М. Кунева: С ГЕРБ, БСП и ДПС няма да се коалирам. Симпатични са ми "Зелените"

Председателят на "България на гражданите" в интервю за iNews

по статията работи: Ралица Стоянова | 08.05.2013 | 10:32
М. Кунева: С ГЕРБ, БСП и ДПС няма да се коалирам. Симпатични са ми "Зелените"
България на гражданите

Досега в нашия импровизиран предизборен дебат получихте обещание за по-високи доходи в следващите 3-4 години от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Лидерът на ДСБ Иван Костов пък разкри какво смята да направи дясната формация, ако спечели доверието на избирателите на изборите.

Яне Янев, от РЗС се закани, че туризмът ще стане локомотивът, който ще изтегли и земеделието.

Председател на Единна народна партия (ЕНП) и водач на листи в Пловдив-град и Пловдив-област Мария Капон разкри подробности около скандалните записи от последните дни и с кого би се коалирала ЕНП.

Борислав Сандов заяви, че амбицията на ПП "Зелените" е да са пета политическа сила в Народното събрание. Емил Кабаиванов потвърди, че СДС разчита на нов морал и липсата на агенти от ДС в листите.

Зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова каза, че целта на ДПС е да остане трета политическа сила.


***

Меглена Кунева е председател на "Движение България на гражданите", водач на листите на партията в 23 МИР София и в 19 МИР Русе.

Вижте какво каза тя за предстоящите избори на 12 май и какви ще бъдат приоритетите на партията ѝ, ако влезе в новия парламент.

Г-жо Кунева, къде смятате, че ще се позиционирате в  следващия парламент и целите ли се в министерски постове? 

- Наблюдавайки политическия живот в последните месеци, слушайки записи от СРС-та с министри и премиери, виждам все по-ясно къде е мястото на "България на гражданите" в следващия парламент. Нашето място е от страната на западната европейска цивилизация – там, където нито ГЕРБ, нито БСП успяват да се позиционират.

Какви, според вас, са трите най-важни приоритети пред бъдещото ново правителство в икономиката и финансовата сфера? А в социалната? Основните приоритети в здравеопазването и образованието?

- В икономиката най-важното е моментално да се спре защитата на монополите. Този управленски модел задуши българското производство и вече е напълни непоносим. Целта ни е, веднага след това да подпомогнем българския малък и среден бизнес с нещо много просто – ясни и еднакви за всички правила. В това число включвам и предвидим срок за връщане на ДДС и всички други финансови взаимоотношения с държавата.

Като има правила, ще се отворят и европейските проекти и държавните поръчки за фирмите, които са най-ефективни. Тези мерки ще отворят българската икономика и по този начин ще се повишат и заплатите, безработицата ще се понижи, и ще заживеем в по-честно общество.

В социалната сфера това, за което най-много ме боли, е раждаемостта. Не мога да се примиря с това, че обществото, към което принадлежа, е в тежка  демографска криза. За това първият приоритет са майките и младите семейства.

По отношение на пенсионните плащания, трябва задължително да се възстанови швейцарското правило. Но вижте, няма да продължа да говоря за социалните политики, защото това е най-лесно за политиците – да обещават повече пари от държавата. Това, което аз мога да обещая, е, че "България на гражданите" ще заработи от първия ден след изборите за това икономиката да се възстанови, да се върнем по магистралата на икономическия растеж. Когато това се случи, ще има пари и за майките, и за пенсионерите, и за образованието, и за здравеопазването.

С кого бихте се коалирали?

- Аз вече се изказах по този въпрос ясно, категорично и недвусмислено, но ще продължа да отговарям, докато ме питате – с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да се коалирам, защото това са партиите, които не позволиха на България да стане нормалната европейска държава, за която аз и повечето хора мечтаехме. За другите партии няма нужда да говорим в момента, но за да бъда откровена, ще ви кажа коя друга партия ми е симпатична – симпатични са ми "Зелените", защото тяхната битка със силите, които ограбват българската природа е като битката между Давид и Голиат. Това ми напомня на един важен урок, който нашето общество трябва да научи – това, че си силен, не те прави прав. Това да си прав, обаче, дава сила. На такава сила разчитаме и ние на тези избори.

Как ще отговорите на очакванията  на протестиращите? Все пак предсрочните парламентарни избори са плод на техните действия.

- Различните протестиращи имаха различни искания, но това, което ги обединяваше, поне според мен, е нетърпимостта към монополите и закриляните от държавата бизнеси, които едновременно ограбват потребителите и унищожават честните предприемачи. Борбата с монополите е първата точка от нашата икономическа програма. И тази борба е борба не само за работеща икономика – тя е и борба за честен живот. Защото когато в едно общество липсва честност, то се разяжда, разпада и разрушава.

