Нощта на живите мъртви

Интер излиза срещу Олимпик Марсилия в първи 1/8-финал от Шампионската лига, като "нерадзурите" ще се опитат да докажат, че все още дишат

по статията работи: iNews.bg | 22.02.2012 | 10:40

Ако сте почитатели на хорър лентите в киното, вероятно сте наясно, че класиката на Джордж Ромеро от 1968 г. "Нощта на живите мъртви" е сред основополагащите продукции в своя жанр. Както и повечето други филми, въртящи се около идеята за гладни и кръвожадни зомбита, "Нощта на живите мъртви" трудно би спечелил награда за особено богата сюжетна линия. С няколко думи - главните герои са преследвани от ходещи мъртъвци, които със сигурност търсят нещо повече от нови приятелства.

Тази вечер на "Стад Велодром" миланският колос Интер трябва да докаже, че шампионът в турнира от 2010 година не е съставен от ходещи мъртъвци. Че във водения от Кладио Раниери тим все още има пулс и живот, въпреки сериозно намалелите съпротивителни сили на "нерадзурите" в последно време. И ако формата на Интер в Серия А по-скоро отчайва, отколкото обнадеждава неговите тифози, тазвечершният първи ⅛-финал от Шампионската лига дава нови надежди на синьо-черната част от Милано. Съперник на Интер е френският колос Олимпик Марсилия, като момчетата на Дидие Дешан ще направят опит да довършат ранения си съперник. А ако не го сторят, нищо чудно да му помогнат да се изправи.

Освен репутацията на Интер на трикратен шампион на Европа, почти нищо друго не говори в полза на "нерадзурите" преди битката довечера. Воденият от Раниери състав е в отчайваща серия от 6 поредни мача без победа в италианския шампион, като в 5 от тях Интер претърпя загуби. Всичко започна с поражението от 0:2 при визитата на Наполи, за да се стигне и до загубата с 0:1 от Лече. Последва атрактивното реми 4:4 с Палермо на "Сан Сиро", след което настъпиха кошмарни 12 дни за Раниери и неговите футболисти. На 5 февруари Интер бе разгромен с 0:4 от Рома, а седмица по-късно претърпя домакинско поражение с 0:1 от най-слабия тим в Серия А - Новара. Само преди 5 дни тифозите на клуба бяха довършени и от нова порция унижение, след като отново насред Милано, Интер отстъпи с 0:3 на друг от опашкарите в Калчото - Болоня.

По-любопитното е, че преди гостуването на Наполи на "Стадио Сан Паоло", Интер бе във впечатляваща серия от 8 поредни победи във всички турнири. Нищо не предвещаваше настъпването на подобен крах, и то във възможно най-неприятен момент - преди подновяването на битките в Шампионската лига. Някои журналисти на Апенините се върнаха към теориите си отпреди време, според които лидерите на Интер все още са "изцедени" от Жозе Моуриньо, с който "нерaдзурите" завоюваха исторически требъл през 2010 г.

Други пък посочиха завръщането на Уесли Снайдер, като една от основните причини за внезапния спад в играта на тима. Добрата серия на Интер в Калчото стана факт в отсъствието на холандеца, което позволяваше на Раниери да разчита на традиционната тактическа формация 4-4-2. Но след оздравяването на Уесли Снайдер, специалистът бе длъжен да прекрои формацията си, за да му намери място на терена. Нещо, което и самият той не се посвени да изтъкне като проблем.

Уесли Снайдер бе обвинен за внезапния спад във формата на Интер

 

Много хора очакваха Клаудио Раниери да бъде уволнен още след домакинското поражение от Новара, а след загубата от Болоня вече сякаш бе ясно, че бъдещето на тактика е другаде. Собственикът на Интер Масимо Морати все пак запази хладнокръвие, позволявайки на Раниери да води отбора и срещу Олимпик Марсилия. Със сигурност петролният бос ще понесе жестоки критики, ако още тази вечер миланският колос загуби голяма част от шансовете си за класиране на ¼-финалите. Тогава навярно Раниери най-сетне ще бъде освободен, но вече и твърде късно.

