Интер зашлеви Милан с 4:2 и короняса Юве

"Нерадзурите" заслужиха усмивките по лицата си, но направиха услуга на кръвния враг

по статията работи: Даниел Любомиров | 06.05.2012 | 23:52

Интер изигра най-силния си мач през сезона и спечели вълнуващо издание на "Дербито на Малката Мадона" срещу Милан пред препълнения стадион "Джузепе Меаца". Във вълнуващия сблъсък, завършил 4:2 в полза на "нерадзурите", зрителите видяха цели три дузпи и сериозни съмнения за непризнат гол на Интер през първото полувреме.

Освен "черно-синята" част на Милано, масови празници имаше и в Торино, защото по ирония на съдбата Интер короняса Ювентус със Скудетото, тъй като "бианконерите" спечелиха визитата си на Каляри с 2:0 и са недостижими на върха кръг преди края на кампанията в Серия А.

Диего Милито откри резултата в полза на Интер в 14-ата минута, а в 32-ата Естебан Камбиасо стреля с глава и провокира изчистване от голлинията от страна на Кристиан Абиати. Останаха съмнения, че топката е влязла с пълното си очертание, но повторенията не можаха да го докажат със сигурност, като реферът Никола Рицоли не зачете гол.

Съдията обаче си навлече гнева на домакинските фенове в 44-ата минута, когато отсъди изключително спорна дузпа в полза на Милан. Кевин-Принс Боатенг изскочи зад защитата и опита да преодолее Жулио Сезар, който изби топката от краката му, преди да го повали на тревата – арбитърът Рицоли обаче посочи бялата точка, като Златан Ибрахимович бе безпощаден от нея – 1:1.

Само 36 секунди след подновяването на играта след почивката Ибра вкара втория си гол в мача и даде аванс на Милан.

Съдията обаче даде две дузпи в полза на Интер – първата бе в 52-ата минута за нарушение на Игнасио Абате срещу Милито, което доведе до втория гол на аржентинеца и изравняване на 2:2.

В 79-ата минута Алесандро Неста спря топката с ръка след удар с глава на Джампаоло Пацини и реферът отново посочи бялата точка, за да може Милито да оформи хеттрика си и да направи резултата 3:2.

Принца вече има 9 гола срещу Милан в кариерата си и стана водещ голмайстор от действащите играчи на миланските грандове в Дербито на Малката Мадона с 8 попадения. Също така той стана първият играч от 52 години с хеттрик в големия сблъсък на Апенините – запоследно Алтафини вкара 4 гола за "росонерите" през 1960-та, а последният играч на Интер, вкарал хеттрик, е Истван Ниерс през ноември 1953-та година.

Фамозен удар на Дъглас Майкон в 87-ата минута прати топката в горния ъгъл на резервния вратар на Милан Марко Амелиа и фиксира крайния резултат – 4:2. Нека празниците в Торино и "черно-синята" част на Милано започнат.

Интер изигра най-доброто си полувреме през сезона до момента и натискаше Милан по начин, който "росонерите" не бяха усещали от двубоите си с Барселона в Шампионската лига.

"Нерадзурите" се възползваха и от първия си опасен удар във вратата, за да спечелят предимство в резултата сравнително рано – в 14-ата минута, когато бе отсъдено нарушение на около 30 метра дистанция спрямо голлинията.

Уесли Снайдер центрира в наказателното поле и защитата на Милан се позиционира кошмарно в пеналтерията си – Даниеле Бонера се придвижи неадекватно и остави Валтер Самуел необезпокоявано да подаде към Милито, който също бе напълно непокрит и от три метра нямаше как да сбърка – 1:0 за Интер.

Фреди Гуарин пробва моментално да удвои аванса на символичните домакини с мощен изстрел от 25 метра, който мина на сантиметри от гредата. В 19-ата минута пък натискът на Интер доведе и до втори гол, но той правилно бе отменен заради засада – Снайдер стреля от дистанция, Кристиан Абиати изби и топката попадна в Лусио, който я прати в мрежата, но при изстрела на Снайдер бразилският защитник бе в засада.

В 32-ата минута се случи първата изключително спорна ситуация – центриране от Снайдер от корнер бе засечено с глава от Естебан Камбиасо и Абиати изби топката от голлинията. Или зад голлинията, но в крайна сметка реферът Никола Рицоли прецени да не отсъжда гол. Повторенията не дадоха категоричен отговор на въпроса дали кълбото бе вътре с пълното си очертание, като повечето журналисти от Италия информираха чрез социалната мрежа Twitter, че в действителност гол има. Секунди по-късно Снайдер не прецени шута си от изгодна позиция и прати топката в аут.

В 43-ата минута Милан създаде първото си опасно положение и за първи път накара Жулио Сезар да показва класа на вратата си. Ибрахимович получи топката в близост до гредата и си я нагласи за удар, но почти от упор не успя да преодолее бразилския страж на Интер, който скъси ъгъла и парира шута.