Кое е първото, което ще направите, ако получите властта?

- Както казах, първото ще бъде битката с несправедливостта, с монополите и с близките до държавата  бизнеси.

Кои са вашите фаворити за министри и министър-председател?

- Най-честно мога да Ви кажа, че в "България на гражданите" никога не са обсъждани министерски места. Но за разлика от другите партийни лидери, аз никога не съм се страхувала да изкажа личното си мнение.

Според мен само лице с безспорен морал като Йонко Грозев може да извърши необходимите реформи в съдебната система. В образованието е необходим доказал се човек от академичните среди като проф. Камен Велев, който ще има волята и знанията да направи българското образование конкурентно на европейското, а доколкото зная неговата лична мечта е българските университети да се превърнат в желани дестинации за европейските студенти.

Такива хора трябва да бъдат министрите – хора с мечта, с визия за това как трябва тяхната област да изглежда след няколко месеца и години. Друг човек, който безспорно има визия за развитие на областта, в която работи, е проф. Велислав Минеков – българската култура би спечелила най-много, ако човек като него я представлява в Министерския съвет.

Пак казвам, че това не са кандидати за министри, а хората, които имат визия за развитие на страната. Мога да гарантирам, че когато "България на гражданите" спечели достатъчно обществено доверие, за да управлява, така ще изглеждат нашите министри – културни, нормални и с визия за това какво трябва да се направи.

Можете ли да ни уверите в това, че вашата партия няма да купува гласове и да се възползва от контролиран вот?

- Искам абсолютно да уверя читателите Ви, че "България на гражданите" няма да получи нито един купен, манипулиран или контролиран глас. В собствения си живот винаги съм се водила от правилото, че е по-добре човек да загуби честно, отколкото да спечели с измама.

Читателите  на iNews често задават въпроса как ще върнете нормалността. Вие как бихте им отговорили?

- С много работа. Това е и моето единствено обещание преди изборите – аз и моите колеги от "България  на гражданите" ще работим здраво за това да заслужим доверието на хората. Няма да се оплакваме, няма да се извиняваме с другите партии, няма да даваме празни обещания. Просто ще работим за това България да бъде нормална европейска страна, а аз вярвам, че хората ще оценят това и ще ни подкрепят.

