Наполи удари Борусия, Арсенал попари Марсилия в група F

Борусия Дортмунд игра повече от полувреме с човек по-малко

по статията работи: Божидар Азманов | 19.09.2013 | 00:44
Наполи удари Борусия, Арсенал попари Марсилия в група F
БТА/AP

Наполи надви Борисия Дортмунд с 2:1 като домакин, докато Арсенал се поздрави със същия успех, но като гост на Олимпик Марсилия в битките от група F на Шампионската лига тази вечер.

 

Наполи - Борусия Дортмунд 2:1

 

Наполи стартира участието си в Шампионската лига с впечатляващ успех над финалиста в миналогодишното издание на надпреварата Борусия Дортмунд с 2:1.

 

През първото полувреме двубоят бе много равностоен, но напред в резултата излязоха неаполитанци. Точен в 26-та минута бе Гонсало Игуаин.

 

Краят на първата част обаче бе кошмарен за Борусия, след като вратарят Роман Вайденфелер бе изгонен за игра с ръка извън наказателното поле.

 

Това улесни задачата на домакините през втората част, но победата им никак не дойде лесно. Все пак в 67-та минута Лоренцо Инзине успокои трибуните. Три минути преди края на мача дортмундци се върнаха в мача след автогол на Сунига, но с човек по-малко нямаха сили за повече.

 

Видео и снимки от мача вижте в Sporta.bg

 

Гонсало Игуаин, който през уикенда вкара първия си гол с екипа на Наполи за победата с 2:0 над Аталанта поведе атаката на домакините. В стартовия състав започнаха и още двама бивши футболисти на Реал Мадрид - Хосе Кайехон и Раул Албиол. Лренцо Инзине пък бе предпочетен пред Горан Пандев.

 

За Дортмунд в игра след контузия се завърна Якуб Блашчиковски, а това означаваше, че на резервната скамейка остава новото попълнение Пиер-Емерик Обамеянг, въпреки че през сезона той има пет гола в пет мача. Другите двама топ реализатори в състава на Юрген Клоп - Робърт Левандовски и Хенрих Михтарян, обаче заеха мястото си на терена.

 

Борусия бе тимът, който започна срещата по-добре и в първите минути се чувстваше доста комфортно на терена, въпреки горещата подкрепа към Наполи от трибуните на "Сан Паоло".

 

След 10-та минута домакините имаха няколко положения за гол чрез Инзине и Игуаин, но в първия случай италианският нападател не успя да уцели вратата. При втория Невен Суботич се намеси квалитетно и чисто отне топката на Игуаин, за да не му позволи да излезе очи в очи с Вайденфелер.

 

В 26-та минута дойде най-чистото положение пред вратата на Рейна до този момент. Марко Ройс намери Левандовски, който от десетина метра стреля към вратата на испанския страж, но той с крак успя да отрази и да съхрани равенството.

 

Три минути по-късно домакините успяха да открият резултата. Сунига центрира от корнер, а Гонсало Игуаин се измъкна от опеката на Марсел Шмелцер и с глава заби топката във вратата на Роман Вайденфелер за 1:0.

 

Въпреки гола пасив играчите на Юрген Клоп продължаваха да стоят добре на терена. В самия край на полувремето обаче ситуацията за тях стана неприятна. Първо специалистът смени Хумес с Обамеянг, а секунди по-късно стражът на германците - Роман Вайденфелер, бе изгонен, след като игра с ръка извън наказателното поле, за да спре голова атака на Гонсало Игуаин.

 

Това принуди Клоп да прави втора смяна и да извади Блашчиковски от игра, а второто полувреме се очертаваше доста тежко за гостите.

 

В началото на второто полувреме домакините предоставиха инициативата на своите гости. Въпреки това най-сериозното положение за гол бе на сметката на Наполи. Инзине проби отляво и центрира ниско, но Марек Хамшик не успя да засече топката и да направи 2:0.

 

Това обаче се случи в 67-та минута, когато именно Инзине бе точен след страхотно изпълнение на пряк свободен удар и рикушет в гредата - 2:0 в полза на Наполи.

 

С пасив от два гола и човек по-малко за Борусия стана много трудно да навакса резултата. В 87-та минута играчите на Юрген Клоп все пак стигнаха до гол, когато при едно центриране Хуан Сунига си вкара нелеп автогол. Това направи заключителните минути на двубоя доста напрегнати, но все пак домакините се поздравиха с успеха.

 

Олимпик Марсилия - Арсенал 2:1

 

Арсенал пък успя да постигне важна победа като гост с 2:1 над Олимпик Марсилия в група F на Шампионската лига.

 

Успехът не дойде лесно за "артилеристите". През първото полувреме на "Велодром" голове не паднаха. За сметка на това през вторите 45-минути зрителите видяха три попадения.

 

Победата на Арсенал донесоха Тио Уолкът в 65-та минута и Арън Рамзи в 84-та. В добавеното време на мача Джордан Аю върна едно попадение от дузпа, но това се оказа недостатъчно за нещо повече за марсилци.

