Неопитност и скандален рефер лишиха Лудогорец от триумф в Европа

Динамо изхвърли българския шампион от Шампионската лига след гол в 98-ата минута

по статията работи: Иво Вецев | 25.07.2012 | 23:56

Лудогорец не успя да сътвори изненадата в Шампионската лига и считаният за фаворит тим на Динамо Загреб пречупи съпротивата на българския шампион във втория предварителен кръг на Шампионската лига.

За втори пореден двубой срещу тима от Хърватия Лудогорец допусна гол в заключителните секунди и в крайна сметка изпусна класирането си напред в Шампионската лига. Скандално обаче беше продължението, което даде немският рефер. Той даде 5 минути, но се игра буквално до гол на Динамо, който падна 3 минути, след като добавеното време бе изтекло.

Хърватите победиха с 3:2 в Загреб и с общ резултат 4:3 продължава напред в най-комерсиалния клубен турнир. Лудогорец обаче може да обвинява само и единствено себе си, че няма да играе с Шериф в следващия кръг на турнира, след като изпусна преднината си и в двата мача.

В самото начало на срещата Гъргоров даде аванс на гостите, а преди това изпусна сам на празна врата. Рукавина изравни в 33-ата минута след грешка в отбраната на Лудогорец, но три минути по-късно Марселиньо отново изведе българите напред.

Второто полувреме започна добре за тима от Разград, но в 57-ата минута Марселиньо получи жълт картон за симулация, въпреки че повторенията показаха, че той е бил чукнат по десния глезен. Това обаче беше второ официално предупреждение и бе изгонен. Три минути по-късно нова колективна грешка на "зелените" позволи на Рукавина да изравни.

Динамо атакуваше силно, но не стигаше до гол, а Лудогорец се бранеше много успешно. За огромно съжаление на българския шампион в 98-ата минута Вида с глава сложи край на надеждите на Лудогорец за европейска слава.

Съдията със сигурност ще бъде упрекван след мача, след като даде 5 минути продължение, но позволи цели 180 секунди по-късно Динамо да отбележи.

По този начин, неопитността на възпитаниците на Ивайло Петев ги лиши от заслужено класиране в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Още в първия мач Лудогорец заслужаваше да спечели с разлика, но многото пропуски и грешка на Голубович в края лишиха отбора от успех. В днешната среща пък глупавата постъпка на Марселиньо и многото грешки в защита костваха класирането на Лудогорец в следващата фаза.

Динамо пък ще се изправи срещу Шериф Тираспол в следващия кръг, където играе българският вратар Влади Стоянов.

Двубоят можеше да започне по най-добрият начин за Лудогорец, след като още в 7-ата минута можеше да се стигне до гол в полза на българския шампион. Един от най-опитните в състава на Динамо Тонел сбърка в защита, Иван Стоянов отне и центрира по чудесен начин към Гъргоров, който обаче от изключително удобна позиция не успя да отбележи.

В 12-ата минута обаче нямаше кой да спре капитана на разградчани. Иван Стоянов беше фаулиран в близост до наказателното поле на Динамо. Самият той се нагърби с изпълнението и центрира много меко в близост до малкия пеналт. Там, нисичкият Гъргоров не само изпревари цялата защита на хърватите, но и вратаря и с глава реализира за 0:1 - перфектно начало.

Подобно на първата среща Лудогорец се дръпна и позволи на домакините да наложат превес над мача, но те не стигаха до положения за гол пред Голубович. Защитниците на българския тим се справяха добре срещу класните нападатели на Динамо, а в 32-ата минута изчистена топка стигна до Гъргоров след неразбирателство между защитниците на хърватите. Той обаче не успя да реализира, след като на два пъти ударите му бяха неутрализирани, а след това не успя да подаде на Марселиньо.

Минута по-късно обаче Динамо се възползва от първото си по-сериозно положение. От наглед никаква ситуация топката се озова в краката на Вршалко отдясно. Той центрира в наказателното, където незнайно защо Рукавина бе оставен непокрит. Дори без да отскача нападателят с глава насочи топката под горната греда на Голубович и изравни - 1:1.

Лудогорец обаче реагира много бързо. В 36-ата минута Иван Стоянов отново центрира от пряк свободен удар. Той насочи топката към Марселиньо в наказателното поле, където той надигра двама защитници и с мощен удар прониза Келава за втори път - 1:2 и Лудогорец докосваше класирането в третия кръг.

Повторенията обаче ясно показаха, че Марселиньо е играл с ръка при овладяването на топката.

До края на полувремето "зелените" можеха да решат в всичко в срещата, след като Кейшара започна страхотна контраатака, подаде към Минев в центъра и той проби до наказателното поле. Вместо да подава обаче, той реши да стреля, а ударът му бе блокиран.

Алиспахич замени Луис Ибанес още в началото на второто полувреме и Динамо тръгна в атака, оставяйки само трима в своя защитен вал. Още в началото Лудогорец застраши на два пъти вратата на Загреб, но Гъргоров и Марселиньо не успяха на два пъти да дадат финалното подаване.

