Левски посече Локомотив и вече гледа към финала

"Сините" взеха успех с 3:1 в първия мач и се доближиха до директния сблъсък за трофея

по статията работи: iNews.bg | 17.04.2013 | 19:35

Отборът на Левски направи важна крачка към класиране за финал на турнира за Купата на България, след като днес "сините" спечелиха с 3:1 първия 1/2-финал с Локомотив (Сф) на своя "Георги Аспарухов".

Два гола за домакините отбеляза холандското крило Гари Родригес, докато веднъж се разписа и резервата Стефан Велев. Точен за Локомотив бе Димитър Илиев. Така "железничарите" имат трудна задача преди реванша след седмица, докато "сините" вече гледат към участие на финала.

Двата тима се изправиха един срещу друг броени дни след скандалния мач за първенство през уикенда, по време на който бяха изгонени общо трима футболисти, а Стефан Спасов бе изваден от българското съдийство. Нарядът за днешния двубой бе даден на друг скандален рефер - Христо Ристосков, който наскоро обясни грешките си през есента с наднорменото си тегло.

И този двубой обаче не мина без спорни отсъждания на рефера, които ще бъдат широко коментирани. В последните минути гостите от Локомотив имаха солидни претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза, след като закъснял шпагат на Димитър Везалов препъна Крум Бибишков в наказателното поле на Левски. Христо Ристосков обаче предпочете да си замълчи.

Наставникът на домакините Николай Митов заложи на 16-годишния Антонио Вутов сред титулярите, като младият талант на "сините" стартира зад централния нападател Жоао Силва. Кристовао Рамос и Гари Родригес започнаха по двата фланга, а Роман Прохазка и капитанът Станислав Ангелов оформиха двойка вътрешни полузащитници. Дъстли Мюлдер, Ромейн Ели, Димитър Везалов и Орлин Старокин стартираха пред вратаря Михаил Иванов.

Димитър Илиев и Крум Бибишков започнаха в атака за Локомотив, а Искрен Писаров и Александър Манолов атакуваха домакините по двата фланга. Бранимир Костадинов, Даниел Пеев и Антонио Павлов бяха оставени на пейката от старши-треньора Емил Велев, който отново бе заел място на трибуните на ст. "Георги Аспарухов".

През първото полувреме Левски бе отборът, който по-често атакуваше вратата на съперника, но "сините" не успяха да стигнат до попадение. Не бяха много и добрите шансове, които нападателите на Левски евентуално да превърнат в голове.

869f4ac8-efa1-8f07-dcaf-fa4fb7651b43Още в 2' Гари Родригес навлезе в наказателното поле на Локомотив и опита удар, но извън очертанията. Двадесет минути по-късно вратата на гостите бе по-сериозно застрашена, но изстрелът на Жоао Силва от около 20 метра мина над гредата. Гари Родригес свали топката с гърди за португалския таран, но той не бе ефективен.

В следващите минути Левски се опита да притисне по-сериозно своя съперник, но футболистите на Николай Митов нямаха ясна идея как да завършат атаките си. В 27' гостите също показаха добър футбол, след като Бибишков комбинира с пета към Димитър Илиев, но последният стреля неточно.

В 36' Гари Родригес отново припомни за присъствието си на терена, тормозейки отбраната на "железничарите". Холандското крило нахлу откъм центъра и стреля ниско към ъгъла, но встрани от рамката. Минута по-късно фрапантен пропуск направи централният нападател на домакините Жоао Силва. Португалецът бе оставен напълно непокрит в пеналтерията и засече центриране от Старокин, но стреля твърде разочароващо с глава от чиста позиция.

В 39' Левски сътвори една от най-добрите си атаки през първата част, която можеше да завърши с попадение. Дъстли Мюлдер получи подаване от Рамос и центрира, но младият Антонио Вутов стреля покрай гредата.

На почивката Николай Митов извърши една промяна в своя стартов състав, а Роман Прохазка отстъпи мястото си на Стефан Велев. Малко след това Гари Родригес можеше да изведе "сините" напред, но холандецът стреля в обсега на вратаря Божидар Митрев.

