Всичко в Германия е ясно кръг преди края на първенството

Шалке изпрати Раул с изразителна победа

по статията работи: Краси Киров | 28.04.2012 | 19:18

Отборът на Шалке си подсигури третото място в Бундеслигата един кръг преди края на първенството. Това трето място дава право на директно класиране в груповата фаза на Шампионската лига следващия сезон.

Шалке нямаше проблеми при домакинството си на Херта и си гарантира мястото в ШЛ. Раул и компания спечелиха с 4:0 след попадения на Клаас-Ян Хунтелаар (32' и 88'), Холби (83') и самият Раул (84'). Това бе последния мач на Раул пред трибуните на "Гелзенкирхен" и той бе заменен в 90-та минута, когато целия стадион го изпрати с бурни аплодисменти.

Борусия Мьонхенгладбах застрашаваше до последно третото място в класирането, но се издъни един кръг преди края след като завърши 0:0 с тима на Аугсбург. По този начин Мьонхенгладбах ще играе в предварителните кръгове на Шампионската лига.

Щутгарт и Леверкузен пък си осигуриха участие в турнира Лига Европа. "Швабите" паднаха от Байерн Мюнхен на "Алианц Арена" с 0:1.

Байерн вече няма шансове за титлата и след големия полуфинал с Реал Мадрид, треньора Юп Хайнкес заложи на някои играчи от втория отбор. Като титуляри започнаха Такаши Усами, Пранич, Олич и Томас Мюлер, които по-рядко получават шанс за изява този сезон. Единственият гол отбеляза Марио Гомес в 32-та минута след подаване на Мюлер. "Швабите" пропуснаха най-чистото си положение още в 5-та минута, когато Нидермайер удари гредата.

Леверкузен пък си гарантира място в Лига Европа след като победи в директен сблъсък тима на Хановер. Единственият гол в мача отбеляза Шефан Кислинг (76').

Ето и всички евроучастници в Германия:

Шампионска лига - Борусия Д, Байерн, Шалке и Борусия М

Лига Европа - Леверкузен, Щутгарт

Финалът за Купата на Германия е на 12 май между отборите Борусия Д и Байерн на "Олимпиащадион". Това означава, че седмия в класирането ще играе в Лига Европа. В момента там се намира тима Хановер, който може да бъде изместен само от тима на Вердер в последния кръг.

В същото време новакът в Бундеслигата Аугсбург успя да запази своето място сред най-добрите отбори в немския футбол!

Скромният тим направи 0:0 с борещия се за третото място Борусия Мьонхенгладбах в двубой от 33-и кръг на немското първенство и математически си осигури оставането в елита.

Като цяло Борусия беше по-добрият отбор в мача, но играчите на домакините така и не успяха да оползотворят добрите положения, които се откриха пред отбора. Гостите пък се защитаваха доста добре, а вратарят Симон Йенч беше непробиваем.

В последните си 15 мача Аугсбург има само 4 загуби и това е в основата на спасението на отбора, който беше считан за сигурен аутсайдер след изиграването на първия полусезон. Клубът събра 35 точки и е недостижим от Херта и Кьолн на 15-ата позиция в класирането.

За Кьолн остава надеждата, че кръг преди края е на 16-а позиция, която дава право на бараж, който ще е срещу третия в класирането на Втора Бундеслига. "Козлите" регистрираха много тежка загуба като гост на Фрайбург днес - 4:1.

Отборът на Гара Дембеле също беше считан за сигурен изпадащ, но след серия от прекрасни мачове, сред които е и този срещу Кьолн, се придвижи напред и в момента е на 12-о място с 40 точки.

Менсур Муджа даде аванс на домакините, но Лукаш Подолски изравни в началото на второто полувреме. В 54-ата Карим Гуеде вкра за 2:1, а в края на мача Калигури и Фрей решиха всичко с по един гол - 4:1.