 

Видео и снимки от срещата можете да видите в Sporta.bg

 

Арсен Венгер не изненада с нищо в състава си. От контузия се завърна Пер Мертезакер и зае обичайната си позиция в центъра на защитата. Така Бакари Саня застана в дясно на отбраната, а Карл Дженкинсън остана на скамейката. Дебют с Арсенал в Шампионската лига направи 50-милионната покупка Месут Йозил.

 

Наставникът на домакините Ели Боп пък разполага с доста млад състав и голяма част от футболистите му нямат опит в Шампионската лига. В отсъствието на опитния Беноа Шейру в центъра на терена започна Джанели Имбула. Лукаш Мендеш пък отново излезе като титуляр в отбрана в отсъствието на невъзстановения Сюлейман Диавара.

 

Първата опасност бе на сметката на Олимпик, но Войчех Шчесни се справи с хубав удар на Андре-Пиер Жиняк.

 

Арсенал отговори с хубава акция на Йозил, който намери Тио Уолкът в наказателното поле, но младата звезда на "артилеристите" стреля слабо.

 

Постепенно темпото на игра спадна и головите положения оредяха.

 

Втората част започна по-добре за Олимпик. Домакините бяха близо до гола в началните минути на полувремето, но шут на оставения непокрит в наказателното поле Род Фани облиза гредата на Шчесни.

 

Вторите 45-минути бяха доста по-интересни и атаките към двете врати следваха една след друга. В 60-та минута Мертезакер можеше да си вкара автогол, опитвайки се да изчисти една топка, но Киърън Гибс успя да избие от голлинията.

 

В 64-та минута Арсенал излезе напред в резултата. Морел не успя да изчисти една лесна топка и тя попадна в Тио Уолкът, който не се поколеба да накаже Стийв Манданда за 1:0.

 

Малко по-късно Жиру с глава можеше да удвои при едно центриране от корнер, но топката мина на сантиметри покрай вратата.

 

Втори гол в мрежата на Марсилия обаче все пак падна. В 84-та минута Арън Рамзи стреля силно от границата на наказателното поле, топката се удари в крака на защитник и влезе във френската врата - 2:0 за Арсенал.

 

В третата минута на даденото от съдията продължение повали Алексис Ромао в наказателното поле на Арсенал и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Джордан Аю и с точен шут намали на 1:2.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


13 Баба Пъша 19.09.2013 | 13:50
"Борусия Дортмунд игра повече от полувреме с човек по-малко" - Мачът щеше да се развие по по друг начин ако бяха 11 на 11. За жалост Борусия започнаха със загуба първият си мач.
12 Meglena Barutchieva 19.09.2013 | 13:33
Все очаквани резултати.
11 нелепо съвпадение 19.09.2013 | 13:22
Наполи щом са успели да бият Борусия Д , макар и с човек повече, са достойни за уважение и това показва, че Наполи не трябва да бъде подценяван от нито един отбор в Европа.
10 Krist Novoselic 19.09.2013 | 11:54
Според мен Наполи ще прескочат групата в ШЛ без проблем. Имат доста добър състав и като домакини са много убедителни в играта си. Играят красив и ефективен футбол..
9 мрачен интелектуалец 19.09.2013 | 11:32
Мен ме изненада това, че не даваха мача по телевизията, а трябваше да ни мъчат с тия заспали мачове дето ги даваха снощи.
8 трендафил въжарски 19.09.2013 | 10:04
Наполи ме изненада
7 Бате Рамбо 19.09.2013 | 09:02
Със сигурност Борусия са можели и да не загубят този мач, дори с 10 души, но в Шампионската лига е много трудно да се надиграваш срещу отбори като Наполи с човек по-малко.
6 Миро Т 19.09.2013 | 09:00
Наполи имат доста стабилен отбор и според мен няма да усетят липсата на Кавани, след като имат вече Игуаин и Хамшик.
5 крива вежда 19.09.2013 | 09:00
"Борусия Дортмунд игра повече от полувреме с човек по-малко" - Явно това е оказало влияние на срещата. Жалко , че Борусия Дормунд неможа да завърши поне на равно.
4 Doctor SteelHammer 19.09.2013 | 09:00
Йозил ще играе много добре за Арсенал и ще им направи играта. Ще видите, че ще се представи на много високо ниво.
3 Батко съссладко 19.09.2013 | 08:58
Общо взето очаквани резултати, с изключение на Челси и донякъде на Наполи. Всичко останало си е така, както трябваше.
2 Бате Рамбо 19.09.2013 | 08:57
Наполи нямаше да спечелят, ако Дортмунд играеха с 11 души. Наистина много злощастна загуба, но това е положението.
1 empty world 19.09.2013 | 08:46
С човек по - малко е много по - лесно да биеш Борусия, ама ако не беше червеният картон, развитието на мача щеше да е доста различно според мен.

ТВ програма

Кино

  • Сега Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Панорама с Бойко Василев
  • 22:00 В кадър
  • 22:30 Вечната музика
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Анет игрален филм /копродукция,...
  • Сега bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.5
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.5
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • Сега Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Шеф под прикритие" (нов сезон) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.