В 57-ата минута обаче положението на Лудогорец стана много, много тежко. Марселиньо проби в наказателното поле, но беше чукнат леко по десния крак. Той се строполи на земята, но съдията вместо дузпа, показа жълт картон на бразилеца. Това обаче беше негов втори наказателен картон и разградчани трябваше да доиграят с 10 човека важната среща.

Това се отрази зле на Лудогорец и още в 60-ата минута се стигна до изравняване. Кайсара не успя да изчисти, хърватски футболист взе топката, проби и центрира. Там пък Барт не се намеси адекватно и Рукавина с много странен удар преодоля съпротивата на Голубович - 2:2.

Минута по-късно едва не се стигна до трети гол, след като Алиспахич стреля опасно, топката се отклони в Минев и мина на сантиметри от страничната греда.

Динамо продължи да натиска мощно своя съперник, като положенията пред вратата на Голубович се редяха едно след друго, но до гол така и не стигаше. Хърватите натискаха основно отдясно на своето нападение, но последното подаване куцаше на Динамо.

От своя страна българските футболисти се справяха добре в защитен план, въпреки че бяха с човек по-малко на терена. Като изключим няколко колебливи намеси на Голубович, до сериозно положение не се стигаше.

В 78-ата минута обаче той изкупи всичките си грехове, след като първо спаси своята мрежа след рикошет в крака на Гулдан, а след това спаси и добавката на Чоп.

До края на срещата Динамо усили своя натиск, но нападателите в тъмен екип не успяваха да стигнат до голово положение, а в същото време българският тим се държеше изключително храбро.

Многото накъсвания на играта накараха съдията да даде 5 минути продължение.За съжаление на българите, съдията не даде край след изтичането им, а цели 180 секунди след тези 5 минути Динамо стигна до гол, благодарение на Вида. След гола съдията свири край.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


10 тони паркър 26.07.2012 | 09:35
Не е вярно :) Лудогорец надиграха Динамо по всички показатели, съдията не искаше да пусне нашите напред и се игра до гол! Иначе Лудогорец играха със завидно самочувствие, може би за първи път виждам бг отбор да играе с такова
9 stanimir yordanov 26.07.2012 | 09:31
не ни бива във футбола и това е ...
8 тони паркър 26.07.2012 | 09:06
И защо мислиш, че не стават за нищо? Аз пък мисля, че стават за нещо :) Показаха добра игра и в двата мача надиграха Динамо! Просто съдията беше решил да се играе до гол
7 Иван Ангелов 26.07.2012 | 09:03
Не става онова циганче, което вкара гола за Лудогорец и след това му показаха червен картон за симулация. Адската глупост направи и това позволи на Динамо да обърне мача.
6 Jason Bourne 26.07.2012 | 09:03
Неопитност от страна на някои играчи на Лудогорец. За повечето съм съгласен, че са с голям стаж, но виждаме тези като Марселиньо които нямат никакви мачове в Европа допреди 1 седмица, какво направиха...
5 Dwight Yorke 26.07.2012 | 09:02
Имам чувството, че този мач се игра до гол. Ако реванша беше в България, то нямаше да има чак толкова голямо продължение. На всеки е ясно, че съдията дава 5 минути, което е минималното продължение, но дори и още 3 допълнителни са много според мен.
4 Иван Ангелов 26.07.2012 | 09:00
Ако защитата на Лудогорец беше избила тази последна топка, то мача просто свършваше. Наистина се игра страшно много и това изнерви всички около терена и стадиона.
3 Jason Bourne 26.07.2012 | 09:00
Липсата на 11-ти човек лиши Лудогорец да отстрани Динамо Загреб. Съдията като цяло се справи много добре с мача, но накрая просто прекали с добавеното време.
2 boris nikolov 26.07.2012 | 08:59
не стават за нищо тези Лудогорец
1 тони паркър 26.07.2012 | 08:49
Как може да напишете неопитност?! Това беше последното нещо което липсваше на Лудогорец! Проблема беше в неадекватния съдия, иначе Лудогорец ги мачкаха и двата мача

ТВ програма

Кино

  • Сега Домът на вярата Зелински манастир...
  • 08:00 Денят започва с Георги Любенов
  • 11:00 Отблизо
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Арена спорт
  • 13:15 Зала на славата
  • 13:30 Българското село
  • 14:00 Малки истории
  • Сега "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Богатствата на България" -...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Без инструкции" - комедия, драма...
  • 15:00 "Бригада Нов Дом" - социален проект...
  • 16:00 "bTV разказва" - документална...
  • 16:30 "120 минути" - публицистично...
  • Сега "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Любовен месец" - с уч. на Ребека...
  • 14:15 "Да те срещна в Ню Йорк" - с уч. на...
  • 16:00 "Да хванеш гората" - документална...
  • 16:30 "На фокус с Лора Крумова" -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.