Въпреки че Париж обикновено се спряга като "най-романтичния" град в света, той е не просто романтика. Париж е синоним на изтънченост, класика и хубава храна. Всъщност в случая определението "хубава храна" далеч не е най-точното, защото главните готвачи в десетте най-добри парижки ресторантa според The Guardian, със сигурност се стремят към звездите...
Le Meurice
Всеки, който копнее за истинско гастрономическо приключение, трябва да посети великолепния ресторант на хотел "Meurice”, точно в сърцето на града. Подовете-мозайки, кристалните полилеи и тежките завеси, зад които се спотайват Jardin des Tuileries (Градините на Тюйлери), са само малка частица от вълшебството. Все пак най-големите почести тук не са за декоратора, а за главния готвач Яник Алено, който преди няколко години получи третата си звезда от Мишелин.
Тайната на Мосю Алено се крие в задълбоченото му познание на кулинарните техники на един друг френски майстор в кухнята – Огуст Ескофие. Хрупкави зелени равиоли с фрикасе от охлюви и див чесън или пък гълъб, маринован във френско червено вино? Французите определено не си поплюват...
Ако сте в Париж и искате да вечеряте тук, пригответе си минимум 200 евро.
Кои са останалите най-класни ресторанти във френската столица, може да научите от Kulinar.bg.