Венгер недоволен от съдията, Гуардиола хвали "каталунците"

Луческу уверен в успеха на Шахтьор, Монтела доволен от духа на "римските вълци"

по статията работи: Краси Киров | 09.03.2011 | 08:29

Вчера станаха ясни първите два отбора, които се класираха на ¼-финалите в Шампионската лига. Барселона успя да отстрани Арсенал с общ резултат 4:3 и истински спектакъл на "Камп Ноу" късно снощи. Шахтьор пък взе скалпа на Рома след 6:2 от двата мача и се класира напред в турнира.

Двата двубоя предложиха много емоции както на зрителите и така и на самите участници. Във всяка от срещите реферите показаха по един червен картон, което предизвика остри реакции както по трибуните, така и в треньорските щабове. Ето и мненията на треньорите след мачовете вчера.

Барселона – Арсенал 3:1

Арсен Венгер

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе много разочарован от съдийството по време на срещата реванш с Барселона в 1/8-финалите от Шампионската лига. "Каталунците" спечелиха с 3:1 и с общ резултат 4:3 продължават напред в турнира. Венгер е бесен на рефера Масимо Бусака, който изгони малко пресилено нападателя Робин Ван Перси за втори жълт картон в 55-та минута при резултат 1:1. Холандският футболист бе изгонен заради това, че ритна топката само секунда след сигнала на Бусака за спиране на играта.

"Как може да убиеш такъв футболен мач, по този начин," заяви Венгер на пресконференцията след мача." Два различни типа фенове останаха силно разочаровани - тези, които обичат Арсенал и тези, които обичат футбола. Много е трудно да разбереш отношението на Бусака."

 "Никой, който е играл на такова ниво, не може да си обясни как е възможно да се вземе такова решение. Това е нереално. Това съсипа един обещаващ и фантастичен футболен мач. За какво? Ако беше за нарушение, щеше да е по-честно."

 "Току що говорих с официалните лица от УЕФА и те също са шокирани. Ако си неутрален фен никога няма да разбрещ какво беше това решение."

 "Ние загубихме от един много добър отбор в лицето на Барселона. Поздравявам ги и им пожелавам късмет за бъдеще. Ние много съжаляваме за тази вечер, защото не искахме да загубим този мач по-такъв начин."

 "Мисля, че Барселона са достатъчно добри, за да спечелят по нормален начин своята среща. Ние искахме да получим шанс да изиграем един нормален мач. Мисля, че Барса даде много през първото полувреме. Ние бяхме тотално надиграни, съгласен съм с това. През втората част имаше повече баланс в нашата игра и бях убеден, че ще продължим."

 

Пеп Гуардиола

Наставникът на Барселона Пеп Гуардиола сподели, след победата над Арсенал, че червения картон на Ван Перси е бил леко пресилен, но с перфектната си игра "каталунците" напълно са заслужили класирането си напред в турнира.

 "Аз храня симпатии към отбора на Арсенал и начина им на игра. Не знам как ще анализират представянето си, може би ще отдадат поражението на това, че бяха с 10 човека срещу 11. Зависи от тях, може пък да погледнат нещата и от друг ъгъл. Мога да разбера тяхното виждане - "ние сме аут от лигата заради червения картон на Ван Перси." Ако те вярват в това - ок. Реалността обаче е, че даже не успяха да направят три поредни паса в мача."

 "Ние имахме притежание на топката около 70%. Те играха отзад, без удар към вратата и нямаха даже и три поредни паса. Те имат големи играчи като Насри, Фабрегас. Само Алекс Сонг им липсваше."

 "Ако анализираме срещата, когато бяхме 11 срещу 11 ние тотално доминирахме в двубоя. Може би още чувствата ми от мача са пресни, но мисля че имахме инициативата и в двата мача и бяхме по-добрият тим."

"Можехме да спечелим с по-голяма разлика - имахме много голови положения. Ако пък Масчерано не беше пробягал бързо 20 метра накрая за да спре Бендтнер, щяхме да сме аут от турнира. Добре, че не попаднахме в такава ситуация."