"Козлите" имат 30 точки и се нуждаят поне от равен в последния си мач срещу Байерн Мюнхен, за да си осигури бараж след края на сезона. Херта е с 2 точки по-малко, а днес допусна тежко поражение в Гелзенкирхен, което остави отбора предпоследен в класирането.

Надеждата за Херта е, че в последния си двубой в Бундеслигата през този сезон играе в Берлин срещу Хофенхайм, който загуби каквито и да е шансове за европейските клубни турнири през следващия сезон.

Хамбургер пък беше последният отбор, застрашен да попадне в зоната за бараж, но след равенство 0:0 у дома срещу Майнц си осигури оставането математически.

Така при изпадащите отбори едиствената въпросителна остана кой ще играе бараж за мястото си в Бундеслигата - Херта или Кьолн.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


2 Панайот Траянов 28.04.2012 | 22:25
НОВИЯТ ПЕРФЕКТЕН ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ Е ВЕЧЕ ФАКТ. Предлага 50% от своите доходи. Трябва ви покана : Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108 Покани приятелите си преди те да са го направили! WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: Това ще са 7 кутии.Поща, Търсачка, Новини, Социална мрежа, Видеопортал, Игри, Базар, Любими линкове. Всичко това ще бъде в една начална страница. 4 май 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятели . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 3,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: www.perfectinter.net като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Денят за плащане остава 15 май 2012 на всички, които са се регистрирали и имат повече от 3 поканени човека. $Factor ще се трупа до 3май. След 4май ще започнете да събирате "Deal points". Тези "точки за сделка" ще бъдат разменяни срещу стоки, услуги, отстъпки и др. от базара на WAZZUB. "Точките за сделка" ще се трупат всеки месец въз основа на това колко хора сте поканили. Така че, може да натрупате точки за няколко месеца и да ги размените за нещо, което желаете. Членовете регистрирани преди 3май освен доларфактор ще трупат и "dealpoints". Тези които се регистрират след това ще имат само "dealpoints', но също ще ги трупат всеки месец, като заплата. След 3май, когато приключи трупането на $Factora в личния профил на всеки ще има информация за неговия фактор и за начините, по които иска да му бъде плащано.Там ще се попълнят данните за Pаypal, Allertpay, банкова сметка - кой каквото има. Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108
1 Ivan Stojanov 28.04.2012 | 19:53
Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от8-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, било чрез коментар във форум, e-mail , Skype или разговор, и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 01.07.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=808bb049 СЛЕД КАТО СЕ РЕГИСТРИРАТЕ,ПОТВЪРДЕТЕ РЕГИСТРАЦИЯТА СИ ОТ ЛИНКА,КОЙТО ЩЕ ВИ БЪДЕ ИЗПРАТЕН В ПОЩАТА ВИ ОТ WAZZUB.

ТВ програма

Кино

  • Сега Имате среща с ... Диана Любенова...
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 С БНТ завинаги
  • 19:50 Разкажи ми приказка предаване за...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 Избори 2024: Предизборни репортажи
  • 21:00 БГ киновечер: Тревожност тв филм /2...
  • 22:00 Моят плейлист
  • Сега "120 минути" - публицистично...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:40 "Защо, господин министър?" -...
  • 20:00 "Гласът на България" - музикално...
  • 22:30 "Чистачът" - криминален, трилър...
  • 00:25 "Операция Делта Форс 5: Приятелски...
  • 02:20 "Мега съоръжения" - документална...
  • 03:20 "120 минути" - публицистично...
  • Сега "На фокус с Лора Крумова" -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:40 На фокус след новините
  • 20:00 "Пееш или лъжеш" (премиера) -...
  • 22:00 "Идалго: Океан от огън" - с уч. на...
  • 00:50 "Жега" - с уч. на Ал Пачино, Джон...
  • 03:50 "Да те срещна в Ню Йорк" - с уч. на...
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.