Ето как се представиха родните спортисти на Олимпиадата днес

Любомир Епитропов влезе в полуфиналите на 200 метра бруст

по статията работи: iNews | 30.07.2024 | 20:30
Ето как се представиха родните спортисти на Олимпиадата днес
Интернет
Повече за:

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви постигнаха изключително важна победа в надпреварата на двойки в бадминтона и се класираха за първия си олимпийски четвъртфинал. Станимира Петрова отстрани действащата световна шампионка по бокс и също е на четвъртфинал. Имаме и двама полуфиналисти - Десислава Ангелова в гребането и Любомир Епитропов в плуването.

Калояна Налбантова с престижен успех в бадминтона

Талантливата ни бадминтонистка Калояна Налбантова записа изключителна победа с 2:0 гейма над китайката Шуфей Ти, която от няколко години се състезава за Франция, в мач от груповата фаза на индивидуалната надпревара. Въпреки горещата подкрепа за китайката от публиката в залата 18-годишната Калояна не трепна и затвори срещата с 21:18 и 21:18.

В първия си мач Налбантова загуби от световната №1 Ан Сеюн от Южна Корея, а в последния двубой от този поток утре една срещу друга се изправят Шуфей и Ан Сеюн.

"Адаптирах се към условията в залата, знаех вече ветровете в залата накъде са, но аз играя за втори път тук и вече имам представа какво да правя. В началото направих непредизвикани грешки, но бях наясно, че ще е така, докато ме пусне напрежението. Доволна съм, че обърнах резултата, не допуснах да влезем в трети гейм и успях да приключа с 2:0. За мен това е първа олимпиада, така че опитът е безценен и ще ми помогне много в бъдеще", сподели Налбантова пред Българската национална телевизия след успеха си.

Любомир Епитропов влезе в полуфиналите на 200 метра бруст

Европейският шампион на 200 метра бруст Любомир Епитропов се класира за полуфиналите в тази дисциплина на олимпийския турнир по плуване в "Дефанс арена". Най-добрият ни плувец завърши трети в своята четвъртфинална серия с време 2:10.59. Този резултат му отреди 13-о място в генералното класиране и му осигури плуване във вечерната сесия.

"За разлика от Токио преди три години за тази олимпиада тръгнах без кой знае какви очаквания. Спокоен съм, просто искам да си подобря личните времена, ако може. Абстрахирам се от коментарите, че басейнът тук е бавен", коментира Епитропов пред камерата на Българската национална телевизия след плуването си. Той може да слезе под 2:09.00, имайки предвид, че спечели европейската титла преди месец с резултат 2:09.45 минути, с което подобри собствения си национален рекорд в дисциплината. Полуфиналното му плуване тази вечер ще е около 23 ч. българско време.

Другият български представител в плуването на олимпиадата Петър Мицин отпадна, въпреки че спечели квалификационната си серия на 200 метра бътерфлай с време 1:57.03 минути. Този резултат го остави 19-и в класирането от общо 27 състезатели и извън полуфиналите в дисциплината.

Станимира Петрова отстрани действащата световна шампионка в бокса

Една от надеждите ни за медал на олимпийските игри - Станимира Петрова, отстрани действащата световна шампионка в бокса при жените, категория до 54 кг, на 1/8-финалите в олимпийския турнир.

Българката е поставена под №1 в схемата и затова започна участието си директно на осминафинал срещу Хуан Шао Вен. Станимира взе преднина с много интелигентен и атрактивен бокс в първия рунд, но във втория допусна съперничката от Тайван да изравни.

"Като разбрах, че съдиите са дали рунда за нея, се притесних. Погледнах трибуните, видях Стефка Костадинова и си казах: "Няма как тази да ме бие пред Стефка", призна 33-годишната Петрова пред камерата на Българската национална телевизия веднага след боя. В третия рунд световната и многократна европейска шампионка взе категоричен превес, като дори 10 секунди преди края прати Вен на земята.

Между Станимира Петрова и битката за медалите стои само един мач - съперничка на нашата боксьорка ще е Юан Чан (Китай). Мачът ще се проведе на 1 август от 13:36 часа българско време.

Разбраха се съперничките на Десислава Ангелова за полуфинала

Полуфиналната серия на Десислава Ангелова в гребането на скиф ще бъде в четвъртък от 10:30 часа в Париж, потвърдиха организаторите.

Съпернички на Деси Ангелова ще са Виргиния Диас Ривас (Испания), Анна Пракатен (Узбекистан), световната шампионка Каролайн Флорийн (Нидерландия), Тари Ригни (Австралия) и Аурелия-Максима Катарина Янцен (Швейцария). Първите три се класират за финала, където ще се разиграват златните медали, а останалите три ще гребат във финал Б.

Габриела и Стефани Стоеви се класираха на четвъртфинал в бадминтона

Изключително важна победа записаха Габриела и Стефани Стоеви в турнира по двойки при жените в бадминтона, която ги класира за фазата на елиминациите.

В третия си мач от предварителната група "В" сестрите надиграха категорично американките Ани Ху и Кери Ху с 2:0 сета (21:18, 21:12) за 38 минути и направиха най-добрия подарък за рождения ден на треньорката си Петя Неделчева. Така, след две победи и една загуба в групата Габриела и Стефани се класираха на 1/4-финал, като съперничките им ще станат ясни по-късно днес след изиграването на всички мачове от груповата фаза. За сестри Стоеви това е трето участие на олимпийски игри и те успяха да изпълнят мечтата си да излязат от групите.

Източник: Дневник


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Днес на Игрите обзор на...
  • 23:45 Любов в окови 4 тв филм /23 епизод/
  • 00:45 Отблизо /п/
  • 01:15 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:45 Това го знам детско куиз шоу /п/
  • 03:45 Арабела се завръща или Румбурак -...
  • 04:15 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • Сега "Под наблюдение" - сериал, с.4, еп.7
  • 23:30 "Изкуството на престъплението" -...
  • 00:30 "Трима братя, три сестри" -...
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:10 "Кунг-Фу Панда: Лапите на съдбата"...
  • Сега "Лоши момичета" (премиера) -...
  • 23:30 "Хъдсън и Рекс" - сериал, сезон 1
  • 00:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 01:20 "Франклин и Баш" - сериал, сезон 2
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Хъдсън и Рекс" - сериал, сезон 1...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.