 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


1 Viktor Qnchev 08.05.2013 | 10:37
Да се надяваме,че няма да успее да излъже хората да гласуват за нея :Р Иначе само я виждам как се справя с монополите, след като точно тя натресе монопола над тока ...
2 Marusq Laleva 08.05.2013 | 10:38
Поредните лъжи на Пръмова, не и се доверявайте нищо нормално няма нито в обещанията, нито в лъжите и манипулациите и.
3 Liubo Lilov 08.05.2013 | 10:40
Така е, точно заради Меглена Кунева плащаме прескъпия ток и ако пак се доверим на фалшивите и обещания не ще се превърнем в нормална държава, а просто ще престанем да бъдем такава, защото Кунева е в състояние да разруши държавата ни до основи.
4 мрачен интелектуалец 08.05.2013 | 10:41
В сравнение с другите лидери на политически партии, това интервю е кратичко. И без това Кунева няма какво толкова да каже, плюс това, тези неща вече сме ги чували.
5 Katerina Dieva 08.05.2013 | 10:46
Само не разбирам защо на Кунева сте и спестили пак неудобните въпроси за Белене и Козлодуй, например?! нима и те не ни върнаха назад и не ни ограбиха?!
6 Баба Пъша 08.05.2013 | 10:47
Меглена Кунева е просто един предател на националните интереси на българската държава. Никой няма да забрави как тя съсипа икономиката на страната, подписвайки ранното затваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".
7 filip hristov 08.05.2013 | 10:47
то и да ги бяха задали все едно нямаше пак да овърта и да дрънка глупости
8 Radko Radev 08.05.2013 | 10:50
Кунева няма да се коалира с ДПС и БСП, а не го ли направи по времето на царя?! Не помогна ли тогава и тя на тази крадлива тройна коалиция да ни докара до тук?! Колко пари бяха усвоени по техните джобове.
9 Lili Mileva 08.05.2013 | 10:52
Кунева би се коалирала с всеки само исамо да докопа властта, видяхме е как лавира между партиите през годините от червената снаха, през царската подлога, та до синята лидерка.
10 rebelle fleur 08.05.2013 | 10:53
Кунева ще ни защитава от монополите - това звучи като виц, все едно не знаем чии пари стоят зад измислената й кампания! А и рано се сети за тези монополи, след като те доведоха до този сериозен колапс и масовото напускане на младите хора от страната.
11 zhoro nov 08.05.2013 | 10:53
Ех, оцапа ми любимите "Зелените" тази!
12 Чичо Арни 08.05.2013 | 11:00
Кунева нямало да купува гласове, ама друг път, че защо иначе се среща с разни приближени до братя Галеви?! Та от партията й имаха наглостта да яхнат протестите и да се опитат да внедрят свои хора в гражданските организации какво остава за купуването на гласове.
13 Пламен Панайотов 08.05.2013 | 11:04
Председателят на "България на гражданите" в интервю за iNews - как може бе, с такива долни политици да им вземате интервю! Тази не само, че няма да влезе в българския парламент, но и от държавата трябва да бъде тотално изгонена и завинаги.
14 Alena Bukva 08.05.2013 | 11:05
Поредните кухи и празни обещания, които се изправят моментално щом Кунева влезе в Парламента! Бившата комунистка много нагло се изказва срещу своите - БСП, че не искала да се коалира с тях:))
15 La Bicha 08.05.2013 | 11:05
Боже, тази пък кого лъже! Никой досега не е могъл да се пребори с монополите, камо ли точно тя - бивша комунистка!! Сто процента вече се е коалирала с побратимите си БСП!
16 Kremena kremi 08.05.2013 | 11:06
Зелените? Хм, защо ли това не ме учудва! Те са част от така наречената зелена мафия, към която спада и кръга около Кунева за който съм чувала и чела - Иво Прокопиев и Икономедиа.
17 Alena Bukva 08.05.2013 | 11:07
Тя обра всички люспи от всички големи партии и сега се прави на честна морална ! Вчерашна чиновничка, придворна на царя и БСП, днес ще ми се бие в гърдите, че е независима!
18 La Bicha 08.05.2013 | 11:07
Кунева винаги е била такава - комунистическа подлога и танцьорка под звуците на БКП и ДС!
19 Kremena kremi 08.05.2013 | 11:08
Типично по социалистически, Кунева обещава всичко, което народа иска сега да чуе! :)
20 Георги Гошев 08.05.2013 | 11:08
Това е един от най-недостойните български политици, които някога е произвеждала България! Няма да се учудя, ако вземе влстта и ни докара авторитарно управление на бедната ни държавица!!!
21 Ivan Mitev 08.05.2013 | 11:09
Нищо хубаво не сме видели от Кунева до сега, не мисля, че и в бъдеще ще видим нещо хубаво. Проблемът на хора като нея е, че харчат парите на олигарси, които пък искат от нея нещо в замяна...
22 Оперен Певец 08.05.2013 | 11:10
Политически злодей с имераторски амбиции. Гласуваме ли и на тази жена доверие - може да ни върне към родството на социализма. Нали е снаха на Иван Пръмов, знае ли човек какво ни е приготвила зa добре дошла?
23 Desislava Petrova 08.05.2013 | 11:11
Меглена Кунева и България на гражданите са хубав вариант за гласуване на 12 май, особено на фона на останалите политически сили. Партиите в предишния парламент доказаха пред гражданите, че не работят за обществото, а защитават корпоративни интереси. Няма начин отново да гласувам за някоя от тях, а съм убедена, че е необходимо да подкрепя "България на гражданите".
24 boris nikolov 08.05.2013 | 11:11
защитава тя , главата си защитава
25 rosen bosev 08.05.2013 | 11:12