Попитан относно слабата форма на Интер в италианското първенство, наставникът на Марсилия Дидие Дешан бе категоричен, че в Шампионската лига е съвсем различно. "Клаудио Раниери притежава много опит и знае как да се справи в ситуацията. Интер разполага със световни звезди, които отлично знаят как да играят в Шампионската лига. Не забравяйте, че девет от техните играчи спечелиха турнира само преди две години".

Поставеният под обстрел Клаудио Раниери от своя страна довери, че мисълта за евентуално негово уволнение от "Сан Сиро" не го тормози. "Никога не мисля за това, което може да се случи утре. Твърде концентриран съм върху случващото се в момента. Не се чувствам застрашен. Преминаваме пред труден период, докато Марсилия е в добра форма. Ще трябва да обърнем нещата в своя полза".

Твърде възможно е това да е последният мач на Клаудио Раниери начело на Интер

 

Универсалният Стефан Мбиа няма да бъде на разположение на Дидие Дешан, докато Алу Диара е под въпрос, получавайки травма в последния двубой на Марсилия от Лига 1. Очаква се таранът Андре-Пиер Жиняк да попадне в групата на домакините, възстановявайки се от контузия.

Почти никакви кадрови проблеми няма пред Клаудио Раниери за тази вечер. Очаква се аржентинският бранител Валтер Самуел да се завърне след лечение на травма, възстановявайки партньорството си с Лусио в защита. Междувременно Диего Милито и Деян Станкович са напълно готови за игра, след като грипни симптоми не им позволиха да играят срещу Болоня. Рики Алварес остана извън групата от 22 футболисти на Интер, докато дебют за "нерадзурите" в Шампионската лига е готов да запише уругваецът Диего Форлан. Футболист №1 на Мондиал 2010 нямаше право да играе в турнира през есента, но вече е на разположение на своя наставник.

Засега италианските отбори се радват на чудесен старт във фазата на директните елиминации, след като Милан разгроми с 4:0 гостуващия Арсенал, докато снощи Наполи повали друг английски тим - Челси, сломявайки го с 3:1 на митичния "Стадио Сан Паоло". Налице са всички предпоставки да видим три клуба от Серия А на 1/4-финалите на турнира, като засега най-голямата въпросителна виси над Интер. Имат ли сили "нерадзурите" за нов пробив в Европа, отговор на този въпрос ще получим още тази вечер на "Стад Велодром" в Марсилия. Отговори ще получи и Масимо Морати, който държи в себе си ключа към бъдещето на Клаудио Раниери.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


5 синята коалиция 22.02.2012 | 11:11
не съм фен на интер, даже никак не ги харесвам, но довечера ще викам за тях, защото от тази двойка те са в състояние да спрат барселона! и то не с игра или някакво майсторство, ами защото зад гърба си имат история и класни единици като футболисти! а и не ми се иска да се разваля традицията отбор да не печели ШЛ в две поредни години
4 Asen Ivanov 22.02.2012 | 11:08
Съгласен съм с теб, ако Интер паднат тази вечер единственият виновник за погрома ще е Раниери.Отбора е класен и играе на ниво, но понякога има нужда от по-ясни насоки в работата.
3 Galin Todorov 22.02.2012 | 11:05
Убеден съм, че Интер ще победи Марсилия в таз вечершния двубой.Интер са невероятни, просто нямат равни на себе си.Ще гледаме довечера с интерес.
2 мрачен интелектуалец 22.02.2012 | 11:00
господин симидчийски, защо не драснахте няколко реда и за другия мач? :) или ще напишете отделна статия за този мач?
1 синята коалиция 22.02.2012 | 10:59
много добре обрисува ситуацията заглавието на статията, но за мене единствения виновник за тази ситуация в интер се нарича раниери! не може да имаш толкова класни футболисти на разположение и да не можеш да ги "вдигнеш" за толкова важни битки в шампионската лига!? всъщност той ако беше добър треньор нямаше да сменя постоянно отборите си!

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.15...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.68
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.