Случвало ли ви се е да се замислите, с какво ни помагат храните, които консумираме и с какво те ни вредят?
Приети от нас продукти набавят различни хранителни вещества за организма, но много често те са нож с две остриета.
В следващите редове ще ви запознаем с храна, която присъства ежедневно в менюто ни. Тя се е изменила през времето дотолкова, че в момента съсипва кожата, руши ставите и увеличава драстично нивата на кръвна захар.
Става въпрос за пшеницата.
Днешната пшеница няма нищо общо с тази, с която прадедите ни са пекли хляба си.
Хората избират да ядат пшеница, за да си набавят фибри и витамин B, а те могат да бъдат намерени в много по-големи количества в други храни, например зеле и грах, казва кардиологът д-р Уилям Дейвис.
Та, ако можем да си набавим хранителните вещества, които пшеница може да предложи, чрез ядене на по-здравословни плодове и зеленчуци, защо да не го направим.
Няма нищо в пшеницата, което да не може също толкова лесно да се намери някъде другаде.
По какъв начин пшеницата вреди, можете да разберете в sportuvai.bg