Правилната храна – първа стъпка към бленуваните плочки на корема

За да се сдобиете с коремни плочки, ще имате нужда от наистина здравословна диета

по статията работи: Нели Минчева | 09.11.2011 | 20:32

Жените си падат по мъже с плосък корем и добре оформени плочки по него, съответно повечето мъже желаят да покрият това изискване, за да бъдат и те самите желани. Как да се случи това? Съветва сайтът за мъже Div.bg:

За да се сдобиете с коремни плочки, ще имате нужда от наистина здравословна диета. Макар да ви се струва, че сдобиването с такова физическо богатство изисква правенето на хиляди коремни преси на ден, сигурно ще бъдете изненадани да разберете, че основата на атлетичните коремни мускули се поставя и в кухнята.

Истината е, че всеки има коремни мускули, но при повечето хора те са скрити под слой тлъстини. Разкриването на тези мускули изисква само едно – да се отървете от излишните мазнини, натрупани в коремната област, с помощта само на правилната диета, съставена от храни, богати на протеини, фибри и здравословни мазнини.

Контролирайте глада си

Първият съвет, с който да започнете диетата за релефен корем, е да обуздаете онези нива на кръвната захар, които ви карат буквално да летите към най-близкия магазин за снакс или нещо сладко. Единият начин, по който можете да контролирате глада си, е да разделите закуската, обяда и вечерята си на 6 по-малки хранения, за да може метаболизмът ви да работи с постоянна скорост и по този начин да избегнете чувството на глад. Опитайте се да ядете на всеки три часа, като превърнете обичайните големи порции в малки мезета, предястия, закусчица или както искате го наречете. Лекото хапване ще измести тежестта и подуването след обилното хранене и ще поддържа постоянната ви ситост.

Какво да ядете?

Сега, след като сте разделили дневното си меню на 6 части, време е да се запознаете със "супер храните". Основите в храненето ви трябва да заемат протеините. Но тук говорим за храните богати на чист протеин, който можете да си набавите от нетлъсто месо, като пилешко, пуешко, говеждо и риба. Другият източник, богат на този вид протеини са боб и бобовите култури, яйцата, тофуто, изварата с ниска масленост и протеиновият прах, който се добавя в шейковете.

Протеините ще се превърнат и във вашето оръжие срещу тлъстините в коремната област (мъжете с "фаянсова" гордост вече го използват), защото използват по-малко енергия от организма ви за обработването им и ви карат да се чувствате сити и удовлетворени по-дълго.

Допълнително е добре да запълните менюто си със зеленчуци, които подсигуряват на организма ви фибри, витамини и минерали. Въглехидратите, разбира се, трябва да бъдат сведени до минимум, като консумирате повече пълнозърнести храни, като мюсли, овесени ядки/каша, пълнозърнест хляб и т.н. Здравословните мазнини включват зехтина, рибните масла и маслата, които се извличат от ядки и семена. Това означава, че е добре да приемате и малко количество ядки на ден, но да бъдат за сметка на мазнините в менюто ви, а не като допълнение към тях.

Разбира се, спазването на диета, която да ви помогне да достигнете до така желаната визия на корема ви, изисква много планиране и дисциплина. Но по-важното е, че този начин на хранене ще ви помогне не само да изглеждате по-добре, но и да се чувствате по-добре.

Извън храната - вижте конкретни физически упражнения, които ще ви помогнат да постигнете мечтаните плочки.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


