Зрелище в Ловеч и 4:4 между Локо (Пд) и Витес

Изключително слабата защита лиши "смърфовете" от заслужен успех на старта на кампанията в Лига Европа

по статията работи: Иво Вецев | 19.07.2012 | 20:32

Финалистът за Купата на България Локомотив Пловдив започна не особено добре участието си във втория предварителен кръг на втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа.

Футболистите на Емил Велев отбелязаха цели четири гола на холандския Витес, но в крайна сметка завършиха наравно 4:4 с холандския си съперник на Градския стадион в Ловеч. Двубоят се игра на стадиона на Литекс, защото "Лаута" не получи лиценз от УЕФА.

Локомотив изнесе изключително силен двубой в атака, като вратарят на гостите определено може да бъде обявен за играч на мача, въпреки че допусна четири гола. Защитата пред Господинов обаче, както и самият вратар, бяха много, много слаби и всяка опасност, създадена от холандците, завърши с гол.

В 22-ата минута Рейс даде аванс на гостите, но две минути по-късно Тодоров изравни с красива задна ножица. В 30-ата обаче Хинкел се разписа за 1:2. Още в началото на втората част Здравко Лазаров изравни, но отново защитата на Локомотив допусна много леко Бони да направи 2:3. Отново Лазаров с прекрасен удар с десния крак направи 3:3, но в 77-ата минута отново Хинкел изведе своите напред.

Резервата Тасио обаче успя да донесе равенството на своя тим за 4:4, с което запази интригата за следващата седмица в Холандия.

По този начин за пореден път (в контролните мачове и в мача срещу Лудогорец) защитата лиши Локомотив от заслужен успех. Витес пък гледа една идея по-уверено към реванша.

Двубоят не започна с минута мълчание, но и двата отбора излезнаха с черни ленти в памет на загиналите по време на атентата на летище "Сарафово".

Пловдивският тим започна по-добре срещата, като на няколко пъти Лазаров и Сержиньо създаваха главоболия за холандската защита, но последният пас не се получаваше. Все пак в около 8-ата минута Локомотив изпусна две много добри положения.

Първо Сержиньо центрира чудесно от фаул, никой не успя да засече топката, която застрашително се насочи към вратата, но вратарят спаси. След това пък капитанът Лазаров центрира чудесно към Саламастракис, който стреля чудесно с глава, но ударът му нацели горната греда.

Витес поизравни играта и на свой ред създаде няколко положения, които обаче не застрашиха особено домакините. В 18-ата минута пък Данчо Тодоров бе изведен перфектно отдясно, навлезе в наказателното поле, стреля силно, но отново Велтхуйзен спаси.

Четири минути по-късно обаче "смърфовете" понесоха първи удар в срещата, след като до преди това доминираха. След уникална обща грешка в защитата на Локомотив топката мина покрай 6 човека в черно-бяла фланелка, за да достигне до Джонатан Райс, който безпроблемно от малък ъгъл реализира за 0:1.

В 24-ата минута пък защитниците на Витес върнаха услугата. След тъч изпълнен силно от Михаил Венков, бранител на гостите не успя да играе добре с глава, а топката попадна на крака на Данчо Тодоров, който от 7 метра със задна ножица възстанови равенството - 1:1.

В 30-ата обаче Локомотив показа отново изключително неразбирателство в защита. Ники Хофс центрира от пряк свободен удар, Данчо Господинов и защитниците не се намесиха адекватно и Хинкел успя с глава да изпревари всички и да отбележи за 1:2.

В 38-ата пък Здравко Лазаров направи пореден пропуск за своя тим, след като Сержиньо направи чудесен пробив отляво, центрира в наказателното поле и бившият национал стреля, но Велтхуйзен отново спаси. В края на полувремето пък съдията отмени много красиво попадение на Ренато Ибара - полузащитникът отбеляза от около27 метра, но съдията свири засада, която бе маркирана от страничния съдия, макар и със закъснение.

Второто полувреме започна вихрено за Локо (Пд), като в 49-ата минута Йордан Тодоров напредна много добре по дясното крило, центрира в наказателното поле, където Здравко Лазаров плонжира и с глава за пореден път доведе резултата до равенство - 2:2.

Радостта на "смърфовете" обаче не трая дълго, след като се стигна до нова скандална проява в защитата на възпитаниците на Емил Велев. Хейден направи за смях 5 човека в черно-бели фланелки, пусна на крилото към Ренато, който намери чудесно Бони и за него нямаше какво да направи, освен с десния си крак да реализира и за трети път даде аванс на Витес - 2:3.

10 минути по-късно обаче вездесъщият капитан на Локомотив Здравко Лазаров навърза защитниците на гостите, нагласи си топката на неудобния десен крак и с перфектен техничен удар препарира вратарят на госите - ново равенство и 3:3.

Минута по-късно обаче за пореден път защитниците на Локо (Пд) допуснаха поредната си маркова грешка, като Джонатън Ройс стреля перфектно от воле, но след намеса на Господинов топката срещна страничната греда - резултатът остана непроменен.

В 77-ата обаче поредната издънка на защитния вал на Локо (Пд) даде отражение. След изпълнение на корнер топката бе изчистена към центъра на терена, тя бе върната, българските футболисти не успяха да изчистят, на Марко Ван Хинкел стреля от границата на наказателното поле препарира Господинов за 4-ти път - 3:4.

В добавеното от съдията продължение обаче резервата Тасио се превърна в герой за пловдивчани. Здравко Лазаров центрира от корнер, топката се върна при него, последва ново подаване и Тасио от близо засече за 4:4.

Данчо Тодоров пък можеше да донесе победата на своя тим, но останал очи в очи с Велтхуйзен не успя да го преодолее - краен резултат 4:4.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


4 бартош курек 20.07.2012 | 08:51
Пенчо :) ти наясно ли си с какъв отбор игра Локото, от холандското първенство! Нали си наясно за силата на холандския футбол? Всъщност, едва ли :)
3 Борис Симеонов 20.07.2012 | 08:22
PrizeMania е най-новата сензационна игра за печелене на награди. На всеки 15мин. може да спечелите смартфони, фотоапарати, парични награди и други изненади. Избираш си награда и кликаш върху нея да си опиташ късмета. Не влагате никакви средства, а само късмет и малко акъл. Линк към играта: http://www.prizemania.net/?refid=82856108
2 нямам няманов 19.07.2012 | 21:58
Научете как да искарвате пари от интернет.Разбира се нестава въпрос за милиони, а за приличен доход на месец.Разберете повече тук --> www.start-earn-at-home.blogspot.com
1 Pencho Gospodinov 19.07.2012 | 20:45
Малии, ами те локото тия като не могат да бият на техен терен - къде са тръгнали. Аз пак се изумявам, че сме вкарали четири гола, а че са ни вкарали още четири говори, че ни е много слаба защитата.

ТВ програма

Кино

  • Сега Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории
  • Сега "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.12...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.65
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.