В 44-ата минута съдията Никола Рицоли си навлече гнева на футболистите и феновете на "нерадзурите", след като Кевин-Принс Боатенг изскочи зад защитата и се опита да преодолее Сезар, който плонжира и изби топката от краката на ганаеца, преди да го повали. Въпреки това обаче Рицоли посочи бялата точка, независимо и от факта, че Ибрахимович продължи да играе след интервенцията между Сезар и Боатенг и стреля в опразнената врата, но оплете топката във външната страна на мрежата.

Сезар пробва да разсее Ибрахимович преди дузпата със серия от подигравателни гримаси и с думите: Няма да вкараш, няма. Шведът демонстрира олимпийско спокойствие и реализира от бялата точка – 1:1. Ибра се усмихна в отговор на бразилския вратар на Интер и подхвърли: Казах ти...

Само 36 секунди след подновяването на играта Ибрахимович отново бе в прегръдките на съотборниците си, които организираха перфектна скоростна акция. Завършващият пас зад защитата за шведа бе отличен, а той се промуши между Лусио и Майкон, за да копне технично кълбото над Сезар – 1:2!

Интер все още страдаше заради отсъдената дузпа в края на първото полувреме, но независимо от това се втурна в атака под натиска на емоциите – Снайдер пробва да вкара атрактивно от 30 метра с мощно воле, което бе парирано от резервния вратар Марко Амелиа, заменил принудително Абиати малко преди края на първото полувреме.

В 51-ата минута Игнасио Абате задържа откъсващия се напред Милито в наказателното поле, което провокира Рицоли да посочи бялата точка, този път в полза на Интер. Принца с безпощаден удар в горния ъгъл изравни резултата – 2:2 и спектакъл на "Меаца".

Секунди по-късно Съли Мунтари можеше да изведе отново "росонерите" напред, но пропусна да се разпише от чиста позиция на празна врата след пас с глава на Ибра. В 60-ата минута пък Робиньо нахлу в пеналтерията отдясно и стреля от малък ъгъл по диагонала, но не можа да преодолее Сезар.

В 70-ата и 71-ата и двамата вратари имаха работа – стражът на Интер с акробатична проява попречи на Абате да вкара трети гол, докато на другата врата Снайдер отправи два несполучливи удари отдалеч, които попаднаха право в обсега на Амелиа.

В заключителния четвърт час и двата тима понамалиха темпото, като привидно предпочитаха да дебнат грешка на противника, за да стигнат до победния трети гол. Концентрацията и в двата лагера бе на високо ниво, но креативността отсъстваше.

В 79-ата минута обаче зрителите на "Меаца" изтръпнаха, защото реферът Рицоли за трети път в мача посочи бялата точка. Джампаоло Пацини стреля с глава в наказателното поле, а топката се отклони в протегнатата ръка на Алесандро Неста, който беше точно зад нападателя на Интер. В действителност нямаше умисъл в действието на ветерана в състава на "росонерите", но той бе разперил ръката си далеч от тялото – въпреки всичко, това бе поредното дискусионно решение на рефера Рицоли.

Милито в типичния си стил с мощен удар, този път в горния ъгъл в средата на вратата – 3:2 и хеттрик за аржентинския нападател на "нерадзурите".

В 84-ата минута трибуните на "Меаца" избухнаха в аплодисменти в чест на Иван Рамиро Кордоба, който влезе на мястото на Снайдер, за да се сбогува с феновете на Интер и да изиграе вероятно последния мач в кариерата си, която ще прекрати след края на сезона.

В 88-ата минута безпощаден и мощен изстрел на Майкон завърши в горния ъгъл на безпомощния Амелиа – 4:2 след бомбен шут от 25 метра и празниците на "синьо-черната" част на Милано започнаха.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


1 Ivan Minchev 07.05.2012 | 07:34
Мачът беше просто невероятен - нямам друго какво да кажа :)

ТВ програма

Кино

  • Сега Спасителят игрален филм /п/ (12)
  • 05:15 Иде нашенската музика /п/
  • 06:15 Златно сърце тв филм /3, последна...
  • 07:15 Домът на вярата Храм "Свети...
  • 07:45 Телепазарен прозорец
  • 08:00 Денят започва с Георги Любенов
  • 10:55 Празнично богослужение за Второ...
  • 12:00 По света и у нас
  • Сега "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 04:15 "Мистър Пибоди и Шърман" -...
  • 05:10 "Да живее крал Джулиън" -...
  • 06:00 "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:30 Премиера: "Древно инженерство" -...
  • 07:30 "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Богатствата на България" -...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • Сега "102 далматинци" - с уч. на Глен...
  • 03:50 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 04:40 "В очакване на Купидон" - с уч. на...
  • 06:00 "Иконостас"
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:30 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.