9be8c5ca-619e-d413-9cf6-afe632f02124Левски стартира по-активно втората част и продължи да търси гола, а в 51' Жоао Силва отново не успя да се зарадва. Португалецът се завъртя добре и стреля, но и този път Митрев парира. Минути по-късно Гари Родригес проби отлично в половината на Локомотив и комбинира с Рамос, но последният не бе убедителен в завършващата фаза.

По това време двамата треньори извършиха по една смяна, като Илиян Йорданов замени Кристовао Рамос за Левски, докато Бранимир Костадинов зае мястото на Искрен Писаров за гостите. В 58' Локомотив получи възможност да стреля от пряк-свободен удар, но Михаил Иванов отрази точния удар на Николов.

Постепенно се стигна до 64', когато резултатът на "Георги Аспарухов" най-сетне бе открит. Дъстли Мюлдер комбинира с изключително активния днес Гари Родригес, който пое отлично топката и с пронизващ изстрел под земята препарира Божидар Митрев - 1:0. Две минути по-късно Николай Митов заложи на опита и извади най-младия си футболист Антонио Вутов, гласувайки доверие на най-възрастния - Христо Йовов.

Макар и вече догонващи в резултата, футболистите на Локомотив изпитваха сериозни затруднения да застрашат пазената от Михаил Иванов врата. Напротив, Левски бе отборът, който продължаваше да атакува по-опасно.

91442d9b-c9f7-ca75-b7c1-a213b7172fbeТези впечатления се потвърдиха в 75', когато изящна комбинация на "сините" доведе до втори гол в актива на Левски. Авторът на първото попадение Гари Родригес комбинира с Христо Йовов на дъгата, а ветеранът технично му върна с пета. Последва премерен изстрел с десния крак и втори гол на сметката на холандеца за днес - 2:0 за Левски.

Последните десет минути на "Герена" бяха изпълнени с емоции, а и с нови голове. В 80' Станислав Ангелов изведе Жоао Силва очи в очи с Митрев, но португалецът не успя да преодолее стража на Левски. "Сините" бяха наказани минута по-късно, когато Локомотив се върна в играта. Бранимир Костадинов центрира точно от десния фланг, а Димитър Илиев с глава насочи кълбото към мрежата - 2:1.

За съжаление на Емил Велев обаче, Локомотив бързо "възстанови" пасива си от два гола. Почти светкавично се стигна и до трети гол във вратата на "железничарите", който бе дело на резервата Стефан Велев. Дъстли Мюлдер центрира в наказателното поле на гостите, а Велев с глава прониза Божидар Митрев за 3:1.

Три минути преди края отново се стигна до дискусионно съдийско отсъждане, след като гостите от Локомотив имаха претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза. Крум Бибишков пое топката в наказателното поле и наглед бе повален от Димитър Везалов, но сигнал на Христо Ристосков не последва.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


4 бела жига 18.04.2013 | 09:08
Левски наникъде не гледа! Този гол за Локото им дава нелоши шансове за класиране на финала.
3 маймунка мръсна 17.04.2013 | 20:11
Ти наистина си бот, който повтаря едно и също. Не знам какво удоволствие ти носи това?
2 маймунка мръсна 17.04.2013 | 20:10
Второто полувреме Левски се преобразиха, а всички претенции към съдията този път са неоснователни.
1 Лолита Набокова 17.04.2013 | 19:53
Българският футбол е под всякаква критика просто.

ТВ програма

Кино

  • Сега Отблизо
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Арена спорт
  • 13:15 Истории от Олимпийските игри
  • 13:30 Най-хубавите години от нашия живот...
  • 14:30 Българското село
  • 15:00 Малки истории
  • 16:00 Опитай света... с Ханес
  • Сега "Богатствата на България" -...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 ПРЕМИЕРА: "Любов по гръцки" -...
  • 14:30 "Без багаж" - документална травъл...
  • 15:00 "COOLt" - лайфстайл предаване с...
  • 16:00 "bTV разказва" - документална...
  • 16:30 "120 минути" - публицистично...
  • Сега "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Бавачка по призвание" - с уч. на...
  • 14:15 "Не по правилата" - с уч. на Джена...
  • 16:00 "Да хванеш гората" - документална...
  • 16:30 "На фокус с Лора Крумова" -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:40 На фокус след новините
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.