Интензивен трафик почти по всички гранични пунктове на страната. Това сочи справката на Главна дирекция "Гранична полиция" от ранните часове в последния ден от седмицата.

Единствено в посока Македония граничните пунктове не са натоварени повече от нормалното.

Ето и подробности за всяка посока:

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на  ГКПП "Кардам" на изход за товарни автомобили. На всички гранични пунктове с Румъния е интензивен трафикът на леки автомобили в двете посоки.

Всеки петък от 16 до 22 часа румънските власти не пропускат товарни автомобили през ГКПП "Дуранкулак" в двете посоки; в събота, неделя, предпразничен и празничен ден ограничението е от 6 до 22 часа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8 до 20 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Границата с Гърция: Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа"  на изход за леки автомобили.

Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП препоръчваме използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП "Илинден" като алтернатива на ГКПП "Кулата". Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП "Златоград" като алтернатива на ГКПП "Маказа". За курорти в района на гр. Алексантропулис се препоръчва да се преминава през ГКПП "Капитан Петко войвода".

През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на вход за леки автомобили.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" на изход за леки автомобили.