Най-добрите сред най-лошите отбори в американските спортни лиги

по статията работи: iNews.bg | 14.02.2024 | 15:30
Най-добрите сред най-лошите отбори в американските спортни лиги
unsplash
Повече за:

Така както отборите, които са многократни шампиони и на върха на своите класации, получват необходимото медийно внимание,така и тези, които се намират в дъното на ранглистите, заслужават внимание, само че по различни причини. 

Без значение колко успешен е даден франчайз, съвсем нормално и резонно е да имат слаби периоди, липса на успехи и постижение, като някои от тях може да са по-дълги и по-запомнящи се от други. Всички знаем твърдението, че преди да се изкачиш на върха, трябва да достигнеш дъното. За жалост на тези отбори дъното се оказа доста дълбоко. Ето някои от отборите записали имената си в книгите за рекорди за най-безрезултатно представяне по време на сезона. 

Национална футболна лига  

За всички времена: Тампа Бей Бъканиърс (26 мача, 1976-1977 г.)

Скорошни: Джаксънвил Джагуарс (20 мача, 2020-2021 г.)

Колкото и парадоксално да звучи, Тампа Бей Бъканиърс претърпява най-дългата серия от загуби в историята на НФЛ през първия си сезон в шампионата. А през 1976 г., Бъканиърс като част от АФК Уест не успяват да спечелят нито един мач. 

Към това следва да добавим и фиаското, че през сезон 0-14 отборът претърпя пет загуби, включително първите два мача от сезона и загубата с 42:0 срещу "Питсбърг Стийлърс". И все пак Тампа Бей Бъканиърс бяха на крачка от това все пак да спечелят мач в две от срещите си, а именно със Сиатъл Сийхоукс през 6-та седмица и загубата от 13:10, както поражението от Маями Долфинс с 23:20 седмица по-късно. 

И все пак отборът успява да постигне първата си победа в предпоследния мач от втория им сезон, когато печелят убедително с 33:14 над "Ню Орлиънс Сейнтс". По ирония на съдбата отборът ще постигне две победи, за да завърши сезона, побеждавайки "Аризона кардиналс" със 17:7. 

Мейджър Лийг Бейзбол 

За всички времена: Луисвил Колониълс (26 мача, 1889 г.)

Скорошни: Балтимор Ориолс (19 мача, 2021 г.)

Колкото и трудно за вярване да ви се струва, именно това е отборът, който държи рекорда за продължителност на безрезултатност в Мейджър лийг бейзбол, при това от цели 134 години насам и не няма признаци скоро да падне. 1889 година ще бъде запомнена с това, че отборът става първият в историята на МЛБ, който губи 100 мача, като започва катастрофална серия от 26 загуби. 

Полковниците, както са популярни играчите на Луисвил Колониълс не само държат рекорда за най-дълга серия от загуби, но имат и не толкова отличителната чест да поставят името си на друг рекорд, който никога няма да бъде счупен - загубата на пет мача в рамките на два дни в резултат на вече несъществуващите троен и двоен мач в два дни. 

НБА

За всички времена: Филаделфия 76 (28 мача, 2015 г.)

Скорошни: Детройт Пистънс (24+ мача, 2023 г.)

От всички рекорди за най-продължителна серия от загуби този на НБА е най-вероятно да бъде счупен. И все пак, редно е да имаме едно наум, тъй като тази поредица е в продължение на два сезона, а рекордът от 26 мача за един сезон принадлежи на "Филаделфия 76" от 2013-14 г. и "Кливланд Кавалиърс" от 2010-11 г. 

Тук ситуацията е една идея по-различна, затова е редно да я разясним по-подробно. Като част от стратегическия дългосрочен план, известен като "Процесът", ръководството на Филаделфия 76 умишлено си поставя за цел да има най-лошите резултати за определен период от време, като по-този начин изгради силен и мотивиран отбор, който да се бори за титлата. И макар грандиозните загуби да се понасят доста трудно от отбора, в крайна сметка това се оказа успех и през последните шест години той е на първо място в Източната конференция. 

Национална хокейна лига

За всички времена: Питсбърг Пенгуинс (18 мача, 2003-04) / Бъфало Сейбърс (18 мача, 2021)

Скорошни: Сан Хосе Шаркс (17 мача, 2022/2023 до 2023/2024)

Едва ли някой е допускал, че именно отборът със "Супер" Марио Лемие ще се нареди сред първенците в класацията за най-лошата серия от загуби в НХЛ. Все пак, нека сме снизходителни, тъй като многократния носител на купа "Стенли" в Залата на славата, беше на 38 години и изигра само десет мача през сезон 2003-2004. И все пак слънцето ще изгрее две години по-късно, когато към отборът се присъединява големия Сидни Кросби

Що се отнася до Бъфало Сейбърс, техните 18 мача включват петнадесет загуби в редовното време и три поражения в извънредното време. Както и при Пингвините, Бъфало Сейбърс се състезаваха без лидера си Джак Айхел, който беше извън терена поради контузия почти през по-голяма част от този кризисен за отбора период. Добрата новина е, че Сейбърс и техните фенове могат да твърдят, че рекордът им е по-скоро формален, тъй като от сезон 2005-2006 г. НХЛ присъжда точка за загуба в извънредно време или при дузпи и за равен резултат. 

Едно от най-трудните неща при поредицата от неприятни загуби е това да предвидиш кога тази серия ще свърши. За ръководството, играчите или феновете дори и предполагаемото "даване на шанс" никога не е гаранция, особено когато се намираш в средата на наклонената крива. Дори и за почитателите на отговорния хазарт, освен играта в лицензирани онлайн казина, е лесно да се предположи, че и да залагаш на отбор, който е на върха в момента, е сигурен залог. Въпреки това е добре да се знае, че и най-добрите отбори могат да сринат на дъното само за една вечер.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега БГ киновечер: Прогноза игрален филм...
  • 22:45 По света и у нас
  • 23:00 Арт детектив рубрика за лайфстайл и...
  • 23:15 Приказен бал 2023 - Златната ера на...
  • 00:35 С БНТ завинаги /п/
  • 01:35 Моят плейлист /п/
  • 02:30 Имате среща с ... Диана Любенова...
  • 03:15 Тийнживот тв филм /5 епизод/п/
  • Сега "Мега звяр" - фантастика, екшън,...
  • 23:30 "Реплики" - фантастика, екшън,...
  • 01:50 "Древно инженерство" - документална...
  • 02:50 "Богатствата на България" -...
  • 03:20 "120 минути" - публицистично...
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • Сега "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Джон Уик 3" - с уч. на Киану...
  • 00:40 "Шоколад" - с уч. на Джуди Денч,...
  • 02:45 "Вълшебната градина" - с уч. на...
  • 04:40 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.