Ами атомната енергетика - кой я съсипа, Станишев ли? Аз не мога да се съглася! Атомната енергетика я съсипа именно госпожа ти Кунева, дето имаше още 30 години живот в блоковете, а тя подписа тяхното затваряне!!
26 Gladin Menata 08.05.2013 | 11:14
Гледай я па тая! Ти откъде се пръкна в политиката, че ще даваш акъл и ще ми говориш тука за решени? Земеделието кой го пречука? Взели някоя комисионна за това? Ти си политически хари потър без никакви потгенциални възможности.
27 Gladin Menata 08.05.2013 | 11:15
Бабичката от Брюксел иска да се намърда на Бойко Борисов на мястото и да папка от неговата чинийка, на гърба на българския народ, както винаги го е правила, още от времето на цяря. Народът няма да позволи това да се случи.
28 Todor Varbanov 08.05.2013 | 11:16
Тая номенклатурa , дето си мисли, че като обера измислените личности от другите партии, че може да вземе властта в държава! Да, ама някой друг път! Никой няма да гласува за такув политически израстък като нея.
29 Djoni Penkov 08.05.2013 | 11:17
А, мълчи ма, мадам Йес! Ти си една от всичките, дето крадете от нашата държава, какво право имаш изобщо да си в страната. Трябва да те изгонят така, както изгониха Чорни преди време. Не заслужаваш да се наречеш български гражданин...
30 Mitko Chokov 08.05.2013 | 11:18
Точно ти ли ще го кажеш, ма, брюкселска лелка, дето си снаха на Иван Пръмов, точно ти ли ще мислиш хубавото бъдеще на България! Я виж каква ти е измислената партия! Как имаш очи изобщо да се обадиш?
31 Lidiq Zaneva 08.05.2013 | 11:20
Няма ли българската прокуратура да се самосезира за делата, които е правила Кунева като министър преди вреем и като шеф на банка, която даде кредит за АЕЦ „Белене“? Това не е ли конфликт на интереси?
32 Mihalo Yonchev 08.05.2013 | 11:20
Кунева ми харесва! Престанете да плюете по нея, защото не ви прави чест. Жената е повече от заслужила да участва в политиката в България! Още и се чудя, защо се отказа от европейската кариера, а се върна тук в кочината да се бори с прасетата.
33 Greta Stoianova 08.05.2013 | 11:23
То си е естествено Кунева да харесва Зелените - култура при култура отива. Но ако някой харесва и двете партии и се колебае за коя да гласува, нека подкрепи България на гражданите - 33 в бюлетината. Поне те да влязат в парламента, че да има кой да ни представлява. Не ми се мисли как ще живея, ако пак мутри и ченгета ме управляват отново.
34 Andrei Stoichev 08.05.2013 | 11:25
Най-страшното е,че има ненормални,които биха гласували за нея, а тя има да връща много услуги за скъпата си кампания, ще ни разпродаде на бизнесмени, на които ще има да им плащаме с поколения.
35 Nikolai Stoqnov 08.05.2013 | 11:26
нямало да се коалира да бе да.тя сега едно говори после друго
36 nude disco 08.05.2013 | 11:29
Ама тя не се е върнала, а продължава. Нали не си мислиш, че се е кандидатирала, за да работи за "благото на народа"? Гледа да се намърда в парламента, за да се класира за евроизборите. Ако си забелязал, даже не мисли да бъде министър.
37 Desislava Petrova 08.05.2013 | 11:29
Меглена Кунева и България на гражданите са хубав вариант за гласуване на 12 май, особено на фона на останалите политически сили. Партиите в предишния парламент доказаха пред гражданите, че не работят за обществото, а защитават корпоративни интереси. Няма начин отново да гласувам за някоя от тях, а съм убедена, че е необходимо да подкрепя "България на гражданите".
38 Батко съссладко 08.05.2013 | 11:35
Тая па и тя за какви коалиции ми говори? Тя първо няма да бъде избрана да присъства в парламента, а още повече да влезе във властта. Някакви мечти нейни са това.
39 Миро Т 08.05.2013 | 11:36
И те няма да се коалират с нея, защото не е обявила за чии идеи се бори. Ако някой си мисли, че тя е независима, то жестоко се лъже според мен.
40 Бате Рамбо 08.05.2013 | 11:37
Трябва да си луд, за да отидеш и пуснеш гласа си за тази лелка. Това според мен ще бъде една голяма глупост.
41 дрезгав глас 08.05.2013 | 11:37
Аз за себе си мога да кажа, че никога не бих подкрепил госпожа Кунева за каквито и да било избори, ако ще и последния политика на тази планета да бъде, определено смятам, че не е заслужила моето уважение.
42 Ицо Моториста 08.05.2013 | 11:37
хаххаах да да нямало да купува гласове.кой знае колко ромски квартали или села ще подкупи.и стига е повтаряла това за нормалността,никакава нормалност не може да се очаква от кунева,освен ако за нея нормлност не означава да затрив всичко и всички от българия
43 Doctor SteelHammer 08.05.2013 | 11:39
И тя се чуди вече какво да прави според мен, само и само да се прави на интересна. Крайно време е да успокои топката малко.
44 nude disco 08.05.2013 | 11:41
Хубаво си написала, че ще гласуваш за нея, ама не си написала защо ще го направиш? Така написано всичко това, излиза че някой ти е платил да го напишеш. Дано не съм прав!
45 Koko Taysana 08.05.2013 | 11:42
Вече я виждам как кунева купува и продава гласове, тя е такава търговка, че няма как да го пропусне този шанс :)
46 кученцето пиджи 08.05.2013 | 11:42
Госпожа Кунева първо да обясни на всички своите членове и симпатизантия - защо договори толкова ниски субсидии за селскостопанските ни производители?
47 Krum Palov 08.05.2013 | 11:46