 "Мисля, че те ни атакуваха по-малко отколкото миналата година. Може би играха така за да запазят резултата 2:1. Това е добър резултат за господин Венгер. Той знае най-добре,"добави Гуардиола.

 

Шахтьор (Донецк) – Рома 3:0

Мирча Луческу:

Старши треньорът на Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу остана изключително доволен от представянето на своя отбор в реванша от осминафиналите на Шампионската лига срещу Рома. Носителят на трофея в Лига Европа отстрани римския гранд след класическа победа с 3:0 в Украйна и с общ резултат 6:2 от двата мача продължава напред в турнира. Луческу заяви след мача, че е очаквал отборът му да победи Рома и да се класира за четвъртфиналите. Румънският специалист каза още, че отборът му има голямо бъдеще.

 "Подготвихме се добре за този мач и знаехме, че не можем да си позволим да загубим след резултата, който постигнахме в Рим (2:3). Имахме известни проблеми в началото на срещата, тъй като Рома играеше много добре, но ние бяхме добре организирани и успяхме да изчистим грешките си по време на мачa. Атакувахме добре и след като отбелязахме първия гол, спряхме да мислим за Рома, защото взаимодействието и координацията между нашите играчи ставаше все по-силна", каза Луческу след мача.

 "Футболистите на Рома станаха много нервни след изгонването на Филип Мексес. В нашия отбор има доста млади играчи, които са много бързи и го показаха. Доволен съм от момчетата, те имат голямо бъдеще пред себе си.

 "Не може да се мисли, че спечелихме, само защото Рома остана с 10 човека. Ние играхме много добре и срещу 11 от тях и също така можехме да победим. Очаквах подобен резултат, защото вярвам в своя отбор, вярвам в подготовката ни, в атмосферата на стадиона ни, във феновете ни", завърши Мирча Луческу.

Винченцо Монтела:

Наставникът на Рома Винченцо Монтела изрази своето разочарование от отпадането от тима на Шахтьор с 3:0 в срещата реванш от 1/8 финалите на Шампионската лига. "Римските вълци" отидоха в Донецк да измият срама от загубата на "Олимпико", но записаха нова такава и отпаднаха от турнира. Въпреки това Монтела сподели, че е доволен от духа на футболистите си.

 "Бях щастлив от това, което виждах докато останахме с човек по-малко. Имахме своите шансове и подходихме много добре към мача. Шахтьор е един много добър и организиран тим,"заяви Монтела.

 "Имахме 5 или 6 удара към вратата през първата част, послед получихме червен картон. Обещах да не говоря за съдиите повече."

 "Винаги трябва да напускаме терена с високо вдигнати глави. След края всички бяха загубили решителността си. Трябва да гледаме напред и да се върнем на победния път.

 Защитникът Филип Мексес получи червен картон, а преди това Марко Бориело пропусна дузпа.

 "Винаги посочвам кой да бие дузпите преди мача. И в двубоя с Лече и тази вечер това трябваше да е Давид Пизаро, но който играе футбол знае, че понякога просто усещаш, че трябва да биеш дузпата. Пизаро позволи на Бориело и той пропусна."


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега УЕФА ЕВРО 2024: Трето полувреме...
  • 00:30 УЕФА ЕВРО 2024: Осминафинална среща...
  • 02:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 03:00 Отблизо /п/
  • 03:30 Домът на вярата /п/
  • 04:00 Олтарите на България
  • 04:10 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:40 Религията днес /п/
  • 00:10 "Отмъщението на зелените дракони" -...
  • 02:00 "Древен Апокалипсис" - документална...
  • 03:20 "120 минути" - публицистично...
  • 05:10 "Дракони: Ездачите от Бърк" -...
  • 05:40 "Тролстопия" - анимационен сериал,...
  • 06:00 "Смърфовете" - анимационен сериал,...
  • 06:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 07:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • Сега "Смъртоносна надпревара" - с уч. на...
  • 02:00 "Семейство Адамс 2" - анимация /п/
  • 03:30 "Съдби на кръстопът" - предаване на...
  • 04:30 "Съдебен спор" - предаване на NOVA...
  • 05:15 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 06:00 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 07:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.