигури още по-комфортен аванс на Курек и компания, но Скримов и Владо Николов намалиха до 8:9. Полша отново дръпна с 8:11, Алексиев намали до 1 точка, но полската блокада отново направи разликата три точки - 10:13. Все пак добър единичен блок на Тошко Алексиев позволи на България да е само на две точки зад своя съперник при второто техническо прекъсване - 14:16.

Новаковски обаче затрудни много българското посрещане и резултатът набъбна до 19:14, след чудесни атаки на Винярски и пусната от Загумни. Край на злополучната серия сложи влезналият като резерва Братоев с блок-19:15. Полша обаче продължи да играе по-добре и след нови чудесни решения на Загумни се стигна до 23:16 и геймът бе пред своя край.

Валентин Братоев обаче направи страхотни два сервиса, които поне върнаха позагубеното самочувствие на "лъвовете" - 23:19. Той наниза още два аса след прекъсването за 23:21, което отново принуди Анастази да вземе прекъсване. За съжаление, то проработи и Братоев изкара в аут - 24:21. Алексиев наниза 22-а точка за българските момчета, а Йосифов направи страхотен блок на Новаковски за 24:23, но отново центърът беше потърсен от Загумни и не сбърка - 25:23.

Втори гейм - класа от страна на поляците

Вторият гейм започна равностойно, но само докато не застана Бартман на сервис при 2:3 за Полша. Той наниза 2 аса, а той и Курек осигуриха аванс от 2:6 за своите, което доведе до 5:8 за българския съперник на техническата пауза.

След размяна да добри атаки и от двете страни, поляците поведоха с 7:11, след като Цветан Соколов не уцели добре топката и тя изхвърча в аут. Българите се опитаха да се върнат в гейма но атаките ни бяха лесни за полската защита, а Винярски донесе 16-ата точка за Дружина полска за 11:16.

След блокада на Тоедор Тодоров резултатът бе намален до 14:17, но след силен сервис на Йосифов Винярски намери начин да преодолее българския блок - 14:18, а след това и 15:19. Винярски застана на сервис, което отново помогна на Полша да поведе с голяма разлика - 15:21, въпреки че "лъвовете" можеха да спечелят и в двете разигравания. Възпитаниците на НАйден Найденов отново се опитаха в края на натиснат своя съперник, но Курек и Новаковски успяваха да неутрализират българската защита, а Якуб Ярош наниза ас за 18:24. Всичко в гейма свърши, когато Бартош Курек заби в зона №6 за 20:25 и 0:2 в геймовете.

Трети гейм - съдийски подаръци за полския отбор

Третата част отново започна равностойно, като България дори имаше своите шансове да поведе в резултата с поне 3 точки, но полската защита се представяшве чудесно. Равенството се задържа до 5:5, когато съдията за пореден път реши да вбеси пълната зала в София и да отсъди две точки за Полша, които обаче никой в залата не видя - 5:8 за гостите при първото техническо прекъсване.

Съдията реши и да отсъди трета несъществуваща точка за Полша, когато Курек заби в аут, но съдията видя несъществуващ блок - 5:9. И както резултатът продължаваше да върви точка за точка, при 11:14 Викот Йосифов наниза ас, но съдията отново реши да се подиграе с българския отбор и отсъди в полза на Полша - 11:15, а след това явна атака на Винярски в антената отново беше отсъдена за съперника на България, тъй като топката се е ударила в антената след среща с блокадата - 11:16 и пореден подарък за Полша.

Това разстрои играта на българския тим, а съдията отнесе 1 минута бурни освирквания, както и всеки път при прекъсване на играта. Найден Найденов пък взе два поредни таймаута, тъй като резултата набъбна до 12:18. Братоев пък в отчаянието си прати от забивка топката извън игрището - 12:19.

"Лъвовете" намалиха пасива си до 17:21 след силна игра на Николов и братята Братоеви, но нашите нямаха сили за обрат и след безобразните съдийски отсъждания загубиха с 18:25 и 0:3 в сетовете - Полша на финал, а България ще срещне Куба в мач за третото място.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


2 Панайот Траянов 08.07.2012 | 08:13
PrizeMania е най-новата сензационна игра за печелене на награди. На всеки 15мин. може да спечелите смартфони, фотоапарати, парични награди и други изненади. Избираш си награда и кликаш върху нея да си опиташ късмета. Не влагате никакви средства, а само късмет и малко акъл. Линк към играта: http://www.prizemania.net/?refid=82856108
1 Plamen Dimitrov 07.07.2012 | 23:17
Честита победа на Полша! Заслужаваха я! Бях в залата, обстановката беше невероятна. Особено в третия гейм, когато простотията на рефера взе връх. След поредната гавра, която си направи с нас (4-та или 5-та от началото на мача) цялата зала започна усвирквания, които продължиха 5 мин. През това време имаше 2 таймаута и 1 - 2 точки за поляците. Когато накрая на мача съдията отново отсъди аут след наша атака, при условие, че и двата пъти топката пада пред съдията на линията, който отсъжда "вътре", нервите на хората не издържаха. След приключване на срещата, половината зала остана по местата си и усвиркваха съдията до неговото напускане на залата (10-ина мин. след края на срещата). Беше повече от ясно, че Полша ще ни бие. Още вчера беше ясно. При 2-0 за тях и добра преднина в последния гейм, защо му беше на тоя скапаняк да разваля хубавия мач?!? Не съм аз този, който ще го съди. И едва ли ще има такъв. Но всичко това е в ущърб на добрия волейбол и многобройните му фенове. Такива "съдии" нямат място на големи първенства!

ТВ програма

Кино

  • Сега Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Панорама с Бойко Василев
  • 22:00 В кадър
  • 22:30 Вечната музика
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Анет игрален филм /копродукция,...
  • Сега bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.5
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.5
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • Сега Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Шеф под прикритие" (нов сезон) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.