Някой вярва ли й все още на Кунева??? за какви монополи говори,за каква европейска политика, отиде тя в Европа и вече за европейски стандарт ли ще приказва? да, нека, ама нека да има и затвор за политиците,тогава да я окушарят и после да й знае много устата.
48 dancho danchev 08.05.2013 | 11:46
Ако на хората им харесва сегашното положение в страната спокойно могат да дадат гласът си за тази крадлива лисица!
49 Батко съссладко 08.05.2013 | 11:48
Хубаво си я наредил, ама и тя си го заслужава според мен :). Крайно време е да успокои малко топката и спре да се мисли за човек, с който всички останали трябва да се съобразяват.
50 dancho danchev 08.05.2013 | 11:49
Точно такива политици като Кунева нямат място в политиката, те са просто плевели.
51 Миро Т 08.05.2013 | 11:49
Как няма да се коалира? Нима тази смята, че ще спечели изборите? Крайно време е да спре да си вярва толкова според мен. Просто прекалява много!
52 Бате Рамбо 08.05.2013 | 11:51
Народът не е толкова глупав, за да даде гласи си за една мърмореща и безполезна лелка, каквато е тя всъщност. Не ядем колците с доматите, това е ясно :).
53 Doctor SteelHammer 08.05.2013 | 11:53
И един от най-некадърните политици, защото виждаме сега последствията от нейното взимане на решения да затвори 2 ядрени реактора в АЕЦ "Козлодуй".
54 Ivan Stone 08.05.2013 | 11:57
Много лъжи по адрес на Кунева се разпространяват от партийните й опоненти. Виждам, че и тук се ширят. Жалко. Българите най-много умеем да си плюем умните, кадърни и способни хора.
55 Alex Petrov 08.05.2013 | 11:57
Коалиция между Кунева и Зелените би ни направила истинска европейска държава. Дано някой ден това се случи!
56 Radin Dimitrov 08.05.2013 | 12:12
абе то да не е някой луд да й предложи да прави коалиция,че тя вече тръгнала да си избира ;) И на мен зелените са ми симпатични,ама ако вземат,че се коалират с тази болна жена вече хич няма да са ми на сърце.
57 Radin Dimitrov 08.05.2013 | 12:20
ама какви ги говори "..нетърпимостта към монополите и закриляните от държавата бизнеси, които едновременно ограбват потребителите и унищожават честните предприемачи."- така ли определя приятелите си? признавам й го, определението й е напълно точно.
58 Katerina Dieva 08.05.2013 | 12:28
Ами то май други не останаха, с които да не се е коалирала Кунева. Плюс това тия зелени наистина ги видяхме, че са пионки на разни олигарси.
59 raliza gospodinova 08.05.2013 | 12:35
Точно тя ли ще говори за битка с монополите. Колко е смешна. Омръзнаха ми лъжите на тази госпожа. Вярва ли някой, че Кунева ще спечели изборите.
60 Radko Radev 08.05.2013 | 12:41
Наистина Кунева много лъже и сега пак е развързала кошницата с обещанията и сипе навред. Бори се за трети мандат, а уж щеше да се отказва от политиката.
61 raliza gospodinova 08.05.2013 | 12:42
Много жалко, че виждам има заблудени, които и имат доверие.
62 Lili Mileva 08.05.2013 | 12:43
Кунева е една от героините на прехода, които най-малко можем да наречем способна и кадърна. Ако не бе снаха на Пръмови дали щеше да стигне до тук. От къде са й дошли двата огромни апартамента още преди 89-та?! Какво е правила в ДС?!
63 rebelle fleur 08.05.2013 | 12:44
На Кунева не вярват дори хората от собствената й партия, които един по един взеха да я напускат понеже виждат за какво иде реч - наредени листи, лобиране до дупка, интересите на отбрани граждани...
64 Чичо Арни 08.05.2013 | 12:46
Кунева от самото начоло се държеше така все едно всички имат желание да се коалират с нея, но тя е партийно коалиционно непорочна. Нещата доста се промениха, след като се видя, че тя може и да не влезе в парламента, та за каква широка подкрепа можем да говорим.
65 lou reed 08.05.2013 | 12:46
- Най-честно мога да Ви кажа, че в "България на гражданите" никога не са обсъждани министерски места. Но за разлика от другите партийни лидери, аз никога не съм се страхувала да изкажа личното си мнение. Да разбираме, че подготвката е на нула!
66 Dimitar Vajarov 08.05.2013 | 12:49
Изключително кадърен и земен човек е Кунева.Ще ни помогне да живеем по-добре !!! Сигурен съм на 1000%
67 Еухенио Торес 08.05.2013 | 13:10
Не, миличък! Ще си помогне да живее по-добре, както и на свитата около нея. Така е възпитавана и няма как да очакваш нещо подобно от нея.
68 Evgenia Nikolova 08.05.2013 | 13:15
Заедно със Зелените може да си направите отбор на лузърите!
69 Павел Николов 08.05.2013 | 13:39
Тази пак е яла гъби!
70 Milata Mila 08.05.2013 | 13:53
Луд човек как ще върне нормалността? ако смята,че говори за нейните лични авоари и нормалност, сигурна съм,че съвсем бързо и адекватно до месец ще е върнала загубите си.
71 Radko Radev 08.05.2013 | 14:23
Тя горката подобно на Станишев взе заем само и само да прикрие незаконното спонсориране на партията й. Иначе относно облажването вече го направи предоволно - пост в Париба, комиосонни, европейска пенсия...
72 Katerina Dieva 08.05.2013 | 14:25
Повече от сигурно е даже, тъй като и прословутият им енергиен план май е достояние само на членовете на ДБГ. От Кунева слушаме само общи приказки в последно време.
73 Чичо Арни 08.05.2013 | 14:35
Много слепи хора има в тая страна, които още вярват в утопиите, които чертаят политиците и покрай напразните обещания си пълнят джобовете, докато ние мизерстваме, същата е и Кунева.
74 Lili Mileva 08.05.2013 | 14:41