7 Ани Г. 10.11.2011 | 19:13
От диетата за нисковъглехидратно високомазнинно хранене съ, пробвала два пъти тази годиан, т.е. направих я два пъти. Свалих 8 килограма без да усетя, бях се "поушишкала", но сега всичко си е в норма (е, винаги има какво да се желае още). Единствения ми проблем, който не искам да повтарям е, че сутрин трябваше да хапвам кисело мляко, една кофичка. Наистина не ми понася киселото мляко от малка и си създадох проблеми след това от него. Но сега пак всичко е наред, слава Богу. Мисля, че всички хранителни режими трябва винаги да бъдат съобразявани с това какъв тип човек сте и какво обичате. Ако тъпчете храна, която просто организма не понася, няма смисъл, единствено ще си докарате депресии и тормоз над тялото. Иначе и аз съм доволна от този режим на хранен и дори се стремя да хапвам сега така (естествено не през цялото време) ;)
6 Ina Georgieva 10.11.2011 | 14:33
Петър, защо трябва да го правиш заради някой друг, направи го за себе си. Защо всички си мислите, че когато даден мъж или жена искат промяна, подложат се на диета, изпипват външният си вид го правят за някой от противоположния пол? Аз винаги искам да изглеждам добре за моето си собствено самочувствие, а не защото така диктува модата. Преди всичко трябва да сме здрави, а спортът най-много помага да бъдем такива за дълго време.
5 Стамена Георгиева Георгиева 10.11.2011 | 13:51
С правилния режим на хранене и системни тренировки, не само мъжете могат да изглеждат перфектно, но и жените. Въпреки, че тази статия е насочена към мъжката част мога да кажа, че е полезно и за жените. Не става само с диети или само със спорт, трябва и двете да се съчетават, ако искаш да изглеждаш добре.
4 Алекс Г. 10.11.2011 | 12:42
zeyfod, имам представа за фитнеса, защото тренирам този спорт от края на 2004 година абсолютно чисто и без никакви добавки. Аз съм привърженик на съвсем друг вид тренировки и не държа толкова на перфектно изваян корем и преса, с която да се фукам пред мацките :). Постоянството, правилното възстановяване на организма и храната са най-важните неща в този спорт (ако може да се нарече такъв). В течение на времето всеки разбира кои упражнения по какъв начин му понасят и сам си прави режим на тренировка и хранене. Аз лично не се ограничавам от нищо и изглеждам добре. За хората, които искат плосък корем да си запишат следното. Ориз, пилешко, зеленчуци и плодове. От плодовете може да ви се подуе леко коремчето, но това не бива да ви притеснява, защото това е вода, която може да изчезне много бързо и след 2 години правилни тренировки може да се сдобиете с хубав и оформен корем.
3 Петър Стоянов 10.11.2011 | 11:31
Ааа, много им здраве на жените, ама като си стегнат задниците и стомасите, тогава да търсят претенции на мъжете за техните тела! Надявам се мъжкото съсловие да ме подкрепи в мнението ми! Пък и защо трябва да сме идеални? Аз не мисля, че мъжете са толкова суетни като дамите... А който пък много настоява да има плочки - оставете храната, тук има едни упражнения, които ако правите всеки ден има гарантиран успех - http://www.vbox7.com/play:363e635a
2 zeyfod Beeblebrox 10.11.2011 | 10:39
Хм, я потърсете малко в интернет. Стига с това мрънкане колко е вредно мазното. Защо се говори така на едро и с разбиране за неща от които хората идея си нямат? Също като с глобалното затопляне. Всички знаят за какво става въпрос, но единици са наясно с подробностите... Преди година започнах (за кой ли път) да тренирам наново. Докато се опитвах да кача малко килограми свалих 5 като ядях мазно. Тук да се прави разлика между мазно и пържено, нали? Ядях масло, зехтин, яйца, луканка, зеленчуци, риба, млечни продукти основно. Любимите ми спагети, сандвичи, банички, снаксове и т.н. и т.н. бяха драстично намалени. Проверете за нисковъглехидратно високомазнинно хранене. Гадничко е обаче, ако сте привърженици на тестото като мен ;) Все пак за 4 месеца успях да си видя плочките отново.
1 Алекс Г. 10.11.2011 | 09:04
Ако искате изчистен и оформен корем, то просто забравяте да ядете повече пържени и мазни храни. Има хора, които са в страхотна форма, но тя не е постигната просто ей така. Не можете да си представите през какво лишение са преминали, за да достигнат до тук.

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва с Георги Любенов
  • 11:00 Туризъм.бг
  • 11:30 Опитай света... с Ханес
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Бразди
  • 13:15 Иде нашенската музика
  • 14:15 Чешити
  • 14:30 Религията днес
  • Сега "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 ПРЕМИЕРА: "Любов в Саут Бийч" -...
  • 14:15 "Гамбит" - комедия, криминален...
  • 16:00 "COOLt" - лайфстайл предаване с...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • Сега "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Дърти хлапета" - с уч. на Адам...
  • 14:30 "Как да разкараш гаджето за 10...
  • 17:00 "Съдби на кръстопът" - предаване на...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.