Срещу, които получихме смешни комисионни, които сега набързо ще бъдат изхарчени за санирането на няколко панелни блока и това е... А тези реактори носеха пари в хазната.
75 rebelle fleur 08.05.2013 | 14:47
Така е, ама под цвят друг и под име чуждо Снахата се бори за трети мандат, в който пак ще робува единстнено на личния си интерес.
76 Alena Bukva 08.05.2013 | 14:48
Кунева какво е направила по време на комисарството за България? Абсолютно нищо градивно, освен да гради собствената си кариера. Ако беше поне малко загрижена, щеше да се бори срещу китайските производители на куклата Барби например, та да може децата ни да дишат чист въздух, щеше поне за скръцне със зъби срещу монополистите или ПОНЕ щеше да поиска сметките ни за ток и парно да бъдат точни и ясни, както на другите европейци!? За АЕЦ Козлодуй да не говорим! Направи така, че да затворят 3 и 4 блок преди да им е дошло времето, търси кариера в Брюксел на гърба на България!! Тя е и единственият еврокомисар, който напуска партията, която го е издигнала. Това определено не се приема положително в европейските партийни централи и в политическите групи, така и това няма да й помогне да се издигне в нито едно отношение, камо ли на депутат.
77 La Bicha 08.05.2013 | 14:49
Чрез структурите на царистите в страната Кунева се е сдобила с подписите за регистрация за участие в президентските избори. Меглена Кунева събра 26 хиляди подписа, като 25 хиляди от тях бяха осигурени от НДСВ. Какво по-нагло от това? Това значи, че тя няма СОБСТВЕН електорат, а разчита само на бившия от НДСВ.
78 Kremena kremi 08.05.2013 | 14:49
Кунева беше мадам "Yes" при затварянето на блоковете в Козлодуй, а после стана член на борда на директорите на френска банка, лобирала за това. Тя договори заробващи условия в договора за присъединяване към ЕС, тя излъга избирателите си за европарламента, но плещи сладки приказки за гражданите на България. Само че тя утре ще се сговори с когото й е удобно, а "люспите" напуснали партиите си, ще са барабар с нея.
79 Alena Bukva 08.05.2013 | 14:49
Ахаха хубаво ще си го набием, да!! Ако гласуваме за тази комунистка!
80 La Bicha 08.05.2013 | 14:51
Ахаха моял ти се!? Ти от къде падна?
81 Kremena kremi 08.05.2013 | 14:52
Меглена Кунева не е алтернатива, защото вече е била във властта и е показала неприемливата си политическа природа - двулична, лъжлива, нагаждаческа и хиперегоистична. В добавка може да кажем, че тя е с характер на мизантроп, на човек, който нито веднъж не е демонстрирал да е загрижен за добруването на нацията. Кунева, както и членовете на ръководството на тази партия, са сред най-заклетите привърженици на лъжливото говорене. Значителната част от кампанията на Кунева преди президентските избори , премина под много настоятелното говорене срещу политическите партии. Деградивно, комунистическо и далеч от политическо.
82 Radko Radev 08.05.2013 | 14:52
Бившия от НДСВ и естествено образувалият се вакум в дясното пространство, където гласовете ще се привличат по линия на сините дезертьори като Прошко, Зеленогорски...
83 Alena Bukva 08.05.2013 | 14:52
Партията на Кунева е патерица на Доган и Станишев. Те готвят нова тройна коалиция, която да върне във властта същите „герои”, които народът изхвърли заради невиждана корупция и политически злоупотреби – станишевци, руменовчаровци, даниелвълчевци, руменпетковци, самата Кунева и цялата партийна шайка на Ахмед Доган.
84 крива отвертка 08.05.2013 | 15:14
Кунева направи ли нещо реално, за да се промени дори на йота качеството на живот на българите?! Ако беше вложила грам от настървението, с което се бореше срещу китайските производители на куклата „Барби”, нашите деца щяха да ядат по-качествена храна и да дишат по-чист въздух.
85 алисия божинова 08.05.2013 | 15:14
Чрез структурите на царистите в страната тя се е сдобила с подписите за регистрация за участие в президентските избори. "Меглена Кунева събра 26 хиляди подписа, като 25 хиляди от тях бяха осигурени от НДСВ" Кунева е в борда на френската банка „Париба“. Случайно съвпадение ли е фактът, че Тройната коалиция е взела от същата тази банка "Париба" няколко кредита? Само за АЕЦ"Белене" заемът е 250 милиона евро, по него за 3 години са платени лихви в размер на 102 милиона лева.
86 крива отвертка 08.05.2013 | 15:15
87 алисия божинова 08.05.2013 | 15:15
Кунева е единственият еврокомисар, който напуска партията, която го е издигнала. Това определено не се приема положително в европейските партийни централи и в политическите групи. Кунева е разполагала с 13 500 застъпници, като възнагражденията им са били платени изцяло от държавната субсидия на НДСВ /Значи Кунева е лъгала, обявявайки, че кампанията й е била финансирана само с дарения на симпатизанти?!
88 северно сияние 08.05.2013 | 15:17
Кунева като говори и трябва да се гледа откъде изгрява слънцето. не могат да ме убедят че няма да се коалира в ГЕРБ или БСП ако ѝ се отдаде благоприятна възможност.
89 Камелия Стефанова 08.05.2013 | 15:17
Кунева преди избори едно приказва, но съвсем друго върши. На една приказка не ѝ вярвам
90 черен ястреб 08.05.2013 | 15:19
Голяма шарлатанка се оказа червената снаха. И тя е една марионетка, каквото ѝ поръчат спонсорите и благодетелите, това прави.
91 северно сияние 08.05.2013 | 15:19
Това за коалирането - да не се изхвърля толкова в обещания. Ние знаем че нейните думи не струват пукната пара.
92 черен ястреб 08.05.2013 | 15:20
Монополисти и олигарси спонсорират кампанията на Кунева. Не си мислете че и тя не купува гласове.
93 Касиопея Харалампиева 08.05.2013 | 15:23
празни приказки и празни обещания на долен и алчен човек . мисля че всички знаят че кунева е точно такава и не биха и помислили да гласуват за нея
94 tedka todorova 08.05.2013 | 15:30
В социалната сфера това, за което най-много ме боли, е раждаемостта - и какво по - конкретно ще направи в тази насока, защо не казва? Няма още съвсем ясни насоки, само приказки.
95 tedka todorova 08.05.2013 | 15:32
Викаш способна е във всеки един момент да обърне листото.
96 Kremena Peteva 08.05.2013 | 15:48
тя от години това прави.зависи какво е положението веднага почва да говори нещо различно
97 elara nenova 08.05.2013 | 15:52
Помнете ми думите, Кунева и сбиротока политически номади от ДСБ, който превзеха първите места в листите, ако влезнат в парламента ще се случат две неща: 1. Ще слушаме многословни празнодумия, за това колко много работа вършат и същевременно ще отчитаме, че нищо от тази работа не променя позитивно начина ни на живот. 2. Ще се извъртят като фурнаджииски лопати и ще ускорят изтичането на капитал от България. Ще се коалират с когото им е изгодно и ще парадират, че това е компромис "в името на България".
98 elara nenova 08.05.2013 | 15:53
Помнете ми думите, Кунева и сбиротока политически номади от ДСБ, който превзеха първите места в листите, ако влезнат в парламента ще се случат две неща: 1. Ще слушаме многословни празнодумия, за това колко много работа вършат и същевременно ще отчитаме, че нищо от тази работа не променя позитивно начина ни на живот. 2. Ще се извъртят като фурнаджииски лопати и ще ускорят изтичането на капитал от България. Ще се коалират с когото им е изгодно и ще парадират, че това е компромис "в името на България".
99 elara nenova 08.05.2013 | 15:53
Помнете ми думите, Кунева и сбиротока политически номади от ДСБ, който превзеха първите места в листите, ако влезнат в парламента ще се случат две неща: 1. Ще слушаме многословни празнодумия, за това колко много работа вършат и същевременно ще отчитаме, че нищо от тази работа не променя позитивно начина ни на живот. 2. Ще се извъртят като фурнаджииски лопати и ще ускорят изтичането на капитал от България. Ще се коалират с когото им е изгодно и ще парадират, че това е компромис "в името на България".
100 elara nenova 08.05.2013 | 15:53
Помнете ми думите, Кунева и сбиротока политически номади от ДСБ, който превзеха първите места в листите, ако влезнат в парламента ще се случат две неща: 1. Ще слушаме многословни празнодумия, за това колко много работа вършат и същевременно ще отчитаме, че нищо от тази работа не променя позитивно начина ни на живот. 2. Ще се извъртят като фурнаджииски лопати и ще ускорят изтичането на капитал от България. Ще се коалират с когото им е изгодно и ще парадират, че това е компромис "в името на България".
101 Мариана Красимирова 08.05.2013 | 16:16
не че знам за кого да гласувам,но знам със сигурност че няма да гласувам за кунева,освен ако не искам скоро да се наложи да се изнасям от тук , защото от българия държава няма нищо да остане
102 Dimana Dimova 08.05.2013 | 18:32
надявам се да няма възможността да се коалира с когото и да било. надявам се да не мине бариерата, за доброто на страната ни.
103 viktor viktorov 08.05.2013 | 19:27
Такива лица като Кунева не са ни нужни, ако искаме нещата да тръгнат в тази държава и за това аз не мога да и се доверя.
104 viktor viktorov 08.05.2013 | 19:32
От такива земни хора трябва най много да се пазиш, че те са като слънчогледи, въртят се спрямо слънцето и търсят винаги изгодата!
105 Митко Николов 08.05.2013 | 22:46
Успех и пожелавам на изборите, макар да виждам каква простотия се е разстлала на територията на България и да не считам, че има особен шанс да се пребори с комунистите в ГЕРБ и БСП... Ей така, за голямо мое съжаление, си останахме без голяма дясна партия, която да представлява и средно-интелигентния българин. Само комунисти и нацисти май ще гледаме в следващия парламент... може би наистина е време да се евакуираме от България кой, както може :(
106 Митко Николов 08.05.2013 | 22:47
Успех и пожелавам на изборите, макар да виждам каква простотия се е разстлала на територията на България и да не считам, че има особен шанс да се пребори с комунистите в ГЕРБ и БСП... Ей така, за голямо мое съжаление, си останахме без голяма дясна партия, която да представлява и средно-интелигентния българин. Само комунисти и нацисти май ще гледаме в следващия парламент... може би наистина е време да се евакуираме от България кой, както може :(
107 Nerry Edvart 09.05.2013 | 08:48
Снизходителното отношение на г-жа Кунева прикрива надменност, кято обикновенно е характерна за хора със слаб характер. Същия извод може да се направи и от постоянните ѝ опити да манипулира и контролира хората - слабост, комплекси и дълбока неувереност. Тази жена е по-тежък случай дори от бившите комунисти. Дано хората да успеят да преценят правилно ситуацията.

ТВ програма

Кино

 • Сега Германия - Мексико, среща от...
 • 04:30 Дойче Веле: Шифт /п/
 • 04:45 История.bg /п/
 • 05:45 Телепазарен прозорец
 • 06:00 Денят започва сутрешен...
 • 09:00 По света и у нас информационна...
 • 09:15 Денят започва с Култура...
 • 10:30 Здравето отблизо здравно предаване...
 • Сега "Търси се…" /п./ - токшоу
 • 04:30 "Времето лети"- сериал, с.3, еп.77
 • 05:30 "Лице в лице" /п./- публицистично...
 • 06:00 "Трансформърс прайм" - анимация
 • 06:30 "Тази сутрин" - информационно...
 • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
 • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
 • 12:30 "Шоуто на Слави" /п/- вечерно ток...
 • Сега "Снайперист" - с уч. на Марк...
 • 05:20 "Часът на Милен Цветков" -...
 • 06:20 "Здравей, България" - сутрешен блок
 • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
 • 11:30 "Бон Апети" - предаване
 • 12:00 Новините на NOVA
 • 12:30 "Войната на розите" - сериен филм
 • 13:30 "Остани с мен" (премиера) - сериен...
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Кой безумец вкара в учебник, че мъжът трябва да бие жената? МОН крие имената на оценителите, одобрили или проспали дискриминиращия цитат от Корана

Анкета

Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница